Regisztráció Blogot indítok
Adatok
illatoskert

7 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Illatoskert Jön a tavasz! 2012.02.26 18:48:00
 ...és jöttem én is! :) A múltkori "baleset" esett meg velem, nézelődés közben ismét szembe jött velem az egykori blogom. Töröltem pár bejegyzést..., ma másként publikálnám ezeket a gondolatokat, s ha már kezemben ennek az "időtlenségnek" a…..
„Miután mindannyian aludni tértünk, egyszer csak ez a gyönyörű tünemény teljesen felajzva besurran hozzám egy szál bugyiban, mondván, hogy a férje küldte” – egy érett férfi jelentkezik, aki beavat minket a hármas szex titkaiba, és meggyőz minket arról, hogy az…..
 Mit tegyünk, ha nem tudunk lefogyni, hogyan szabadulhatunk meg a gyarapodó kilóktól? Egy pszichológus gyakorlati tanácsai a kilók elengedéséhez.  Számtalan fogyókúrás program létezik, különböző új diéták és módszerek látnak napvilágot a testsúly csökkentésére.…..
illatoskert 2011.06.24 15:24:21
@KopaszMercis:
Én senkihez nem nyúltam! :D

Tudod..., amikor megborul benned minden, akkor van, hogy a küszöböt is elrágnád, olyan falásrohamaid vannak és éjjel 2-kor van bőghetnéd az éhségtől. DE! - soha nem tagadtam, hogy nem eszem! ...nem hazudoztam, nem játszottam meg magamat, viszont nem annyit, hogy attól át kellene keresztelkednem Tank Arankára!!!!!!

Nagyon sokára találtam endokrinológust Aki érdemben foglalkozott velem.
Sokat fogytam, de ennyi súlytöbblettel nem (volt) egyszerű megküzdeni. Ezért - is- olvasom érdeklődéssel a hozzászólásokat.

Mindig megdöbbent az a megvetés, ami a társadalom egy részétől a kövéreknek jut...
illatoskert 2011.06.24 15:42:22
@KopaszMercis:
Ma már nem tudják mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás... :)
Valószínű: stressz, hormon borul, PCOS, inzulin-rezisztencia, ...és így tovább. :(

Az biztos, hogy egy, az ízületeiet fájlaló erősen elhízott ember előbb kezd el úszni, mint súlyt emelgetni - szigorúan magamból kiindulva. Ami az uszodától visszatart - kéretik nem kinevetni... :( - az a fürdőruhára vetkőzés. :(

Jah... és nem tudok úszni. :D
illatoskert 2011.06.24 15:57:16
@KopaszMercis:
Ecco la verita!

Nem ellenkezem.
...úszni kellene tanulni...

A gerincemnek sem ártana.

A csillámostangásbikinin jót nevettem! :D
Illatoskert Felfedezéééés! 2010.10.20 15:04:00
Üdvözlök mindenkit, többek között magamat is...! :D Nézelődöm a neten és szembejövök önmagammal. Meglepődtem.Bevallom, úgy emlékeztem, hogy töröltem a blogomat, de nem. - Véletlenek pedig, -mint tudjuk, - nincsenek! ;) Azt hiszem, folytatni fogom...,…..
Bár feltétlen híve vagyok a Belváros (Budapest?) új főutcájának, természetesen a kritikai észrevételeknek is szívesen helyt adok. Jankoke nevű olvasónk nem is egyet vett észre rajta - mi tagadás, a folyamatos söprögetés már nekem is szemet szúrt...   Kedves Urbanista!…..
illatoskert 2010.06.02 00:34:01
Kedves mindenki,

nem értek sem a burkolatokhoz, sem az építkezéshez, sem a karbantartáshoz, ne jó..., az építészethez kicsit.

Ezért a fentiekbe nem is szólnék bele, s előre elnézést kérnék, mert amit írok, nem kapcsolódik szervesen a felvetett problémához - de közvetetten mégis.

