Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bandage

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk hiába szedte a fogamzásgátlót, teherbe esett. A nőgyógyász, aki a tablettát is felírta aljas gyilkosnak nevezte, mert el akarta vetetni a gyermeket. Kedves Szerkesztő!   Most fedeztem fel a Praxis blogot, látom, elég régen működik már. Kicsit olvasgattam a korábbi…..
bandage 2015.04.18 18:28:52
@rest of boys: "Soha nem hallottam a szüleim szájából azt, hogy "be nehéz volt nekik, mert jöttem én és el kellett tartaniuk"."

Attól, hogy neked jó gyermekkorod volt, nem biztos, hogy minden más embernél is ez lesz a helyzet. Egyébként nem kell azt szóvá tenni a gyereknek, még ha szeretik is, látni és érezni fogja, hogy nincs pénz a szakadt kabátja helyett újra, nincs pénz elmenni az osztálykirándulásra, sosincs pénze a családnak nyaralásra, nincs pénz arra, hogy azt tanulja, amihez kedve van, esetleg testvérről ne is álmodjon. Attól, hogy te sosem nélkülöztél olyat, amire szükséged volt/vágytál, attól még nem biztos, hogy ez minden családban ilyen szerencsésen alakul. Megszülni egy nem tervezett gyereket semmivel sem felelősségteljesebb döntés, mint elvetni/örökbeadni, majd kijárni az egyetemet, állást találni, megvárni egy stabil, esetleg több éve tartó párkapcsolatot, majd összeházasodni és AZTÁN tervezni és szülni annyi gyereket, amennyit örömmel felnevelnek, esetleg többet is.
bandage 2015.04.18 21:03:52
@Gerilgfx: Már ne is haragudj, de a posztoló nem gyilkos, hanem egy balszerencse áldozata. A fogamzásgátló tablettákkal általában a teherbe esés valószínűsége 0.2% alatt van évente, mondjuk számoljunk 0.1%-al. Akkor mondjuk 100 millió fogamzásgátlót szedő nő esetén szülessen minden évben 100 ezer nem kívánt gyermek? Milyen kegyetlen ember vagy, te, ezt ugye nem gondolod komolyan?
bandage 2015.04.18 22:22:48
@Gerilgfx: Ha átvágod a torkomat, akkor egy közönséges gyilkos vagy. A gyilkosság egy hidegvérű gaztett. Egy kialakult emberi élet nem hasonlítható egy embrióhoz.

Mondok példát. Azt állítod, hogy gyilkosságnak tartod az abortuszt. Egy esemény utáni tabletta bevételét is gyilkosságnak tartod? Mert ha igen, akkor annyira szűk látókörű vagy, hogy nem is érdemes veled szóba állni. Ha nem, akkor gondolj bele, hogy mi a lényegi különbség a kettő között? Pár hét. Ha mondjuk valaki gumióvszert használ, akkor rögtön észreveheti, hogy elszakadt és be tudja venni az esemény utáni tablettát. Ha valaki-nem minden esetben, de tipikusan stabil párkapcsolatban élő ember-fogamzásgátló tabletta ellenére teherbe esik, akkor legalább pár hétnek el kell telnie, mire észreveszi. Szóval olyan valakit gyilkosozol le, aki stabil párkapcsolatban él és ráadásul a statisztikailag egyik legmegbízhatóbb védekezési módszert használja.

Csak az szomorít el, hogy pár sejt jobban izgat, mint a meglévő, kialakult emberi életek, sorsok.