Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bainoc (törölt)

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Második nekifutásra meghallgattam a Bhagavad Gitát is librivoxon. Első alkalommal nem jutottam túl az unalmas kezdésen. Ezek után egy pár olyan fejezet van az elején, amely elég hasonlít a buddhizmusra. Van a buddhizmusról némi ismeretem, úgy szokták röviden jellemezni, hogy a…..
Bainoc (törölt) 2015.05.10 21:35:18
"Számomra ez mindig abszurdumnak tűnik, mivel ha lehet, akkor én inkább a lehető legtöbbet akarnék ujjászületni, már amennyiben ez lehetséges volna, vagy a hindu-buddhista elképzelésnek erről volna értelme számomra."

Posztíró, azért abszurdum,mert szétválasztod a tanokat.
Buddhizmus első alaptana:

Az élet szenvedés.Ki akar újra meg újra szenvedni.Senki.Ez logikus.

Hogy az élet szenvedés? Ízlések és pofonok..

Vágyat sokkal tágabban érti budhizmus. Például versengést kifejezetten károsnak tartják, mert egy világbajnok van, ezért többi sportoló szomorú és csalódott lesz.Egy ember, csapat lesz boldog többi szomorú.100 indulóból egy.
És ha minden összejön ,akkor is jön a halál és az elmúlás,ami fájdalmas.Szerelmedet is elveszíted, amikor te vagy ő meghal.Felnősz,majd megöregedsz és testileg-szellemileg is leépülsz,belassulsz.Ezért mondják,hogy az élet szenvedés.Senki nem ússza meg.

Buddhizmus meg nem ízlés diktátor.Abszolút nem feladat a térítés.Sok idióta cikkíró,aki afrikai buddhisták gyilkolásáról ír az keveri takonyt a bakonnyal azok hinduk.

Ugyanis buddhistáknak vegetáriánusoknak kell lenniük, mert számukra minden élet szent ezért nem ehetnek húst.Még az olyan veszedelmes ragadozóké mint a szibériai tigris (nem egy helyen gondozzák őket, helyi emberek ellenében).Buddhista szövegekben sincs szó arról,hogy gyilkolni kellene.Ilyen szektáknak annyi közük van buddhizmushoz, mintha piros trabantra azt mondanám ferrari.
Bainoc (törölt) 2015.05.17 11:09:14
@Brendel Mátyás: www.8800.hu/aktualis/parkerdei-gyilkossag-meghosszabbitott-elozetes/

Látod az ateizmus milyen káros be kellene tiltani, te logikád szerint.

Nárcizmusodat híven alá támasztottad azzal,hogy lehülyézel, nyilván te az okos vagy. Hierarchizálsz, magadat helyezed mások elé.Most őszintén, mi lenne ez más, mint vegytiszta nárcizmus.
Sőt a másik posztban Randy helyett is gondolkodsz, nem kevesebbet állítasz, mint ha nem lett volna vallásos,akkor nem tette volna meg.Saját gondolataidat helyezed,az övéi elé.Erre szerintem Randy lenne a megfelelő alany ennek megválaszolására,amit sohasem tudunk már meg.Sőt Randy tettét saját elvárásaidnak megfelelően állítod,pár blog bejegyzés alapján...
  A cím persze inkább csak egyfajta figyelemfelhívó kérdés, nem ez lesz a fő téma, amelyről írni fogok. A kérdésre szerintem miden hívő azt mondaná, hogy nem. Két indok is eszembe jut ehhez. A hívők nyilván azt mondják, hogy a mennyországban semmi nem fáj, mivel az emberek…..
Bainoc (törölt) 2015.05.10 21:08:39
A posztíró is kezelésre szorul nem is kicsire, ebbe belekeverni a vallást, elég súlyos pszichózisra utal.Ennek a szerencsétlennek elege lett a lány szenvedésiből, hisz hírek arról szólnak,hogy súlyos depresszióban is szenvedett lány és képtelen volt a normális életre.
Posztíró betegesen nárcisztikus és önimádó,ugyanis saját képzelgéseit vetíti másokra nem törődve a realitásokkal:
"Elég egyértelmű tehát, hogy a férfinek az volt az elképzelése, hogy a családja a mennyország került, és ott természetesen boldogan élnek. Közvetlenül ez a kép lebegett előtte a tette elkövetésekor."- tán ott voltál, hogy tudod mi lebegett előtte?Egy feltételezés sohasem egyértelmű,csak ha igazolható,akkor már pedig tény,szóval hazudik is.

