Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magyarpolgár

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyarok gyorsuló ütemben hagyják el az országot nyugat felé, menekülnek az Orbán-vezette országból, és próbálnak új életet kezdeni máshol. Jelenleg nagyságrendileg nagyobb probléma a nyugat felé történő távozás a délről tapasztalt bevándorlásnál. Sőt, ahogy az…..
magyarpolgár 2015.06.18 23:14:10
@Laikus Érdeklődő: Én utánanéztem, valóban elküldték az MTI-hez közleményként. Sajnos. Ezt a pártot így sehol nem fogják komolyan venni. Véleményem szerint igazad van, ez egy sima trollkodás, nem több. Azoknak a választóknak, akiknek elegük van és keresik az alternatívát a jelenlegi garnitúrával szemben, erre biztosan nincsen szükségük. De tényleg, ennek mi értelme volt?
Spoiler. Nem filmet interpretálok. Filmet nézek. Látom a vallásos zsidó embert, Sault, aki el akarja temetni a fiát a haláltáborban, abszurd akarat abban a helyzetben, de nem enged belőle, az égen-földön elő akar túrni egy rabbit, nem kíméli ez élőket se emiatt, míg a végén a…..
magyarpolgár 2015.06.12 23:30:01
@HaFr: Pedig ezzel sokat nem fogunk elérni (azért írok többes számban mert elméletileg én is tagja vagyok a pártnak). Posztokat írogatni egy dolog, viszont egy pártot irányítani és annak üzenetét a lakosság széles köréhez eljuttatni többet kíván, mint blogot írni. Nem látok komolyabb szervezőmunkát, marketinget, erőfeszítést, csak egy virtuális világot látok, amelyben a PKP próbál egy szűk kört ézelmekkel megtöltött írásokkal kiszolgálni. Az írások többnyire arról szólnak, hogy jól nekimenni a Fidesznek, a baloldalnak, és a Jobbiknak. Lehet panaszkodni a médiára, a lakosságra, a körülményekre de ez a stratégia megítélésem szerint nem fog áttörést hozni. Semmi olyasmi nem történik, ami miatt a PKP-ra irányulna a figyelem. Még a komolytalan Kétfarkú Kutya Párt is több támogatót képes bevonzani egy-egy hülye akciójával. Pár nap alatt 30 millió Ft-ot gyűjtöttek össze és ott vannak a médiában a plakátos cirkuszukkal. Nem oda akarok kilyukadni, hogy a hülyeséget kell másolni, hanem oda, hogy igenis meg lehet mozgatni az embereket, lehet támogatókat szerezni, és még némi médiafigyelmet is. Értem én, hogy ez egy új párt és sok akadályt kell leküzdeni, de ezzel a stratégiával minden erőfeszítés időpocsékolás mert sehova nem vezet - legalábbis eddig ez a meglátásom.

Az eddigi tapasztalataim igen rosszak. Jeleztem belépési szándékomat a PKP-ba és a tanácsadó szervezetébe is. Kapok néhány levelet és ennyi, alig történik valami. Lehet valamit én csinálok rosszul, de itt könyörögni kell vagy nem tudom, hogy az ember bekapcsolódhasson a munkába. A parlamenti pártok megyei szervezetei nyaggatnak, hogy lépjek már be, meg vegyek részt a szervezeti munkában, írjak programot, találkozzam az elnökükkel stb. de mivel nem bízom egyikben sem, ezért visszautasítottam őket. Egyszer vállaltam képviselőjelöltséget felkérésre, és számítottak is rám. Gondoltam, hogy a PKP-ban érdemes lenne megpróbálni mert nagyrészt egyetértek a célokkal, de nagyon körülményesen megy itt minden. A más pártokat keményen kritizáló bejegyzéseket pedig inkább nem minősíteném, továbbra sem értem, hogy miért kell másokkal foglalkozni, amikor a PKP-nak lenne elég feladata a saját háza táján is, feltéve ha valamit el akar érni 2018-ban.

