Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aszfaltot bámuló kisgyerek

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
kedveseim! ez a blog nyilvános (volt).  szerettem csinálni, most jöttem rá, mennyire. az elmúlt pár napban sokat röhögtünk a hülyeségeinken az urammal, de sokszor gondoltam arra is, de jó, hogy itt vagyunk, hogy elég bátrak voltunk feladni a szeretett munkánkat és a végén már egyáltalán nem…..
Aszfaltot bámuló kisgyerek 2015.05.27 20:43:50
@Zoole[uk]:

Nem járok konditerembe még. Saját testsúlyos edzéseket nyomom egyelőre, kézi súlyzózok, illetve futok is. Kezdek erősödni. A fekvőtámaszokat már 15 ösével tolom viszonylag lazán.Én nem nagy karokat akarok, hanem erőt.
Aszfaltot bámuló kisgyerek 2015.05.27 22:01:37
@Zoole[uk]:

SZerintem nem kevés még. Tudod milyen nehéz 20-25 öt pl húzódkodni? Még nem tartok olyan szinten hogy csak úgy lazán bánjak a testsúlyommal. Viszonylag gyenge vagyok még.

Te mennyivel nyomsz fekve és mennyi a súlyod?
nemokos #131 - nem spórolunk 2015.05.06 20:31:49
élünk. majd akkor fogunk spórolni, ha lesz miből. nem akarunk lakást venni Magyarországon, de Angliában sem, és nem akarunk máról holnapra gazdagok lenni. fel kell újra építenünk az életünket. hiányoznak még bútorok, műszaki cikkek, ilyen-olyan kacatok az albérletből. ezt…..
Aszfaltot bámuló kisgyerek 2015.05.07 14:35:05
@puhacica:

Puhacica, tök mindegy hányszor tiltasz ki. Ha nem én írom le, majd leírja más. Az igazság mindig utat tör magának. Nem azt mondom hogy legyél rosszkedvű, csak annyit hogy várd ki a végét. Ez még a kezdeti eufória. Majd pár hónap után jön a kiábrándultság.
Aszfaltot bámuló kisgyerek 2015.05.07 15:59:42
@7edik:

Igen, olvastad? 250 fontért lakást bérel! Habzsi dőzsi! De hát a magyarnak pont az ilyen cikkek kellenek. Erre tombol a magyar vér.
Aszfaltot bámuló kisgyerek 2015.05.07 16:02:51
@7edik:

2 órás meló az kb 250 font jövedelem ha minimálbért keres.Havonta. A 4 órás meg 450 körül lehet, max 500. És akkor ketten 700-750 fontból egy vadiúj lakásban simán megélnek. Mára elég volt a hazugságokból.
nemokos #130 - nemazénnapom 2015.05.03 22:01:59
reggel már fölhúztam magam azon, hogy hova tesszük majd a tv-t, amit még meg se vettünk.  aztán csináltam rozmaringos párolt zöldséget, szerintem szar lett, de Norbinak ízlett és végül el is fogyott. ő sütött csirkemellet, az legalább finom volt, mert a kuszkuszt, amit szintén…..
Aszfaltot bámuló kisgyerek 2015.05.06 18:27:39
@7edik:

Figyelj, én elég szerencsés vagyok, mivel itt él a családom is. Én úgy savazom a Nyugatot hogy anyukámhoz 10 percbe kerül átugrani! Azért savazom mert kurvára kívülállónak érzem magam itt. Egyszerűen nem érzem jól magam itt. Ezért elhatároztam hogy vadul spórolok és amint összegyűlik egy patkánylyukra, én húzok is szépen haza.

Az én helyzetem nagyon speciális. Hónapokon át a mamahotelben tudtam lakni, ahol lakbért bár fizettem ,de mindenki tudja hogy az anyukája úgyse fogja elkérni tőle az utolsó fillért is pl a paradicsomra meg felvágottra. Egyszóval a mamahotelben kurvajól lehet spórolni, Magyaroszágon is, Nyugaton is, mindenhol. Nekem így sikerült 3 év alatt összelapátolni egy fél csöves garzonra Budapesten(talán már a 3/4e is megvan). Igaz nem dogloztam végig, munkanélküli is voltam, vagoyk is jelenelg sajnos, meg betegségem is volt, de nem is nagyon költekeztem.

Megvontam mindent magamtól, nem vettem egy új pct se magamnak, meg nagyjából semmit. Nem iszom, nem dohányzom, nincs kocsim, nem veszek ruhákat, nincs pénzbe kerülő hobbim. Látható hogy nem egy áltagos proli életét élem, akinek lóg a szájából ki a cigi meg akinek van 10 éves szakadt kocsija, ami nyeli a pénzt.

