Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VangSo

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Postabontó - A tehetetlen halott 2006.11.07 04:14:00
Gondoltam, 1956 majd biztos kiveri megint a balhét, jön ezer mail, hogy jaj de mekkora nemmagyar maga, rohattkomonista, ávósgyurcsányista, apróantal, 'raus. Ehhez képest roppant meglepetés, hogy a valóban rengeteg levél legalább nyolcvan százaléka pozitív és egyetértő. Ilyen még…..
VangSo 2006.11.08 01:42:54
Csak utolsó utóirat (mert tényleg nem ér többet), de ezt azért muszáj:

„Egyben ez a magyarázat arra, hogy miért még mindig az Index a legfaszább hely a magyar sajtóban.”

Ez kezicsókolom hülyeség, de minimum az ítélőerő lottyadása. Ugyanis nem az, csak jelenleg nincs jobb, ami nem ugyanaz.

Én hiszek neked, kedves Árpád, hogy személy szerint nem alkudtál meg, szerintem sem (más kérdés, hogy olykor ez sem védi meg az embert bizonyos csacsiságoktól), és oxor kifejezetten testszik amit íraz és egyetértek veled.
De a meg nem alkudást stb. tartsuk meg rád érvényes kijelentésként, ugyanis mindez már messze nem igaz az index nevű, piaci profitforrásként adott-vett hirdetési felületre.
Az ugyanis pont most a lexarabb, amikor a legfelkapottabb, leggazdagabb és amikor bármit megtehetne, de nem tesz, sőt.
A portál azzal futott be, hogy eredeti és ötletes volt, míg most a csúcsra futva ráállt az alacsony kalóriaértékű dzsuvaterítéses sexplotationre. Kultúr-szekciójának értéke pl. most alulról koppantja a nullát, pedig régen pont ezért kezdtem el olvasni. Persze legtermészetesebb módján azt teszi, amit a legtöbb kapitalista tröszt: szavazat… izé, bevétel… na hogy is: kattintásoptimalizál. Azt kapják a népek, amit zabálnak: nem nagyon nézzük már, jó-e, rossz-e, olcsó-e, silány-e, túl kell élni, népőfelsége ezt rendeli, meg hát mit tegyünk, ez kell neki szegénynek (ami megint egy bullshit, de hagyjuk).

Mindezzel valóban a legprofitábilisabb hely a magyar sajtóban, de durva fogalomzavar lenne ezt összekeverni a legfaszábbal. A legfaszább az én szememben ugyanis a legfelkészültebb, legpengébb, leghitelesebb, és nem a legtrendibb, legbeszólósabb, vagy legprofitábilisabb.

Szóval korrektnek érzem, ha mindezeket publicisztikai magánblogjára mondja valaki (bár az meg ugye büdös öndicséret, eh). De a hitelességét és szellemi függetlenségét éppen a „minden a kattintás” piaci elvnek alárendelő (lefordítom: a cél szentesíti az eszközt) portál esetében az ilyen feldícsérés legalábbis előrehaladott szürkehályogra vagy mély pesszimizmusra utal. (Az is a szellemi függetlenség feladása, ha valaki azért p-zik, mert különben a cikke nem termel elég kattintást, és ezért jól lebasszák – remélem ezt nem kell tovább ragoznom.)

Szóval ne ez, vagy ne így maradjon a legfaszább magyar löket, mert akkor nekünk csöngettek.

Shenpen: teljesen egyetértek veled!