Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vízben járt

0 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Jézus így válaszolt nekik: „Bontsátok le ezt a templomot, és én három nap alatt felállítom.” A zsidók ezért így szóltak: „Negyvenhat évig épült ez a templom, és te három nap alatt felállítod?” Ő azonban testének templomáról beszélt.” (ÚVF) Ez a vers…..
Alább olvasható néhány általános kérdés az Őrtorony Áldozatainak Emléknapjáról: Miért július 26-a? 1931. július 26-án, Rutherford bíró új lélektani irányt vett a nagyszámú csalódott Bibliakutatóval - azt javasolta, hogy vegyék fel a Jehova Tanúi nevet. Ez a csoport aztán lassacskán felvette azokat…..
Vízben járt 2016.07.16 22:41:00
Robert M. Bowman előadásai Jehova Tanúiról előadás, 2. rész Tabuk, tilalmak 4./Kereszt                 Jehova Tanúi szerint a kereszt pogány szimbólum! A kereszténységnek pedig Jézus halálának szimbóluma! Jehova Tanúi pogány szimbólumnak tartják a keresztet és lehet, hogy ez sokak számára…..
Vízben járt 2016.06.22 11:21:06
Szeretnék invitálni mindenkit, aki elhívást érez feléjük, hogy csatlakozzanak egy közös imára értük: www.facebook.com/kozosimajehovatanuiert/

1. Timóteus 2:1 Arra kérlek mindenekelőtt, hogy tartsatok könyörgéseket, imádságokat, esedezéseket és hálaadásokat minden emberért,
1. Timóteus 2:3 Ez jó és kedves a mi üdvözítő Istenünk színe előtt,
1. Timóteus 2:4 aki azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön
Vízben járt 2016.06.23 08:40:08
@Who Wants To Live Forever: ahogy az imádott jw.org embléma terjesztése királyságtermek falán, kiadványokon, kitűzőkön és még sorolhatnám. Csak éppen amíg a kereszt Jézusra és a váltságáldozatára és az Evangéliumra figyelmeztet, addig a jw.org egy zártkörű részvénytársaságra és annak a tanítására. Nem ihletett, ezt tudjuk, mert beismerik, mégis azt állítják, hogy elhívottak. Soha sem fordult elő, hogy Isten elhívott embere ne lenne ihletett, tehát Istentől közvetlenül ne kapná a feladatot. Valaki hazudik: vagy Isten vagy az őrtorony.
Vízben járt 2016.06.24 12:12:54
@Who Wants To Live Forever:
Minden nézőpont kérdése. Szerintem is reklám, ami már bálványimádat, hisz sehol nem hirdeti Krisztust, se az Evangéliumot, csak valami jehova szót, meg az őrtorony társulatot.
Míg a kereszt kegyelmet hirdet! Na ez az, ami neked nincs, mert nem kell.
"Függetlenül attól, hogy mióta ismerjük az igazságot, kötelességünk megismertetni másokkal Jehova szervezetét. Igazi csoda, hogy a mai gonosz, szeretet nélküli világban létezik egy szellemi paradicsom. Mondjuk hát el örömmel „a jövendő nemzedéknek” az igazságot a szellemi…..
Miért tiltják meg Jehova Tanúi a születésnap megünneplését? Az 1998. október 15-i Őrtorony 30. oldalán az Olvasók kérdései részben ezt a kérdést teszik fel: Jehova sok Tanúja megtartja a házassági évfordulót. A születésnap is évforduló, annak a napnak az évfordulója,…..
w150315 számú Őrtorony, n+1 edik alkalommal magyaráz új világosságokat. Ezúttal azonban nem egyszerűen csak példákat találunk újabb megértésekre, hanem a szisztéma megváltoztatásáról is szó van, mely alapján a jövőben meg kell közelíteni egyes bibliai igazságokat. A módszer megváltoztatásának okát…..
Vízben járt 2015.07.10 17:00:08
@shipmate: "Három éve vagyok itt, de most először olvasom a frankót...
"aki nem képes még száz év alatt sem egy normális kinyilatkoztatásra"
- Ő mindig kimondta, mindig képes volt rá, de az embereknek nem kell.
Miért?
Te pl miért nem hiszel Istenben?

Jézus is hisz Istenben, akkor te honnan veszed a bátorságot, hogy ne hidj benne?"

