Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ADIZS

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudjuk le ismét a kötelező köröket, hogy ha esetleg megint ügyvédi felszólítást, tüntetőket meg aktivistákat akarna bármi felháborodott fasz küldeni: a világ egyik leghasznosabb, legfontosabb munkája a fodrászé, borbélyé; elképesztően bizalmi pozíció ez, akárcsak a bejárónőé, orvosé: fogorvosé,…..
A világ már sose lesz olyan, mint ELŐTTE. Ez az új normális. Remote, home office, távmunka, rugalmas munkaidő. Évek-évtizedek óta lelkiismeretesen ingázó, felöltöző, bejáró csinovnyikok döbbennek rá: így is lehet? Csak az ingázás elhagyásával megspórolok napi 1-2 órányi tiszta szabadidőt, és nem…..
Amikor még csupán ismerkedtem az animékkel és új volt számomra ez a világ, ez a film gyakorlatilag közismertnek számított. Még magyarországi, fémdobozos kiadást is kapott a Navigátor Film gondozásában. Sőt, szerencsém volt a premieren is részt venni. Felejthetetlen élménynek számít egy klasszikus…..
Mindenkinek eljön az életében a pont, amikor regel a Tinderre: hiszen ha munkát, húzódzkodórudat, sört, kávét, barátokat már évek-évtizedek óta az internetről szerzünk, akkor miért ne pont a szerelemmel tennénk így? Hát nem? Nincsenek felesleges körök, eltékozolt órák és randik - mindent előre…..
A szórakoztató animék közül akadnak laposabbak, zseniálisan komponáltak és olyanok is, ahol akár folytatást is elviselnének a rajongók. A One Punch Man esetében eléggé olyan évadzárót kaptunk, ami rengeteg kérdőjelet hagyott maga után. Ezért örömünkre szolgált a tavalyi bejelentés, hogy áprilistól…..
Bereczki Blog Botrány a Corvinuson 2018.11.18 23:43:51
Mi történt a Corvinuson? Ezen a héten csütörtökön tartotta meg a HÖK és az egyetemi vezetés(Lánczi András rektor és Pavlik Lívia kancellár duó) azt a hallgatói fórumot, amely során az ártatlanságés a kitettség habfürdőjében próbálták magukat mosdatni az egyetemisták előtt. Már a fórumkezdetén…..
ADIZS 2018.11.20 15:27:45
@Opi87: Pár éve végeztem, nagyon kevés tényleg gazdag szülőkkel rendelkező szaktársam volt. Attól nem lesz valaki gazdag, mert fizeti a gyerekének az albérletet, vagy mert a rokonság 10+ éves megtakarításából tudtak neki venni egy garzont még amikor fele annyiba kerültek a lakások mint most.
Szermusztok! Blogger-szerkesztő haverünk úgy egy éve keresett meg bennünket, hogy az egyik legnagyobb magyar internetes újság számára (nincs másik) van-e kedvünk nyilatkozni a régi szép időkről, meg hogy úgy mi van velünk. Volt - bár Józsi lusta, és annyira boldog és sikeres, hogy nincs ideje…..
A film bemutatóját nézve igencsak nagy dilemmában voltam, hogy miként is írok majd erről a műről. Több szempontból is problémásnak találtam a látottakat, és hamar el kellett döntenem, hogy kimegyek-e a moziból vagy végigülöm, de akkor el kell vonatkoztatnom attól, mit is látok. Végül maradtam,…..
sörfigyelő Löwenbrau 2018.09.13 08:56:31
Illat: minimális Hab: mosogathab Szín: arany  Tipikus eset hazánkban, hogy egy sör valamikor jó és olcsó volt, majd idővel maradt nem túl drága, de felejthető. A Löwenbrau 12-14 éve egyértelműen finom volt, telt édes íz, mintha egy német sörfesztiválon lennénk.  Ezt a szintet sikerült odáig…..
"Na szia, szevasz, van ez a feladat, de csak annyi az egész, hogy a negyedik képernyőre valahova egy mezőt gyorsan fel kéne rakni, érted, megvan az egész egy óra alatt, még egy kávé is belefér cigivel! Mindegy hova, tökmindegy tényleg. Mondjuk oda, középre, ott nézne ki a legjobban, kicsit a…..