Empírikus tapasztalataim az utcáról elég lesújtóak. Ott dolgozom, elszenvedtük a felújításokat és vártuk, hogy mindig kicsit jobb legyen...
...hogy jobb lett-e? Relatív.
Az ott élő/járó emberek túlnyomó többsége szkeptikus.
A posztban szereplő karbantartás elengedhetetlen, de az az alapos előmunkálat hozománya, hogy hetente felszednek, majd leraknak x darab követ?
- mert ebben az esetben akár már cserélhetnék is őket, ugyanis a gránitlapok ISZONYATOSAN csúsznak. Esőben is veszélyes, gyengébb fagyoknál már szó szerint életveszély közlekedni rajta, hiába szórják fel azzal az undormány fűrészporral, vagy apró kaviccsal.
Nagyon sokan elcsúsztak rajta már eddig is a télen, pedig még a fele sem volt lerakva... - a sár, a tömény sár kevésbé csúszós!

De nálam nem ez veri ki a biztosítékot, hanem az utca "tér-díszkő elemei".
Ha valaki szemben áll például a PIM-mel, láthat belőlük 3-at, 3-at.
Az elején még azt hittem, padokat, vagy virágtartókat erősítenek majd ezekre az amerikai katonai temetőket idéző kőhalmokra, de nem, ezek önálló funkcióval bírnak!!!
- Nevezetesen ezek az utca néma-gáncsolói!
Ha valaki -kissé talán figyelmetlenül, de - nem a megfelelő fényviszonyok között, vagy fényszögben megvilágítva, avagy sietősen jár arra, egykönnyen hasal akkorát, mint az a hölgy, akit két hete vagy 5-en segítettek fel, vagy a múlt héten egy kerékpáros, akiről röptében még nem hittem volna, hogy valaha is lábra áll majd még...

Lenne más színű, más formájú, magasabb, vagy teljesen lekerekített, vagy mittudomén, de, hogy ott még valaki meg fog halni, az sicher.
(sic!)

Funkcionális építészetről még - teljesen biztos, hogy - nem hallott aki tervezte. De minden balesetet szenvedőtől bocsánatot kéretnék vele!!!!!!! minimum. ...és fogkefével csiszoltatnám le a "sírköveket" - egészen a vízszintig.

Egyébként sokat jelentett a térnek a villanyoszlopokon elhelyezett virág. Kupált némit a hangulaton.
Szinte már rosszul lét határán olvasom a kommenteket egy-egy bejegyzés alatt. Árad belőlük a rosszindulat, a fröcsögés, a rossz tapasztalat élménye, a meg nem értés. Sokan úgy vélik az orvos valamiféle állatfaj, akit az országban dolgozók etetnek, hagynak szaporodni és ez az…..
illatoskert 2010.04.21 11:00:42
Nem szoktam kommentelni, de ez az egész áradat itt, fenn, meghatotta a kislelkemet.

Minden elismerésem az orvoské. A "normális" orvosoké, aki még esetleg 50 évesen is tudja, hogy anno miért tette le az esküjét - remélem, nem Dagobert bácsi dollárjelei lebegtek már akkor is a szeme előtt...

Érdekes hasonuláson mennek keresztül idővel - többségében. Mint, ha ez a "kaszthoz" tartozás egy másmilyen emberré is tenné őket egyben. Egyik-másik olyan, mint akit nem is anya szült.

Nyilván, mint minden szakmának ennek is megvannak a nehézségei, de feltételezem, senki nem szorított fegyvert a fejéhez egyetlen orvosnak sem 18 évesen, hogy irány az orvosi egyetem!
Attól, mert az emberek életük legkiszolgáltatottabb periódusaiban fordulnak hozzájuk - betegek, - egyféle "önistenhitük" lesz és nem magától érthető, hogy az isteneknek "áldozni" kell....?!

De nem győzöm megkövetni azt a ritka szép számú kivételt, aki a fenti soroknak (még) ellent mond.

A posttal az az egyetlen gond, hogy nem veszi számításba, hogy nem Ő az egyetlen a világon, aki sokat tanul a diplomájáért, akinek továbbképeznie kell magát folyamatosan, akit hülyeséggekkel tartóztatnak fel a tényleges munkájában és aki ezek és még ezer más dolog függvényében, mint például a napi 12 óra munka, majd' éhbérért dolgozik...

Egy ilyen ember NE LEGYEN ORVOS.

