Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vitatkozo

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előző cikkem folytatásaként, szeretném kifejteni, hogy milyen valós veszélyeket tartogathat a Biblia minden kritika nélküli elfogadása, vagyis miképp használja fel azt a Jehova Tanúi szekta tagjaik manipulálásában...
Vitatkozo 2018.01.04 21:02:27
Ez van a Bibliában: " megáldozom azt egészen égőáldozatul." Ez volt a fogadalom. Leánya pedig azt mondta, hogy tegyen a fogadalma szerint. Mindezek tetejébe, hogy még véletlenül se lehessen ezt a logikát kikerülni, ott van ez a másik bibliai idézet:

"De semmi, amit valaki teljesen az Úrnak szentelt, mindabból amije van, akár ember vagy barom, akár mezei birtokából való, el ne adassék, és meg se váltassék; minden, ami teljesen néki szenteltetett, igen szentséges az Úrnak. Senki, aki teljesen az Úrnak szenteltetett az emberek közül, meg ne váltassék, hanem halálra adassék bizonnyal." (3 Mózes 27:28-29)

Tehát kétség sem fér ahhoz, hogy Jefte feláldozta a leányát. Ez nem volt akkoriban tiltva, hiszen akkor, ha ez tiltva lett volna, Ábrahám nem dícséretet kapott volna - hogy készségesen fel akarta áldozni a fiát - hanem szidást. Jehova azt mondta volna Ábrahámnak, hogy nem tudod, hogy útálom az égőáldozatot?

A másik dolog, hogy ebben valóban nincs semmi borzasztó. Hiszen Isten ha valakit megöl, akkor fel is tudja támasztani. Egy ateista számára ez szörnyű, de a halál az nem szörnyű, hanem a kínlódás az. Öregkorban a halál gondolata szörnyű? - Annak, aki ateista. Ha viszont valaki hisz Istenben, és nem fog a halálos ágyán kjnlódni, hanem csak szépen elalszik, annak már miért lenne a halál gondolata borzasztó? Azért, mert arra gondol, hogy talán mégsem támadok fel? Ha valakinek ilyen gondolatai vannak, annak viszont nincs hite.
Vitatkozo 2018.01.04 22:38:16
@t.csilla: Azért nevezed ezeket a bibliai szereplőket "szent bolondnak", mert a örülöttünk lévő beteg liberális világ megbolondítja az embereket, és az emberek az abnormálist hiszik normálisnak és a normálist abnormálisnak. Példa erre Svédország, ahol minap a parlamentben egy olyan törvényől vitatkoztak, amely szerint, ha a férj szexuális életet akar élni a feleségével, akkor előtte szerződést kell kötniük és a feleségnek irásban kell beleegyeznie.
- 114 - ábra 126                                                        Jöjjön El a Te Királyságod az ennek megfelelő párhuzam abban a tipikus elrendezésben, úgyhogy mi azt találjuk, hogy ennek a legjelentősebb eseménynek, amit…..
Vitatkozo 2017.08.23 07:50:40
Ezt olvastam:

"Az 1929-es év két másik bizonyságtételnek volt a tanúja, amelyek a közelgő világvégét hirdették. Az egyik a Prófécia című könyv kiadása volt, a másik pedig „Beth Sarim” („A Fejedelmek Háza”) felépítése volt San Diegoban. A Prófécia című könyvben Rutherford kijelentette: „Sátán tudja, hogy rövidesen harcolnia kell az Úrral, következésképpen felkészül a küzdelemre.” (26) Az Armageddonról szóló fejezet befejezéseképpen az idő rövidsége lett ismét kihangsúlyozva... "