Jelenleg a nővéremmel élek (nyomorgok) egy önkoris lakásban (ami nem úgy van mint Bécsben hogy fele annyiba kerül mint a piaci lakás, hanem majdnem piaci áron van, tehát nem annyira szociális azért...egyetlen jó dolog hoy nincs seggfej tulajdonos), a lakbérem így rezsistül internetestül mindesestül 200 euró. Főzök magunkra mint állat, figyerlem az árakat, akciósan veszek általában húsokat. Így 40 óra keményen melóval hetente, spórolható mondjuk havi 500 euró. Ausztriában ennyi pénz szart sem ér! Egy csöves panel is 100 ezer euró. És ez nem Bécs, hanem egy 300 ezres város. És akkor ezt az életet adják el határárkelőn jólétnek meg dőzsölésnek.

Én úgy tervezem hogy amint összejön a 6-7 millió huf egy csöves pesti garzonra azonnal megyek haza. Nem fogok valószínűleg olyan fényesen élni, de legalább otthon leszek. Nem itt bohóckodom,ahol jópofát kell vágni a kizsákmányoláshoz is.
Aszfaltot bámuló kisgyerek 2015.05.06 20:05:09
@7edik:

A normális élet úgy nézne ki ebben a városban nekem (Graz) : Legalább 500 euró lakásra, rezsivel. ENnyiért is szakadt lyukakat kapsz, de legalább felszereltek már ennyi pénzért, nem gond kimosni a ruhákat, meg főzni. Kocsim nincs, bérlet 45 euró havonta, marad bő 500 euró midnen másra. Aki már élt Ausztriában az tudja hogy legalább 200-250 euró simán elmegy megélhetésre úgyis hogy főzöl magadra MINDIG. Ez viszonylag normális étkezést jelent. De nem beszéltünk egyebekről. Tiszítószerek meg minden. Ha egyedül élsz ezek is elég nagy tételek ám. Egy bő 300 euró kell a megélhetésre és csak az alap dolgokról beszéltünk.

Talán marad hó végére 100-150 euró, de ha mondjuk van kocsid (ami nagyon sok munkahelyhez sajnos kell is) akkor egyből elviszi ezt a pénzt is a drága biztosítás meg a benya.

És hogy éltél? Egyedül egy szakadt bérlakásban, egy szar kocsival, 170 órákat dolgozva mint az állat, főzve magadra, egy rohadt rántott sajtot nem ettél egy csöves étteremben sem, egy bárba nem ültél be két sörre meg semmi.

Ha normális élsz Grazban és melós vagy, akkor nem nagyon lesz pénzed hó végére. Max a 13-14 havi fizetés. De 2 ezer euró évente úgy hogy távol vagy a hazádtól meg minden idegen...hát nem tudom...szerintem nem éri meg.

Az itteni magyarok életviteléről inkább nem írnék nagyon. Úgy élnek mint az állatok a karámban, egymás hegyén hátán a 2-3-400 eurós megtakarításokért. Sokan még a mekis bért sem keresik meg mert szerencsétleneknek csak részmunakidős meló jut! 700-800 eurókból vergődnek kint.

Bécsben még ennyi se valósítható meg a drága albérlet miatt, ez is csak vidéken valósítható meg sima melósként. Bécsben marad a társbérlet, ami rohadt drága.

És a határátkelőn meg megy a vetítés hogy Nyugaton a melósok is étterembe járnak orrba szájba, meg kocsmáznak meg buliznak mint az állat.
nemokos #120 - a farm, ahol élünk 2015.04.08 13:59:30
gyerekkoromban nagyon szerettem ezt a sorozatot, és az igazsághoz hozzá tartozik, hogy még most is. igazi mese, mindig győz a jó, megbűnhődik a rossz, ennél több nem is kell a boldog véghez. talán még annyi, hogy ott, ahol vagyunk, jól érezzük magunkat.  akkor nézzük, hol is…..
Aszfaltot bámuló kisgyerek 2015.05.01 02:02:04
@Réka ‎:

TEHÁT te jó környéken laksz. És azt írtad hogy egyedül. Meg azt is hogy betanított munkás vagy jelenleg. Utána meg hogy a béred 20 %a a lakbér. Akkor Svédországban háromszor olyan jó életszínvonal van mint pl Ausztriában mert itt bizony elviszi a melós bérének a felét a kis lakás vidéken is.
Aszfaltot bámuló kisgyerek 2015.05.03 15:29:03
@Réka ‎:

Betanított munkásként országot átlagot keresel? Aha...itt valami bűzlik. Svédországban akkor sokkal magasabb az életszínvonal mint Németországban meg Ausztriában? Sok német szegény dolgozik ott?
Nem tudom hirtelen, volt-e már olyan poszt a Határátkelő történetében, mint amilyen ma következik. Kicsit szkeptikusan kezdtem el olvasni (mint azt majd közületek is gondolom néhányan teszik), de a jelenetek gyorsan beszippantottak. Az írás szerzője, Hóvarjú meghatározása szerint…..