Sajnálom, nem szeretnék megbántani senkit és lebecsülni a munkáját de ez így nagyon kevés lesz. Pedig egy új pártnak ennél jobb környezet nem is kellene. 44% a bizonytalanok aránya a tejles népességen belül, és ők egyik parlamenti pártban sem bíznak pillanatnyilag.
magyarpolgár 2015.06.13 00:28:57
@HaFr: Köszönöm a gyors választ. Ezek szerint én csinálok rosszul valamit. Kérlek adj nekem tanácsot, mit kell tennem ahhoz, hogy én is részt vállalhassak a párt munkájában, ha már beléptem életemben először egy politikai szervezetbe. És most nem olyan válaszra számítok, hogy küldjek tovább 1-2 levelet emailben.

Majd meglátjuk, hogy az a befektetett energia és munka mire lesz elég 2018-ban, erről a választók ítéletet fognak mondani.

Azt megjegyezném, hogy a parlamenti pártok tagjainak is van civil foglalkozása megyei, helyi szinten, és nem mindenki a párttagságból fakadó esetleges előnyök miatt vállal feladatokat ezekben a szervezetekben. Sőt, vannak olyanok is, akik úgy vállalnak közfeladatot saját, civil foglalkozásukon felül, hogy a tiszteletdíjukról is lemondanak, mert a köz szolgálatát alapvető kötelességüknek tekintik. Csak ezt sokan nem látják, mert éppen az országos politikai civakodással vannak elfoglalva. Nem mindenkit kell a nagypártokhoz közeli oligarchákkal, szerencselovagokkal azonosítani.
Orbán a lehető legkevesebbet tételezi fel a magyar népről, és azt el is hiteti vele. A demagógia (népvezetés) a tömegmédia korában minden korábbinál egyszerűbb vállalkozás, ha valaki kellően cinikus és gátlástalan ahhoz, hogy kihasználja a benne rejlő lehetőséget, és hát…..
magyarpolgár 2015.05.03 18:29:00
@HaFr: Ez jó ötlet? Szerintem inkább gusztustalan. Péter, ugye nem gondolod komolyan, hogy a DK és a MOMA, Jobbik viselkedését kell utánozni? Ez az ő műfajuk. A PKP igazán példát mutathatna a magyar politikai palettán. Mostanában volt 1-2 jó poszt, hogy mit akartok elérni a PKP-val, ezzel többet lehet elérni hosszútávon, mint utcai balhékkal. Úgy is kapsz nyilvánosságot és foglalkozik veled a sajtó, ha egy konzisztens programot leteszel az asztalra, vagy ha annak egy-egy elemét feltárod a nyilvánosság előtt és ezt előadásokon népszerűsíted. Nézd meg azt a hisztit, amit a DK levágott az emlékmű ügyében, kordont bontottak, tojást dobáltak, vagy ott volt a MOMA, március 15-én akadályozták az ünnepséget, aztán mit értek el vele? Semmit, sokakból undort váltott ki a viselkedésük. Itt higgadtságra, türelemre van szükség és sok-sok szakmai munkára, amit el is kezdtetek, ne romboljátok ezt le.

Tegnap hivatalosan is jeleztem belépési szándékomat a PKP-ba a párt honlapján. Remélem lesz rá reakció. Szeretnék segíteni nektek, ha van rá igény (persze nem fecniégetésre meg balhére gondoltam, hanem szakmai munkára). Nem szeretném megbánni a dolgot. Komoly szakmai munkára, építkezésre számítok és nem rombolásra meg fecniégetésre.
  A magyar társadalom legnagyobb elnyomószervezete az állam és a politika. Az élősködés nagyságrendje meglátszik a jövedelemelvonás mértékén, az állam működési kiadásain (kis híján eléri az oktatásra és egészségügyre fordított tételek összegét!), a központi…..
magyarpolgár 2015.05.02 14:34:45
@Counter:

1, Éppen ezért kellene változtatni a rendszeren mert ez is egy olyan láblógató testület, amely csak viszi a pénzt de nem sok mindent csinál. Szerintem pontosan azért vannak egyes megyék között nagy különbségek fejlettségben mert mindent Budapestről akarnak irányítani és az adóforintok nagy része is ott koncentrálódik. Fejérnek és Békésnek egészen más problémái vannak, amelyekre helyben kell megoldást találni és ne pl. Lázár János találja ki, hohgy mit kell csinálni az ország másik végében.