Ateista verzió, így nézhetett volna ki:

Nem hagyom,hogy lányom szenvedjen tovább megölöm.Feleségemet is megölöm,hogy ne kelljen abba tudatba tovább élnie,hogy férje megölte lányát.Megölöm lányomat,hogy ne szenvedjen attól,hogy ilyen apja van.Kész.
" A fejfájásnál a halál csak ateista kiindulópontból nézve rosszabb opció. Ateista nézőpontból egy életünk van, az pedig emiatt a legtöbb embernek értékesebb, mint amekkora problémát okoz egy még oly elviselhetetlen fejfájás." -ez megint ostoba feltételezés,hablaty az egész és önellentmondás. Elviselhetelen fejfájás, nem elviselhető ezért a halál logikus megoldásnak tűnik.Ráadásul nárcizmus megint kikönyököl.Tudja mennyire fájt lánynak feje és kijelenti az elviselhetetlenről,hogy elviselhető, ami röhejes és hülyeség.Nem gondol bele, hogy híradások szerint szerencsétlen lány nem tudott hétköznapi életet élni, akkor könnyen előfordulhatott,feltételezhetjük, hogy pl. naponta órákat üvöltött fájdalomtól amikor rátört egy-egy roham vagy magát tépkedte roham alatt ezért ki kellett kötözni vagy fájdalom görcsökbe rántotta testét tovább fokozva a fájdalmait (legvalószínűbb) és ezt elszenvedni nap mint nap valamint apaként végignézni nem egyszerű feladat.Lehet,hogy lánya naponta mondta, hogy szeretne meghalni.Ez az ember egyszerűen besokalt és kiborult.Nem volt aki segítsen rajta, nem vette észre senki mennyire ki van bukva és segítségre,kezelésre szorul.Ez nem mentség, hanem tény.

Halál utáni dolgokról beszélni nettó baromság.
Senki nem jött vissza,szóval spekuláció az egész, ugyanis semmilyen állítást nem lehet igazolni.Csak annyit ,hogy test bomlásnak indul.És az újabb kutatások éppen a dualitást igazolják.Robotkéz irányítása,gondolattal, tudat lementése adathordozóra,elektromos impulzusokkal,meg lehet változtatni az agyműködést (lsd agyműtét előtti vizsgálat,agyi spacemaker (wiki eeg)) stb-stb..
A nemi szerepek mindenkit megnyomorítanak. Te meg azt hiszed, azért vagy nyomorult, mert nem tudtál nekik elég jól megfelelni. És az áldozatot hibáztatod (önmagadat), mert az erősebbet nem mered. - Szóval azt akarod mondani, hogy csecsemőkorod óta kék festékben pácoltak, de te…..
Megmondom őszintén, hogy pár éve, amikor különféle kisebb politikai mozgalmaktól hallottam az alapjövedelem gondolatát, azt mondtam, hogy hát miért, ne, nem teljesen lehetetlen a dolog. Annyira lehet szolidáris a társadalom, hogy mindenkinek alapjoga legyen egy bizonyos szinten élni.…..
Bainoc (törölt) 2015.05.05 22:06:23
Alapjövedelem

Alapvető felállás az,hogy országnak vannak bevételei és kiadásai.Hosszabb távon egyetlen kormány sem tud többet költeni mint a bevételei.Most tulajdonképp azt akarják,hogy több pénzt kapjanak az emberek, több legyen szociális kiadás, ami növekvő bevétel hiányában nem lehetséges.A gazdaság fejlesztésén keresztül lehet csökkenteni szociális kiadásokat.Gazdaság növekedése növekvő bevételeket eredményez, emellett csökkenő szociális kiadásokat, foglalkoztatás növekedése miatt.Alapvető probléma az országban,hogy nincsenek nemzetközileg versenyképes termékeink, illetve az az általános felfogás,hogy szorgalommal,innovációval,költségracionalizálással előre nem lehet jutni.Általánosan elterjedt nézet,hogy ügyeskedéssel és protekcióval lehet csak érvényesülni.Versenyképesség javítása helyett államosítás zajlik annak minden kockázatával.Egy esetleges államcsőd esetén a válság mélyebb,nehezebben megoldható lesz.Problémák megoldása, érvek ütköztetése helyett, a problémák elől való menekülés a jellemző (el kell hagyni az országot,aki értelmes elhagyja stb.), illetve különféle ellenség kép gyártása zajlik bűnös bal vagy jobb oldal vagy külföld eu stb. Probléma megoldása mindkét oldalnál kimerül abban,hogy ha mi kerülünk hatalomra akkor minden jó lesz.Le kell adni egy szavazatot és akkor megoldódik minden ahelyett,hogy versenyképességet javító intézkedéseket hajtanánk végre.Pl beruházások támogatása,thermál energiára alapozott termelés (üvegház,áramfejlesztés stb).