Egyrészt az őrtoronynak vannak folyamatosan hamis próféciái. Másrészt, ha már le van írva, hogy:
be kell fogadni Jézust
Jézus egy Istennel
Jézus örökké volt, van, lesz és még saját magát is egyenlővé teszi Istennel
Még az apostolok is Istennel azonosítják

akkor ezek után én kérdezem tőled, hogy miért nem hiszel Istenben? Mi ez a hitetlenség, amit itt makogsz minden nap? Meg az állandó zagyvaság, mintha nem lennél képes normális beszédre. Ezt tanultad a szervezetben? Olvass inkább Bibliát, jobban jársz, mer hátha te is megmenekülsz. Mert így nem fogsz.
Jehova Tanúi hivatalos honlapja, a JW.org rendelkezik egy Gyakori Kérdések Szekcióval, amely nemrégiben foglalkozott azzal a kérdéssel, vajon Jehova Tanúi nyomást gyakorolnak-e az emberekre, hogy vallást változtassanak (ez az oldal). Válaszuk alapján nem gyakorolnak nyomást az…..
Vízben járt 2015.07.08 08:07:13
@ORION: "A felesége meggyűlölte"
Nem csodálom, így írásban is kitűnik, hogy mennyire egy szívtelen, gondolkodásra és értelmes tettre képtelen ember. Az ilyet vasvillával űzném el, mert szemétdombra való.
Össztűz alatt: A brit fiókhivatal (a képen) azt mondja, “meg fogja vizsgálni” az ítéletet A BBC ma mérföldkő-jellegű ítéletről tudósított a londoni legfelsőbb bíróságról, mely szerint egy gyermekmolesztálás áldozata elsőként nyert meg egy polgári pert a szervezet…..
Vízben járt 2015.06.27 20:50:09
@shipmate: Azt mondtad, hogy van benned Szent Szellem (nagy betűvel írják személy lévén, ezt tudnod kéne, ha benned is él), mégis feltételhez kötöd Nicku tiszteletét és pont ez mutatja, hogy benned nem él a Szent Szellem. Azt, hogy a megbecsülés, a tisztelet, a szeretet feltételhez kötött, az csak szekta tanítás, nem krisztusi.
Egy bíró (a képen látható)a leicesteri bíróságon arra a következtetésre jutott, hogy az Őrtorony tanításai egy kisfiúnak “érzelmi kárt” okoztak Az angliai Leicester egyik családjogi bírája megállapította, hogy egy Jehova Tanúja édesanyától el kell venni hét éves…..
Vízben járt 2015.06.24 11:38:08
@nicku: Kedves nicku, az én pásztorom és felesége csodálatos nevelőszülők is. Ahogy a régebbi gyülekezetükben még mások is. Sajnos nem mindig felelnek meg a szülők annak, hogy felneveljenek egy gyermeket és hiszem, hogy igazságos volt a bíró. Nem biztos, hogy konkrétan az volt a mérvadó, hogy jehova tanúja, hanem valószínűleg az, hogy szociopatává nevelik a gyereket és ezt, ha van rá mód, akkor a mi hazánk sem engedi.
Isten vele van.
A Jelenések nagyszerű csúcspontja közel! című könyv 1989-es kiadásából vett képek láthatóak alább, rövid kommentárral. Jézus Krisztus trónon ül messze Atyja alatt, bal kézről, 16. oldal A Mennyei Atya, Jehova egyedül, 75. oldal Jehova a mennyei világban Jézus…..
Vízben járt 2015.06.24 09:00:51
@ORION: Lám, nem is tudtam, hogy ezt az igét is arra alkalmazzák, hogy különválasszák magukat az egyszerű tanútól.
Hogy is szól?
Jelenések 5:9 és új éneket énekeltek ekképpen: "Méltó vagy arra, hogy átvedd a könyvet, és feltörd annak pecsétjeit, mert megölettél és véreddel vásároltad meg őket Istennek minden törzsből és nyelvből, minden nemzetből és népből;

Itt nem látok hívők közötti megkülönböztetést, minden hívőről beszél. Nem olyan bonyolult ez, igaz tesóm? :)

De hogy kicsit belemélyedjünk, több dolgot látok itt egy részen belül:
"Jelenések 5:13 És hallottam, hogy minden teremtmény, a mennyben és a földön, a föld alatt és a tengerben, és minden, ami ezekben van, ezt mondta: "A királyi széken ülőé és a Bárányé az áldás és a tisztesség, a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké?""

Örökkön-örökké.... Jaj, ez csak nem azt jelenti, hogy örökké uralkodni fog? Mintha mást tanítana az őrtorony, nem?