2, Ebben igazad van, lehetne használni a statisztikai alapú regionális felosztást, amely Magyarországot 7 régióra osztja fel.

3, Svájc, Ausztria, Dánia és Hollandia is ilyen alapon működik. Ezek kisebb országok.

A lényeg, hogy be lehetne vezetni. Ebben az országban sok olyan dolgot kellene tenni, amelynek nincsenek meg az alapjai ha fel akarunk zárkózni Nyugat-Európához. A blogbejegyzés 10. pontjához is ezer kifogást lehetne találni, hogy miért nem lehet vagy miért nem érdemes.
magyarpolgár 2015.05.02 15:09:05
@Counter: Visszatérve a blogbejegyzés ezen pontjához:

"1. Állami devolúció, önkormányzatok és autonómiák erősítése. "

Nem az szolgálná a fenti célt a legjobban, ha a települések képviselői egy regionális parlamentben közösen dönthetnének a legfontosabb kérdésekben, és országos szinten a regionális parlamentek delegáltjai alkotnák az országgyűlés 2. kamaráját?

Könnyű leírni, hogy "önkormányzatok és autonómiák erősítése", de az a kérdés, hogy miként akarják ezt megvalósítani. Ha komolyan gondoljuk, akkor mindenképpen nagy horderejű változtatások kellenek. Ha úgy tetszik, akkor a "gyökeresül felforgatást" nem fogod tudni kikerülni, legfeljebb módszeresen fogod végrehajtani.
magyarpolgár 2015.05.02 17:49:47
@Counter: Éltem az Egyesült Királyságban, ott egyes településeknek közös önkormányzatuk van és sok esetben együtt is említik a településeket. Pl. Crewe and Nantwich. Az ún. council tax (kb az ingatlanadónak felel meg) az egyik legjelentősebb bevételi forrás, ebből is gazdálkodnak, de fizet is a lakosság nem is keveset. Ráadásul ott mindenféle lordok, grófok vannak a felsőházban meg egyéb pozíciókban, ami meg végképp nem magyar sajátosság.

Bárhogy is oldod meg ezt kérdést, vagy bármelyiket a bloggazda által említett programpontok közül, mindegyik gyökerestül felborítja a jelenlegi rendszert. Pláne az eü reform.

Egyszer ha a PKP kormányra kerül, akkor majd szembesülni fog azzal a dilemmával, hogy melyik országban működő modellt valósítja meg. Amíg általánosságban beszélnek ezekről a témákról , addig a konkrétumok a felszín alatt maradnak. Az átmeneti zavarokat pedig nem fogja tudni megspórolni, bármennyire is szeretné. Egyébként pedig a fidesz is hozzányúlt a közigazgatáshoz, és nem omlott össze. Lenne mit csinálni mert annyi a láblógató, meg a pénzkidobás, hogy itt pár jogszabállyal nem tudsz rendet tenni. Írtad a közgyűlések megszűntetését és az önkormányzatok csökkentését, már ezzel belenyúltál a rendszerbe, elég mélyen. Az angol rendszer átültetése pedig legalább annyi nehézséggel járna, mint az osztrák, ha meg a kétkamarás parlamentet is hozzávesszük, akkor meg pláne.
Horkay Hörcher Ferenc tegnapi publiját már tegnap olvastam, Stumpf András egy régebbijére egy kedves kommentelő hívta fel a figyelmet, és megengedem, vannak még mások is ebben a zsánerben. A téma és a hangvétel ugyanaz: a Fidesz elveszített ártatlanságának hirtelen felismerése,…..
Laza emberi viszonyok között -- amelyekben nem játszik nagy szerepet pl. a szeretet -- az ember az önérdekét követi. Egy ország akkor sikeres, ha a domináns emberi önérdekek (anyagi hasznon maximálása, biztonság stb.) nem kerülnek szembe a közösségi érdekekkel (nemzetgazdaság…..
magyarpolgár 2015.04.19 16:57:18
@Hidvégi Mihály: Kedves Mihály!