ADIZS 2018.05.29 15:24:05
sörfigyelő Karlskrone búza 2018.02.16 21:35:52
Illat: búzás, élesztős, savanykás Hab: krémes, rugalmas Szín: arany opál  A sörök szempontjából nem annyira jó hírű Aldiban még nem láttam búzasört, úgyhogy egyből lecsaptam rá. (Persze nem most kezdték árulni, külföldön már egy ideje fut, régebben egy másik német gyár készítette.) Valódi német…..
Amikor sok-sok egymillió új munkahelyről, majd egyszer bekövetkező munkaerőhiányról beszélt néhány bölcs gondolkodó, csak megmosolyogtuk őket: elképzelhetetlennek tűnt, hogy változtatni lehessen azon, amire mindenkit kondicionáltak: a helyedre húszan várnak, ha nem tetszik, el lehet menni, a…..
Vissza a Gyökerekhez. Az utolsó darab keksz: lélektani dolog, de az valahogy sehol, soha nem kell senkinek. Zabál végig gátlástalanul a közösből, de azért az egészet csak nem eszi meg. Maradjon másnak is! Nehogy neki kelljen elpakolni. Nehogy észrevegyék, hogy ő zabálta fel az egészet. Képesek…..
Köszönöm az összes segítséget amit a gyakorin kaptam végül is sikerült saját weplapot csinálnom az ott kapott segítséggel!   Ez az első ki írásom ide olyan híreket fogok ki rakni amik nagyon érdekesek miztikusabbak az ember mindig is vonzódott a meg ismerhetetlenhez és  szellemekhez a XX. százatól…..
ADIZS 2017.06.22 10:18:29
\o/
Ilyenkor este felé gyakran kémlelem az eget, és mostanában elég sűrűn látok h egy tárgy el úszik az égen apró fény pont mintha csillag lenne de gyorsan mozok egyenes vonalban nem villok, mint egy repülő, sokkal magasabban van aztán előbb utóbb el tűnik (vagy a szem látó határa már nem ér el odáig h…..
Nos hát, elkapták a Szörnyeteget, az Állatot, aki nem érdemel életet - és máris olvashatjuk az erkölcsileg felsőbbrendű honfitársainkból kibuggyanó gyilkolási vágy manifesztációját, mert a plebsz azóta se változott: lincselni akar, kínozni, kivégezni, szenzációt, kalodát és bűnbakot. És mindig…..
ADIZS 2016.03.20 17:22:52
  Sok okos és jogos meglátás került napvilágra a közelmúltban a női princípiumról, de a férfiéről hallgatunk. Javaslom, hogy törjük meg most ezt a csendet.   A férfi azért születik a világra, hogy szétdobálhassa a zoknijait. Arra, hogy valaki összeszedje utána az erőteljes szaganyaggal bíró…..
Ezt a kövér kurvát, és felveszi azt a szűk szart. Már megint a majom gyerekük. Nyaralsz, miből, baszd meg, a Balatonhoz nem tudok lemenni nyáron. Na, megint egy közgazdász-politológus nácihuszár. „Salynos” meg „muszály”. Nem tűnik fel, hogy aláhúzza pirossal?..
ADIZS 2016.01.10 14:36:56
Idén úgy döntöttem, hogy bár le nem mondok róla teljesen, a nagy toplista-dömpingre most csak egyetlen egy cikkel, egy 15-ös toplistával nevezek. Ennek részben időhiány az oka, részben pedig az, hogy csak. Próbálkoztam részletesebb dolgokkal és bár azok közül van, ami a…..
ADIZS 2015.12.31 17:27:28
@danialves:
Hát igen, a Star Wars nekem is hiányzik... viszont a Mad Max - Avenger 2-höz annyit szólnék hozzá, hogy én a Bosszúállókat rá se raktam volna a listára :D
Azt hiszem, ilyen szerepre vágyik minden idősödő sztár. Az aki szelet vet főhősei ugyanis nem 25-50 közti fehér férfiak (mint a forgatókönyvek nagyon nagy százalékában), hanem idősödő emberek, akik talán az évszázad csatáját vívják meg: tudomány vs. hit. Szerencsére persze…..
