Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hblanka

58 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az állapotfelmérés során a legtöbb edző BMI-t számol a magasság és súly alapján, esetleg egy házi mérleggel vagy kézi eszközzel a testzsír százalékot jegyzi fel... Ha ennél több információra van igényed, és precízebb tanácsadással szolgálnál a vendégednek, akkor az InBodyt használva vizsgáld a…..
Néhány személyi edző számolja ki csak a derék-csípő hányadost, az első konzultáció alkalmával. Mivel az InBody készülékek is számolnak DCS-arányt, így fontos róla beszélni, hogy egyáltalán mit is jelez ez az adat?   A derék-csípő arány mint a szépség indexe Először Devendra Singh, a texasi…..
InBody Minden eredmény mérhető! 2017.04.04 10:28:01
Az InBody mérésekben az is jó, hogy tisztán látszik, melyik módszer hoz eredményt és melyik nem. Eddig csak beszámolókra vagy a reklámokra támaszkodhattunk, ha meg akartuk tudni, hogy az egyes - edzésmódszere- diéták- étrend kiegészítők hatása milyen . Nos, ez mostantól nyilvánvaló, hiszen az…..
InBody Rossz szokások legyőzése 2017.03.29 09:55:00
Egy érdekes kutatás bizonyítja, hogy a napi cselekedeteink több, mint 40%-át a szokásaink teszik ki. Te, kedves *|FNAME|*, akit már foglalkoztat a tudatos életvitel és az egészség (különben nem lennél a listámon:)) valószínűleg már hallottál erről. Azért mégis leírtam, hisz…..
A fenti képen is látható: a Disney új hercegnő-képpel rukkolt elő. A korábbi irreálisan karcsú, légies hercegnők, a cérnaszál vastagságú karokkal és lábakkal már a múlté - az új hősnő: Moana (magyar fordításban: Vaiana) egy egészségtől, erőtől kicsattanó, reális testfelépítéssel és látható…..
Mind tudjuk, hogy az angol "muscle" szó izmot jelent. De akár hiszitek, akár nem, még az angol tanárok és fordítók sem mindig tudnak mit kezdeni a "lean" szóval. A legtöbben rámondják, hogy ez is izom, de szakmabeliek tudják, gogy ez a szó hivatalosan "zsírmentes tömeget" vagy…..
  Ma egy nagyon fontos témát szeretnék tisztázni, ami szerintem edzők és laikusok fejében is zavaros:  azt már tudjuk, hogy a kilóban fogyás helyett érdemesebb testzsír-csökkentésben gondolkodni. De meddig csökkentsük azt a testzsírt?! A leggyakoribb válasz, hogy ameddig csak lehet. Pedig a dolog…..
InBody Testanalizálás GY.I.K 2017.02.22 10:19:00
 Mióta a testanalizálás témakörével foglalkozom, egy csomószor ugyanazokkal a kérdésekkel találkozom. Talán Neked is eszedbejutott már némelyik, akár edzőként, akár laikusként, így most összeszedtem őket, persze a válaszokkal együtt:     HOL LEHET INBODY MÉRÉST VÉGEZTETNI? Ezen az oldalon…..
Az egyik leggyakoribb kérdés az InBodyval kapcsolatban, hogy miben más, miért komolyabb, mint a kis kézi / szobamérleg-formájú társai. Ezt a kérdést mindenképp tisztázni kell, mert sokszor még az edzők, dietetikusok sem tudják, miben áll a különbség. Szóval: A testösszetétel monitor és…..
Neked is van otthoni mérleged, netán az edzőteremben méregeted magad? A nyomonkövetés szempontjából nagyon hasznos a súly, de főképp a testösszetétel mérés, méghozzá rendszeresen. A mérésekkel kapcsolatban azonban érdemes tudni, hogy mindig azonos körülmények közt kell…..
A testösszetétel mérés során felszokott merülni a kérdés: várandósan végezhető-e biztonsággal mérés? A válasz: elméletileg igen, legalábbis az InBody kutatásai és tapasztalatai ezt igazolják, hisz olyan alacsony áramot vezetük át a mérési pontok közt a testen, mely nem…..
Visszatérő kérdés az edzőktől, hogy hogyan mérjünk olyan vendég esetében, aki mellplasztikán esett át? Most azért írok erről a hírlevélben, mert lehet, hogy Téged is érdekel a kérdés. :) Szóval: mint tudjuk az InBody készülékek és általánosságban a BIA-készülékek…..