Valóban igaz az a közmondás, hogy egy bolond százat csinál. De ez nemcsak JT-it jellemzi, hanem az egész világtörténelmet. Csak úgy lehet valami sikert elérni, ha más embereket tudatosan vagy öntudatlanul átverünk. Ha nem volnának ilyen nagy szédítések, akkor senki sem tenne még egy szalmaszálat sem keresztbe. A középkor elején voltak un. oszlopos szentek, akik annyira szerették Istent (vagy saját magukat? vagy annyira akarták a jutalmat?) hogy képesek voltak évekig egy oszlopon élni, ott ették azt, amit feldobtak nekik és ott székeltek, nem mosakodtak, csak imádkoztak. Aztán voltak sivatagi szerzetesek, akik egy sivatakban vagy barlangban éltek, betegen, félig meztelenül, nyomorultul de lélekben bolodogok voltak, mert már látták magukat Isten égi seregében. Ehhez képest a korai bibliakutatók nem is hoztak olyan nagy áldozatot, amikor megépítették a Fejedelmek Házát.
"EMLÉKEZZETEK LÓT FELESÉGÉRE" (Lukács 17:32) Ez volt a címe annak a videósorozatnak, melyet a 2017-es nyári kongresszuson vetítettek az egybegyűlteknek. A hivatalos, szervezeti weboldalon az alábbi miniképekkel illusztrálják az egyes epizódokat. A filmben szereplő színész (testvérnő) egy modern…..
Vitatkozo 2017.08.16 09:34:49
Nemcsak JT kongresszusai szólnak a félelemkeltésről, hanem az Internet egész világa. Már másról sincs szó, minthogy most szeptemberben lesz valami olyan bolygóegyüttállás, amely beteljesíti a Jelenések könyvét
eucharisztikuskongresszus.hu/PA_hit_182.html
De ha valakit ez nem fog meg, akkor félhet az Észak-Kóreai atomháborútól, a globális felmelegedéstől, a tenger fenekéről előtörő metángázoktól, stb. Már minden a félelemről szól. De szerencsére ezt nem lehet örökké fokozni. Egy bizonyos pontos túl, ez már csak röhögésbe csap át, és az ember akkor pszichikailag megkönnyebbül. Jót röhögjünk az 1914-es nemzedék elmúlásán, azon, hogy egyesek ezt milyen komolyan vették és most mennyire nem akarnak róla beszélni. Ha valaki képes még saját magán is röhögni, akkor ez azt jelenti, hogy gyógyulófélben van és minden félelemkeltési hadjárat csődöt mondott. Mert minek ennyire félni? Főleg JT-nek nem szabadna félniük, hiszen hiszik, hogy nincs Pokol, nincs örök szenvedés. Mi lehetne igazán félelmetes, ha nem az örök szenvedés? A halál miért félelmetes? Hiszen mióta világ a világ, mindenki meghal, mindenki tudja, hogy egyszer meghal, felfalják a kukacok és a sírba 10 év múlva rosszabbul fog kinézni, mint a filmen látott kővé vált Jóbné. Talán 10 éves hullákat kéne kiásni és fényképezni és az iskolában levetíteni és folyton a gyerekekbe sulykolni, hogy „így fogtok 70 év múlva kinézni”? Ha valaki meghal, akkor nem fog érezni semmit, sem szenvedni nem fog, sem unatkozni, pontosan olyan állapotba kerül, amilyen állapotba milliárd évekig a születése előtt volt, ami egyáltalán nem volt rossz. Az igazi rossz az életben a mértéken felüli félelem. Ez embereket a pszichiátriára juttathat, vagy olyan cinikussá tehet, amilyen én vagyok.
1/3 Jó néhány olyan család volt a gyülekezetünkben, akikre Jézus szavai ráillettek. Gondolkodók, törekvők, jó képességűek, intelligensek a legkisebb családtagtól, a kinevezett családfőkig. Az egyik ilyen család, egyszer csak a vének céltáblájává vált, miután azok megelégelték "antiteokratikus"…..
Vitatkozo 2017.05.29 10:48:16
Zseniális írás!! Pontosan leírja hogy miképpen működik JT szervezete, pontosabban egy helyi gyülekezete. Kicsit pejoratívan fogalmazva: hiába jó a felülről jövő tanítás, ha olyan alacsony IQ-vel rendelkező tagok vannak begyűjtve, akik praktikusan mint majmok viselkednek. Az a fő probléma, hogy rengeteg gyenge akaratú, jellemű, műveletlen, sokszor kimondottan buta ember van begyűjtve, akik aztán (a hétköznapi életük sikertelenségét kompenzálva) okosnak képzelik magukat. Ez viszont a Szervezet vezetőségének is megfelel, mert egy ilyen tömeget sokkal könnyebb irányítani, mintha a tagságot önálló gondolkodáshoz szokott emberek képeznék. Lényegében a Szervezet úgy viselkedik, mint egy multinacionális vállalat, amely az egyént semminek veszi, csak a teljesítményt isteníti. Ezért van majdnem minden cikk is úgy megírva, hogy "te csak egy apró senki vagy, akinek ha bármilyen egyénisége van, az csak tökéletlenségek halmaza, amit meg kéne változtatnod". Az egész úgy működik, hogy az emberek kedvét elveszik a Biblia önálló tanulmányozásától, évtizedeken keresztül senki sem veszi elő a Bibliát, hogy valami témát - függetlenül a kiadványoktól - körüljárjon. Ilyen viselkedés csak a legbutább embereknek felel meg. Öregségükre JT tanúi elvesztik kedvüket még az élethez is, már csak ahhoz ragaszkodnak, hogy ne legyenek nagy változások és aztán nyugodtan meghalhassanak. Már az örök élet sem érdeki őket, de persze képmutatóan meg kell játszani, hogy milyen jó lesz ott. Magukban kinevetik a lelkes fiatalokat, akik azt képzelik, hogy még egy külön szigetük is lehet. A lelki manipulálás non plussz ultrája!!
"2017.02.09. csütörtök Jogi lépéseket tesz az adatvédelmi hatóság elnöke, Péterfalvi Attila felszólította az egyesületet, hogy haladéktalanul töröljék a gyászolók jogellenesen megszerzett személyes adatait.  A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke…..
Gyülekezeti "könyv"-tanulmányozás kr 5. fej., 10–17. bek. Az aratás a felkentekre összpontosul 10 Az igaz keresztények már évtizedekkel 1914 előtt tudták, hogy 144 000 hűséges személy együtt fog uralkodni Krisztussal az égben. A Bibliakutatók felismerték, hogy ez egy szó szerinti szám, és az i.…..
Vitatkozo 2016.12.12 08:03:01
EZ az egész tényleg nevetséges! Az a benyomásom, mintha JT kényegében egy kísérlet lenne, hogy hol vannak a hülyítésnek valamiféle határai. De úgy látszik nincsenek. FORDULJON BÁRMILYEN IRÁNYBA A TÖRTÉNELEM KEREKE, MINDIG VALAHOGYAN KI LEHET DUMÁLNI, HOGY A JÖVENDÖLÉSEK MIÉRT NEM JÖTTEK BE. Persze ez nemcsak JT sajátossága, hanem az egész világtörténelemé, melyben az emberek mindig két csoportra oszlottak. Akik dolgoztak, és akik henyéltek. Akik henyéltek, azoknak mindig volt idejük valamit kigondolni arra, hogy miképpen kell az előző csoportot tovább hülyíteni. Marx azt mondta, hogy a történelem nem más, mint az osztályharcok története. Marx is hülyített. Én azt mondom, hogy az emberi történelem nem más, mint a hülyítések története. Annak művészete, hogyan lehet fenntartani a "jók" (hülyítettek) megjutalmazásának hitét anélkül, hogy valójában a "jók" valamikor is jutalomban részesüljenek. Hiszen Jézusnak is azért kellett megjelennie, mert az akkor hivatalos próféciák is már régen lejártak és már nem lehetett tovább húzni az időt. Persze már Jézus korában és várták a boldog aranykort, amikor a föld paradicsom lesz, majd jött Jézus, pár embernek adott enni, és ez a jelenség egy új energiával töltötte fel az "akkumulátort", amely aztán újabb 2000 évig kitartott és újabb 2000 évvel kitolta a várakozást. Jézus korában azt várták, hogy Izrael felszabadul a pogányok uralma alól és az izraeliták fognak uralkodni az egész világ felett. Hiszen az Ószövetség ezt ígérte nekik. De ez nem történt meg, helyette újfajta módon kezdték értelmezni ezeket a próféciákat. Ugyanúgy, mint mostanában JT. Az eredmény akkor is csak az volt, hogy született egy újabb zseniális kidumálás, majd később a Katolikus Egyház, mely szintén csak kínlódást hozott az emberiségnek, például az oszlopos szenteket meg azt a sok szerencsétlen önmagát sanyargató remetét, meg az inkvizíció emberkínzó masináit. Persze történtek jó dolgok is, de csak annyira óvatos mértékben voltak adagolva, hogy nehogy véletlenül kipusztuljon az emberi faj, mert ezt sem lett volna kívánatos (valakinek vagy valakiknek). Lényeg, hogy az ember az egyetlen lény, aki szavakkal irányítható. A szavaknak egy bizonyos mélységig logikusnak kell lenniük. Az ember hülyítésének a művészete a helyes szavak megtalálásában rejlik, mellyel azt lehet elérni, hogy boldogságát ne a jelenbe keresse, hanem a jövőben, az örök jövőben.
“Az igazság út, ez az életnek útja.” Így kezdődik a 64. Királyság-ének, “Zárd szívedbe az igazságot”. Ez egy olyan mantra, amelyik minden Jehova Tanújának nagyon ismerős. Sőt, eléggé általános, hogy ezt a mantrát a következőképpen terjesztik ki: Még ha nem is ez volna az Igazság, akkor is ez…..
Vitatkozo 2016.12.05 07:51:57
@Inquisitive Man: Igen, szerintem is ez a legfontosabb gondolatom és paradox módon ez a gondolat a legkevésbé szalonképes. Ez senkinek nem tetszik, mert az ilyen fórumokon mindenki HISZ. Van aki JT tanrendszerében hisz - az ilyen egyén ide nem mer jönni, mert annyira "HISZ", hogy fél, hogy elveszíti a hitét :-) Az itt uralkodó trend abban hinni, hogy JT szélhámosok meg gonoszok. De aki itt abban hisz, hogy JT tanítása tévtanítás, az általában azt állítja, hogy hisz Jézusban. Én azt vettem észre, hogy nemcsak JT gyanús és sok pontban logikátlan, a hajánál fogva előrángatott, hanem azt is észrevettem, hogy MINDEN BIBLIÁN ALAPULÓ VALLÁS elementáris logikai hibát tartalmaz, a józan ésszel felmerülő legfontosabb kérdésekre képtelen logikus választ adni. Ezeket a megválaszolhatatlan problémákat, fekete lyukakat aztán mindegyik vallás pszichológiával átitatott duma-köntössel fedi el. Mindegyik számára a logika csak addig fontos, amíg a személy ki nem fárad és a sok körbeforgó okoskodástól el nem szédül, ÉS NEM KÉRDEZ TOVÁBB. A cél, hogy az egyén ne kérdezzen semmit. Ezt láthatjuk a katolikusoknál is. Aztán voltak őszinte emberek, pl. Luther, vagy Russell, akiket ez nem elégített ki, elkezdek kérdezni és más válaszokat találtak. De a későbbi generációk ezen más válaszokon belül is ÚJABB FEKETE LYUKAKBA botlottak, és utódaiknak (vagy öregségükre nekik maguknak is) már csak az volt a fontos, hogy a SZERVEZET fennmaradjon. Ha már egyszer annyi energiát fektettek bele, akkor már maradjon fenn a SZERVEZET. Így gondolkodik a hivatalos Vatikán, a hivatalos Őrtorony, a mormonok, meg mindegyik. Aztán minden szervezetnek PÉNZ kell. Pedig ez is logikátlan. Az is logikátlan, hogy Isten örök ideig boldog Isten volt (állítólag) és egyszer csak elkezdett teremteni. Ha valaki örök ideig boldog, akkor mi a fenének kezd valami újat?? Úgyhogy szerintem a hiba a bibliai szemlélettel van, amely szerint a Világ egyszer elkezdődött és valamilyen más állapotban végződik.
Vitatkozo 2016.12.05 10:44:01
1./ "ebben sem a "szélhámosok", sem a "gonoszok" kifejezés nem szerepelt" EBBEN IGAZAD VAN. EGY KICSIT ELTÚLOZTAM A JELLEMZÉST.

