Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nugget

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rendvédelmi szervek fegyveres dolgozói húsz év szolgálati viszony után korkedvezménnyel mehetnek nyugdíjba. Sok vita volt erről az elmúlt években, szerintem megérdemlik. Az ehhez szükséges többletjárulékot a munkáltatójukat (rendőrséget, honvédséget, pénzügyőrséget)…..
nugget 2010.11.29 09:57:29
minden tiszteletem és megbecsülésem a nehéz és veszélyes munkákat végzőké.

egyetlen a probléma, hogy ma már mindenki valamilyen módon, de veszélyes munkát végez.

egészségre erősen ártalmas napi 12-14 órát monitor előtt ülni - károsodik a látás, gerincproblémák jelentkeznek már 30 éves korban.

kimondottan ártalmas az egészségre parkettásnak lenni, egész nap vagy fűrészport vagy hígítót lélegezni.

nagyon veszélyes munka az ipari búvároké: szennyvíztárolókban, csatornákban 0 cm láthatósággal kúsznak-másznak, akár télben, fagyban is.

nagyon veszélyes munka a mezőgazdasági munkásoké: soha senkit nem érdekel, éppen milyen állapotban van az illető, akkor kell menni a földekre, amikor a munka van, így lehet influenza mellé tüdőgyulladást, szövődményeket, egyebeket szerezni.

az autó veszélyes üzem, a teherautó meg még veszélyesebb. a havi 25-26 napon úton levő kamionsofőrök (számoljunk csak, hány munkaóra az?) folyamatos életveszélyben dolgoznak.

remélem, látják a korengedményes nyugdíjba vonult igen tisztelt elvtársak, kartársak és bajtársak, hogy van még az ő nemzet- és népgazdaságilag nagyon fontos urán-, szén-, bauxitbányász, valamint határőr, katona, pénzügyőr, rendőr, titkosszolga és egyéb fegyveres testületi munkáján kívül is veszélyes munka ebben az országban.

veszélyes munka a pékeké, hiszen mind az éjszakai, mind a délelőtti sütésnél észnél kell lenni, óriási hőstressznek van kitéve a szervezet, különösen télen (gondoljunk a kenyeresládák felpakolására - kemencemelegből a hóba, majd vissza).

és ha már stressz, veszélyes üzem a parlament, szív- és érrendszeri problémát okoz szinte minden honatyánál, de a kormánytagoknál biztosan a haza ügyeinek vitele. de éppilyen stresszes az élet az összes minisztériumban, vagy a közigazgatás egyéb szervezeteinél.

veszélyes üzem az állatkerti állatgondozóké. mérges kígyók, pókok, oroszlánok, tigrisek: egy perc figyelmetlenség, és kész a baj. nem lehet tévedni ott sem.

a stressz, persze, minden munkánál jelen van, nem véletlen, hogy ilyenek a halálozási statisztikák, amilyenek.

megértem, hogy a csákánnyal vagy fegyverrel rendelkezőktől igenis fél a rendőrállamban szocializálódott magyar birka (igen jámbor fajta), és megengedi nekik, hogy 20-25 év munka után a tökeiket vakarják olyan összegekért, amit más fizetésnek nem kap meg.

de mégis, azt mondom, hogy az összes korengedményes nyugdíjasnak a kurva anyját.
Tréfás módját választotta a Citibank a közös számlák társkártyáinak aktiválásához. A tulajdonos beazonosítása helyett olyan adatokra kérdeznek rá, amiket csak a számla másik tulajdonosa ismerhet. Csalni viszont nem lehet, az ügyfélszolgálat besértődött, amikor meghallotta,…..
A Maldív-szigetek egyik resortja különleges gasztronómiai élménnyel csalogatja a vendégeket. Az öt méteres mélységben nyitott Ithaa Undersea étterem lenyűgöző tengeri "panorámával", vagy inkább kilátással rendelkezik. Gondolom az ételekkel sincs különösebb gond,…..
nugget 2009.11.20 09:41:44
@Csorike: annál is inkább, mivel 10 méter vízoszlop nyomása felel meg egy atmoszférának...
 Az időjárás-előrejelzéssel foglalkozó magáncégek szerint az állami radarkép közérdekű adat, az OMSZ októbertől mégis sok pénzt kér érte a konkurenciától...
nugget 2009.10.05 23:27:52
@nugget: korrigálom magam:
"@ap: így van, egyetértek, időkép jogszerűen használta, de az omsz is jogosan tiltotta le. "

