Regisztráció Blogot indítok
Adatok
karalyosmaria

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenki tudja, hogy mi aztán tényleg sima, őszinte Fidesz-rajongók vagyunk, igazi civilek - ellentétben a mindig ugyanazt a párezres (ám annál hangosabb) rajongótábort felvonultató Millával és klónjaival - nem beszélve a számlaképes bloggerkollégák ezreiről. Úgyhogy ha valaki tiszta szívvel tud…..
karalyosmaria 2015.04.15 09:30:22
@♔bаtyu♔: "Egyrészt van gazdasági haszna, másrészt kell, mert a többiek is csinálják. Legfeljebb a magyar média nem veri ezt nagydobra"

A magyar média, ami a kormány kezében van? Legalábbis a jelentős része...
Olyan ez a keleti nyitás, mint anno Torgyán doktor agrárdiplomáciája és hihetetlenül sikeres chilei cseresznye biznisze. Eredménye nem sok van, de el lehet baszni rá milliárdokat.
Közben azért a gyűlölt nyugati multi ad munkát meg nyugaton fizetnek emberhez méltó bért a magyar kivándorlónak. Meg az átlag magyar nem Szaúdiban, Kazahsztánban vagy Észak-Koreában érzi úgy, hogy rokonokra lelt, meg megértik, megbecsülik, hanem nyugaton.

@Buday András: na ez a baj, hogy a pártszimpátia hitkérdés Magyarországon
Józan ész nem játszik (se maszopista, se fityeszista droidoknál).
Szektás, szemellenzős, indulatból elnyomott szavazatok röpködnek alacsonyan.
karalyosmaria 2015.04.15 09:31:39
@Buday András: amúgy értem én az iróniát...
  Most memória és memóriafejlsztés témakörében szeretnék Veletek megosztani egy érdekes olvasnivalót:   A madraszákban - csakúgy, mint más muszlim iskolákban - bevett szokás volt az állandó ismétlés, mely a memorizálást segítette. Neves jogi szakértők úgy emlékeztek…..
karalyosmaria 2015.04.15 09:16:42
@Alick: +1

Arról nem is szólva, hogy ha már valaki egy könyv memorizálására pörög rá, az miért pont egy vallási gyűlölet-kézikönyv legyen?
Miért nem a Ptk? Miért nem a Harry Potter, miért nem a négyjegyű függvénytáblázat?

A muszlimokkal az is a baj, hogg szerintük a Korán a válasz mindenre. Orvostudomány, kémia, biológia, államszervezet, erkölcs, jog stb.
Bemagolták, de pont hülyeséget magoltak be, amit egy begombázott, holdkóros rablóvezér böfögött fel két nemi erőszak és lefejezés között.

Talán ha logikát, kritikus gondolkodást és forráskritikát, tudományos módszert tanítottak volna az embereknek, akkor nem egy könyvre alapoznák az életüket, lehet, hogy egyet se tudnának kívülről, de tudnának választani helyes és helytelen között, nem egy képzeletbeli barátban hinnének feltétlenül. Mondjuk úgy általában nem hinnének. Jobb hely lenne a világ.
A muszlimok ma is a Korán szó szerinti bemagolására izgulnak.
A memória fejlesztésére persze szükség van, de nem mérgező gyűlöletirodalommal.
A szellemi kapacitásnak pedig csak egy része a hosszútávú memória. Van még munkamemória és sok más szegmense is.
1937 virágvasárnapján a németországi katolikus templomokban összegyűlt hívek szokatlan prédikációt hallhattak. A papok a mise egy pontján ugyanis felolvasták a katolikus egyház egyetlen német nyelven kiadott, az újpogányságot, az egyházüldözést, a fajelméletet, valamint az…..
karalyosmaria 2015.04.15 08:32:21
A pápa félt, hogy a birkái szétszélednek és beállnak a nácik által is favorizált újpogány vallás mögé. A nácik is vallásosak voltak, katolikusok, protestánsok, újpogányok.
A pápa a protestánsok ellen is pont így kikelt anno a reformáció korában, ki akarta irtani őket, mert konkurenciát jelentettek számára. Soha nem erkölcsi, hanem hatalmi megfontolások vezetik a katolikus maffiát.

A vallásokkal szemben tanúsított túlzott udvariasság miatt sajnos még sokáig fennmaradt ez a katolikus bűnbanda. Ahogy az iszlám is. Politikai szélsőségeket könnyen, egyetlen kézmozdulattal dobunk a történelem szemétdombjára, ugyanakkor ha az elmebajt vallási köntösbe bújtatják, akkor mindenki kurva óvatos lesz, hiszen ha egy képzeletbeli baráttól származik a gyűlölet, embertelenség, szellemi sötétség kézikönyve, akkor az ellen barbárság fellépni, de ha Marx, Lenin, Sztálin vagy Hitler ír valami baromságot, azt be lehet tiltani.

Szerencsére az Mohamed megtalálta a halálos kombinációt: vallásnak álcázott totalitárius eszmerendszer az iszlám, ami ellen a vallásszabadság és polkorrektség béklyójában vergődő nyugat nem talál ellenszert.

Ideje minden vallással leszámolni. Békésebb, emberségesebb világ jönne a Földre.

@s: ez a probléma, hogy a hit (a tudományosan megalapozatlan állítások beszopása) mentes minden kritika alól
A hit a legtúlértékeltebb dolog az emberi viselkedésben. A többség még mindig pozitívumként tekint rá, pedig a legostobább emberi tulajdonság.
Magyarország első kórboncnoka, Arányi Lajos 1862-ben veszítette el a számára legkedvesebb gyermekét, a négy-öt esztendős Zolikát. A korábban a császári pár lányát, Habsburg Zsófia hercegnőt, valamint Széchenyi Istvánt is bebalzsamozó orvos nem bírta érzelmileg elengedni…..
karalyosmaria 2015.04.15 08:16:02
@kugi: tényleg, kor egyik kiemelkedő orvosa, tudós, de mivel mumifikálta a gyerekét ezért szerinted nem komplett
Persze az ókori múmiákat, középkori katakombákban felhalmozott csontokat, mumifikálódott buddhista vagy keresztény szerzetesek holttesteit, Lenin múmuáját mutogatni az oké, csak Arányi volt a hülye...
Te aztán nem vagy semmi. Biztos többet tettél már le az asztalra, mint ő.
Ki érdemli meg, hogy kiállításon mutogassák? A kardfogú tigris, a mamut, az előember megérdemli?
Ma már művészetet csináltak ebből is, volt valami osztrák vagy német kórboncnok, aki preparált holttestekből rendezett sikeres kiállításokat. A közönség és a sajtó inádta. Picit álszent dolog elítélni Arányit így a 21. században.