Nem biztos, lehet én csinálok rosszul valamit. Jeleztem belépési szándékomat korábban, amikor Dr Béndek Péter tartotta a beszédeit a Fővám téren, de csak az emaileket kapom, amelyeket tovább kell küldenem. A honlapon pedig nem találok semmilyen formanyomtatványt, amelyet ki kellene tölteni, hogy nem vagyok egyik pártnak sem a tagja, büntetlen előélet, előző rendszerben nem viseltem tisztséget stb. Talán a "csatlakozz" gombra kellett volna kattintanom és ott írni az üzenetet. Végülis nem baj, hogy így alakult, egyelőre nem erőltetem a dolgot. Amíg a PKP a többi pártot szidja, addig nem lépek be mert ennyi erővel a többi pártba is beléphetnék, ott is nézhetem a sárdobálást. Nem jó ez a stratégia szerintem, de ti tudjátok.

Jó kis párt lenne a PKP, de sajnos rendre elkövettek kisebb-nagyobb hibákat. A legnagyobb hiba szerintem az, hogy sokat foglalkoztok a többi párttal és kevesebbet azzal, hogy mit kínáltok nekünk választóknak. Leírja Péter, hogy a Fidesz, Jobbik nem jó választás, a PKP meg nem akar jelöltet indítani időközi választáson. A pálya széléről mindenki tud okos lenni. Rá szabad világítani mások hibájára, de azért van egy határ.

Amúgy igen, ha indít jelöltet a PKP, az első időkben alig fog szavazatot kapni, ezt nem lehet megúszni. A Jobbik is elég sokat pedálozott, amíg ide eljutott. Egy demokráciában mindegyik friss párt úgy indul, hogy a jelöltjére kevesen szavaznak, aztán csak később jönnek az eredmények, de folyamatosan és keményen kell dolgozni hozzá.
magyarpolgár 2015.04.19 21:10:30
@HaFr: Kedves HaFr!

Semmilyen rossz szándékot nem feltételeztem. Tudom, hogy sok tennivalójuk van, és nem én vagyok az egyetlen, aki érdeklődik. Ismerem én Önöket annyira, hogy rossz szándék fel sem merült, így nincs miért bocsánatot kérni. Nem rosszindulatból írtam a kommentemet, de valóban nem volt egyértelmű számomra, hogyan tudok belépni a pártba. A Fővám-téri beszéd után jeleztem egyedül a belépési szándékomat. Időközben kicsit elbizonytalanodtam, mert néhány dologban nem értek egyet (bár tisztában vagyok vele, hogy egy közösségben mindig vannak véleménykülönbségek), így most még várok.

Köszönöm szépen az információt, amint olyan döntést hoztam, hogy szeretnék a párt tagja lenni, feltétlenül fogom jelezni a fenti email címen.

Két dolog miatt hezitálok, egyrészt a kommunikáció; a többi párt folyamatos kritizálásával nem értek egyet, szívesebben olvasnék többet a PKP elképzeléseiről, másrészt az egykulcsos adó miatt (nem véletlenül alkalmaznak a fejlett országokban progresszív adórendszert). Ha egy kicsit kevesebbet foglalkoznának a többi párttal, akkor az már meggyőzne. Félek attól, hogy a PKP is olyan lesz, mint a MOMA, DK, MSZP, PM stb. pártok, amelyek éjjel-nappal a Fidesszel és a Jobbikkal vannak elfoglalva, és ezért nem is sikeresek mert ebből a magyar társadalomnak tényleg elege van.

Ilyeneket pl. szívesen látnék a PKP-tól mások kritizálása helyett:
www.youtube.com/watch?v=dquwQhUEvk0
www.youtube.com/watch?v=0ZJlAPhQv5c
www.youtube.com/watch?v=EIAVKUqeuQw
magyarpolgár 2015.04.19 21:26:02
@magyarpolgár: Ha az általam fent belinkelt videókhoz hasonló anyagot készítenének, azt tényleg érdemes lenne tovább küldeni az Ország Fája programban mert mindenki számára érthető és egyszerű.

A Fővám-téri beszéd videókkal az a baj, hogy a kevésbé művelt emberek (akik azért nagyon sokan vannak) számára nehezen érthetőek, hosszúak, nem élvezhetőek és nem mozgatják meg az emberek fantáziáját.