2./ " úgy van, hogy az ateista tudomány is éppen ezt állítja az ősrobbanás-elmélettel"

Igen, de nekik sincs igazuk. Egyébként ők sem tudnak válaszolni arra, hogy mi volt az ősrobbanás előtt. Pontosan ugyanúgy nem tudnak, mint a keresztények, akiktől ha megkérdezik, mit csinált Isten a Teremtés előtt olyan hosszú (végtelen) ideig, akkor semmi értelmeset nem tudnak mondani, legfeljebb olyan marhaságot, hogy az idő is a Teremtéssel kezdődött.

Úgyhogy szerintem az, hogy a Világ egy bizonyos időpontban kezdődött, az tévedés. MINDEN VOLT-VAN-LESZ MINDIG (a változás csak látszat), mi is mindannyian voltunk-vagyunk-leszünk, és ráadásul EGYEK voltuk-vagyunk-leszünk, mert A NEMLÉT nem létezik. Ez az egyetlen ami nem létezik, mégis ez generálja a félelmet. MINDEN VAN. Közben pedig JT ezzel ijesztgetik az embereket, hogy valakik majd örökre elpusztulnak. Ez nevetséges, hiszen mi (a materialista felfogás szerint) akik örök ideig NEM VOLTUNK, nem voltunk örök ideig boldogtalanok, hiszen csak azóta vagyunk azok, amióta élünk. Persze még ez az ijesztgetés is csak óvodás ijesztgetés a "történelmi egyházak" abnormálisan brutális ijesztgetéséhez képest, miszerint az ember lelke halhatatlan, amely örök ideig szenvedhet a Pokolban. Úgyhogy pszichológiailag, az ember földi élete során a komolyan vett JT tanítás sokkal kevésbé ártalmas, mint a komolyan vett katolikus tanítás. Ezért nem etikus pont az a vallást kritizálni, ami a legkevesebb szenvedést okozza az embereknek.
Vitatkozo 2016.12.05 19:21:04
@Columba: "Szubjektív véleményedhez, hozzátenném az enyémet, az is az!"

Igen, nem minden vélemény szubjektív. Ha komolyan vesszük JT tanítását, akkor a legrosszabb esetben abba az állapotba "esünk" vissza, amilyen állapotban a születésünk előtt voltunk. Tehát örökre nem leszünk. Születésünk előtt örök időktől fogva nem voltunk - és ez nem volt rossz -, tehát ha komolyan vesszük JT tanítását, akkor a legrosszabb esetben ebbe a "nem annyira rossz" állapotba kerülünk vissza. Viszont ha a katolikus tanítást vesszük komolyan (amit manapság nem divat komolyan venni és talán alig-alig veszi valaki komolyan), akkor náluk a legrosszabb eset végtelenül rosszabb, mint JT legrosszabb esete. Az ő tanításuk szerint ugyanis az ember nem a nemlét állapotába kerül vissza, hanem egy örök, intenzív szenvedés állapotába. Ez az eszme már önmagában véve felfoghatatlan. Ha ezt valaki komolyan veszi, attól már lelkileg beteg lehet. Akik ezt koolyan vették, azok kínozták magukat (pl. az oszlopos szentek, vagy a remeték), mert sokkal jobb ebben a világban kínlódni, mint örökké kínlódni. Ha tehát ezt valaki komolyan veszi, az már önmagában kín. Úgyhogy objektíve (és nem szubjektíve) a KOMOLYAN VETT JT TANÍTÁS a KOMOLYAN VETT KATOLIKUS TANÍTÁSHOZ KÉPEST csak szanatórium. A hibát mindenki ott követi el, hogy a komolyan vett JT tanítást a divatnak, folklórnak, komolytalannak vett katolikus tanítással veti össze. A komolyt a komollyal kell összevetni! Mivel pedig JT komoly és következetesen nem tűri el a szellemi lazaságot, ezért keletkezik az a látszat, hogy JT több szenvedést okoz, pedig objektíve ez nem így van.
A gyülekezetekben 2 hónapja folyik az Isten Királysága uralkodik c. könyv tanulmányozása. Mostanra eljutott a tanulmányozás a 4. fejezetig és rengeteg megválaszolatlan kérdés van az elhangzottakkal kapcsolatban, melyeknek száma egyre csak gyarapszik, ahogy múlnak a hetek, következnek újabb…..
Vitatkozo 2016.11.24 10:41:50
@Régi harcos: Szerintem túlságosan negatív vagy.
Hiszen az egész világ így működik!!!!

Nézd meg ezt a videót:

