Regisztráció Blogot indítok
Adatok
domokos96

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(A cikk a spanyol El País oldalán megjelent írás alapján készült) Kolumbia és Ecuador szomszédos országok, sokan még a két zászlót is összekeverik, távolról nehéz kiszúrni a különbséget, de a nemzeti lobogó színein kívül rengeteg hasonlóság van közöttük. Kezdve a spanyol nyelvvel, a kultúrán és a…..
Sportszerű Hagyjuk leülepedni 2018.04.30 15:21:24
Hagyjuk leülepedni, mást úgysem tehetünk. Egy ilyen érzelmi viharból nem lehet néhány óra alatt kikecmeregni. A meccs után a magyar játékosok megkapták a szokásos kérdéseket: mit éreztél, mi történt, mi nem stimmelt? Kihagyást említettek, rutintalanságot, még fel sem fogták. Mi sem… Egy dologban…..
Lassan az UEFA és a FIFA is kifogy a rokonértelmű szóösszetételekből, amelyek első tagja az esemény résztvevőit (világ-, Európa-, Bajnokok-, klub-, nemzetek-), a második pedig az esemény típusát (-liga, -bajnokság, -kupa) hivatott jelölni. Ezúttal – mintha az Éhezők Viadalából merítettek volna…..
A nemrég visszavonult klasszis szombaton szólalt meg, a 2018-as Vuelta bemutatóján. Véleményt nem fogalmazott meg Froome ügyével kapcsolatban, mégis fontos gondolatokat közölt. "Egy dolgot kell mindenképpen kezelni, az pedig a döntés mielőbbi meghozatala. Nem lehet vele késlekedni, mert az…..
Szerdai vendégszerzőnk, Varga Zsombor írása A címbeli kérdésre válaszolva: pénz. A 2017. nyári átigazolási szezon megmutatta, hogy a labdarúgók kivásárlási ára mindeddig elképzelhetetlen, csillagászati összegeket is elérhet: Neymar 222 millió eurós kivásárlási ára, és a Mbappéért, Dembeléért…..
A világ egyik legnépszerűbb bajnokságában, a Premier League-ben két manchesteri óriásklub verseng a bajnoki címért. Milliárdos költségvetés, milliós nézettség, klasszis labdarúgók, csodás stadionok. Mégis mi tántoríthat el egy United szurkolót attól, hogy imádja, kövesse kedvenc csapatát? A válasz…..
Ismét eljött advent, a várakozás időszaka. Idén is csak úgy vagyunk vele, mint tavaly. Egész nap tűkön ülünk, nem bírjuk már a padban, az íróasztal mögött, folyton az órát lessük, a naptárral számolgatunk. Három és fél hét fokozódó izgalomban. Alig várjuk, hogy eljöjjön az óra, a perc. Addig pedig…..
Ronaldo és Benzema ismét a történelemkönyvekbe kerülhetnek, ám ezúttal a negatív csúcsok felé hajtja őket halvány szezonkezdésük. Mindketten egy gólt gyötörtek be a La Liga eddig lejátszott tizenkét fordulója alatt, ami a Real Madrid történelmében a csatárpárosokat tekintve negatív csúcs.…..
Milliomodszor is újranézem, mert még mindig nem hiszek a szememnek. Manchester City - Stoke City, angol bajnoki, tizenkilencedik perc, már vezetnek a hazaiak. Éppen úton van a második gól. De milyen úton. De Bruyne a számára ideális lőtávon belül üresen kapja a labdát Sanétól, akár a kaput is célba…..
A számok sokszor beszélnek a betűk helyett, legyen így most is, jöjjön a PL idei szezonja a számok nyelvén. (A Telegraph cikke alapján) 1. A Tottenham +60-as gólkülönbsége a legmagasabb a PL történetében, amit nem győztes csapat ért el. 2. Az Arsenal volt a legveszélyesebb ellenfelei…..
