Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fábián Csanád

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Mediaworks-nél dolgozó, a megyei napilapok főszerkesztőjének kinevezett újságíró szerint a finn gyerekek tömeggyilkosságokat követnek el és templomokat gyújtanak fel. ..
Kóczián Péter Atombombák 2017.04.22 08:12:51
Simicska maga Észak-Korea. Az atombombát nem azért kell sejtetni, mert ténylegesen használni akarja, hanem azért, hogy a zsarolási potenciálja nőjön. Az atombomba tényére való utalás Orbán Viktornak szól. Ne nyúlj hozzám!, ne piszkáld a köreimet, mert ha begorombulok, ha ismét úgy látszik:…..
Utolsó előtti részéhez érkezett az HBO-n a Westworld. Tovább mögött spoileresen tárgyaljuk az epizód, illetve az évad legfontosabb kérdéseit...
Fábián Csanád 2016.12.04 14:35:30
ahogy az elején nem értettem a hatalmas hypot, úgy most nem értem a fanyalgást sem. a Westworld egy nagyon okosan, komolyan összerakott sorozat, amiről így, az évadzáró előtt sem azt nem merném kijelenteni, hogy nagyon jó, sem azt, hogy nagyon sz@r. két dolog már most is látszik: 1. kerülni tűnik a Lost elvtelen hazudozásait, nézőátb@szásai, szívatásait. én ezért hálás vagyok. ha alkotóként teremtesz egy univerzumot, aminek szabályai vannak, nem csinálhatsz olyat, ami felrúgja az univerzum szabályait, illetve, ha valamit felépítesz, magasra-nagyon magasra, akkor nem cseszheted át a végén a nézőt (gondolom könnyű kitalálni, hogy gyűlölte a Lost-t). 2. bár egyelőre úgy tűnik, a Westworld nem fogja megújítani a sorozatműfajt, mint a Drót, vagy a Breaking Bad, mégis izgalmas történetet mesél el arról a rettenetesen elcsépelt témáról, ami az ember-android kapcsolatról szól. erről annyi novellát, regényt, filmet csináltak, hogy amikor először hallottam/olvastam a Westworld történetét, őszintén szomorú voltam. ennyire sz@rrá rágott történet kevés van... ehhez képest, engem legalábbis leköt a sorozat.

kicsit fáj, hogy a vége felé felmerülő megoldások nem emelik a történetet új szintre. olyan dolgok derülnek ki, amik tovább viszik a történetet, kvázi új információkat adnak, de valahogy nem tudják újra értelmezni a látottakat. ez hiányérzetet kelt bennem, de mint tudjuk egy dupla epizód-évadzáró még hátra van.

az is látszik, hogy a Nolan testvérek közül feltehetően Jonathan az és nem Christopher, aki állandóan túlpörgeti a történeteket. szinte minden Nolan film túl van húzva, sokkal több a csavar, mint amire a nézőnek igénye lenne. ez itt is így van. olyan barokkosan gazdag a történet, hogy szinte émelygek tőle. a kétharmada is elég volna...

szóval hajrá Westworld, hajrá évadzáró!
Elsőre talán érthetetlen, hogy miért foglalkozunk egy zsebbayer hőbörgésével, de a blogokon terjengő narancstrollok agyműködésének vizsgálatát rég tervezem, Mélymagyar Pál írása pedig annyira jól jellemzi a kormányt eltartó tábor gondolkodását, hogy a trollok nyilván…..
Fábián Csanád 2016.01.04 12:09:30
őszintén nem értem, hogy:

1, hogyan lehetséges, hogy vannak még emberek, akik még mindig inkább Orbánnak hisznek, mint a józan eszüknek? nem látják, nem érzik, hogy mi zajlik? hogy eladják az országot a haverjaiknak és a rokonaiknak? hogy elüldözik a magyarokat a saját országukból? hogy lebutítják a magyart a használhatatlan oktatási rendszerükkel? hogy meghalasztják a magyart a működésképtelen egészségügyi rendszerükkel? hogy szétverik a magyar kultúrát és valami sosem létezett nemzeti giccset állítanak a helyére? megszüntetik a szakmaiságot és a politikai lojalitást állítják a helyére? hogy megszüntetik a demokrácia intézményes működését? hogy elszigetelik az országot nemzetközileg? hogyan lehetséges ez? statisztikák szerint a mindenkori populáció 1%-a elmebeteg, hogy lehet, hogy ez nálunk, furmányos magyaroknál 15-20%?

