Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horváth Zsuzsi

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nagyobbik fiamnak ma van a névnapja, pár napja megkérdeztem, hogy milyen tortát szeretne, ő meg egész pontos leírást adott: csokis-epres-habos a tetején legyenek körben meggyszemek és középen egy marcipánfigura. Ma délelőtt nekiálltam... :)  Sütöttem egy kakaós piskótát, a…..
Horváth Zsuzsi 2015.10.15 15:07:12
@Csenge:): A piskótát nyugodtan süsd meg és a krémet is megfőzheted, fóliával letakarva legyen a hűtőben és frissen keverd ki majd a mascarponéval, tejszínnel. Az epres réteget nem csinálnám meg, mert a zselatin az beköt. Persze lehet visszamelegíteni és akkor őjra folyós lesz, de akkor már frissen érdemesebb beletenni a zselatint. Legye a hűtőben az eperpüré, és akkor pár perc az összeállítás előtt. Úgyis hűlnie kell picit a tortának, az elég a zselatinnak is.
RozéKacsa Központi kérdés.. 2015.09.18 08:53:53
...hogy hova menjünk kajálni, ha nem akarunk egy vagyont fizetni, jót, mégsem unlamasat akarunk enni és nem feltétlenül szeretnénk bemenni a belvárosba. Van egy tippem.  A gasztronómiai forradalom eredményeképpen a belváros már tényleg tele van jobbnál jobb helyekkel, de ahogy…..
Horváth Zsuzsi 2015.09.19 09:49:40
@Clamesa: Szerintem ez egy teljesen jogos igény, jelezzétek személyesen!!!
Horváth Zsuzsi 2015.09.19 19:14:59
@Clamesa: mindenkinek más szempontok a legfontosabbak egy étterem választásnál, nekem az étel van első helyen, a kártyás fizetés lehetősége viszonylag hátul. De lehet hogy valakinek ez a legfontosabb.
  Ha lekvárfőzésről van szó, akkor ahány ház, annyi szokás, de szerintem van néhány titka a finom lekvárnak, amit ha betart az ember, többet tuti nem vesz bolti lekvárt.  Egész kiskoromból meghatározó élmény az anyukámmal való közös lekvárfőzés. Mióta saját…..
Horváth Zsuzsi 2015.05.30 22:41:13
@könyvbolond_konyhatündér: Ez igaz, én is néha ott felejtek a kamra polcán egyet, és soha nem romlott még meg :) Nekem a hűtőben sem lett baja egyébként soha.
Horváth Zsuzsi 2015.05.30 22:46:05
@wolfgabriel: a pektin egy 100%ban természetes dolog, és semmilyen mellékíze nincs. Intenív gyümöcsíz és semmi más.
Horváth Zsuzsi 2015.05.30 22:40:26
@wolfgabriel: Én nem így vagyok vele, de ízlések és pofonok :)