Modorosblog Az egyetemi előadás 2015.02.15 11:04:58
Az előadás, az előadás. Tudjátok, ahol a művelt germanisztikus kopog, a többi paraszt meg tapsol, mint a cirkuszban. Nem kötelező, és ez határozza meg - elejétől a végéig. Legendák keringenek tanárokról, akik pontban kezdéskor bezárták az előadó ajtaját, és se ki, se be.…..
Ez megint olyan poszt, amit lécci, inkább ne olvass el. Korhatáros, de még afölött se. Ha azt gondolod, hogy jófej vagy, mert olyan vicces dolgokat, mint pl. a Trollfocit, Puzsért, Tibi atyát, Ponciusz Pilátuszt, Fehér Pólóst, Tékasztorikat, bárakármit követsz, akkor se olvasd el…..
ADIZS 2014.11.01 18:39:29
És egyszer csak ott állt a konyha közepén, titokzatosan becsomagolva. Falécek, hungarocell, hullámpapír, bandázs - a culágerek hanyagul békázták oda, aztán a fuvarlevél kitöltése után rutinszerűen mentek a következő állomásra. // // És csak állt tovább, rejtélyes…..
Listák, imádjuk őket. Köszönöm Atlétásnak és Nyelvésznek. Turbulenciában lazán röhögcséltek, nyugalmat tettettek? Közben szinte a szívetek is leáll és imádkoztok, fogadkoztok? Nyugi, mindenki ezt teszi. Féltek bevallani, hogy féltek? Féltek, hogy kinevetnek, gyávának…..
Kb egy évvel ezelőtt viccből beírtam a Facebookra, hogy "Nem tud valaki bal agyféltekés Excel tanfolyamot?", amin jól elszórakoztam magamban. Később aztán elkezdett motoszkálni bennem egy gondolott, miszerint ennek a fele sem tréfa... Ezt fejteném most ki néhány…..
ADIZS 2014.09.02 08:07:02
Szerintem ez az egész bal és jobb agyféltekés dolog kamu... vagy legalábbis nem számít egyáltalán olyan sokat, mint ahogy sokan gondolják. Jó pár tesztet ki kitöltöttem ami ezzel foglalkozik és mindegyikben az jött ki, hogy én bizony nagyon is jobb agyféltekés vagyok mégsem okozott különösebb problémát a matek (plusz vicc: általánosban a kedvenc tárgyam volt). Ráadásul a balkezességem miatt elvileg még jobban kéne érvényesülnie ennek az agyféltekés dolognak, mert ugye a test bal felét a jobb agyfélteke irányítja. Mondjuk az ilyen internetes tesztek megbízhatósága valahol a bányász béka seggéhez közelít, de az hogy mindegyik tévedjen azért nehezen hihető és szerintem a korosztályomhoz képest mindig jobban rajzoltam az átlagosnál.

Ennek ellenére, azt kell hogy mondjam, a matekhoz tényleg annyi kell, hogy ha nem érted, akkor gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni. Mindent akkor fogsz a legjobban megérteni, ha saját magad ásod bele magad. Általánosban erre semmi szükség, ott csak az alapokat tanítják meg, aki oviban már tud összeadni, kivonni, tud számolni, annak semmi nehézséget nem fog jelenteni a matek kb gimiig. Na de onnantól az anyagmennyiség nem teszi azt lehetővé, hogy otthoni utánajárás nélkül te tényleg értsed, hogy mit csinálsz. Ha valami nem megy, akkor le kell ülni és bizony órákig nézegetni az anyagot, az elejétől fogva, ha nincs meg az alap, nem lehet építkezni. Életemben nem ismertem még olyat, aki csak úgy csettintésre lett volna jó matematikából. Van aki tényleg könnyebben tanulja, de olyan biztosan nincs, hogy 4 nap alatt egy szuper módszerrel matematikuspalántát varázsoljanak valakiből, persze gondolom te sem ezt várod.

Amúgy ennek az éremnek van másik oldala is, főleg magyartanárok képezik azt a réteget, akik büszkén mesélik az osztálynak, hogy sosem tudtak megoldani egy másodfokú egyenletet, amire még egy lovat is be lehet tanítani, annyira mechanikus az egész, de ők aztán leharapják annak fejét aki nem tanulta meg a Jóska Pista versét a távoli hegycsúcsok kékes derengéséről, mert kérem ez a kultúra meg az alapműveltség.