Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Homo economicus

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Sok hegy, kis Svájc 2023.03.01 15:49:41
Alighanem a legtöbbünknek már tele a hócipője a téllel és a hideggel, remélhetőleg már nincs messze a tavasz (így március első napjaiban csúnya is lenne, ha nem közelítene). Ma a napsütés és a meleg jegyében egy csupa napsütéses fotókkal teli posztot kínálunk Steve tollából, aki egy tavalyi svájci…..
Homo economicus 2023.03.19 17:39:45
@fhdgy:
Tudod miért szavaz a vidéki "krumplis" a fideszre? Mert van munkája, piaci munka, még akkor is ha culáger. Be van jelentve, kapja a családi adókedvezményt, igénybe tudja venni a falusi CSOK-ot.
Szóval felesleges itt ferdíteni a valóságot egy telexes propagandavideó alapján.

Inkább a tisztelt városlakókat kellene megkérdezni, hogy miért nem megy a piacgazdaságba történő integráció. Budapest érdemileg a 90-es évek eleje óta nem fejlődött. Kisiparosok nagyvárosa az egész.
A baloldal utolsó miniszterlenöke, mint aki jól végezte dolgát lelépett franciaországba vezérigazgatónak. Hát azért erre elég nehéz progresszív-liberális-nyugatosh balodali pártot kommunikálni, ami magyarországon arra épít, hogy a legképzettebb réteget hajlandó integrálni a multicégeik szervezetébe. A többi 9,5 millió ember számára meg nincs megoldása.
Milyen helyzeteket teremtett a felsőoktatás tömegessé válása? Beváltotta-e a kreditrendszer a hozzá fűzött reményeket? Hogy jön a bolognai rendszerhez a lakodalmas rock? És mi köze ehhez a hörcsögnek, a petymegnek, a tengerimalacnak és a sündisznónak? A január 4-i Szabad…..
Ha lennének reformok hazánkban, akkor biztos lenne azoknak eredménye. De reformok nincsenek. Pénzköltés van, ami nem reform. Érdekes, hogy a pénzköltést (ingyenes óvodai ebéd, minimálbér emelése, családi adókedvezmény, stb.) reformnak meri nevezni a kormány. Tavaly még a "reform"…..
Homo economicus 2015.08.09 15:05:18
Nekünk az első "közpolitika" órán azt mondták el, hogy van független baloldali és független jobboldali sajtó, és kezeljünk mindent a kellő kritikával.
Persze tudom én mivel jár a függetlenség ára Bokros úr, csak nem azért kell közgazdásznak menni, hogy biztos megélhetést nyújtson ha valaki valamelyik oldalon véleményformáló. Főleg, hogy a baloldal piaca egyre kisebb és kisebb, arra meg várhat, hogy a fiatal generációk beállnak tapsolni nem létező baloldali értékek (és nem demagógok) mögé.

Kíváncsi vagyok mire gondolt a költő azzal, hogy 20 éve nincsenek reformok. Talán arra, hogy '95-ben voltak?
Mert úgy emlékszem akkoriban a hatalmas lendülettel beharangozott csináljukmeg' gyorsan falba ütközött, amikor Soros bácsi pénze mégsem a magyar gazdaság korszerűsítését választotta (ahogy azt elvileg megígérte), ezért inkább olyan cégeknek adták el, akik elsősorban piacot vásároltak maguknak, a cégtevékenységek megszüntetésével. Na ez volt a Bokros úr hihetetlen államadósság csökkentő reformertevékenysége.

Kedvenc idézetem egy orvostól, hogyha a bíróságon kérdezik tőle, hogy mindent megtett-e, és a legkorszerűbb ellátásban részesítette az elhunytat, akkor mondja azt, hogy megfizethetetlen?

Ennyi... Kormányon mindent marha jól vágunk, aztán meg ellenzékbe kerülés esetén valahogy elfelejtjük, hogy meddig is ér az a bizonyos takaró, és úgy csinálunk, mintha ez csupán elhatározás kérdése lenne.