Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mzs227

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Érdeklődő Barátunk! A tervezett részletes program: 18:00             Kapunyitás - gyülekezés 18:10             Kezdés - Férfisátor bemutatkozása 18:15             "Megosztás" 18:30             Témafelvezetés - impulzus 18:40…..
mzs227 2012.02.15 17:10:50
Azt, hogy Magyarországon milyen súlyosan érinti a régészeti munkákat a gazdasági válság még nem tudjuk, azonban Nagy-Britanniában már napvilágot láttak az első felmérések. A British Archaeology magazinban, a Council for British Archaeology ismeretterjesztő folyóiratában az idei…..
mzs227 2011.07.16 23:13:56
@laconicum: Senki nem mondta, hogy akár itt, akár ott végzett régészek mident tudnának, vagy annyival jobbak lennénnek másiknál. Sajnos a legtöbb magyar régész, valószínűleg a kisebbségi érzésének a leküzdése miatt megpróbálja rossznak feltüntetni a nyugati régészeket. Pedig az egyéni teljesítmények számítanak, és nem fikázni kell a másikat hanem jobbnak lenni. Ennek pedig vannak tárgyilagos mércéi, ilyenek a publikációk helye és az idézés is.
Azt viszont felesleges kétségbe vonni, hogy az angol régészet téyleg sokkal jobb a magyarnál, a kiépült képzési, kutatási és pénzügyi helyzet miatt, nem is beszélve a hagyományokról. Amit tehetnénk, hogy visszatérünk legalább arra a szintre, amit a két világháború között elértünk, amikor olyan szakemberek dolgoztak itt mint Alföldi András és többben is a világ régészetének élvonalába tartoztak.
És a személyes kérdésre. Miért jöttem haza? Miért ne jöttem volna? Tanulni mentem ki, és tapasztalatot szerezni. Értelemszerűen a legjobb helyre. De itt szeretek élni, itt vannak a számomra érdekes témák és lelőhelyek. És megtanultam értékelni a valódi teljesítményt, tehát megtalálom azokat is itthon akiktől érdemes tanulni. És nem rivalizálni. :)
Jó munkát neked is!
Sokszor először csak légi-, vagy műholdfelvételeken rajzolódnak ki azok a hatalmas méretű, közel hétezer éves árokrendszerek, amelyek közül a közelmúltban több, mint tucatnyit sikerült azonosítanunk Baranya megyében. A késő újkőkor idejére (Kr. e. 5000 - 4400 körül)…..
Paragyár Jelszópara 2009.06.18 22:36:11
Attól való félelem, hogy nem tudok belépni a postafiókba, blogba, akárhová. Ez a para beteljesült, de végül csak bejutottunk a saját blogunkba. Ennyit, a hadd érjen még mit írunk először dologról. A jelszópara ellszere: mindig, mindenhová ugyanazt a jelszót adjuk meg. ..
A metrópara továbbfejlesztett változata. Félelem attól, hogy a cipő a metróból való ki és beszálás alkalmáva leesik a lábról és beesik a sínek közé. Majd, ha mindez bekövetkezik mezitláb kell továbbmenni.A para különösen nyáron, a szandis-papucsos viseletnek következtében…..
mzs227 2009.07.21 01:01:51