Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petibétmen

94 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A japánok még 1942 elején foglalták el a Fülöp-szigeteket. Támaszpontokat építettek ki, így könnyen elérhették a Csendes-óceán déli térségét; a Délkelet-Ázsia előterében fekvő szigeteket kulcsfontosságú stratégiai pontnak tekintették. A Mariana-szigeteknél aratott győzelem után a szövetséges haderő…..
petibétmen 2020.04.24 10:08:54
Oscar-hajsza 1: A haverok tartsanak össze. Pár éve Josh Mond producerként támogatta Sean Durkin nagy kiugrását (Martha Marcy May Marlene), most fordult a kocka és egy helycserés támadással Mond is bemutatkozott, amelynek a Sundance elsőfilmes fődíja lett a végeredménye. A James…..
Miután 1954 júliusában a korábbi gyarmattartó Franciaország aláírta Genfben az Indokína-szerződést, amelyben elismerte Vietnam függetlenségét, valamint az indokínai államok szuverenitását, a délkelet-ázsiai ország kettészakadt: északon kommunista, délen pedig Amerika-barát…..
petibétmen 2015.04.14 12:26:46
Kerestem Noctilux, Nokton összehasonlítást, ez tűnik a legobjektívebbnek. Igen részrehajló volt amit találtam. Ami számomra nagy különbség, azt látjátok a képen. A többiben nem érzek 10x különbséget. Ha valakit érdekel, itt megnézheti...
Michael Todd amerikai színház és filmproducer volt, akinek volt egy titkos, nagy álma. Ahhoz, hogy megvalósíthassa, a teljes moziipart át kellett formálnia. Úgy érezte, hogy a hagyományos 35mm-es mozifilm méltatlan ahhoz, amit ő akart. Egy vadonatúj formátumot fejlesztetett ki: a filmszalag…..
petibétmen 2014.10.08 21:34:33
Nem, nem kezdek el újabb szinkronvitát. Nem követelek feliratos kópiákat. Nem kívánom a 3D halálát. Mást kérdezek. Azt vettem észre, hogy ha egy film 3D-s – és mostanság az a ritkább, ha egy nagy költségvetésű darab nem az –, akkor az szinte biztos, hogy szinkronizált (a…..
petibétmen 2014.05.31 19:05:08
@Zalaba_Ferenc: én szívesen segítek bárki meggyőzésében :)
(amennyire tudom a legtöbb mozi egy-egy teremben megtartott 35-ös vetítőt, ők sem számítottak ilyen gyors átállásra).
petibétmen 2014.06.01 13:01:52
@argab: érdekes, én a 2K-s digitális vetítést érzem visszalépésnek. szeretek középtájon ülni egy nagy teremben is, és bizony ilyenkor 2K-nál már pixel sorokat néz az ember, imax-ről nem is szólva. persze nyilván sok múlik azon, hogy a gépész mennyi kávét ivott aznap, és mennyira van letekerve a vetítőgép izzója (jelzem, ez a 3D-nél a szemüveg miatt még nagyobb probléma). egy szépen megcsinált 35mm-es kópia tisztességesen levetítve kiröhög bármilyen dcp-t, főleg ha a forgatott filmet be sem szkennelték (tdkr, transzcendens, the master).
persze az igazán ideális az lenne, ha minden filmet meg lehetne úgy nézni ahogy az alkotók elképzelték. ha digitálisra forgott, akkor dcp, ha 35mm-es filmre forgott akkor 35mm, ha 65mm-re forgott akkor 65mm. ez persze álom marad, és nem csak itthon.
petibétmen 2014.06.01 15:47:16
@argab: a 4K-s vetítéssekkel már nekem sincs bajom. pl új pókembernél (ami filmre forgott), mintha egy jó kópiát néztem volna. csak a 2K-s sztenderd elhibázott, még annak ellenére is rosszabb egy dcp, hogy sok esetben a 35-ös kópiára is 2K transfer került. filmnél legalább a pixeleket nem látod...
a hangban meg csak akkor volt különbség, ha analóg hanggal adták, a kópiákon már elég régóta szinkron jel volt, ami alapján ment a digi hang. (persze, nem tudom kinek volt ilyen élménye, de ha a kópia régebbi volt, és nem tudta a gép leolvasni a szinkronjeleket, átugrott a fényhangra. ez igazán akkor volt vicces, ha a dolby/dts szinkronos volt a fényhang meg eredeti....:))
Y-GEN Húsvét előtt 2014.04.10 13:13:49
Április 6-án világos üzenetet kaptunk Magyarországtól: létezik az az egymillió választópolgár, aki nem adja oda a szavazatát akárkinek – számukra kizárólag a korszakváltás, a politika megújítása jelenthet megfontolásra méltó alternatívát. Ez nem egy újszerű…..
