Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ilona45

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lazítás két éve után 2021-ig tartó, meredek hiánycsökkentési ciklus kezdődik - állítja a hvg.hu a kormány hivatalos költségvetési előrejelzése alapján...
Ilona45 2017.06.03 15:54:52
@FCUK4: Egyetértek!
Most, hogy a magyar baloldal egyes élcsapatai lassan-lassan rácsatlakoznak a világkommunizmus nemzetközi utópia-fanclub 21. századi álmára, a feltétel nélküli alapjövedelem eszméjének terjesztésére, egyszerű javaslattal élnék az idea támogatói számára. Lehetne ez egy…..
Ilona45 2015.04.11 16:43:32
@Attisch: Az alapjövedelem több szempontból sem jó megoldás:
- a társadalom egy részét nem ösztönzi munkára
- ha elfogy az 1 hónapra járó alapjövedelem, a társadalom egyes tagjai igényt tartanak segélyre, támogatásra ugyanúgy, mint korábban. Hiába állítják most az a támogatók, hogy ilyen ellátások nem lesznek.
- Pelso pedig kifejezte a lényeget: nem termel ennyi jövedelmet a társadalom másik része, amelyből finanszírozni lehetne az első csoport megélhetését.
Összegzésül: akik ezt a struktúrát "megálmodták", közelében sem voltak még a társadalom perifériáján élő embereknek, fogalmuk sincs arról, hogy elméletük Magyarországon megvalósíthatatlan, és a legtöbben nem is akarják, hogy valósággá váljon, mert el tudják képzelni, hogy mindez hova vezetne.