a ma hatályos magyar jogrend szerint nem tilthatja le (de együttműködésre sem kényszeríthető, legfeljebb hosszú jogi hercehurca árán). a hatályos eu jogrend (amit harmonizáltunk) szerint letilthatja - de együtt kell működnie.
nugget 2009.10.06 07:47:56
@Bambano: marha nagy tévedés, az EU-ban nem sért törvényt az, aki közérdekből, egy bizonyos feladat ellátása során hivatalból, alapműködése kapcsán adatot gyűjt és ezt az adatot másnak is átadja, akinek akár profitszerzési szándékai is lehetnek. Az EU-s direktíva alapján erről a felek megállapodást kötnek. Az árszabásnak, persze, reálisnak kell lennie, a prohibitív ár nem védhető.

@a_daz: a hazai helyzet ennél sokkal bonyolultabb. a mai magyar jogszabályok alapján közérdekű adatnak minősül minden, amit közfeladatot ellátó szerv a jogszabályi kötelezettsége során előállít. ez azt jelenti, hogy a MET által kifejlesztett szoftverek is azok, akár. nincs belső használatú eszköz, stb. van olyan, hogy valami titkos, erre meg is van a megfelelő szabályozás, titokkörök, titokgazda, stb. de az nagyon más téma. minden egyéb közérdekű, ha közfeladatot ellátó szervről van szó, sőt, magáncég esetében is az, ha jogszabály alapján vagy közfeladatot ellátó szervvel kötött megállapodás alapján helyette közfeladatot lát el (pl. a magántulajdonú vízmű igenis közfeladatot lát el, és nem mondhatja azt, hogy nem ad adatot).

Bambano 2009.10.06. 00:16:21
bezonyám, hogy ingyen. azt leszámítva, hogy ha itt saját formátumban vagy más miatt egyedi módon kérik az adatot, akkor az adat másolásának, konverziójának, stb. költségeit a kérőnek vállalnia kell.

Bambano 2009.10.06. 00:29:29
a jog szempontjából tökéletesen közömbös, hogy most szegény omsz-re jár rá a rúd. ahogy már korábban írtam, igaza van az időképnek ÉS igaza van az omsz-nek. bár a hazai környezetben egy kicsit jobban van igaza az időképnek. nem a kormány döntése miatt, hanem az országgyűlés döntése miatt (a kormányrendelet is sajtpapír, ha törvénnyel vetjük össze. és még az alkotmányról nem is beszéltünk).

@hha96: ha meglenne hozzá a megfelelő jogi környezet, akkor ez lenne a "normális", ezt diktálná legtöbbünk természetes jogérzéke. csakhogy az alkotmány és az adatvédelmi törvény (keresztnevén: közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény) másként rendelkezik: nem tesz különbséget a közérdekű adatok feldolgozottsága között: a nyers adat is közérdekű, a feldolgozott is közérdekű. nem közérdekű adat létrehozására nincs is mandátuma az omsznek, jogszabály alapján meghatározott tevékenységi köre van, slussz,
nugget 2009.10.06 07:51:29
@Pacsapapa: a közérdekű adat fogalma ismert, és ebben az időképnek van igaza. a nálunk szintén érvényes eu-s szabályozás alapján az omsznek van igaza. ellentmondásos a jogi környezet. tenni kéne valamit.

