Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rémes Krémes

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lobsterizmus Szülő < Felnőtt 2017.01.18 20:45:11
Észrevettétek, milyen gyakran menekülnek emberek a szabadság elől? Ennek baromi egyszerű oka van. Nem, nem a felelősség. Vagyis nem úgy. A felelősség tényleg fájdalmas, csak éppen a legtöbb ember pont elkerüli. Mégpedig azzal, hogy nem hoz döntést, csak sodródik és reagál az elvárásokra. Akkor…..
A mondás igaznak bizonyul: a globális szolgáltató központok (SSC-k) és a magyarországi Regionális Központok elterjedésével a nyelvtudásnak egyre nagyobb szerep jut a munkaerőpiacon, az angol nyelv legalább középszintű, kommunikációképes szintű ismerete alapelvárássá vált. Óriási előnyre tehet szert,…..
Rémes Krémes 2016.06.16 09:37:36
@sncf: Kedves SNFC.
A tisztánlátás kedvéért: a skandináv nyelveken belül két csoportot különböztetünk meg, a központit és az inzulárist. A központi skandináv nyelvek a dán, svéd és a norvég, az inzulárisak pedig az izlandi és a feröeri.
A "skandináv nyelv" illetve a "skandináv nyelvek" találó kifejezés, mivel nyelvészeti szempontból a központi skandináv nyelvek azonosak, egy központi skandináv nyelv ismeretével mindkét másik nyelv irányába átjárhatóak. Ha egy dán, egy svéd és egy norvég találkozik, mindenki a saját nyelvét használja és megérti a másikat. Ezt hívják interskandináv kommunikációnak.
OFF: Ez nem azt jelenti, hogy ezen nyelvek között nem lehet (pl. szókincsbeli) különbség, de ezek a nyelvről alkotott ismeretekkel könnyedén áthidalhatóak.

A finn, amire meg szerintem gondolsz az alatt, hogy "az ottani népek nyelve még csak nem is egy nyelvcsaládba tartozik" pedig egyáltalán nem skandináv nyelv, hanem finnugor. Finnország sem földrajzilag, sem nyelvileg nem tartozik skandináviához, esetleg "Nordic countries" alá még befér, de a Nordic (Norden) egy konstruált szó, amely csupán az északi országok közös jelölője.

Amúgy mindenkit támogatok abban, hogy tanuljon egy skandi nyelvet, tényleg unikornis lesz a munkaerőpiacon :)
És nagyon érdekes is.
Feltűnt már, hogy csak az erősebb fejezheti ki káromkodással a frusztrációját? Ha valami fáj, nem sikerült, ha valaki bántott, csak az erősebb káromkodhat. Ha gyengébb teszi, azt kioktatjuk. Hogy „nő szájából ilyet”… Meg hogy gyerek ne mondjon csúnyát. Meg ha ott van a felettesed, akkor monitorozd…..
Rémes Krémes 2016.01.31 19:07:58
Rémes Krémes 2016.02.03 10:53:10
@Quadrille Lobster: "Szakirodalom" jeligével érdeklődnék, nem szeretnélek zavarni vagy zaklatni :)
...és nem csak teljesítenéd, amit kérnek, kritikátlanul. A felsőoktatásról szóló eszmefuttatásom alapjában kétféle reakciót váltott ki az olvasókból: Kép: CuddlesWithCats 1) Ha már én is szenvedtem, akkor mások is szívjanak! Ennek alesetei: "Én is megcsináltam, oszt…..
A törökgáboritiszbe oltott futószalagizmus mindenkinek betesz. A HR-szemléletnek hatalmas szerepe van nemcsak abban, hogy két lábon járó skillset-ként tekintünk saját magunkra, hanem abban is, hogy a munkahelyen egy idő után kiégünk.   Két dolog konspirál, hogy tönkretegyen…..
A Stockholm-szindróma egy túlélési stratégia. Túlélési. Stratégia. A "szindróma" szó félrevezető. A Stockholm-stratégia akkor rendellenesség (nem célravezető gondolkodásforma és magatartás), ha olyankor alkalmazzuk, amikor nem is vagyunk túszul ejtve. Ha lenne…..
Rémes Krémes 2015.10.07 18:12:06
Hát hogy mindegyik valaminek a nem-csinálása. Ezért nem megy. Cigaretta   Akik dohányoznak, nehezen tudják abbahagyni, mert a nem-dohányzást napi 24 órában kell csinálni. Minden egyes cigi-pillanatban úgy kell dönteni, hogy nem gyújtasz rá és tovább tartani azt a…..
Rémes Krémes 2015.10.06 20:11:05
@Quadrille Lobster: Ja :) Vagy hogy a jól ismert "nem-akarok-olyan-lenni-mint" az igazi motiváció-e, vagy tulajdonképpen csak menekülés.. :)
Rémes Krémes 2015.10.06 20:14:25
@Hitetlen: Sőt egyel tovább is mehetnék, és mondhatnám, hogy nincs olyan sem, hogy „én”, de ez már kicsit off lenne.