Az egyik "periférikus" mégis lényeges eleme az alakformálásnak és általában véve a szépségápolásnak a stressz kezelése. A görsölés ugyanis téylegesen hatással van az alakunkra, és nem valami rejtélyes okból kifolyólag, hanem a hormonrendszerünknek köszönhetően. De…..
InBody Izomzat vs. plasztika 2016.11.07 11:17:33
Az alakformálásban bizony nemcsak a testzsír-százaléknak, de az izomtömegnek is szerepe van. Egyszerűen azért, mert az izomzat adja a formát: a fiúknál elsősorban a széles vállakon és háton van a hangsúly, a lányok pedig formás derékra, csípőre, combokra vágynak. Sajnos nem mindenkinek adatik meg a…..
A túlysúly hiánya még nem egyenlő a fittséggel vagy egészséggel! Kétségtelen, hogy manapság az ülő életmódunk és a (felesleges és szintetikus) ételektől roskadozó hűtőink sokkalta több túlsúlyost termelnek ki, mint amennyivel anyáink és nagyanyáink idejében találkozhattunk. De vajon ez azt is…..
InBody Az anyukák és a hízás 2016.11.07 08:14:00
Az anyukák sokszor küzdenek kisebb-nagyobb súlyfelesleggel a szülés után közvetlenül, ami valahol természetesnek mondható, hiszen a szervezet a terhesség és szoptatás alatt raktározni "szeret". Azonban van 2 szempont, amitől tudnunk kell, ha érint minket ez a probléma: a STRESSZ…..
  I. SZAKMAI SZEMPONTOK Az állapotfelmérés során a legtöbb edző BMI-t számol a magasság és súly alapján, esetleg egy házi mérleggel vagy kézi eszközzel a testzsír százalékot jegyzi fel... Ha ennél több információra van igényed, és precízebb tanácsadással…..
Ha sok diétás receptet vagy csoda edzéstervet olvasol, akkor találkozhattál már a "mínusz 10 kiló egy hónap alatt" és hasonló ígéretekkel. Sajnos, a rossz hír, hogy az efféle célokat lehetetlenség teljesíteni, hacsak nem szószerint leépítjük magunkat: vagyis izmot sorvasztunk,…..
InBody Fitt vagy vékony?! 2016.10.31 10:16:00
Tudjuk, hogy a nagyon vékony lányok alacsony testzsír százalékkal rendelkeznek, de mi a helyzet az izomzattal? Az, hogy alacsony a testzsír százalék, nem jelent egyet a fittséggel, sőt, sok esetben rendkívül távol áll tőle. Bizony az InBody mérésekkel megnézhetjük, hogyan alakul…..
Az alakformálásban az ősz sokaknak egy "kihagyós" időszak, mert a hideg és ezőzések miatt: nem szeretünk már annyira a szabadban mozogni vagy elindulni az edzőterembe... Nincs motiváció sem, mert "úgyis közelegnek az ünnepek", minek már fogyózni... Ráadásul a szervezetünk is…..
Ezen a videón láthatjuk, hogyan is működik az InBody, 8-pontos elektróda rendszerrel, teljes testet mérve. Ha eddig nem voltál tisztában a BIA készülékek működési elvével, akkor ezzel a videóval röviden belepillanthatsz!  :)..
InBody A fitnesz ipar ezer arca 2016.10.22 10:45:00
Ha valaki a sport illetve a fitnesz világban mozog, az tudja, hogy a mozgásnál semmi sem tanít meg jobban- csapatban dolgozni- átlépni a határokat- megismerni fizikai kapacitásunkat, szellemünk mélységeit- megélni, mit jelent a kitartás- rájönni, mit jelent a harc És sorolhatnám,…..
A jojó efektus egy közkedvelt téma a női magazinokban, de elég kevesen tudják hogy valójában egy nagyon egyszerű és könnyen kiküszöbölhető problémáról van szó. A jojó effektus lényege, hogy fogyózol - majd visszatérve a régi étrendhez, többet hízol vissza, mint amennyit ladtál. Aztán megint…..
InBody Búcsúzz el a BMI-től! 2016.10.19 10:35:00
Miért hülyeség a BMI? A fenti kép tökéletesen bemutatja, nem is kell kommentálni. Azért pár szót mégis írnék a témában: a legtöbb fitnesz oldalon, diétás vagy orvosi oldalon mégis BMI index kalkulátor található. Tudod, miért? Egyrészt mert ez az a képlet, ami otthon egyedül…..