Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hysteriaaa

42 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A piros lufi Magamról 2017.10.20 23:34:03
 Az utolsó zaklatás kb. 21 éve történt. Nagyon sokáig nem mondtam el senkinek, magamba zártam, és ha ügyesen lefoglaltam magam tanulással, munkával, barátokkal akkor néha hetekig eszembe sem jutott. A férjem 5 éve kértem meg a kezem, elkezdtük tervezni az esküvöt. Egyre idegesebb voltam, úgy éreztem…..
Hysteriaaa 2017.10.21 12:59:37
A beszeljrola.hu/ oldalon anonim módon tudod kiírni magadból a történteket a nagyvilágnak. Hátha segít. Kitartás.
Másodszor kerül megrendezésre a koreai konyhaművészetet népszerűsítő főzőverseny, Global Taste of Korea 2017 néven. Az eseményt a Koreai Kulturális Központ szervezi, élőben Facebookon közvetítik. A versenyzőknek magyar konyhákban is könnyen elkészíthető koreai ételt kell készíteniük.  A szabályok…..
Ha Balassi Bálint lennék*, most megénekelném a sárgaborsófőzeléket, annyira finom lett. És mindenkit sajnálok, akinek van valami rossz élménye, és elzárkózik a további kóstolástól, mert ez tényleg nagyon jó lett...
Hysteriaaa 2017.01.25 10:45:51
Hacsak nem egy barlangban, vagy egy elhagyatott űrbázison töltötted az elmúlt pár hónapot, akkor bizonyára tudod mi az a 'Mannequin Challenge'-nek hívott újabb kihívás-őrület, ami a népszerű videómegosztókon tombol és jó néhány kreatív megoldás is született már eddig a témában. Ha mégsem: csupán…..
Ugyan Dél-Koreában már 2010 óta népszerű az élőben közvetített videós „közösségi evés” jelensége, mostantól a Twitchen is nézheted, ahogy mások - első ránézésre eléggé bizarr, de néha tényleg szórakoztató formában - a napi energiabevitelükről gondoskodnak, vagyis… (khm)…..
A távol-keleti kultúra rejtelmeibe nyerhettek rövid betekintést azok, akik múlt hétvégén ellátogattak a Japán napokra az Andrássy útra. Sőt, a vállalkozó kedvűek egy ruhapróba erejéig kicsit át is lényegülhettek pár percre:..
Hogy hogyan is kezdődött? Klasszikus filmekkel, és arcismesrési nehézségekkel. Félreértés ne essék: egész jó az arcmemóriám, képes vagyok a megjegyzésre, és ha odaírják, hogy ki is ő, még elolvasni is el tudom. Sőt, volt már film, amit teljesen értettem. Klassz kis klasszikusok. És őket csak…..
A világ legismertebb dél-koreai rendezője, Park Chan-Wook olyan remekművekkel alapozta meg hírnevét, mint a Bosszú-trilógia – köztük az Oldboy – vagy legutóbb az amerikai produkcióként, Mia Wasikowska és Nicole Kidman főszereplésével készült Vonzások. A fekete humoráról és sötét, feszített tempójú…..
Freeze Rajtaütés 2 2016.04.04 11:35:00
Ultraerőszakos és ultralátványos darálás két és fél órában. Avagy elődjéhez hasonlóan a Rajtaütés második része is egy művészien kivitelezett akciópornó, végletekig lineáris hentelés-sorozat extrém helyszínekkel megtoldva. Tisztességes iparosmunka az ázsiai mozik letisztult történetmesélésével,…..
Ehhez azt hiszem többet nem is kell hozzáfűzni. Beszéljenek az ősi kínai népviseletbe öltöztetett szuperhősök! 1 - Ant man..
Erős kezdéssel indult a Koreai Kulturális Központ új, koreai pop-kultúrával foglalkozó esemény-sorozata, a K-Corner, ahol két "klasszikus" koreai  drámát láthatott a közönség, majd utána egy rövid Q&A (Questions and Answers) keretében lehetett kérdezni a forgatókönyvíró-rendező Min…..
Az ázsiai mozi és az anime külön-külön is rétegműfajnak számít, ezért mindig kellemes meglepetés ilyen filmeket hazai mozik plakátjain látni. A fiú és a szörnyeteg posztere először a karácsonyi MondoConon köszönt rám, majd a Mozinet január közepétől el is kezdte vetíteni – sajnos csak pár előadás…..