Másik:
"És a vének leborultak, és imádták őt."

Lám, imádják Jézust. :) Kik nem imádják? Miért is nem imádják? Hisz még az angyalok is. És hogy még jobban belemenjek, az imádat csak Istent illeti meg. :))))
Vízben járt 2015.06.24 09:46:47
@nicku: Ó jaj :( Köszönöm, hogy megmutattad. :(
Vízben járt 2015.06.24 11:31:39
@ORION: Áldott vagy :)

@nicku: Régebbi nevem (töröltem az indapassom, azért lett új) Menóra, amúgy meg Gabi. :)
Egy régi történet Jó húsz évvel ezelőtt történt, a kilencvenes évek derekán. A gyülekezet, ahová akkor tartoztunk elég sajátos helyzetben volt. Az országban elsőként rendelkezett saját épülettel, egyik elhunyt tagjuk adományaképpen. Később a társulat persze lenyúlta az…..
Nektek mi a kedvenc bibliaversetek? Jézus pedig az Olajfák hegyére ment. 2 Virradatkor azonban ismét megjelent a templomban, és az egész nép odasereglett hozzá, ő pedig leült, és tanítani kezdte őket. 3 Az írástudók és a farizeusok ekkor odavittek egy házasságtörésen ért…..
Vízben járt 2015.06.19 08:06:15
@Egy_nick: "Ha valaki valamit jövendöl, és az nem teljesedik be, akkor indoklása tévedésen alapszik. Ha hibáját utólag elismeri, az jó. Ha viszont nem ismeri el, akkor gonosz."

Örülök, hogy leírtad. Mivel a jehova szó egyáltalán nem szerepel az eredeti kéziratokban, ezért már el is vethetjük az őrtorony bibliáját.
Mivel több próféciája sem teljesedett be és hibás magyarázataira kifogást keresett és a károsultaktól bocsánatot sem kért, ezért érvényes rá plusz még az is, amit írtál.
Vízben járt 2015.06.19 08:07:49
@shipmate: Mondjuk nem én írtam, ami neked fel sem tűnt, de attól még egyetértek az ott leírtakkal. Nekem az a démoni, ahogy egy szervezet átírja a Bibliát azért, hogy egy tanítását alátámassza.
Vízben járt 2015.06.19 10:34:38
@shipmate: Jut eszembe, én a Bibliával azért nem vitatkoznék a helyedben:

"Akiké az atyák, és akik közül való test szerint a Krisztus, aki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen." (Rm 9,5)

"Mert kinek mondotta valaha az angyalok közül: Én Fiam vagy te, én ma szűltelek téged? és ismét: Én leszek néki Atyja és ő lesz nékem Fiam? Viszont mikor behozza az ő elsőszülöttét a világba, így szól: És imádják őt az Istennek minden angyalai. És bár az angyalokról így szól: Ki az ő angyalait szelekké teszi és az ő szolgáit tűz lángjává, Ámde a Fiúról így: A te királyi széked óh Isten örökkön örökké. Igazságnak pálcája a te országodnak pálcája. Szeretted az igazságot és gyűlölted a hamisságot: annakokáért felkent téged az Isten, a te Istened, örömnek olajával a te társaid felett." (Zsd 1,5-9)

Károliból, azt még ti is elfogadjátok nagy kegyesen.
A Napiszöveg? Az egyik dolog, amit rendszeresen olvastam, a Napiszöveg volt. Ezt így hívja a legtöbb Tanú a hétköznapi nyelvben, hivatalosan azonban “Vizsgáljuk az Írásokat naponta” a címe. Régebben a szántóföldi összejövetelek előtt olvasták fel, azonban ez ma már nem…..
Vízben járt 2015.06.17 09:42:25
@Làzàr Attila: Kedves Attila! Én úgy látom, hogy te egyedül az őrtorony tanításait ismered. Tudtad, hogy az adventisták is azt állítják, hogy ők valódi bibliakutatók és csak náluk van az igazság? Az eredeti írásokat pedig nem nézhették át Russelék, hisz semmi ismeretük nem volt az eredeti szöveg nyelvezetéhez, ők egy már átírt, héber nyelvű Bibliát vettek alapul.
Gondolom azzal egyetértesz, hogy ez közel sem az eredeti.