www.youtube.com/watch?v=prK8yoiuLJI&t=2144s

Ha pedig ilyen elmebeteg módon működik a világ (elég csak az EU politikusait megnézni), akkor már semmi sem számít, hanem csak az, hogy PARANCSRA VAGY SUGALLATRA KI NEM HAJLANDÓ MEGÖLNI VAGY TÖNKRETENNI EMBERTÁRSÁT.
Gyülekezeti "könyv"-tanulmányozás kr 4. fej., 7–15. bek., Felkészítés Isten nevének a viselésére és felmagasztalására (4. fejezet) Miután az első hat bekezdés azt a nevetséges kijelentést tette, hogy Isten nevének kimagasló felmagasztalásához az kell, ha minél többször leírják azt, lehetőleg ezres…..
Vitatkozo 2016.11.22 09:55:57
Igen, itt az interneten már száz százalékosan be van bizonyítva, hogy JT szervezete nem Isten szervezete. De hiába van elméleti síkon bebizonyítva, ha a gyakorlat egészen máshogy működik. Sőt még az is elképzelhető, hogy Isten azért öltöztette szervezetét bohócruhába, hogy egyes igaz emberek így kerüljenek el egy olyan eseményt, amely nagyságát és jellegét fel sem tudjuk fogni. Elvégre Isten természetfeletti. Ezt tanítják a katolikusok is. A természetfelettiség pedig az emberi logika ignorálását is jelentheti. Bizonyos krízishelyzetben ezek a teóriák úgy hullanak majd le az igaz szervezetről, mint a ruha a boldog szerelmesekről. Lehet, hogy ez a sok "JT igazság" csak ilyen ruha. Addig véd, amíg "e világ istene" fújja a passzátszelet. Mert azért vannak egyéb jelek is. Például: Hitler idejében a világ melyik vallásszervezete közösítette ki azt a tagját, aki nem utasította el a Heil Hitler köszöntést? Vajon melyik vallásszervezet közösítette ki azt a tagját, aki bevonult katonának? Ha végrehajtók jönnek hozzám, hogy kilakoltassanak, akkor vajon biztos lehetek benne, hogy a rendőrök között (akik kilakoltatnak) nincs egyetlen aktív JT sem? Vagy ha valamiért üldöznek, akkor vajon biztos lehetek benne, hogy üldözőim között nincs egyetlen darab JT sem? Akkor mégiscsak létezik valamiféle gyakorlati szelekció. Ha pedig ezt a szelekciót Isten bolondságokon keresztül valósítja meg, akkor erre nincs joga??
Eddigre már talán láthattad a “Bunker” videók néven ismertté vált alkotásokat, amelyeket a 2016-os regionális kongresszuson mutattak be. A filmek egy kis csoport Tanúra összpontosítanak, akik egy pincében vagy alagsorban bújnak meg, és alakítják azt egy ideiglenes bunkerré a világméretű felfordulás…..
Vitatkozo 2016.08.02 07:52:35
@a századik juh: Ezzel most vitatkoznom kell, ugyanis teljesen valószínűtlennek tartom, hogy 2030-ban egyáltalán érdekeljen valakit, hogy mi is az a 1914-es nemzedék. Hiszen ha ma 2016-ban körülnézünk a világban, akkor egy akkora pénzügyi és civilizációs összeomlás előjeleit láthatjuk, amire a világtörténelemben még nem volt példa,

www.youtube.com/watch?v=RZsV6IX0rOQ

ugyanis az összeomlás nem lehet lokális, csak globális. 2030-ra még levegő, szennyezetlen víz sem lesz, a legprimitívebb törzsek fognak uralkodni, sem jogrend, sem egészségügy, sem semmi nem lesz, és a legkevésbé fog érdekelni valakit valamiféle "nemzedék".
Vitatkozo 2016.08.02 09:48:14
@a századik juh: Ha csak egy kicsit belegondolsz, az első és második világháború egész más társadalmi környezetben dúlt. Akkoriban az emberek még sokkal inkább erkölcsösek voltak, mint most. Még úgy-ahogy élt a "hamis vallás" lelki öröksége, mert bizony akkoriban az emberek még jobbak voltak. A másik dolog, hogy a technológia nem volt ennyire fejlett. Ma már a gondolatokat is befolyásolni tudják, atombombák és betegségbombák tömegei, a vezetők sokkal kevésbé erkölcsösebbek mint régen. Óriási mértékben romlott az emberek "minősége", és még ennél is jobban romlott a politikusok minősége. Egy csomó erkölcsi hulladék irányítja az emberiséget, már csak azért is, mivel régen még kötelező volt hittanra és templomba járni, ma pedig már az emberek csak az állati ösztöneik kiszolgálására vannak tanítva. Egy ilyen állatcsordából kiszelektálódott vezető, ha ráadásul technikailag ezerszer több lehetősége van, vajon milyen károkat tud okozni?
Vitatkozo 2016.08.02 10:26:04
@a századik juh: Avval én is egyetértek, hogy egy nagyon rövid ideig (szerintem pár hónapig) tartó "béke-biztonságnak" kell lennie. A nagy hurrikánok előtt a természetben is egy furcsa, természetellenes csönd keletkezik. De ez a rövid ideig tartó csönd nem fogja eltüntetni azokat a feszültségeket, melyek felhalmozódtak. A "hurrikán" annál nagyobb erővel fog kitörni. Lehetetlen ezt a pénzügyi rendszert sokáig fenntartani. Az nem folytatódhat, hogy mindenki egyre jobban eladósodik: az emberek, a lakótömbök, a városok, megyék, vállalatok, országok. Maga a kapitalista rendszer nem fenntartható. Lehetetlenség, hogy egyre kevesebb és egyre nagyobb multicégek uralják a világot. Lehetetlen a fegyvergyárak profitját is örökké növelni. Ha nem vennéd észre, az emberek teljesen meg vannak bolondulva, gondolatilag már csak vegetálnak, mert olyan információs, az elmére ható pszichikai támadásnak vannak kitéve, melyre az ember mint biológiai lény nem lehet felkészülve. Már a legnyilvánvalóbb igazságok sem érdekelnek senkit, talán a médiák meg az internet miatt. Ez az egész fog szükségszerűen berobbanni és 1000 évvel fogja visszavetni azokat, akik még megmaradnak. Aztán lehet, hogy ebben a primitív korszakban valóban az Őrtorony fog uralkodni, mint egy új Katolikus Egyház, melynek tagjai a katasztrófa alatt nem fognak össze-vissza szaladgálni, hanem fegyelmezetten fogják várni az új utasításokat, ezért az eseményeket relatíve sokkal nagyobb számban túlélik. Később pedig, mint a legfegyelmezettebb csapat, átvehetik a primitívvé vált emberi faj irányítását.
Alább olvasható néhány általános kérdés az Őrtorony Áldozatainak Emléknapjáról: Miért július 26-a? 1931. július 26-án, Rutherford bíró új lélektani irányt vett a nagyszámú csalódott Bibliakutatóval - azt javasolta, hogy vegyék fel a Jehova Tanúi nevet. Ez a csoport aztán lassacskán felvette azokat…..
Vitatkozo 2016.07.21 14:28:22
@a századik juh:

