Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Edzőm naplója

40 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Te nem jógázol? Kicsit sem? Tényleg? De miért nem?..
Szeretek otthon futni, mert kicsit nagyobb szintemelkedők vannak a Bakony lábánál, mint a Tisza partján. Ilyenkor soha nem viszek magammal zenét, szeretem hallgatni az erdő hangját, és mindig viszek magammal egy négylábú edzőtársat...
Gyerekkoromban mindig a hegyekbe mentünk nyaralni, s ha a Balatonon töltöttük is a szünidőt, soha nem maradhattak el az erdei túrák. Így aztán mindig úgy gondoltam, hogy számomra az aktív pihenés, a túrázások, erdők adják a nyaralás igazi élményét... egészen addig, míg egyik…..
Edzőm naplója Előtte-utána 2016.03.17 10:20:26
Ugye mindenki ismeri a before-after (előtte-utána) képeket? Tele van vele az internet, a facebook... Természetesen az esetek többségében hatalmas változásról, nagy fogyásról van szó, ami hosszú időt vesz igénybe, és sokaknak éppen emiatt megy el a kedve attól, hogy belevágjon az életmódváltásba.…..
A világ egyik részén az emberek (szó szerint) halálra zabálják magukat, a másik részén pedig éheznek. Különös kettősség ez. Mint ahogy az is, hogy vannak, akik magasról tesznek arra, hogy ami a tányérjukra kerül vajon mennyire szolgálja az egészségüket és vannak, akik minden…..
...megállni és befele figyelni. ...a jelenben lenni. ...koncentrálni. ...relaxálni. ...egyensúlyban lenni, testben és lélekben egyaránt. ...lélegezni. ...elengedni a problémákat. ...örülni a kis dolgoknak. ...észrevenni a folyamatos változást akkor is, amikor kívülről…..
Szögezzük le már az elején: a teljesítménynövelő táplálékkiegészítők nem fognak hirtelen szuperhőssé változtatni! Az eredményekért keményen meg kell dolgozni, időt és energiát kell befektetni, sajnos ezt senki nem úszhatja meg. Ezek csupán segítenek egy kis lökést adni,…..
Köztudottan a hús a legjobb fehérjeforrás. És mi van akkor, ha vegetáriánusok vagyunk? Vagy ha már herótunk van a csirke-rizs kombinációtól, és valami másra, valami újra vágyunk? Nos, összegyűjtöttem néhány nagyon jó növényi fehérjeforrást, amely nem csak a vegán…..
A történet még 1981-ben kezdődött, egy decemberi hajnalon, amikor megszülettem. 2 kiló 80 dekával átlagosnak mondható kisbaba voltam, de elég hamar kiderült, hogy némi homokszem került a gépezetbe és kicsit elmaradottabb vagyok a fejlődésben, mint a többiek. Az életem első…..
Mit szólnál, ha azt mondanám, nem feltétlenül kell több időt az edzőteremben töltened ahhoz, hogy izmot építs vagy hogy szálkásabb légy? A kulcs: megfelelő táplálkozás.Sokan időt és energiát pazarolnak arra, hogy naponta több órát edzenek, és közben egyáltalán nem…..
Aki valaki elkezd foglalkozni a testépítéssel, előbb-utóbb óhatatlanul is közelebb kerül az anatómiához, ha másért nem, hát azért, mert elkezdi érdekelni a saját teste. Vajon a hátán megjelenő és egyre definiáltabban látszódó domborulatok milyen izmok, mi a működésük és…..
Szerintem mindenkinek, aki rendszeresen jógázik vannak emlékezetes ászanái, amik valamiért mély nyomot hagytak benne. Nekem is sok ilyen van: a fejenállással és a szentjánosbogár pózzal például sokáig szenvedtem, mire végre ráéreztem, hogyan is kell csinálni, melyik izmomat kell…..
Ha nyár, akkor paradicsom! Ebben a bejegyzésemben összegyűjtöttem 3 nagyon finom paradicsomos ételt. Mivel nem szeretek órákat pepecselni a konyhában, biztosak lehettek benne, hogy könnyen, gyorsan elkészülő finomságokról lesz szó. Íme: 1. Wokban sült nyári zöldségek…..
