Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eeyore

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Brékingnek minősítettem, bár ebben az esetben ez annyira nem fontos tulajdonképpen, meg hát egyébként is régen volt saját posztom. Szóval éppen nézem a Kinsey című filmet. Emberek a szexuális szokásaikról mesélnek. Azt mondja egy fiatal lány, némileg pironkodva: "Sokat…..
Ghaabor beküldését a véleményesek közé tenni megint egy kicsit necces, de utána leírom, hogy miért gondoltam így:Mióta olvasom a blogot egyre jobban a fülembe ötlenek a félrefordítások. A mai volt az első, ami szerintem megéri a beküldést:Comedy Central, Én kis családom.…..
Félrefordítások Little Green Men 2009.07.07 10:04:00
Gondolom mindenkinek vannak olyan kedvenc hibái, amiket gyakorta hall és halálra idegesítik. Én például a falat kapartam már kínomban, amikor annak idején a Tomb Raider filmek mentek és majdnem az összes moziajánlóban (tisztelet a kivételnek, mert volt olyan is) szépen artikulálva…..
Jó, persze, szerintem sem mindegy, mint ahogy gLes szerint sem: Az imént néztem a TV6-on a King of the Hill (Texas királyai) hétfői részének ismétlését és villámként sújtott le rám egy félrefordítás, ami miatt már hétfőn is éreztem némi zavart az erőben, csak akkor…..
Eeyore 2009.06.25 14:44:50
Nádasdy Ádám az ikes igékről:
seas3.elte.hu/delg/publications/modern_talking/35.html
ezt meg nem tudom, ki írta
www.auto.bme.hu/ikesige/
volt ezekben néhány jó nagy meglepetés számomra.
Félrefordítások Agytartály 2009.06.05 05:17:06
Ezt még tegnap kellett volna kitennem, csak nem volt időm, de azóta sem vesztette aktualitását.Először no mail, no problem írta meg kommentben, majd utána hárman is beküldtétek. Csak érdekességképpen: a szó korábbi verziója észtartály volt az Indexen egy másik cikkben, de azt is…..
seth_greven beküldését a szóhasználata miatt csak ilyenkor, szombaton este lehet kitenni. Két érdekességre hívnám fel a figyelmet: a beküldésben két félrefordítás található - az egyikben egy pornószínész nyilatkozik, de a címben kipontozott kifejezés a másik részben…..
Félrefordítások Ahoj, poplacsek! 2009.05.05 08:08:15
Nem kell megijedni, Tamás beküldésében nem a városi legendává vált címbeli mondat szerepel:Épp most ért véget egy film a TV-ben, kedves kis vígjáték volt, elég jó, még az ebédet is elhalasztottam :). Mondj igent! (Di que sí) a címe. Nem tudok spanyolul, nem láttam eredetiben,…..
egy ember blogja Vívódás 2008.11.25 09:59:00
Egyelőre nem tudom eldönteni, hogy Szabó Gáborról, vagy a fogyókúráról írjam az első postot. Szabó Gábort jobban szeretem, a fogyókúra viszont véres valóság. Ugyanis rövidesen nem fogok tudni felöltözni.....
Eeyore 2009.05.05 15:26:55
Doris naplója Értekez 2009.02.24 06:20:00
Megvolt a harmadik félévi szülői értekezlet is. Ezúttal Picikénél voltam. Jó hosszúra nyúlt, mivel jövőre iskolába megy, így elemezni kellett az iskolaérettségi teszteket- ugyebár. Abszurdum, komolyan mondom. Nyaggatják őket egy órán át, hogy megállapítsanak valamit, amit…..
Eeyore 2009.02.25 12:21:53
én spec örülnék annak, ha iskola előtt valaki más is megnézné a gyerekeket, külső ember, mert így óhatatlanul oda jutunk, hogy minden évben van 2-3 nagyon problémás gyerek, akinek nagyon nem kellene a kétnyelvű oktatást erőltetni, hiszen az anyanyelvén se beszél 5 évesen. viszont a szülő ilyenkor hajlamos az óvónőket hibáztatni, jelenetet rendezni, a főnökömnél a kirúgásomat kérni, majd nagy dérrel-dúrral átvinni a gyereket egy másik hasonló óvodába vagy iskolába, természetesen úgy, hogy az összes bizonyítványát és papírját megsemmisíti. minden szülőnek nehéz elfogadni, hogy a gyerekének valami tanulási problémája van, viselkedészavara, fejlődési rendellenessége, akármi, ami hátráltatja, na itt lehetetlen, a (középosztálybeli, művelt, jól kereső, nyelveket beszélő) szülők 90%-a soha nem ismeri be, hogy bajok vannak. itt a harmadik világban még nincsenek fejlesztő pedagógusok, logopédusok, pszichológusok, senki, nem tudunk kitől véleményt kérni, csak az számít, hogy a szülő mit akar, és ha szerinte zseni a gyerek, pedig mégsem, akkor a gyerek végig fog ülni hat évet kétnyelvű iskolában úgy, hogy nem érti, mit mondanak neki. csak néhány elvetemült tanító van az ilyen fizetős iskolákban, mint a miénk, aki mondjuk nekiáll szabadidejében foglalkozni plusz a gyerekkel, ha van rá ideje - mondjuk megtanítja olvasni nagynehezen mégis. de sok helyen, az állami iskolákban, a valóban fejlesztésre szoruló gyerek csak az egyik lesz a negyvenből, valahol az utolsó padban, örökre.
na ezért van az, hogy idegesítő, hogy ha már van egy rendszer Magyarországon, vannak (még) források, vannak szakemberek, megvan a szülők nagy részében az együttműködés, és nem működik mégsem rendesen az ilyen-olyan nemtörődömség miatt.
Doris naplója Memoriter 2009.02.16 20:57:00
A héten szülői értekezlet volt Nagyfiamnál. Nos, már többedszer állapítottam meg, hogy a "modern" iskola már kicsit másabb, mint ami a mi időnkben működött. Nagyfiam évente kb. két verset, és néhány prózai memoritert tanul, azon kívül a számonkérések is írásban…..
Eeyore 2009.02.18 13:06:06