Tulajdonképpen nagyon igaz, hogy Jézus még a mintaimában sem használta a Jehova nevet. Pedig mi akadálya lett volna annak, hogy Jézus használja, hogy aztán 2000 évig ne kelljen vitatkozni azon, hogy kell-e használni vagy nem? Bizony, az Újszövetséget sokkal jobban és egyértelműbben meg lehetett volna írni. AZ Ószövetségben nagyságrendileg kevesebb félreérthető dolog van, mint az Újszövetségben. Itt van például az a gazdag ember és Lázár esete. A Biblia szerint a gazdag ember szenvedett a Hádeszben. Tudom, hogy ezt JT meg tudják magyarázni, valami jó komplikált módon, melyben semmi sem az, aminek látszik. De minek kellett Jézusnak ilyen félreérthető példázatot felhoznia? Miért kellett Jézusnak egy pogány mitológián alapuló példázattal szemléltetni valamit? És az egész Újszövetség tele van ilyen félreérthető, félremagyarázható "vírusokkal" és még akkor nem is beszéltem arról, hogy egy adott görög szöveget is többféleképpen lehet fordítani. Aztán most az idők végén megjelent egy csoport (JT), akik azt állítják, hogy 2000 éve ők magyarázzák egyedül jó a Bibliát, és a görög szöveget egyedül ők fordítják le jó. Még elvileg ezt is el lehetne hinni. Csak hát ott a probléma, hogy a puding próbája az evés. Ha JT jóslatai nem jöttek be, ha tételeiket folyton változtatják a "teljes délig", akkor honnan lehet tudni, hogy amit most mondanak az igaz? - De úgy látszik ez sem kérdés. Az igazság csak addig fontos, amíg egy katolikussal vitázom, hogy meg tudjam neki mutatni, hogy a hite miért téves. Abban a pillanatban viszont, amikor JT-nek akarok a Bibliával érvelni, abban a pillanatban az igazság megszűnik fontosnak lenni és marad a lojalitás. Lényegében JT körében a lojalitás a legfontosabb, az igazság csak egy álarc, mely a kívülállók miatt van használva. Ugyanúgy a logikus érvelés is a kívülállók miatt van használva. Az egész kongresszusi cirkusz is csak a MEGMUTATÁSRA, a KIMUTATÁSRA szolgál. Nemhiába úgy mondják, hogy "mutasd ki szeretetedet", nem pedig úgy, hogy SZERESS. A kereszténységnek ez egy tökéletes (majdnem tökéletes) szimulációja, mint amikor egy magasan fejlett gépi intelligencia értelmezi a Bibliát.
Robert M. Bowman előadásai Jehova Tanúiról előadás, 2. rész Tabuk, tilalmak 4./Kereszt                 Jehova Tanúi szerint a kereszt pogány szimbólum! A kereszténységnek pedig Jézus halálának szimbóluma! Jehova Tanúi pogány szimbólumnak tartják a keresztet és lehet, hogy ez sokak számára…..
Vitatkozo 2016.06.23 14:47:29
@Vitatkozo: A tudományos és technológiai fejlődés új irányt hoz létre. Ha eddig az volt a lényeg, hogy kevesek élvezzék a sokak verejtékes munkáját, akkor a technológiai fejlődéssel párhuzamosan egyre kevésbé lesz szükség a sokakra. A "sokaknak" törvényszerűen el kell tűnniük. És érdekes módon Armageddon tanítása is erről szól. Hogy kevesen maradnak meg, és a sok fölösleges "verejtékező" elpusztul. Hogy is van az idézet? "Könyörülök azon, akin könyörülök, és kegyelmezek annak, akinek kegyelmezek. Annakokáért tehát nem azé, aki akarja, sem nem azé, aki fut, hanem a könyörülő Istené." (Róma 9:15-16)
Ezen a nyáron világszerte Jehova Tanúi milliói gyűlnek össze egy általuk nagyon várt eseményre, a területi kongresszusra. A helyi lapok már hadrendbe álltak, hogy elismerő tudósításokkal szóljanak a Tanúk sportcsarnokokban és konferenciaközpontokban történő összegyülekezéséről. A konferenciák…..
Vitatkozo 2016.06.21 17:31:13
@pöckölő: OK. Akkor módosítom (pontosítom) a kijelentésemet:

A "FEJLETT NYUGAT" UTOLSÓ SZÁZ-KÉTSZÁZ ÉVÉT LESZÁMÍTVA, SOHA A VILÁGTÖRTÉNELEM FOLYAMÁN, EGYETLEN EGY OLYAN VALLÁS SEM LÉTEZETT, MELYET KOMOLY KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜL LEHETETT VOLNA ELHAGYNI!!!

Még az sem igaz, hogy a katolikus vallást olyan könnyen el lehet hagyni. A katolikus vallást nem lehet elhagyni. Én is annak idején írtam egy levelet nekik, de már tudom, hogy ez kánonjogilag teljesen érvénytelen volt. Teológiailag aki megvolt keresztelve, az mindig katolikus marad. Meg lehet kérdezni bármely papot. És bizony egy kis falun még mindig dívik, hogy ilyen embert a pap kiprédikál. Ez aztán a szülőknek szégyen lehet. Tudok konkrét esetet. De már mondtam, hogy a mai liberális világ vallásait nem lehet összehasonlítási alapnak venni. A mai kor ugyanis, már egy nem normális állapot. Akik érvelnek JT kiközösítési gyakorlata ellen, azok ezt a nem normális, rothadt állapotot tekintik alapértelmezettnek, és (a történelmet kiiktatva, csőlátás-szerűen)szemlélik JT gyakorlatát, amely ugyan szintén hemzseg a hibáktól, viszont a leginkább bibliai (már amennyire egyáltalán ez korunkban lehetséges.

Itt olvashatod azt, amihez viszonyítasz: az "újpogányság"-ot. Ezt veszed alapértelmezettnek. Ehhez viszonyítasz.

www.katolikus-honlap.hu/1601/belloc.htm
Vitatkozo 2016.06.22 07:36:36
@a századik juh: Ebben igazad van. De azért még mindig jobb a paráznát ilyen (nem teljesen bibliai) módon kiközösíteni és nem beszélni vele, mint egyáltalán nem közösíteni ki.

Tulajdonképpen erről van szó:

"Ha pedig a te atyádfia vétkezik ellened, menj el és dorgáld meg őt négy szem között: ha hallgat rád, megnyerted a te atyádfiát; Ha pedig nem hallgat rád, végy magad mellé még egyet vagy kettőt, hogy két vagy három tanú vallomásával erősíttessék minden szó. Ha azokra nem hallgat, mondd meg a gyülekezetnek; ha a gyülekezetre sem hallgat, legyen előtted olyan, mint a pogány és a vámszedő." (Máté 18:15-17)

A BIBLIÁBA AZ VAN ÍRVA, HOGY: "mond meg a GYÜLEKEZETNEK" Nem az van odaírva, hogy "mondd meg a gyülekezet presbitereinek", úgyhogy az ügyről konkrétan mindenkinek tudnia kéne.