Habár a testépítésben az a fő cél, hogy minél definiáltabb izmokat építsünk, mégsem kezelhetjük testünket különálló izmok halmazaként. Minden mindennel összefügg, ennek pedig anatómiai magyarázata van: mozgásszervrendszerünk elemeit (izmokat, inakat, ízületeket)…..
Edzőm naplója 2015.08.27 21:58:37
@Roan: Egy pont oda! Fűrészizom ;)
"Ha sikeres akarsz lenni, áss mélyebbre és keresd a könyv legfontosabb üzenetét: a munka mögött álló embert és gondolkodásmódot kell tanulmányozni és ünnepelni. A siker valódi titka az, amit Micheal Boyle csinál: nap mint nap annak szenteli az életét, hogy gyarapítsa tudását…..
Ugye sokszor elgondolkoztál már, hogy talán edzőterembe kellene járnod, mert otthon az isten sem vesz rá a mozgásra, de mindig elhessegetted a gondolatot, mert attól félsz, hogy lenéznének, kinevetnének, beszólnának. Fitnessterem hallatán neked is proteinshaket iszogató kigyúrt…..
Évek óta küzdesz a kilókkal? Ezernyi diétát kipróbáltál már, de egyik sem hozott tartós eredményt? Ami lement, rövid idő alatt vissza is jött, és a következő alkalommal már…..
Edzőm naplója 2015.08.17 21:21:58
@Burgermeister: Meglehet... de a fogyni vágyók 90%-a mégsem tud tartósan lefogyni. Inkább hisznek a gyors fogyást ígérő divatdiétákban, mint hogy életmódot váltsanak. 2 hétig tart a lelkesedés a sport iránt, aztán visszatespednek a fotelba. A stresszről ne is beszéljünk. Ha mindenütt ez olvasható, mégis miért nincs változás? Én nem változtathatok helyettük, de azt hiszem, azért néhány tanácsot adtam, amivel el lehet kezdeni.
Ezért meg fognak kövezni. Érzem... Minden CrossFites 9 kilós medicinlabdákat fog utánam hajigálni, még a lányok is, pedig nekik elég lenne a 6 kilós is. Előre félek, hogy facebook-os ismerőseim száma kb. a felére fog csökkenni, mert aki eddig CrossFitezett vagy szimpatizált a…..
Kóla - víz, csoki - banán, chips - mandula, sültkrumpli - párolt zöldség, rántott hús - fűszeres pisztráng, pizza- görög saláta, az esti sorozat a tv-ben - edzés munka után, 30 perc…..
Vicces, de néha én is úgy vágyom rá, hogy legyen egy edzőm, aki az egésznapos stressz és munka után a belemet is kihajtja, és holtfáradtan hazaérve csak annyira legyen erőm, hogy bedőljek az ágyba…..
Edzőm naplója Van öt perced? 2015.07.29 21:35:34
Ha reggelente elgémberedve ébredsz, ha egész nap sokat ülsz és a nap végére megfájdul a derekad, állítsd 5 perccel korábbra az ébresztőd és indítsd ezzel az 5 gyakorlattal a napodat!  1. Domborítás-homorítás térdelőtámaszbanEz a gyakorlat nagyon jól átmozgatja a…..
Amikor a tükör elé állsz egy szál semmiben, mit látsz? Hogy látod a tested? Mi az, amit szeretsz benne? Mi az, amire büszke vagy? És mi az, amit utálsz, gyűlölsz és bármire elcserélnél, csak ne olyan lenne? Vajon, ha sportolnál, ha mást sportolnál, ha többet sportolnál, jobban…..
Minden fitness program alapja a guggolás. Ha nem tudsz jól guggolni, nem tudsz guggolni. Nem a guggolás rossz a térdednek. A rossz guggolás rossz a térdednek. Vagy az, ha egyáltalán nem guggolsz... Büszke mellkas, kacsapopsi, sarkak a talajon, hát egyenes! Fél guggolás fél…..