Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stg.M.Á.

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kiképzés hátralévő négy hete a műszaki ismeretekről szólt lövészettel és robbantással fűszerezve, sok érdekesség nem volt. Az egyik vizsgán a kínait puskázáson kaptam, a tenyerére írta fel a lehetséges válaszokat. Addig kúsztattam és fekvőztettem, amíg le nem kopott róla, majd egész éjszaka írta a…..
stg.M.Á. 2015.07.11 21:05:23
Köszönöm a válaszokat így már minden meg van Augusztus 13 - án indulok Strassbourgba. Ha sikerül a felvételi végre újra "szabad" leszek és a hivatásomnak és álmaimnak élhetek -komoly céljaim vannak és a légió a legjobb választás a céljaim eléréséhez. Én erre tezem fel az életem és ha belepusztulok akkor is megvalósítom a céljaim ,mert csak így van értelme élni az életet.

A 20-éves srácnak csak annyit: a katona élet nem kaland nem buli ,még csak jól se kereshetsz vele ,sok lemondásal jár ez egy szolgálat egy hivatás nem olyan mint a filmekben vagy a romantikus regényekben. Bármely hadseregben szolgálsz ugyan az az életmód a különbség ,habár nem voltam légióban és nem ismerem csak a honvédséget ,szerintem a külömbség csak a kulturális szokásokban a felszerelésben és a követelményekben más. Elit alakulatozás meg ilyen Hollywood-i szöveg teljesen ostobaság ,mert egy katona dolga és alap kötelességei ugyan azok Pl. meg kell tanulni azt hogy mikor gondolkodj és mikor nem ,"mert a parancsot megb*aszni nem lehet mert csak sokasodik".
Nem buli és nem szórakozás hanem szolgálat. Ha ezt nem realizáltad akkor nem ajánlom és ez mindazoknak szól akik nincsenek tisztában ezzel.

3 ember típus van akivel a seregben mindig vigyázni kell -a kummantó -a segnyaló -és az elit szuperkatona komplexusos mert általában e- három tipus miatt haltak meg a történelm során a legtöbben és minden seregben így van .Már a honvédségből is sok újonc azért szerel le mert nem fekszik nekik a szar fizetésért a kötött életmód és az ,hogy végre kell hajtani az értelmetlen parancsokat is (habár a Magyar főtiszti réteg életképtelensége világhírű). Azért kell sokszor az értelmetlennek tűnő parancsot is végrehajtani ,hogy megtanulj ösztönösen cselekedni ,mert van olyan helyzet amikor ha megállsz agyalni meghalsz vagy beleőrülsz ,ez a katonai kiképzésmódszertan egyik alap tétele és ezt nem minden ember tolerálja úgyhogy gondolkodjon el rajta minden jelentkező.