A Filmalap támogatásában és az InterCom forgalmazásában érkezik az eddig reklámfilmekben utazó Herczeg Attila rendezői bemutatkozása, melyben Osvárt Andrea (Utórengés) játssza a címszereplő csajt, akit a 15 éves érettségi találkozón húz meg egyik volt osztálytársa (Simon…..
petibétmen 2013.12.20 14:15:35
valaki írta, hogy nem látja a 300 milliót a filmen. az van, hogy egy film bizony ilyen sokba kerül, még akkor is ha senki nem nyúl le semmit. nem ismerem a gázsikat, de nem kell arra gondolni, hogy a 300 millióból nyaralók épültek. egészen egyszerűen sok ember sokáig kell, hogy dolgozzon egy filmen, és ez sok pénzbe kerül. nem véletlen hogy az olcsó filmek olcsónak néznek ki. egy schnitt ahol valaki ül, olcsóbb mint egy schnitt ahol valaki sétál.
értelemszerűen nem láttam még a filmet, de ha senki nem fele pénzért jött, és senki nem kért szívességet senkitől , akkor bizony ez a film gond nélkül kerülhetett 300 millió forintba.
a nem rom-kom műfaji filmek meg nem azért vannak kevesen mert lenézi őket a szakma egésze, hanem mert sem filmes, sem egyéb hagyományai nincsenek a itthon. egyrészt elakad ott egy ilyen film, hogy itthon nem nagyon tudnak ilyet csinálni (halálkeringő...?), másrészt nehezen ültethető egy ilyen film (a maga műfaji szabályival) a magyar közegbe. nem a magyar rögvalóságról beszélek...de el tudjuk az képzelni röhögések nélkül, hogy kamarás iván lassítva elsétál egy robbanás elől? (direkt mondtam ilyen dilettáns példát.) ami meg véletlenül jó, de legalább korrekt (pl nyomozó, isteni műszak) azt is alig nézik mert bizalmatlanok.
az egyetlen klasszikus műfaj ami csont nélkül és rögtön tudna itthon működni, az valamilyen történelmi film. ezzel a gond csak az, hogy messze ez a legdrágább: minden helyszínt, rohadarabot, a legkisssebb kellékeket is le kellene gyártani. minden utcát ahol forgatnál le kellene zárni és át kéne építeni (reklámtáblák, kirakatok).
mindezek ellenére sztem nem most haladunk a legrosszabb irányba, sok ígéretes film készül. de még így is évekbe telik mire helyrerázódnak a dolgok. egy kis türelem, meg némi kíváncsiság nem tenne rosszat.
Háborúk mindig voltak és lesznek az emberiség történelmében. Belegondolunk néha, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy békében élhetjük a napjainkat? A kis mindennapi mérgeink közepette, amikor nagyszüleink néha korholóan ránk szólnak, hogy ez semmi ahhoz képest, ami a háború…..
2013. október 7-étől ingyenes filmes szakmunkásképzést szervez a HSC Stábiskola. Az egyhetes tanfolyamon segédoperatőrök, fókusz állítók, világosítók, rendezőasszisztensek mélyíthetik el már meglévő tudásukat, de olyanok jelentkezését is várják, akik még nem rendelkeznek…..
Ugyan mire a vászonig eljut, addigra technikai értelemben véve a forrás irrelevánsá válik, ám olyan szempontból mégis örömteli a hír, hogy a Star Wars: VII. rész a prequel-trilógiával szemben 35mm-es filmre forog majd, hogy az I-III. rész sematikus, mesterkélt látványvilágát…..
petibétmen 2013.08.23 18:33:13
@Adam Van Helsing:
nem feltétlenül, legfeljebb annyiban, hogy ha 3D lesz, akkor konvertált, mint pl pont a star trek.