Abban viszont van valami igazság, hogy hová van az írva, hogy ilyeneket nem szabad köszönteni? Mert a vámszedőt és a pogányt is köszöntöm. Igaz, hogy itt: "Ha valaki elmegy hozzátok és nem ezt a tudományt viszi, ne fogadjátok azt be házatokba, és azt ne köszöntsétek" (2 János 1:10) - az van írva, hogy NE KÖSZÖNTSÜK. De KIT NE KÖSZÖNTSÜNK? - azt, aki elmegy hozzánk és hamis dolgokról akar minket meggyőzni. De aki csöndben van és semmiről sem akar meggyőzni, csal éppen a presbiterek bejelentik, hogy többi nem tanú, azt miért nem lehet köszönteni???
Vitatkozo 2016.06.22 12:51:46
@a századik juh: Lényegében most is arról van szó, hogy van egy fentről jövő értelmezés, amely úgy van megfogalmazva, hogy ha valaki akarja, akkor azért köszöntheti a kiközösítettet. Én mindig - ha nem látta senki - köszöntöttem. Úgyhogy olyan esetek, amikor a kiközösítettnek még a saját szülője sem köszön, csak olyan bunkó és fanatikus körökben fordul elő, akik jobb is ha nem köszönnek, mert velük sokat senki nem veszít. Sajnos az a valóság, hogy a mezei JT-k túlnyomó többsége alacsony műveltségű, könnyen befolyásolható ember, akiknek szükségük van egy erős vezetésre. Állítom, hogy JT nagy része, ha nem lenne JT, akkor hajléktalan részeges lenne. Ha pedig így nézzük a dolgokat, akkor megint csak oda lyukadunk ki, hogy szükségesek a szankciók, mert az emberanyag olyan, amilyen. Van aki 20-40 évet rendszeresen ott ül, sokat nem fejlődik, de azért nem iszik, nem koszos és nem cigizik. Ez is valami.
Egy friss cikkben, amelynek címe “Egy múltba visszanyúló nehézség” (Ébredjetek!, 3. szám 2016 június) az Őrtorony szervezete a következőket állítja: “... úgy 2500 évvel ezelőtt, Ahasvérus király (valószínűleg I. Xerxész) uralkodásának idején, a perzsák hivatalos rendeletet küldtek a birodalomban…..
Vitatkozo 2016.06.14 07:40:50
@Who Wants To Live Forever: "Te ki révén ismerted meg Istent? Ezt soha ne felejtsd el!" - Ez tényleg igaz. Az itt írogató összes JT-ellenes személy lényegében JT-in keresztül kezdett megismerkedni Istennel. Azért ez tényleg megdöbbentő, hiszen az emberek többsége gyerekkorában jár katekizmusra és a vallás nagy kérdései annyira nem érdekli őket, hogy ez megdöbbentő. Blaise Pascal is ír erről, hogy ez az érdektelenség (a saját örök sorsunkat érintő érdektelenség, ugyanis a legtöbb keresztény tanítás szerint még a Pokol kínjai is reálisan fenyegetnek bennünket) annyira logikátlan, természetellenes, hogy éppen ezért természetfeletti. Mert az emberek - írja Pascal - minden apróságon, minden, a személyiségüket érintő kellemetlenséggel kapcsolatban képesek aggódni, megriadni, nyugtalankodnak egy állás elvesztése miatt, de nem érdekli őket az ő örök sorsuk, hogy előfordulhat, hogy örökké kínlódni fognak. De ezt a lehetőséget nem kutatják, nem igyekeznek megtudni, hogy igaz-e ez vagy sem, hanem helyette szórakoznak, múlatják az időt. Ez a hozzáállás a természetfeletti, ez a vakság természetfeletti, ez bizonyítja hogy tényleg természetfeletti erők fogságában és bűvöletében vagyunk.
(Őrtorony, 1997. június 1., 5-6. old.) Jehova Tanúi jól ismertek arról, hogy egyedi bibliafordítást használnak, amit egy TITKOS bizottság készített. Jehova Tanúi nemrég adtak ki egy átdolgozott Bibliát, ami teljes TITOKBAN készült. Jehova Tanúinak szervezete elutasítja, hogy nyilvánosságra hozza…..
Vitatkozo 2016.03.14 09:59:34
@Gonosz Feketebárány:

@Gonosz Feketebárány: Ez igaz. Főleg a testvérnők élnek ilyen dilibogyókon. Egyszerűen lehetetlen abban a folytonos pszichózisban, agymosásban élni, amilyen cikkekkel manipulál az ŐT. Ismerek egy 35 éves testvérnőt, aki egy főiskolát végzett hölgy és majdnem teljesen bolond. Gyerekkorától fogva abban nevelték, hogy nemsokára már az Új Világban játszhat és mára teljesen bedilizett, bár még a munkahelyén, nagy erőfeszítések és dilibogyók árán fel tudja tartani a normálisság látszatát, de családi élete, gyereknevelési módszere (a gyereke szintén sérült,teljesen rossz magaviseletű) egy csődtömeg. Otthon férjével úgy élnek mint az állatok, úgy ordítanak egymással hogy a szomszédok is megbotránkoznak. De több ilyen eset van. DE ENNEK ELLENÉRE SZERINTEM EZ NEM TELJESEN JT BŰNE. Ők következetesen be akarják tartani, a betarthatatlant, amit a Bibliából kiolvasnak, csak hát arról van szó, hogy SEMMIT SEM LEHET KÖVETKEZETESEN ORRVÉRZÉSIG BETARTANI. Ha valaki haragos, mérges, ingerült vagy ideges, akkor bizony néha ki kell engedni a szelepet. Ahol ezt nem tehetik, azok így néznek ki. Nem lehet egy életen keresztül szerepet játszani. Aztán mindenki titkon 2014-be látta a végső dátumot, ameddig biztosan el kell jönnie Armagedonnak. Nem csoda, hogy akik ebben hittek, bediliznek, mert az egész életüket rátették. De majd csak akkor lesz az igazi sírás-rívás, amikor kiderül, hogy a Nagy Babilon nemhogy nemsokára leomlik, hanem még fel sem épült és minden beharangozott dátum még 100 évvel odébb van.
Rövid, de tömör főcím. Lássuk, hogy miképpen kell értelmezni ezeket a szavakat, melyeket nem egy vallási szervezet aktív tagjainak szántak, akiknek minden kerek, amit annak tartanak a vezetők, hanem az utca emberének, akik egy mozgó újságos állványról vehetik le a Jehova Tanúi Őrtorony című…..
Vitatkozo 2016.02.05 10:19:21
@Columba: Tudomásul vettem. Igen, lehet JT-t is szidni, no meg a katolikusokat is, csak az új arisztokráciát (Drábik) TILOS.
A gyülekezeti vének kinevezését körülveszi valami misztikum. Főleg azoknak, akik csak ismerkednek Jehova Tanúival. A társulat a vénekkel egyetemben szeretnék elhitetni a gyülekezet tagjaival, hogy a kinevezés Isten szelleme által, közvetlenül Jehovától származik. Vajon tényleg részt vesz Isten a…..
Vitatkozo 2015.12.14 08:39:29
@dead wind: Én is megnéztem ezt a GY.E-t ... Ez valami csodagyógyító? Már felfordul a gyomrom ezektől a fanatikusan mindentudóktól. Hencegjenek akár a Bibliaismeretükkel, vagy valami mással. Én egyformán utálatosnak tartom a fanatikus, másokat kioktató JT vént, vagy ezeket a hókuszpókokat. Általában a fanatikus embereket, mint amilyen Leslie is. Teljesen mindegy, hogy valaki milyen irányban fanatikus. Minden fanatikus csak egy korlátolt barom. És minden ilyen barom azt hiszi, hogy őt valamiféle SZentLélek irányítja. Pedig csak a saját hülyesége. Amúgy a Háromsághívők is valami pszichikai betegség elszenvedői. Ha valaki az Ószövetséget végigolvassa, nem létezik, hogy valami olyan következtetésre jutna, miszerint Isten valamiféle Háromság lenne. Másrészről az is egy nagy marhaság, hogy Jézus láthatatlanul 1914-ben eljött. Ez is csak valami kényszer szülte szélhámosság, mert valamit ki kellett találni, hogy a sok bepalizott hívő ne vegye észre a cselt és csak tovább dolgozzon, építse a Szervezetet. Egyébként minden vallás erről szól. Hogy dolgoztassák a hívőket. Hogy valami programot, elfoglaltságot adjanak nekik. Amiképpen a katonaságon fogkefével kell a padlót felmosni, JT-nél hosszú megbeszéléseket tartanak a nagy semmiről. De hát addig is megy az idő, és nem engedik, hogy az ember egyedül maradjon a gondolataival. Minden vallás alapparancsa egyszerű. Nem kell ehhez semmi teológia. Így hangzik: A leshetőség szerint azt cselekedd felebarátoddal, amit szeretnél, hogy veled is cselekedjenek. Ezt az egyet kéne csak tanítani gyerekkortól. A többi az mind csak fölösleges időtöltés.
Az ŐR TORONY, 1920, április 1., 100. oldal "Nem vitatkoznánk senkivel sem, aki más csatornákon keresztül keresi az igazságot. Nem utasítanánk el, hogy bárkit testvérként kezeljünk, mivel ő nem hiszi, hogy a Társulat az Úr csatornája." ..
Vitatkozo 2015.12.08 13:11:24
@dead wind: Nincs igazad dead wind! Ha igazad lenne, akkor az ószövetségi történetekkel sem kéne foglalkozni, mert ezek a problémák sem a mi generációnk problémái. Ha igazad lenne, akkor el lehetne dobni az egész Bibliát, hiszen az egész Biblia a múlttal foglalkozik, azzal, hogy a múlt eseményeiből napjainkra milyen következtetést lehet levonni. Miért ne olvashatna valaki 1920-as Őrtornyot? Hiszen állítólag Jézus 1919-ben nevezte ki az Őrtornyot saját szervezetévé?? És azt is felejtsük csak el, hogy 20 éve a feleségemet avval a dumával sikerült behálózniuk, hogy hamarosan itt van Armageddon és hogy a kiskorú gyerekeink el ne pusztuljanak? Én soha sem hittem ebben, bár JT tanításán keresztül megismertem a Bibliát és igazából csak mostanában tudom, hogy mennyire komplikált ez az egész, és aki bármilyen irányba fanatikus, az csak a tudatlansága és butasága miatt fanatikus. Az is igaz, hogy voltak a történelemben fanatikusabb emberek is, pl. az oszlopos szentek, vagy a különböző kolostorok önkínzó lakói. Úgyhogy valamilyen formában a kereszténységhez hozzátartozik az önkínzás meg a mérték elvesztése - ebben JT nincsenek egyedül. De a lényeg, hogy a kását soha sem szabad forrón enni és nem minden arany, ami fénylik. Úgyhogy a szabad kutatás lehetősége a legfontosabb, mert ha ez nem létezne, akkor JT sem létezne. Úgyhogy a múlt is fontos, nemcsak a jelen.
Vitatkozo 2015.12.08 13:24:15
@dead wind: Aztán még ezt írtod: "Ha egy 1920-ban ember belecsöppenne a mi világunkba:
- a belét is kihányná,
- megbolondulna,
- meg akarna halni,
- azt hinné már itt van a nagy nyomorúság."