De hogy visszakanyarodjak a témához, ha egy adventista körömszakadtáig védi az ő nézőpontját és állítja biztosan, hogy nála az igazság (szerintem nem tart vissza semmi sem attól, hogy ennek utána nézz), akkor honnan tudod, hogy nincs e igaza? Hisz belőlük származnak a jehovisták.

ui.: nem vagyok adventista, nem osztom a nézeteiket. A Háromságot pedig pofátlanul hazudva mondták el neked és ragaszkodnak is a saját maguk által kitalált dolgokhoz. Miért nem kérdezel meg olyan embert, aki érti a Háromságot? Miért nem fogadod el az Igéket, amik leírják, hogy a Szent Szellem személy? Miért nem olvasod őrtorony helyett Isten támogatásával a Bibliát? Vagy ezek már nektek tiltottak?
Az Őrtorony fent említett számának (2014. március 31. – április 6. között tanulmányozandó!) cikke, érdekes megvilágításba helyezi az ’ítéletnapot’ és a felkent kérdést. A „Semmiképpen nem múlik el ez a nemzedék” alcím alatti három bekezdés taglalja az ’új…..
Lehetségesnek tartjátok, hogy a VT hitehagyottá vált? Annyira, hogy mindezt 52 mill. pld-ban ki is hirdeti. Persze a maga burkolt fogalmazásában. A felvetésem alapja a 15.03. tanulmányozási wh. Lényegében minden cikke, de különösen az 1. és utolsó. Tudom, hogy kifejtették már többen is a blogon az…..
Mivel egy gyerekből, aki mindent megtehet, amit akar, nem lehet semmi jó, szükséges a „bot és fenyítés“. A gyereknek bele kell törődnie a fájdalmakba, hogy megspórolja a szülőknek a bánatot és fájdalmat. „Fenyítsd meg fiadat, és nyugalmat hoz neked, és nagy gyönyörűséget…..
Vízben járt 2015.06.10 09:50:12
@ORION: Fél kegyelmű :))))))) Ez nagyon frappáns. :)
Vízben járt 2015.06.10 23:32:25
@ORION: Ámen tesóm :)

@Rovarölő: "Én ismertem olyan tnőt a gyülekezetben, aki a lakásukban, ahol a könyvtanulmányozás volt, egy fűzfa vesszővel csapkodta a NYOLC HÓNAPOS fia combját, amikor az sírt a tanulmányozáson! "

Megyek hányni. Ez inkább szadizmus. Egy anya, ha ilyet tesz, az nem anya, hanem valami bélféreg.
Vízben járt 2015.06.11 09:06:06
@shipmate: Amit mantraként ismételgetsz, annak semmi köze a Bibliához, sem Krisztushoz. Képes voltál elolvasni, amit bemásoltam???? Vagy csak ülsz és baromságokat írogatsz? Tudsz egyáltalán szöveget értelmezni????
Történetem rövid és nem kívánok hozzáfűzni semmit.Volt egy fiam - sajnos, hogy ezt kell írnom - családjától, testvéreitől teljesen eltávolodott.Tavaly belépett a Jehova Tanúi - nem tudom minek nevezzem őket.Korábban református volt, de találkozott egy olyan leánnyal, akinek az…..
Vízben járt 2015.05.20 07:14:20
@shipmate: Nem csodálkozom, hogy nem érted az Igéket. Ha nem fogadtad be, nem ismered, tehát a sötétséget képviseled. Isten tud neked adni bölcsességet, kérhetnél egy minimumot legalább.
Vízben járt 2015.05.20 07:15:12
@ORION: Meg lehet azt is tenni, hogy letöltesz a google play-ről egy jw-s alkalmazást és akkor már tudsz alá írni véleményt, amibe mehet nekik üzenet. :)
Vízben járt 2015.06.10 23:38:33
@szentivanyimihaly: Elég sokszor megadták az elérhetőségeket, miért nem tetszik elolvasni azokat a hozzászólásokat? Ne tessen haragudni, de nekem ez olyannak tűnik, mint amikor felteszek egy jehovistának egy kérdést és ő arra nem válaszol, viszont elkezd személyeskedni, fenyegetni és vádolni, mert ugyebár erre lettek kiképezve.
Teccik tudni egy Istentisztelet nagyon jó dolog, szerintem tessék egyszer kipróbálni őrtorony tanulmányozás helyett. Mert ott Isten szava szól, nem pedig egy földi szervezeté, aki a bácsi szájába adja a válaszokat, megkímélve az önálló gondolkodástól.
Teccik tudni egy név van csak, ami által üdvösségünk van, nem mellesleg polgárjogunk a mennybe, és az nem jehova szó, hanem úgy híjják, hogy Jézus, a Krisztus. Ja és azt szeretném még mondani, inkább a Bibliát tessen olvasni, mindenféle szennylap nélkül, jó? Mert hogy a Biblia Isten szava, nem pedig a havi újság. Tulajdonképpen amit csinálni tetszik az pont olyan, mintha egy Kiskegyed újság segítségével próbálná értelmezni azt, ami önmagában is értelmezhető és ha a bácsinak nincs értelme, vagy bölcsessége, akkor azt is lehet kérni Istentől.
Csókolom.
Ennek a weboldalnak és a hozzá kapcsolódó Facebook oldalnak a látogatói rendszeresen sorolják fel panaszaikat ennek a blognak, és más hitehagyott weboldalaknak vagy könyveknek a létezése miatt. Gyakran azt kérdezik tőlem, miért nem “hagyom” az egészet, miért nem “lépek…..
Vízben járt 2015.06.08 18:07:21
@ORION: IGEN!!!! Bizony tesó, neked van igazad, röviden megfogalmaztad.