2. nem értem, hogyan lett a liberális szitokszó? könnyű liberális demokráciában bírálni a liberális demokráciát! könnyű EU-s pénzből szabadságharcot vívni az EU ellen! bezzeg kussoltak a komcsi időkben! akkor nem járt a pofájuk! a liberalizmus és a liberális demokrácia a legmagasabb rendű politikai ideológia. ha jól egészítik ki gazdasági szabályozókkal sosem látott szabadságot, jólétet, sokszínűséget és fejlődést hoz. kinek lehet ezzel baja? miért baj az, hogy mindenki azt gondol, amit akar? van egy erősen jobberes barátom, neki szoktam mondani: "az én világomban, a liberális demokráciában te nyugodtan vallhatsz náci elveket és nem lesz bajod. a te világodban, egy náci országban engem felakasztanának, ha liberális elveket vallanék és kritizálni merném a rendszert... melyik a jobb"? tényleg nem értem, mi a baj a liberalizmussal, persze, ha valaki érti, hogy mit is jelent?
Orbán Viktor pár napja ismét  szerepelt kedvenc kormány-médiájában, interjút adott a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának. Az illiberális kormányfő ezúttal azonban akkorát ment, hogy az a szokásosnál is jobban kiakasztotta a hantamétert.  Orbán hantázott a paksi bővítésről, megvédve a fideszes…..
Ceglédi Zoltán – akiről rövid guglizás után sikeresen kiderítettem, hogy a Heti Hetes állandó tagja, a Republikon Intézet vezető tanácsadója, a hajdani SZDSZ frakció sajtóreferense, és akinek fő szakterülete a politikai kommunikáció – tegnap, blogjában huszonöt kérdést…..
Fábián Csanád 2015.11.22 12:33:44
hűű, de ideges lettem!

évekkel ezelőtt, amikor ez a blog elindult, rendszereres olvasója voltam. okos szövegek, egyedi szempontú elemzések, érdekes értékelések jelentek meg. még a Facebook-on is követtem őket. nem számít a kiegyensúlyozatlanság, ha okos dolgok jelennek meg! nem az a baj, ha egy médium pártos, hanem az, ha ostoba! ez a baj a Magyar Nemzette, az Echo TV-vel, a 888.hu-val, és a közmédiával. és ez a baj ezzel a bloggal is...
nem tudom, mi történt a Sajtkészítők szerzőivel, talán idegösszeomlás kaptak, külföldre költöztek, vagy mindkettő, de a blog lassan algernon-i pályát fut be, annak is a végjátékát. mostanra ott tart, hogy intelligenciában vélhetően alulmaradna bármelyik laboratóriumi egérrel szemben.

a héten olvastam Ceglédi szövegét és rettentő szomorú lettem. olyan szöveget írt, ami nagyon magas labda bármilyen publicistának. ostoba, demagóg, stílustalan, gondolattalan írás. olyan, mintha a szerző 10 perc alatt valamit összedobált volna. a kérdések tartalma releváns, sőt fontos, de a szöveg stílusa, szerkesztettsége, eredetisége nulla.

most, amikor ezt a post-ot olvastam, nem csak szomorú lettem, de ideges is. sokan leírták már, és nagyon igaz. ez üres poszt. még Ceglédiénél is üresebb, mert az legalább tartalmilag igaz volt, itt azonban csak a szokásos cinizmus, csúsztatás, terelés, hazugság kombinációk látszanak.

nem tudtam végig olvasni, úgyhogy csak szemezgetek belőle:

korrupció? a szerző szerint a baloldaliak is loptak, sőt, ők loptak először, szóval adjuk fel! ez az érvelés az oviban is gyenge. "óvónéni, azért húztam meg a pisti haját, mert ő is meghúzta az enyémet!" csak hogy, ez hazugság, ugyanis itt nem ez zajlik! a korrupció így néz ki: "óvónéni, azért húztam meg a pisti haját, mert a csabi is meghúzta!" bizony ám! amikor a politikus lop, nem a másik politikustól lop, hanem tőlem, tőled, tőlünk! nem egymás haját húzkodják, hanem a miénket!

klik: ha egy közigazgatási intézmény dolga, hogy más intézményeket hatékonyan és gazdaságosan üzemeltessen, és ennek nem tesz eleget, az bizony azt jelenti, hogy az a közigazgatási intézmény nem tölti be a funkcióját, vagyis nem csak fölösleges, de káros is.

iii/iii-as államtitkár: aki azt gondolja, hogy a kiegyensúlyozottság azt jelenti, hogy egy komcsi ügynök mellé ültessünk be egy ss tisztet, az nettó idióta.

népszavazás: szerintem a szerző elmebeteg. hazánkban nem lesz releváns népszavazás (a vasárnapi nyitva tartásról elfogadott kérdés vicc, csak időhúzásra jó) ez bizonyítja a legjobban, hogy a fidesz-kdnp nem az ország, hanem a saját érdekében kormányoz.

közmédia: sajnos van közmédia és sokba kerül. túl sokba, ahhoz képest, mennyire ostoba és hazug.

menza: ez olyan ostobaság, amit ír, hogy gyomorforgató! cinikus szemétládának tetszik lenni! ezek szerint éheztessük a gyerekeket, mert ha elég éhesek, a szart is megeszik? hűűűha! remélem büszke a szellemességére! remélem az ön gyereke/gyerekei nem ugyanezt a menzakosztot eszik! amiről azt szajkózzák, hogy ingyenes... de semmi sem ingyenes, amit az adófizetők pénzéből finanszíroznak!

