Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aquaq

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan látják nagyon jól a magyar iskolarendszer hibáit, hiányosságait, mint levélírónk is. jól írja le, az egyes szintek hibáit, valamint az is, hogyan lehet nagyon egyszerűen bejutni a felsőoktatásba.Kedves Ellenőrző! Az „Embertelen felsőoktatás” és a…..
Ellenőrző Ezek a mai fiatalok.... 2009.12.08 08:00:00
Nagy örömmel adjuk közre Melkaart levelét. Tartalmas kommentjeit ismerve, most is egy nagyon érdekes gondolatmenetre számíthatunk!Elöljáróban: vitaindítónak szánom a posztot, nem gondolom, hogy Mózesként hordom magammal kőtáblán az igazságot. Arra a kérdésre próbálok választ…..
aquaq 2009.12.21 21:56:55
Én soha nem értettem, hoy mi a baj a "nehéz" kötelezők olvastatásával. Szerintem csak jól kellene kiadni. Pl.: Jókai mindig a könyv végére írta a szómagyarázatokat. Ezt lehetne lábjegyzetbe átírni. Aki a lap aljára lusta lepillantani, az ne járjon iskolába. Mondom ezt 17 évesen.
Kb 10 éves koromtól a kedvencem volt a Kőszívű, évente legalább egyszer elovastam, az Egri csillagokat is több mint 20-szor. Tettem azt azért, mert óvodás koromban sokszor megnéztük a filmeket, és alig vártam, hogy végre ki tudjam olvasni a könyveket. A másik oka, hogy a szüleink/nagyszüleink rendszeresen olvastak fel nekünk, meséltek fejből, így kialakult az a vizuális készségünk, hogy el tudjuk képzelni a történetet. Pedig rengeteget dolgoztak, de arra mindig volt idejük, hogy este az ágyunk mellett ott legyenek. És nem csak nekünk olvastak fel, hanem őket is gyakran láttuk könyvvel a kezükben, így ez számunkra teljesen természetessé vált. 10 éves korunkig nem volt otthon kábéltévé, csak videokazettákat néztünk. Azóta van és a két kisebb testvéremen látszik is, hogy sokkal nehezebben kezdtek el olvasni (most mát azért mindkettő szeret), míg mi a bátyámmal 2. korunktól "versenyt olvastunk". A szüleink le is mondták az előfizetést, így mindenre sokkal több időnk van, és egyáltalán nem hiányzik az ide-oda kapcsolgatás.
Szóval itt nem csak az iskola, hanem az otthoni nevelés is felelőssé tehető. Ha a szülő sohasem szán időt a gyermekére, akkor se ő, se az iskola ne csodálkozzon azon, hogy nem lehet semmire sem megtanítani később.

aquaq
aquaq 2009.12.21 22:01:40
@matyi10: bocs, hogy belekötök (ebbe a témába nem szoktam), de én a Holokauszt Múzeumban dolgozó tanáromtól azt hallottam, alaposan utánanéztek, és szappan nem volt. A borzasztó inkább az, hogy ez simán belefért volna a náci ideológiába, de úgy tudjuk, hogy végül nem tették meg.

Egyébként nem értek egyet azokkal, akik szerint kevesebbet kéne tanítani vagy el kéne végre felejteni, de ezt muszáj volt elmondanom.

aquaq
Az alábbi kesergő levélből egy derül ki: Kiváló Dolgozó nem ebben a világban, hanem a tiszta ideák birodalmában élt eddig. Kiváló Dolgozó, ébredj föl! MINDEN készétel ilyen gusztustalan, mint a Norbié. A legtöbb még ennél is sokkal, de sokkal durvábban eltér a csomagolás…..