Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Otyep

13 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amit Csehországban a Sadleci osszárium, Olaszországban pedig a Santa Maria della Concezione, azt Lengyelországban a czermnai Szent Bertalan templom – közismertebb nevén a koponyakápolna – képvisel… vagyis egy olyan nagyszabású memento moriról beszléhetünk, amely valószínűleg minden egyes látogatóját…..
Nagycenk egy nyugat-dunántúli nagyközség, mely leginkább arról híres, hogy itt volt a Széchenyi családnak a fészke. Annak rendje és módja szerint építettek itt kastélyt, templomot, s a helyi temetőben kialakították saját, „külön bejáratú” családi sírboltjukat is, amely…..
Köln igazi európai nagyváros, számos történelmi és művészeti látnivalóval – gondoljunk csak a világhírű dómjára vagy más egyéb gótikus csodájára, amelyeket még listába foglalni is nehéz. Az egyik ilyen „csoda” azonban nem csak gyönyörű építészeti megoldásaival,…..
Hamarosan itt a mindenszentek ünnepe, aztán pedig a halottak napja: ilyenkor a legtöbb ember emlékezik, gyászol, gyertyát gyújt és virágot visz szeretteinek sírjához. Érdemes azonban jobban megismerkedni a kegyeleti-, valamint temetkezési szokások mibenlétével és ezek…..
Az amerikai Kansas államban található egy kisváros, bizonyos Stull, amelyet annak temetője tett világhírűvé, megmagyarázhatatlan városi legendái, paranormális jelenségei, illetve állítólagos sátánista tevékenységei okán. Ezeknek a rémhíreknek köszönhetően el is terjedt a szóbeszéd, hogy a Stull…..
AMBROSE BIERCE – NYÁRÉJI TÖRTÉNET A temetéssel nem lehetett Henry Armstrongra rábizonyítani, hogy meg is halt. Nyakas ember volt világéletében. De mikor már eltemették, hinnie kellett a tapasztalatnak. A szokatlan testhelyzet, ahogy ott feküdt hanyatt, hasára kulcsolt kézzel…..
Guillermo del Toro az a rendező, akit biztosan nem kell bemutatni senkinek. 2015-os műalkotása, tényleg egy igazi kincs. Egy rémisztő és mégis gyönyörű mese. Részletesebben a Horror-Filmek.hu oldalon értekeztünk a filmről.  ..
Miért is olyan hátborzongatóak este a temetők? Egész biztosan mindenki tudja a választ, én azonban most megpróbálok rövid, de átfogó magyarázatot adni rá. Nos, sok helyütt lehet olvasni, hogy az éjszakától, sötéttől való – főképp gyermekkori, de néha a felnőttkorba is átnyúló – félelem biológiai…..
Pár hónapja Pesthidegkúton volt elintézni valóm, és ha már itt jártam, akkor meglátogattam a Véka utcai temetőt – Budapest azon ritka temetőinek az egyikét, melyet már rég lezártak ugyan, de nagy szerencsénkre a mai napig nem számoltak fel. Hajdan az egykor önálló Hidegkút…..
Következő utunk Csehországba, egészen pontosan a morvaországi Brno – Brünn – városába vezet, ahol is egy igazi kuriózumnak számító hely található a borzongásokat kedvelő emberek számára. Nagy szerencsénkre Csehország egyébként sincs híjával a hátborzongató helyeknek,…..
Az angliai Humberside vidékén, World Newtontól nem messze óriási – hét és fél méter magas – sírdombra emlékeztető ősrégi halom található, amelyet Willy Howe-nak hívnak. Valószínűleg az újkőkor vége felé hordták össze, s mind az angolszász, mind a skandináv telepesek…..
Csököly egy 1300 fős Somogy megyei kisközség, melyet lakosainak egyedi népviselete, az ún. fehérgyász tett országosan is ismertté. A fehér gyászviselet szokása egyes feltételezések szerint egészen a népvándorlások koráig – honfoglaló eleinking – visszanyúlik, az azonban…..
Sokat gondolkodtam, milyen írással is kezdhetnék, melyik temető lenne rá igazán méltó? Melyik, ha nem a Fiumei úti Nemzeti Sírkert – avagy a Kerepesi temető –, amely nem csupán Magyarország, de talán egész Európa egyik leghíresebb temetője, s egyúttal országunk egyik…..
Sziasztok! Köszöntök minden kedves érdeklődőt. Mielőtt belevágnék a dolog érdemi részébe szeretnék bemutatkozásként – nem mellesleg bevezetőként is – írni néhány sort. Először is miért a temetők? A becsületes válasz az, hogy nem tudom… de világéletemben…..