és itt abba is hagyom, egyrészt mert tényleg dühös vagyok, másrészt, mert sokan szétszedték már ezt az ostobaság kazlat előttem.

egyszóval: a sajtkészítő ostoba és cinikus és demagóg lett. sajnálom, mert valóban érdekeltek volna értékes gondolatok a jobboldalról.
de egy valamit senki se felejtsen el: a cinizmus a keserűség szüli! a cinikus ember azért olyan, amilyen, mert csalódott, tehetetlen, frusztrált. sima pszichológiai folyamat! a hangvétel többet mond el a szerzőről és gondolkodásáról, mint a szöveg értelme.
az ostobaságra pedig nem kell mentség, az sajnos veleszületett!
Fábián Csanád 2015.11.22 13:27:09
@MACISAJT: logikus érvelés. a baj csak az, hogy kerényi az adófizetők pénzéből, az adófizetőkön áll bosszút!

ugye nem gondolja, hogy gyurcsánynak van egyetlen álmatlan éjszakája, mert orbánék lopnak, vagy orbán ébren hánykolódott, mert gyurcsányék loptak? nem, nyugodtan alszanak, hiszen nem egymástól lopnak, hanem tőlünk.

ha csak tolvajra lehet szavazni, akkor sem menthető fel senki, aki tolvajra szavaz! erkölcsi kötelessége mindenkinek állást foglalni a átlátható és jogszerű közpénzfelhasználás mellett, a korrupcióval szemben. ha csak egy párt van, aki képes irányítani az országot, akkor azt az egy pártot kell megtisztítani.
Fábián Csanád 2015.11.22 15:36:52
@MACISAJT: erre szokták a jobboldali kommentátorok azt ordítani a balibeknek, hogy "NE TESSENEK AZ ÉRTÉKEKET RELATIVIZÁLNI!" a becsület, tisztesség érték.

az, hogy valaki kevesebbet lop, vagy a gazdagoktól lop, vagy libamájra lop, nem kaszinóra, az mindegy! a tolvaj, az tolvaj! a büntetési tétel lehet más, ha valaki fénymásolópapírt lop, vagy egy fél országot, ez tény. de az erkölcsi ítélet azonos.

hogy hogyan lehet csökkenteni a korrupciót? például úgy, kedves jobboldali barátaim, hogy nem támogatjátok a tolvajokat. hogy nem írtok olyanokat, hogy Vajna ugyan lop, de a filmipart rendbe rakta, úgyhogy jól van. (nem rakta rendbe, most is milliárdos költségvetésű filmek készülnek 300 millióból, a többi pénz pedig eltűnik).

úgy, hogy nem hunytok szemet, hanem a saját érdeketekben kitaszítjátok a tolvajokat. nem szavaztok rájuk! a baloldaliak, a liberálisok megtették ezt. elég okosak és erkölcsösek voltak, mert azt hitték, a becsületes jobboldali jobb lesz, még ha az ideológiájával nem is értenek egyet, mint a tolvaj baloldali. nem szavaztak sem az MSZP-re, sem az SZDSZ-re, mert tisztességes ember tolvajokra akkor sem szavaz, ha azok elvbarátainak tűnnek. meg is buktak! össze is fosták a bokájukat! nagy pofon volt, az SZDSZ hála istennek bele is döglött. lassan az MSZP is beledöglik. ezt a pofont a pártok a saját szavazóiktól kapták.

itt lenne az ideje, hogy a nemzeti, polgári, keresztény jobboldal szavazói is felnőjenek az erkölcsi feladathoz és felpofozzák a közöttük pöffeszkedő tolvajokat. itt lenne az ideje, hogy az igaz nemzeti, polgári, keresztény jobboldal szavazói seggbe rúgják a fidesz-kdnp-t. és kikényszerítsék a tisztességes megújulás. a baloldalnak nem sikerült kihordani a pofont és megújulni. lehet, hogy a jobboldali pártoknak sikerülhet! ez lehet az ország egyetlen reménye.

NE SZAVAZZ HAZUG TOLVAJOKRA! akkor se, ha hangzatos szólamokkal próbálnak megtéveszteni.