Miért annyival rosszabb ez a világ, mint a régi? Hiszen pl. létezik mobiltelefon. Bármikor felhívhatod szeretteidet, nem kell annyit aggódni, mint régen. Létezik internet, ami tulajdonképpen egy csoda: hogy olvashatlak téged, és válaszolhatok, ilyen a világtörténelemben semikor sem volt. Pár év múlva már Őrtornyot sem fog kelleni nyomtatni, hiszen mindenki a saját tabletjén mindent megtalál. Szerintem ez a mostani világ jobb, mint a régi. Hiszen még a menekültek is eldobhatják azt a kaját, amit kapnak!! Próbálta volna eldobni 100 éve, éhen is döglött volna. 200 éve egy anyának volt 8 gyereke, ebből 6 járványokba meg betegségekbe halt meg. Az egy nagy hazugság meg manipulálás, hogy az embereknek általában rosszabb sorsuk van, mint 200 éve. Úgyhogy nem bolondulna meg senki sem, ha feltámadna.
Vitatkozo 2015.12.10 13:01:41
@dead wind: Ezt írtad nagy gőgösen: "Csapdában vagy. Te is azon 'hívők' között vagy, akik azt hiszik, hogy a "technikai álfejlődés" tényleges fejlődést jelent.Az emberiség visszafelé 'fejlődik'."

Nézd meg ezt a videót:

www.youtube.com/watch?v=iYPoDJg6lnQ

Valamikor természetesek voltak az ilyen kínzások. Ma, itt Európában ez ismeretlen. A történelmet sem ismered. Európán olyan hatalmas járványok söpörtek végig, hogy minden harmadik ember ebbe halt bele. Valamikor egy anyának volt 8 gyereke, ebből csecsemőkorban meghalt 5, háborúban 1-2 és az ötven éves kort 1 vagy két gyereke élte meg. Az átlagéletkor is sokkal kisebb volt. Ma nem feltűnő a 80 éves ember, a középkorban ez nagy csoda volt. Nem létezett pl. nyugdíjbiztosítás. Ma sok JT elmegy rokkant-nyugdíjba és a sátáni állam füzeti neki a pénzt, hogy ne haljon éhen. Régen koldulni kellett. Azt mondják, hogy 1914 óta sokkal több ember pusztult el a háborúkban, mint annak előtte. Ez sem igaz. Ha igaz lenne, akkor nem szaporodott volna fel az emberiség létszáma ilyen nagyon, hiszen az emberek ugyanannyit közösültek régen is, mint most (ráadásul fogamzásgátlók sem voltak). Elvileg tehát már régen fel kellett volna szaporodni az emberiségnek 7 milliárdra, de a nagy járványok meg a kisebb háborúk ezt nem tették lehetővé, mivel nem volt pl. kötelező ojtás. Miért rosszabb minőségű ma egy ember élete, mint régen? Zsebében ott a mobiltelefon, ha menekül, akkor a bankkártyáról pénzt vehet ki, a kaját, amit a sok álkereszténytől kap, eldobálhatja, hogy aztán másik országban új segélyeket kapjon. Ilyen törvények, ilyen humanista törvények soha a történelem folyamán nem voltak. Ezért is egyre népszerűbbek a szélsőjobb pártok, mivel az inga visszalendül, hiszen az egész világban a "baloldaliság" a sikk, már vagy 200 éve.
Sefatias Kell egy ellenség! 2015.10.10 13:30:46
Nem voltam túl termelékeny az elmúlt egy hónapban. Olvasni sem nagyon volt kedvem. Belevetettem magam a munkába, és otthon pedig inkább a gitárjaimmal foglalkoztam, mint a szellemiekkel. Be kell vallanom, hogy a menekültek körül kialakult hisztéria olyan mértékű csalódást okozott…..
Vitatkozo 2015.10.18 20:01:45
@Vértes László: Már meg ne haragudj, de Te a kereszténységet úgy véded, hogy a kereszténység érdekében csúsztatsz. Ezt írod:

" Úgy szeresd a hajléktalant, ahogy magadat szereted. Ebből az következik, hogy amit magadtól elvársz, azt várd el a hajléktalantól is (munkát, szorgalmat, rendezett életvitelt). "

