Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Trencseni Zsuzsa

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon mely tulajdonságokat említik a társkereső hölgyek, amikor azt kérdezzük tőlük, milyen férfit képzelnek el maguk mellett? Összeszedtük az elmúlt évek tapasztalatait, és most fellibbentjük a fátylat arról, mik a leggyakrabban áhított férfi…..
Trencseni Zsuzsa 2015.07.11 15:49:42
Kedves Fot L’ Mondo

Köszönöm szépen az írásodat, minden hozzászólás nagyon hasznos a számunkra. A blogban arról írtam, hogy amikor megkérdezzük a hozzánk forduló társkereső hölgyeket, hogy milyen férfit szeretnének maguk mellé, többnyire (ha nem is 99,99%-ban) ezek a szempontok állnak az első helyen, ami való igaz, hogy megfelel az evoluciós elvárásoknak. Ezzel szerintem egyetérthetünk. De miért is ne fogalmazhatnák meg ezen elképzeléseiket? Teljesen természetes, hogy vannak gondolataink, elvárásaink egy leendő partnert illetően. Soknak tűnik esetleg? Vagy helyenként ellentmondásos? Igen… esetenként mi is ezt tapasztaljuk.. de ezt írtam is a témát kifejtve. Mindemellett nem élesen lehatárolt kategóriáról beszélünk, hiszen a lelkiismeretesség, határozottság, nyitottság, stb. mind mind inkább egy dimenzió mentén képzelhető el, ahol annak mennyiségbeli mértékében térnek el ezek az egyes személyeknél. Ezért is fontos, hogy beszélgessünk a hozzánk fordulókkal, hogy egyáltalán mit értenek ezen elvárások alatt, és nem csupán egy kérdőívet töltetünk ki velük az igényeikről. És, hogy milyen okok húzódnak meg az általad magasnak tartott elvárás szint mögött? Az is egy fontos kérdés. Sokszor az önvédelem.. hogy ez által senkivel ne kelljen szorosabb kapcsolatba kerülniük… de erről is írtunk már korábban. És hogy aztán mi is történik ezekkel a "magas" elvárásokkal? Többnyire leadnak belőle. Van, hogy önmaguktól is változtatnak egy-egy preferált elváráson, de sokaknak külső, szakmai segítség, tudatos átgondolás kell ahhoz, hogy világosabban rálássanak önmagukra és párkapcsolati igényeikre. Számos olyan esetet látunk itt a Párt-fogóknál, mint például annak a hölgynek az esete, aki az első konzultáció során konkrét fényképpel jelent meg az ideális partnert illetően, ezt követően pedig figyelembe véve egy hosszú távú kapcsolat során fontos egyéb szempontokat is, immáron több mint egy éve olyan kiegyensúlyozott, boldog kapcsolatban él, ahol a férfinak köze nincs a korább fotón szereplő sármos férfihoz.
Trencseni Zsuzsa 2015.07.13 13:49:23
@Fot L' Mondó:
Kedves Fot L’ Mondo!

Köszönjük szépen a hozzászólásod, az elismerő szavakat. Igazad van abban, hogy ez egy vékony szeletkéje az egész társadalomnak, akik hozzánk fordulnak, de minden erőnkön azon vagyunk, hogy a személyes tanácsadás mellett előadásainkkal, kis csoportos rendezvényeinkkel, minél több emberhez eljusson, amit mi képviselünk, hogy minél többeknek segíteni tudjunk. Ha bármi konkrét ötleted van, hogy hogyan működhet az elképzelésünk szélesebb kőrben is, szívesen fogadjuk!

Trencséni Zsuzsa