Kifejted kicsit?
Tényleg érdekel. :)
Rémes Krémes 2015.10.07 09:44:27
@Welcome_To_Reality: Király vagy! :) Hogy sikerült? Volt rá valami spec technikád?
Vagy pont az a lényege, hogy ne agyalj, csak láss neki? :D
Ha mégegyszer meghallom ezt a panaszt, valakit le fogok okádni, mert ez egészen egyszerűen gyomorforgató. Tisztázzunk valamit: nincs olyan, hogy szexmegvonás. Olyan van, hogy nincs kedve valakinek dugni veled. És ha ennek ellenére valamiért mégis hajlandó, azt te mégis hogy akarhatod? Hadd…..
Rémes Krémes 2015.07.15 13:58:39
@Víz Ivó: Nemet vált, vagy nézőpontot?
Nem mindegy.
Rémes Krémes 2015.07.15 14:58:28
@Hitetlen: Ez is egy felfogás a tiszteletről, a lényeg az, hogy követni azért nem kötelező :)

"Soha senki nem mondta azt, hogy az emberek a nemi szerveikkel írnak vagy gondolkoznak."
Élénk a fantáziám, szóval elmosolyodtam :D

Azt lenne fontos látni, hogy nem azért más a véleményünk, mert biológiailag férfiak és nők vagyunk, hanem azért, mert mivel "nőnek" és "férfinak" lettünk nevelve, eleve más tapasztalatokra és gondolkodásmódra ítéltettünk.

Nem vonom kétségbe a két nem biológiai különbözőségét, csupán arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy egy láb között himbálózó húsdarab még nem tett senkit sem férfivá.

Mindig megütközöm azon, mikor női vagy férfi értékekről kezdenek beszélni.
Az értékeket előbb vagy utóbb ugyanis méricskélni kezdik egymáshoz, a "bezzeg a nők" és "bezzeg a férfiak" kezdetű hisztiből meg értelmes párbeszéd még nemigen alakult ki.

De azzal is tisztában vagyok, hogy a világ nem feltétlen így gondolkodik.

Meh..! :D
Evvan. :)
Rémes Krémes 2015.07.15 17:27:21
@Hitetlen: Ha azt hiszed, hogy omnipotens vagyok, mindenttudó és nálam van Pandora szelencéje, akkor bocsi, de tényleg nem bennem van a hiba :D
"Ignorant men raise questions that wise men answered a thousand years ago.  "---Johann Wolfgang von Goethe Hát egy frászt. Goethe lehet, hogy felnőttnek született, de mi többiek biztosan nem. Azon kívül a 18. század óta kábé egymilliárdszor annyi olvasnivaló van, mint ami weimari…..
Rémes Krémes 2015.04.17 20:50:14
Köszönjük az írást! :)

Már kicsit meg is ijedtem, hogy mire fel ez az egy hónap szünet, de megnyugodtam, hogy lett poszt :)

Egyetértek a gondolatokkal, személyesen is átéltem, mennyire frusztráló tud lenni, mikor a tanulmányaid befejeztével le kell adnod „a nagy művet”, aztán közlik, hogy „ez is kell még bele, de ezt se hagyjuk már ki”, a karakterszám meg kötött.

Tulajdonképpen ez volt a legnagyobb bajom a szakdolgozat megírásával is.
Az első sokk az volt, mikor a felét kiszelektálták, hogy „egy alapszakos dolgozat nem arra való, hogy ilyenekről írjak, hanem csak egy témát kell összefoglalni és kész”.

Másfelől nem volt túlzottan jó a „de-ennek-feltétlen-benne-kell-lennie” szakirodalom, szóval a végén már fordítva ültünk a lovon és nem annak alapján építettem a gondolatmenetemet, ami teóriaként a könyvben állt, hanem minden felhozott önálló példámra külön olyan könyvet kellett keresnem, amely szegről-végről érintette a problémát, csakhogy leírhassak egy gondolatot.

Ja, és ha érthető nyelven próbálsz kommunikálni és nem feltétlenül szeretnél latinul deskriptív diskurzust indikálni a preferált primer irodalom szelektált rész-diszciplináiból, akkor egy nímand vagy! :D

Nyilván nem az a baj, hogy elvárnak egy szintet. Sokkal inkább frusztráló, hogyha valaki elér egy kellően magas titulust, megengedheti magának azt a luxust, hogy (elnézést) egy hanyag geciként kezdjen el viselkedni.

Pl. mikor nekem anno két véleményt kellett kikérni a dolgozatommal kapcsolatban, a második opponensem kézzel ráírta az első értékelés alá, hogy „egyetértek”. Nem is az zavart, hogy nyilvánvalóan el sem olvasta azt a dolgozatot, amely eredménye alapján engem elbíráltak, de még annyiba se vett, hogy nagy kezdőbetűt és pontot használjon, neadjisten kinyomtasson egy cetlit és azt az orrom alá dugja.

De hogy ne menjünk teljesen messzire, a feladott (magyar) tanulmányok megíróinak már olyan jól megy, hogy a lábjegyzetet és a tartalomjegyzéket is telirakhatja saját magával. Vagy olyat ad fel, amiben vastag betűvel hivatkoznak rájuk egy, az élet szempontjából teljesen lényegtelen problémát illetően. Vagy csak (ami számomra nonszensz és nem is hiszem el, ha nem egy tanártól hallom) a doktoranduszokkal íratja meg, esetleg javíttatja ki a „tudományos egeket verdeső” írását. Sebaj, ha szar lesz, majd lehet kire mutogatni.
Nehogy valamiért felelősséget is kelljen már vállalni.

Kedvencemről, a Hirsch-indexről ne is beszéljünk.. :)))