Nem értek ehez a területhez, ha valaki igen véleményét ossza meg, de 4000 dollárért nem tűnik soknak. http://www.blackmagicdesign.com/products/blackmagicproductioncamera4k 1000 dollárral csökkent most az ára. Itt megnézhető...
aeon flux red 2: a magyar szinkron 2013.08.02 16:01:00
Ma estétől egészen szerdáig premier előtt látható a Bruce Willis idei legjobb filmjének minősülő RED 2., melyben a hősök a folytatások szabályrendszere szerint még Robbanékonyabbak, még Elszántabbak és még jobban Durvulnak, mint két és fél éve. Mindezt ezúttal is magyarul…..
petibétmen 2013.08.02 17:30:54
Ha erre járnak az Urak, jelezzék, mi újság a felvételivel?Legalább ketten is próbálkoztak az operatőr szakra a blog olvasói közül, azóta semmi hír...
petibétmen 2013.07.23 13:02:22
@Romanee Conti: mindegy, a lényege az volt, h engem felvettek :)
Ezért. Kaptam ma egy malt: "Szia!Felvételizek a Színművészetire, operatőr szakra, ma volt az írásbeli kör, az egyik feladatnál, werkfotók voltak megadva rendezőkről és ezeket kellett párosítani az illető nevével és filmmel. A legtöbbről lövésem nem volt, de Kusturica…..
petibétmen 2013.04.29 10:43:47
@Romanee Conti:
az előbbi.
bár, mentésgemre legyen mondva, h előtte letudtam már a filmtörténet szakot az eltén. 18 évesen én sem biztos ho sokkal többről lett volna lövésem mint a kollegának.
P.A.W.A. néven elektronikuszenei projektet indítottak a Kaukázus és a Magashegyi Underground tagjai, Fodor Máriusz és Toldi Miklós. Magukat így nevezik: utózenekar. Bemutatkozó számuk egy klip formájában itt hallható először a Lángoló Gitárokon. „Alapvetően az egész zenélést…..
petibétmen 2013.04.18 17:32:56
Ami problémás, 2000 dollár...
No kérem, az ilyen filmekért találták fel a nagy vásznat. Miközben az IMAX-mozik előtt kígyózó nagyérdemű bedől a hamis varázslatnak: komputer-laborban összerakott és helyben felpuffasztott effektusoknak, addig Ron Fricke rendező és Mark Magidson kiment a szabadba és részben…..
Nem a felsőoktatás helyzetéről és nem a tandíjról szeretnék írni, ebben az ügyben ugyanis duplán elfogult vagyok: egyrészt a munkahelyét féltő egyetemi oktatóként, másrészt egy ésszerű mértékű, a tanulást és a minőség számonkérését ösztönző tandíj híveként.…..
petibétmen 2012.12.10 23:36:08
Megjöttek a hiénák. Gyülekeznek mind, ahányan csak vannak. A frissen alakult választói mozgalmat kerülgetik. Bele-bele marnak, s láthatóan cseppet sem félnek attól, hogy rúgással, pofonnal, haragos mordulással zavarják őket el. Ez az ő zsákmányuk. Ez az ő mozgalmuk. Ez a zsíros…..
Szia! Keresgeltem errol az objektivrol valami infot, de nem sokat talatam. Nem tudsz rola valamit? (Ez lenne a legfenyerosebb objektiv?) ..
Juhász Péter az ELTE film szakán végzett, pontosabban csak fog, egy szakdolgozat választja el a diplomától. A most 25 éves tehetség 4-5 éve foglalkozik komolyabban a fotózással. A mai napig filmre fotóz, a képeket pedig saját otthonában hívja elő, amiben szerinte van némi…..
Kijött az új The Room magazin, és a magam részéről roppant hálás vagyok a szerkesztőségnek amiért egy olyan kétnyelvű divatmagazint készítenek amely nemzetközi szinten is megállja a helyét. Ezt utoljára a Genyó szívó Disztroly fanzinról mondhattuk el. A the Room magazin…..
petibétmen 2011.10.18 00:44:30