Kanbari nyūdō - 加牟波理入道 - かんばりにゅうどう Előfordulása: Egy évben egyszer, Újév éjjelén tűnik fel. Általában fürdők ablakaiban ólálkodik szerzetesi gúnyára hasonlító ruhában, félig takarva rettenet-szőrös testét. Hogy mit is tesz Kanbari nyūdō…..
Úgy látszik Észak-Korea – ellesve déli rokonaiktól – is a pop-kultúrával hódítaná meg a világot rakéták helyett: csütörtökön három napos turnéra érkezett Pekingbe az észak-koreai Moranbong lányegyüttes...
Közeleg a tél legnagyobb animés/geek bulija, az AnimeKarácsony, ahol három helyszínen ismét szórakoztató műsorok, versenyek, bazár, cosplay és rengeteg videojáték, sci-fi, fantasy program vár. Lesz kalandpark, Just Dance, rajzcsata, J/K/Pop/Rock, többek közt megtudhatod hogyan készíts rohamosztagos…..
Freeze Kalózok a Koreai Filmhéten 2015.10.26 17:07:00
Ha ősz, akkor ismét Koreai Filmfesztivál. A november 10-14. között megrendezésre kerülő program során összesen 20 film kerül majd bemutatásra eredeti nyelven, magyar felirattal; a vetítések 6 helyszínen, Budapesten és 3 vidéki városban lesznek...
Októberben ismét megrendezésre kerül Magyarország legnagyobb animés geek rendezvénye, a MondoCon. A már megszokott programokon felül számíthatunk majd még több játékra, e-sportra, bemutatókra, jelmezes figurák tömegére, valamint a legkülönfélébb hazai rajongói klubok is képviseltetik magukat (Star…..
Ingyenes kulturális fesztivált szervez október 3. és 12. között a Koreai Köztársaság Nagykövetsége és annak szervezetei Budapesten, Korea államalapítási ünnepének alkalmából. A rendezvényen koreai vásár, gasztronómiai sétány, k-pop táncverseny, divatbemutató, kiállítások, zenés és táncos előadások…..
Freeze Ázsiai Oscar-jelöltek 2015.10.01 13:34:00
Október elsejével lejár a határideje a 88. Akadémiai Award Legjobb Idegennyelvű film nevezésének (alias a legjobb idegennyelvű filmért járó Oscar-díj). Ebből a közel 60 filmből január 14-re választják majd ki azt az öt alkotást, akik febr. 28-án, a Hollywoodi Oscar-gálán részt vehetnek. Mi most…..
Freeze Egy nap koreai dráma 2015.08.04 14:22:00
Ha szereted a koreai mozit és sorozatokat, mindenképp ajánlott program a Koreai film- és drámaközösség egész napos filmes rendezvénye ([KA:KON]*), ahol koreai filmek mellett drámasarok, koreai ételek, előadások és számos más program is várja az érdeklődőket. A belépés ingyenes, de a filmvetítések…..
A koreai, thai, japán konyhában használatos alapanyagokat importáló Pan Asia cég világszerte arra vállalkozott, hogy az ázsiai ízeket becsempéssze az emberek konyhájába. Legújabb üzletük K-FOOD néven fél évre az Ázsia Centerbe költözött, így - többek közt - a távol-keleti konyha nagy rajongójaként…..
Japán filmhetet tart a Toldi mozi Június 8-13. között a Japán Alapítvány rendezésében. A vetített filmek központi témája idén a japán élet sarokköve: a konyhaművészet lesz. A válogatásba bekerült hat, az elmúlt évek terméséből szemlézett alkotás szórakoztató és elgondolkodtató módon mutatja meg,…..
Ma nyitotta kapuit Cannes-ban a világ legismertebb és legnagyobb presztízsértékkel bíró filmfesztiválja, ahol idén összesen 19 film indul az Arany Pálma díjért. A francia Riviérán tartott mozgóképes esemény május 24-ig tart és a versenyprogram színes palettáján a javarészt európai filmek mellett pár…..
Groteszk dél-koreai kultusz-sci-fi. Egy szende méhészről, akinek az az elmélete, hogy a társadalom minden problémája az ufóktól származik. Így világmegmentő megoldásként elrabolja egy gyógyszergyár vezérigazgatóját, mert azt feltételezi róla, hogy az Androméda bolygóról érkezett alien. Alapmű, és…..