Elemzés 3.táblázat hemzseg hülységektől pl. 100 milliárd forrásnak jelöli meg holott -42 miliiárdos csökkentést tervez, így 42 milliárdos hiányt növel.

Ráadásul olyan társadalmi problémát nem old meg, mint az anafabétizmus,deiáns viselkedés visszaszorítása stb.Hülye pénztől még hülye marad.

Paks 2

Szükségszerű ugyanis reaktor blokkok elavulása miatt újakat kell beállítani,megújuló energiából lehetetlen pótolni időhiány miatt, másrészt mennyiségileg sem.Növekvő gazdaság növekvő energiaigényt indukál ezért kizárólag megújulóból pótolni lehetetlen illetve ezek termelése nem folyamatos,ingadozó.Szóba jöhetnének égető erőművek,de ezek szóba se jöhetnek,mert MSZP vezette kormány eladta Co2 kvótánk nagy részét megágyazva Paksnak.

"Ami a szegénység csökkentését illeti. Magyarorszgágon, a szegénység az elmúltötévben például az egykulcsos adó miatt nőtt. Ezáltal a gazdagoktól kevesebb pénzt szednek be, így a szegényektől nyilván többet. A többkulcsos adó visszavezetésével a szegények adóját lehet csökkenteni. Ez a helyes baloldali megoldás."

Ez több indokból is megmosolyogtató.Gazdag embereknek saját cégük van,saját maguk határozzák meg fizetésüket.Ezer módon tudnak SZJA fizetés nélkül jelentős jövedelemhez jutni,törvényesen egy jó könyvelő megoldja.SZJA kétkulcsos határa 200 ezer bruttó lenne,tehát aki 210ezer BRUTTÓT keres az már gazdag ember.Aki 131 ezernél többet visz haza az gazdag.Érdekes...

Másik szempontból kontraszelektív a kétkulcsos adó és igazságtalan mert:

200e ft 16%-os SZJA
200 001 40%-os SzJA

Valakinek 200ezer forint az SZJA alapja haza visz.168 ezret
Megemelik fizetését 20%-al. Mondhatná nem semmi végre. 240 lesz SZJA alapja 96 ezer lesz szja, így 136 ezer forintot vihet haza úgy,hogy munkáltató bérköltségeit jelentős mértékben megemelte a dolgozó ennek ellenére kevesebbet visz haza.Ebben, mi jó őszintén?

Értelmes ember azt fogja látni sávos adózásnál,hogy minél többet keres annál nagyobb mértéket vonnak el,ezért egyre kevésbé éri meg többlet munka, többlet ráfordítás, hisz egyre nagyobb mértékben von el az állam.Ráadásul sávugrásnál kevesebbet visz haza, mint fizetés emelés előtt. Ezért nem is lehet csodálkozni azon,hogy volt a hivatalos fizu,meg a boríték illetve ellenérdekelt abban az ember,hogy többet dolgozzon.A legjobb megoldás az egy sávos adózás,mert
minden többlet munkáért járó haszonból részesülni tud, míg a sávosnál egyre csökkenő mértékben.
Erkölcsileg is kifogásolható,mert az alacsony jövedelműek kevesebbet adóznak,míg képzettebb nagy felelősséggel,magas iskolázottságúak többet fizetnek be .Ráadásul magasabb fizetéssel rendelkezők többet fizetnek be eleve egy kulcsos adónál és az igazságosság jegyében még többet követelnek.Pl. 16% adó.100 ezer forintos befizet 16 ezret, 1 milliót kereső 160-at és erre azt mondják,hogy igazságtalan fizessen be 400 ezret.

Jövedelem különbséget nem pénz okozza hanem az értékrendszerünk.Az a hit táplálja, hogy szemét szedés kevésbé fontos, mint részvényeket árulni, ami tulajdonképp gombok nyomogatásából áll.Orvos,tanár kevésbé fontos mint egy top manager,egy melós munkája kevésbé fontos mint egy főnöké.Pénz csak érték közvetítő, megmutatja,hogy adott korban mi fontos/ mi értéktelen. Régen C64-es gép vagyont ér, ma értéktelen semmi. C64 ugyanazt tudja mint amikor az elsőt gyártották.Nem ő változott, mi változtunk.