Ugyanis sikít az írásából a ZÉRÓ empátia.
Mindent meg lehet magyarázni, - én is azt teszem..., - de mégis, hiányzik nekem, nagyon hiányzik a monológból a megértés.
Tudom, megértésért nem adnak kenyeret és tejet, de így sivatagosodik el az emberiség lelke.
...és így lesz egyszer csak mindegy, hogy hajnali hatkor valaki VALÓSAN haldoklik-e és nem lehet orvost elérni hét határban...

Van 2 summa cum laude diplomám, van két cum laude és ezek feles váltásban 2 egyetemi, 2 főiskolai.
(Három műszakban dolgoztam, míg nappalira jártam is.)
Középkorú, egyedül élő, elvált nő vagyok, albérletben élek, - valószínű SOHA nem lesz saját lakásom, - senkire nem számíthatok.
2 évig kettőezer - jól olvasod!!! - pályázatot küldtem el Nagykanizsa és Záhony között - állást keresvén, szakmai konpetenciákon belül és kívül.
Nem olyan régen kaptam állást.

Középvezetői állás!!!!!!

- Minimál bérért(!!!!) napi 10 óra munka, hatalmas felelősséggel, 10 ezer forint BRUTTÓ vezetői pótlékkal!!! - 10 ember sorsa függ attól, hogy hogyan tolom a szekeret.

De ÉN, soha nem tudom, hogy a következő hónap hogyan, miből lesz...mert a pénz nem elég a számlákra sem. De van hétvége!!! :-/

Nekem ne sírjon egy orvos, pláne úgy ne, hogy mindenki máson keresztül néz.
Nyilván, neki nem jobb az én soraimtól, ahogyan mások balsorsa sem hatja meg és nem marad több ideje a gyermekeire.
De, neki vannak gyermekei..., vagy fogadhat örökbe...
A magam "fajta" még azt sem...

Nekem ne sírjon egy orvos.
Tudta mit vállal nem?!
Illatoskert Ezerarcú punci 2008.07.08 16:54:00
A múltkor a punciról kezdtem beszélni. Mint mindenki, - úgy értem, minden nő - én is szoktam nézegetni. Bááááár..., ez a kijelentésem meglehet koránt sem igaz!Talán a férfiak sokkal többször nézegetnek puncikat, mint akár a nők a sajátjukat.A lényeg, hogy nem tartom vmi…..
Illatoskert Észtosztó 2008.07.08 16:35:00
Megjöttem.Annyi minden történik körülöttem, hogy magamra sincs érkezésem. ...és ez nem jó.Mint ahogyan az eslő bejegyzésemben meg is jegyeztem, nem foglalkozom vele, hogy itt kinek és mi a véleménye. ( Rólam.) Kontrollálom magamat az életben éppen eleget ahhoz, hogy legyen egy…..
Mindig zavarba jövök, amikor szemét Anitákról kell olvasnom, főleg ha "nem igazán szép de nem is csúnya, és az összhatás igen kellemes" módon írják le a külsejét. A valósággal való egyezés a véletlen műve, én sosem laktam karácsonykor albérletben, én sosem…..
Illatoskert Kertészkedés 2008.06.11 22:12:00
  Már régen jártam erre. Ma rendbe szedtem a kertemet - hmmmm..., illatozik is! :) - gyomláltam, füvet nyírtam, locsoltam..., ami csak szükséges... :))Teljesen rapszódikusan változtatom a kert dizájnját! Hol ősborókás, hogy kis ligetecskét hagyok, hogy csak a nőiség…..
Illatoskert Folytatás... 2008.05.11 13:23:00
Rég jártam itt. Pedig éppen azért kezdtem el ezt a történetet, hogy a rendszeresség elve mentén amolyan feldolgozás legyen, lehessen belőle. Talán majd most... :) Többen motiváltak más oldalon, hogy vezessek blogot, mert minden bizonnyal látogatott lenne. Ám legyen... és rászántam…..
Nomen est omen. - Csak a cím után szabadon...Egy harmincas éveinek közepén járó egészséges, egyedülálló NŐ naplóját olvasod. Az az érzés uralkodott el rajtam, hogy ha "nem mondhatom el senkinek, elmondom hát......." Évek óta nem ölelt Férfi, nem bújtam oda senkihez,…..