1. André Gomes nem tudott bizonyítani Enriquének A katalánok mestere a szezonban sokadszorra szavazott bizalmat André Gomesnek, aki Rakitič formahanyatlása okán találja magát egyre többször a kezdőben. A háláját azonban nem tudta jó játékával kifejezni, sőt. A PSG fölénye éppen a középpályán tűnt…..
Sportszerű Murphy lő... 2016.09.16 15:45:39
 Felém pattog. Pont jól jön kapásra. Ezt most lehetetlen elhibázni... Piff... ...És a csend. Még pár másodpercig van remény. Feszengve figyelem, hátha... De ez nem az a nap. Ez nem az a nap, amikor a pálya mögötti fenyőfa kiköpi magából a labdákat. Ma úgy döntött, hogy megtartja őket. Világklasszis…..
Sportszerű Az egerszegi csoda 2016.04.13 15:15:52
A címből legtöbben valószínűleg egy 2002. augusztus 14-ei eseményre asszociálnak, amikor is a ZTE futballcsapata Bajnokok Ligája-selejtezőn mérkőzhetett meg az európai klubfutball kiválóságait felvonultató Manchester Uniteddal. Mivel azonban a 14 év barátok közt sem kerek évforduló, valamint az…..
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágójára utazott kedden Madridba a holland PSV csapata, amelyet természetesen szimpatizánsai is elkísértek. Az El País spanyol napilap számolt be róla először, hogy dél körül a Plaza Mayor teraszán gyülekező PSV szurkolók aprópénzt hajigáltak a tér…..
A szöglet fél gól, tartja a közismert mondás futballberkekben. Ezzel a fordulattal élni azonban a legtöbb csapat esetében nagyképűség. A SportsMatrix futballelemző blog utánajárt, hogy egy sarokrúgás valójában hány gólnak felel meg az egyes csapatoknál, vagyis mely csapatok tudnak élni a kínálkozó…..
Sportszerű Vihar előtti csend 2016.02.04 15:52:47
Viszonylagos csendben zajlott le a téli átigazolási időszak, már ami az európai topcsapatokat, és ligákat illeti. Az elmúlt évtizedben egyre jelentősebb szerepet betöltő játékosügynökök ugyan tető alá hoztak néhány indokolatlanul magas összegű transzfert, de a média figyelmét igazán megragadó…..
A kosárlabda Férfi NB1/A 3. fordulójának rangadóján a Paks hazai pályán fogadta a Szolnok gárdáját. Mindkét csapat veretlenül állt eddig a bajnokságban, így a mérkőzésre kilátogató nézők szórakoztató, kiélezett csatában reménykedhettek. Schmidt Béla tanítványai…..
Példátlan eset szenvedő alanyai lettek azok a tehetséges kosárlabdázók, akik a budapesti "Férfi C" bajnokságból szeretnének szintet lépni, meg sem állva az NB II-ben szereplő JKC csapatáig. A tavalyi évben mindhárom 19 éves fiatal a KOKEC SE hírnevét öregbítette a már…..
Sportszerű Tisztul az azzurrik ege 2015.06.03 22:04:41
Sokan és sokszor hasonlítják egymáshoz a négy nagy európai labdarúgó bajnokságot, beleértve az angolt, a németet, a spanyolt és az olaszt. A francia azért nem került ide, mert bár az UEFA által a 11. helyen rangsorolt PSG képes kiemelkedően teljesíteni Európában is, a többi francia gárda mind…..
Sportszerű Kezdőrúgás 2015.05.14 18:35:48
Az első bejegyzés. Csepp a tengerben. Reméljük. 119 évvel az első újkori olimpiai játékok után, 62 évvel a híres londoni angol-magyar futballmérkőzést követően, valamint 18 év tapasztalatával és sportélményeivel a hátunk mögött kezdjük el ezt a blogot, amelynek a célja…..