Én ettől függetlenül sajnálom őket. Olvasnak, de nem értenek. Az egész Biblia a szeretetről szól, egymás felé való szolgálatról. Van egy ige, de nem hiszem, hogy ők értik:
Róma 4:5 (RUF)
Aki pedig nem fáradozik, hanem hisz abban, aki megigazítja az istentelent, annak Isten a hitét számítja igazságul.

Én pl hiszem, hogy akiben hiszek, az hisz bennük is és képes arra, ami nekünk nem megy. :)

Ezt mondja az Úr , a te megváltód, Izráel Szentje: Én, az Úr vagyok a te Istened, arra tanítalak, ami javadra válik, azon az úton vezetlek, amelyen járnod kell.
ÉZSAIÁS 48:17 RUF
Vízben járt 2015.06.08 18:10:03
@egy_nick: Tudod, ha nem tudod a kérdésedre a választ és helyesled ezt a szívtelen eljárást, akkor nem vagy megmentett. Ha nem belülről jön a tűz, a szeretet, akkor még halott vagy. Van megoldás, ő pedig Jézus, a Krisztus. Az ördögtorony helyett őt kellene választanod, de nem ám úgy, hogy betartasz ezt-azt, megpróbálsz jó lenni, még ha belegebedsz lelkileg is és testileg, mert Krisztus nélkül nem megy. Ha befogadod őt, akkor jön a segítség, addig viszont egyedül fogsz kínlódni és csak a megfelelési kényszer fog kínozni.
Vízben járt 2015.06.09 18:57:16
@egy_nick: Ti még Jézust is kiközösítenétek. Egyáltalán nem ismeritek a szeretetben történő cselekvést! Te sem! Márpedig Jézus központi tanítása erről szól és ezt csak vele együtt tudnád megérteni, nem az ördögtorony által!

Amikor Krisztus bűnösökkel, paráznákkal, vámszedőkkel evett, akkor szembe ment az elmebeteg jehovista tanítással, tehát AZ ÉGVILÁGON SEMMI KÖZÖTÖK JÉZUS KRISZTUSHOZ!
A JW videótéka májusi kiadása Stephen Lett-et mutatja be, aki arra kéri a Tanúkat, hogy fedezzék a költségvetési hiányt A JW videótéka 2015 májusi kiadását a házigazdája, Stephen Lett, vezető testületi tag úgy harangozta be, hogy az “történelmi” lesz. Végül is pontosan…..
Vízben járt 2015.05.20 07:17:21
@PsychoZsoldos: Az, hogy te mit látsz bele, az a te értékitéledet mutatja, nem az enyémet, ne húzd rám.
Állítják magukról, hogy üldözik őket. Kérdem én: hol? Állítják, hogy Isten népe. Kérdem én, hányan haltak meg közülük most ebben a szentségtelen keresztényüldözésben, amiben több százezren vesztették életüket Jézus Krisztus nevéért.

Figyu. Azért mert te gané vagy, nem azt jelenti, hogy más s. Szakadjál le rólam.
Blogger társam, nicku, az elmúlt hetekben hat új bejegyzést is írt a blogján, jó szívvel ajánlom mindegyiket olvasásra. Az Őrtorony Társulat 1975-ös, újabb prófétai kudarcának közeledő 40. évfordulója alkalmából a legújabb cikkét itt is szeretném…..
Vízben járt 2015.05.19 08:52:38
@nicku: Jó olvasni az összeszedett, higgadt és tárgyilagos írásaidat.