Én úgy tudom, hogy Jézus azt mondta, hogy azt cselekedd másokkal, amit hasonló helyzetben szeretnél, hogy veled is cselekedjenek. Jézus a gazdag embernek azt mondta, hogy adja oda a vagyonát a szegényeknek és kövesse Őt. Nem azt mondta, hogy alapítson iskolát, és tanítsa meg a szegényeket a rendezett életvitelre. Tehát ha pontosan Jézus utasítása szerint járnánk el, akkor ha gazdagok vagyunk, a vagyonunkat a szegényeknek kéne adnunk. No persze megint lehetne vitatkozni arról, hogy ki definiálná a "gazdag" szó jelentését. Szerintem a szegény. Minden szegénynek az a gazdag, aki egy kicsit gazdagabb nála. Úgyhogy kötelező volna mindenkinek egyforma szintre süllyedni. Persze erre az emberek 999 ezreléke képtelen. Elismerem, voltak a történelemben szent emberek, remeték, stb. akik ezt meg tudták tenni. Úgy látszik tehát, hogy a 999 ezrelék sorsa a kárhozat, annál is inkább, mivel Jézus is széles és keskeny utakról beszél. No persze mindez csak akkor igaz, ha a Biblia igaz.
Vitatkozo 2015.10.18 20:09:13
@sefatias: Szerintem nem arról szól a dal, hogy a menekültek CSAK átutaznak. A menekülteket regisztrálni kell és ha tovább mennek és pl. később a németek visszazsuppolnák őket, akkor azok Magyarországra kerülnének vissza. Ezért akkora az ellenállás. Mert ha egy utazó, aki átutazik a városon, nálam kérne szállást pár napra, akkor én is adnék neki. Viszont ha nagy valószínűsége lenne annak, hogy örökre a nyakamon marad, bizony én is kerítést húznék. A Biblia is támogatja a vendégszeretetet. De azért nehogy úgy járjunk, mint a palesztinok!
Vitatkozo 2015.10.18 22:49:48
@Vértes László: Lehet, hogy úgy van ahogy mondod. Majd meglátjuk (ahogy a vak is mondta). Mindenesetre ahogy elnézem a világ folyását, már nem kell sokát várni, hogy a dolgok igaz valójukban kiderüljenek és a hazugság lelepleződjön (Apokalipszis).
A szeptemberi JW Broadcastingot láttátok? A nemzedék szót elemezték. Mi kell ahhoz, hogy ezt megértsük: 3 lábú tábla, amire lehet írni, egy karmesterpálca, amivel lehet mutogatni, és pár különböző színű filc. Fontos, hogy egy már meghalt személy nevét írjuk fel egy időegyenes elejére, és végére,…..
Vitatkozo 2015.09.26 13:14:45
@sønn: Ezt írod: "Elhangzott egy erre vonatkozó prófécia JÉZUS szájából? - Igen! Ez mit jelent?
Hogy mindenképpen be fog következni."

Ennek a próféciának már régen, 2000 éve kellett volna beteljesednie. Ugyanis: "Azonképpen TI is, mikor mindezeket látjátok, tudjátok meg, hogy közel van, az ajtó előtt. Bizony mondom néktek, el nem múlik ez a nemzetség, mígnem mindezek meglesznek." (Máté 24:33,24) - Ki ez a "TI"? - csak a kérdezősködő akkori tanítványok lehettek. Tehát ezeknek a dolgoknak még a tanítványok nemzedékében kellett volna bekövetkezniük. Ugyanez a gondolat van már pár fejezettel korábban is kifejtve: "Mert az embernek Fia eljő az ő Atyjának dicsőségében, az ő angyalaival; és akkor megfizet mindenkinek az ő cselekedete szerint. Bizony mondom néktek: Azok között, akik itt állanak, vannak némelyek, akik nem kóstolják meg a halált, a míg meg nem látják az embernek Fiát eljőni az ő országában." (Máté 16:27,28) - Mi más lenne a "TI NEMZEDÉKETEK", mint egy olyan csoport, melyből néhányan nem halnak meg addig, amíg ez a várva-várt esemény be nem következik? - Úgyhogy ez a prófécia egyszerűen nem teljesedett be. Ha abból indulunk ki, hogy Jézus nem hazudott, akkor valakinek másnak kellett hazudnia, azoknak, akik jóval Jézus halála után összeállították a Biblia könyveit, és oda ilyen passzusokat beleszerkesztettek, hogy aztán 2000 évig lelkileg sakkban tudják tartani a hiszékeny embereket. És a Biblia "kanonizálói" jól gondolkodtak, mert tényleg 2000 évig el tudták hitetni, hogy ezeket a szavakat Jézus mondta. Aztán még a 20. században is emberek milliói hittek ebben, ahelyett hogy figyelmesen végigolvasnák, hogy milyen marhaságban hittek. Aztán persze ha nem jön be a "jóslat", akkor próbálják átértelmezni a szavakat, hogy a "nemzedék" ezt és ezt jelenti, végül még oda is kilyukadunk, hogy a nemzedék több száz évet is jelent. De ez a szélhámosság nem JT találmánya!!!!! Ezt már egyszer az adventisták eljátszották. Volt egy prófétanőjük a 19. században Ellen G. White, aki valamikor 1850 körül valami "konferencián" vett részt, mellyel kapcsolatban kijelentette, hogy az ott résztvevők nemzedéke nem múlik el addig, amíg Jézus el nem jön. Ő erre az eseményre értelmezte a "nem múlik el a nemzedék" jóslatot. Mindent összevetve azt kell hinnem, hogy minden tévedésnek a forrása maga a Biblia, amely direkt úgy van megírva, ahogy a politikusok húzzák az államhatárokat, hogy soha ne lehessen egyformán értelmezni, és mindig új ellentétek keletkezzenek.
Vitatkozo 2015.09.27 10:19:38
"A történelem tanúsítja ..."

Már kezdeni is rosszul kezded!! A történelem nem tanúsít semmit! Sem pluszba, sem mínuszba. Esetleg így szabadna fogalmazni: "A történelem ezt és ezt valószínűsíti, vagy ezt és ezt sejteti". Pontos és hiteles történelem egyszerűen nem létezik. Emberek emlékeiből és többszörös áttételeken keresztül értelmezett feljegyzéseiből kialakított mítoszt nevezzük történelemnek. A szlovákok azt fogják mondani, hogy a történelem tanúsítja a Nagy Morva Birodalom létezését. A magyarok pedig azt, hogy ez a birodalom egy mítosz ugyanúgy, ahogy a Dák-római birodalom sem létezett és ezt is csak a románok találták ki. A germánok büszkék Nagy Károlyra, akik 800-ban koronáztak császárrá. Heribert Illig német történész szerint viszont ma nem 2015 van, hanem 1718, mert a korai középkor csak ki lett találva, így Nagy Károly nem is létezett. De teljesen érthető, hogy ilyen káosz van a történelemben, hiszen még a "tegnapi" dolgokról sincs áttekintésünk pl. arról, amikor 2001 szeptember 11-én leomlottak a tornyok. Ezt is mindenki másképpen magyarázza. Úgyhogy a történelem semmit sem tud bizonyítani, mert a történelem csak egy árnyék, a rég-múlt valóság különféle politikai és önző érdekek által eltorzított árnya. Úgyhogy a gondolkodás pontatlansága már a szavakba és kifejezésekbe is tetten érhető: pl. ebben a félrevezető fogalmazásban, hogy valamit a történelem egyáltalán bizonyíthat. Ez a "bizonyítani" szó MEGRONTÁSA, mert bizonyítani csak olyasmit lehet, hogy négyzetgyök 2 nem írható fel két egész szám hányadosaként.