Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OfficeMenedzser

36 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A cím lehet megtévesztő, nem az elektronikus számla kiállítására is alkalmas számlázó rendszerekről van most szó. Július 1-jétől minden olyan számlát, amelyik nem magánszemélyre szól, és az ÁFA tartalma meghaladja a 100.000,- Ft-ot be kell küldeni azonnal a NAV-nak. Ez az egy mondat nem teljesen…..
Akár most kezdte el vállalkozást, akár régebben, egy idő után ráébred arra, hogy egyedül nem tud mindent elvégezni. És nem is kell! Ahhoz, hogy sikeres vállalkozást indítson, sikeres vállalkozóvá váljon, képzett és megbízható emberekből álló csapatra van szüksége. Egyik ilyen a virtuális…..
Modern világunkban nálunk a döntés, hogy saját néven vagy "álnéven" veszünk részt digitális életben. A személyes kapcsolatfelvétel, személyes kapcsolattartás hiányában nem nagyon tudjuk, hogy ki is van a digitális "vonal" másik végén. Ez természetesen magával hozza, hogy az emberek nem támaszkodnak…..
A cím valós kérdésen alapul :) Megfigyeltem, hogy ha beszélgetés közben megkérdezik: "Mivel foglalkozol?", és azt mondom, hogy virtuális asszisztens vagyok, először meghökkennek. "Mi ez?" Amikor elmagyarázom, hogy otthonról végzem a munkám online, akkor ez következik: "De jó! Én is szeretnék…..
  Jó hír! Fejlődik a vállalkozás! Rossz hír! Új irodai alkalmazottra van szükség... Miért rossz hír? Alkalmazottat kell keresni. Adjunk fel hirdetést? Mit írjunk bele? Mit várunk el? Hová ültetem? Szüksége lesz irodára, bútorra, telefonra, számítógépre, stb. És mi lesz, ha nem válik be?…..
Korán kelő vagyok, vasárnap is korán felébredek. Már felkelt a nap, 6 óra múlt. Elkészítem a kávét és a géphez ülök. Dolgozom. Vasárnap is. Hogy miért? Nem, nem azért, mert ekkor van rá idő...azért, mert produktívabb vagyok reggel. Szeretek reggel dolgozni. A munkatársaid akkor dolgoznak, amikor…..
A Notepin segítségével könnyen hozhat létre bárki jegyzetet, blogbejegyzést...
Egyik ügyfelünk kívánságára, legutóbb eseményhez kötődő honlap készült. Az esemény célközönsége a világ különböző részein él, így egyértelmű volt, hogy angol nyelven készült. A honlap az eseményhez kötődő összes jelentkezési lapot online lehetővé tesz. Az esemény honlapja erősíti az ügyfél…..
Több információra lenne szükséged? Nézz körül a weboldalunkon, látogasd meg Facebook oldalunkat...
Többször, többféle időgazdálkodásra használható alkalmazást mutattam már. Volt közöttük olyan is, amelyik a pomodoro technikát alkalmazza. Most mégis egy újabb pomodoro technikára használható alkalmazást mutatok. A pomodoro lényege, hogy 25 perc koncentrált munka után 5 perc pihenő, meghatározott…..
Olvashattatok már bejegyzést a vállalkozások és a social media viszonyáról. Boncoljuk most tovább a vállalkozások jelenlétét az online területeken. Mostani cikkem alapja az Invitel felmérése. A felmérést több mint 1500 válasz alapján készült. A válaszadók 76 %-a társas vállalkozás nevében reagált a…..
Számtalan esetről hallhattunk már, hogy egy-egy alkalmazott milyen kárt okozott távozásakor a vállalkozásnak. A hírekben természetesen csak a komoly, nagy adatlopásokról kapunk információt, de egy kisvállalkozást is fenyegethet a veszély. Komoly kockázata van, ha a megfelelő helyzetben lévő…..
Az új év remek alkalom a változtatásra. Tudom, nem akartok fogadalmat tenni, nem is ezt javaslom. Egyszerűen, ha szükségét érzitek, akkor jöhet a változás, változtatás. Hiába is igyekszünk, a mi napunk is csak 24 órából áll, elengedhetetlen, hogy ezt az időt igyekezzünk a legjobban beosztani. És…..
Mindannyian naponta töltjük az időt olyan helyzetben, amikor hulladék idővel, vagyis olyan idővel rendelkezünk, amit tudunk másra használni. Pl. utazunk, futunk, stb. ezek felhasználására ajánlom most a podcastokat. Mi is a podcast? A Wiki szerint: A podcasting technológia lehetővé teszi hang-,…..
Ma megkezdtük az utolsó hetet az ünnepek előtt. Postára kerültek az elmúlt héten előkészített üdvözlőlapok az ügyfeleknek, partnereknek. Összeállítottuk a online üdvözletek címlistáját, holnap ezeket is küldjük. Beérkeztek az ügyfelek vállalkozásainak megrendelt ajándékok, ezeket becsomagoltuk,…..
IOS-re most 14,99 dollár helyett ingyenesen töltheted le a 2Do alkalmazást. Érdemes kipróbálni, bonyolultnak tűnik elsőre, de jól használható. Az alkalmazás weboldalát itt éred el. Találsz az oldalon a használat megkönnyítéséhez tutorialokat is...
Homokba dughatjuk a fejünket, de ettől még tény, hogy sok vállalkozás életében szükség van, szükség lenne arra, hogy használja az online közösségi felületeket. Ma, amikor egyesek szerint a 4. ipari forradalom zajlik, nem tehetjük meg, hogy ezeket a felületeket átengedjük a konkurenciának. Most…..
Az időgazdálkodásról szóló bejegyzésekben már utaltam arra, hogy prioritásokat kell felállítani fontos, sürgős, stb. A sok fontos és sürgős dolog között azonban néha előfordul, hogy a később határidős, vagy kevésbé sürgős dolgok egyszerűen elfelejtődnek a sok fontos és sürgős között. Többféle…..
Érdekes kimutatást olvastam a napokban. A kutatás szerint évente egy munkavállaló 19 munkanapnyi időt veszteget el az elavult eszközei miatt. Elavult eszközön értem a nem megfelelő szoftvert, a korából, állapotából adódóan nem hatékony technológiát. Kimutatták, hogy naponta perceket töltenek el a…..
Legtöbbünknek gondot okoz az idő hatékony beosztása. Jellemzően többféle tevékenységet végzünk, néha éjszakába nyúlóan, mégis azt érezzük, hogy sohasem haladunk semmivel. A szerteágazó feladatok őskáoszt eredményeznek, ha nem tartunk be néhány szabályt. Egyik ilyen például, az egyes tevékenységekre…..
A névjegykártya apróságnak tűnik, de fontos szerepe van az üzleti életben. Ezen keresztül biztosítjuk, hogy partnerünk megtaláljon minket a későbbiekben is. Egy üzenet, egy bemutatkozás. A minősége információkat fog nyújtani a partnernek, akinek átadod, a hitelességed veszélyezteti például, ha egy…..
A számítógép használók nagy hányada Windows-os rendszerrel működő gépet használ. Akárcsak mi. Jelentősen megkönnyíthetjük életünket, ha néhány fontosabb billentyű és billentyűkombináció tevékenységével tisztában vagyunk. Lássuk tehát: F1 Súgó CTRL+ESC Start menü…..