a közérdekű adat felhasználása alkotmányos jog. a paraszt mennyit fizet az omsznek, hogy korábban szüretel, mert elromlik az idő, vagy korábban arat, mert nagy eső jön? márpedig ez neki kőkemény üzleti érdeke.
Most mit is mondhatnék. Interneten nem ismerkedünk, bla-bla-bla, már én is unom magamat, úgyhogy beszéljünk inkább a lecsóról. Ki szokott a lecsó előtt levest enni? ...és ekkor, ebben a történelmi pillanatban, egy újabb magányos karácsony-szilveszter után, amikor…..
Vannak az ilyen teljesen hihetetlen sztorik, de mivel hasonló esetről nem egyszer derült már ki, hogy megtörtént, ezért most a kedves olvaskra bízzuk, hogy a levélíró haverjának geciségét elhelyezzék az etikus újságírás skáláján. Verespálné, mit tesz ilyenkor egy jó…..
A szakítósblog sokat adott az emberiségnek, de igazán sokat a nyelvnek adott, amikor azt olvasom egy levélben (5 éve tartó kapcsolatban a lányv félrewiwezett, a csávó meg versben mondta el, hogy ez neki így annyira nem), hogy Rólam ne beszéljünk, tudom, h MNK vagyok, akkor azért…..
1, Rúgd ki a csajt 2, sírdogálj neki 3, hagyd, hogy vígasztaljon 4, csináld ezt meg többször. Hidegrázós érzés, amikor két ember a fix párkapcsolatában egy pillanatra kilépve átéli a szerelmet, hogy durvább sérüléseket szerezzenek ezzel, mint bármelyik hosszú kapcsolattal.…..
Most hogy a szakítósblog másik fele elrepült Cannes-ba, egyedül maradtam a gmail postafiókunkkal, és nem nagyon értem, hogyan lehetséges az, hogy a körülményesen megírt levelek mindig nekem jutnak. Most a monogramozás, az ábécével jelölés után újabb iskola képviselteti magát:…..
w Bazmeg.hu 2008.04.23 06:30:00
A kéz, az magam felé is hajlik persze, mint tartalomipari szakmunkásnak. Nekünk, mint Indexnek és mint internetezőknek, az internetadó nem jó. Hanem rossz. De nemcsak nekünk. Volt szerencsém több képmesében is felvilágosítani a tisztelt népet, milyen csuda dolog az internet. Nemcsak…..
nugget 2008.04.24 10:00:38
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.04.24. 04:32:13

elektronikus szolgáltatás igénybevételét helyhez kötni valóban ostobaság. abszurdisztánban azonban minden megmagyarázható, biztos ez is, mindennek megvan a maga oka, biztos ennek is. talán egyszer a nava is átlép a 3dik évezredbe, és animgifes lesz az oldala meg minden.

még sok évvel ezelőtt jutott el hozzám némi info a navával kapcsolatban - akkor még csak megvalósíthatósági tanulmányok sora íródott, csinálni nem csinált senki semmit.

de a lényeg: mind a tévék, mind a jogdíj maffia, mind a könyvtárak és emiatt a politikusok is ellenezték egy ilyen szolgáltatás létrejöttét. egy feltétellel engedték volna a maffiózók, ha senki nem férhet hozzá, ha nem szolgáltat belőle, olyan lesz, mint a titkosszolgálati levéltár.

azt hiszem, ehhez képest a 600 - ha tényleg igaz, hogy ennyi - hozzáférési pont kimondottan felhasználóbarát.
Ez egy rendkívül hülye történet. Szegény Lány, nevezzük így, végig különböző hazugságok között örlődik, és nem csodálom, hogy nem ért semmi. Én se sokat. Sziasztok! Ez a történet nem szakításról szól mivel gyakorlatilag nem is jártunk! :( De mai napig nagyon nagyon…..
Emlékeztek még vl kedvenc levélírójára? Segítség itt. Hát megjött az a zsebadoniszos történet is, nincs benne se vidámság, se Johnny Bravo, csak nagy-nagy szomorúság. Nem akarok szpojlerezni, de akinek gondja volt a hétfő délutáni poszttal, annak lehet most is lesz. Kedves…..
Az Oscar maratoni éjszakája után milyen más történetet is választhattam volna, amikor a levélíró rögtön így kezdi levelét: Az alábbi levelet küldtem nektek, de címet nem írtam hozzá... Szóval ha érdmesnek tartjátok feltenni a sztorit az oldalatokra és nem találtok neki címet…..
A 9 és fél randi című borzalomban is szerepel a Lovebox, a film legerősebb szponzora talán. Levélírónk életében hasonlóan fontos szerepet tölt be, mivel 2-3 nőt tud így egyszerre futtatni. A projektmenedzserek legjobbika bölcsész génekkel érkezett a párkapcsolati…..
Talán én vagyok olyan szerencsés, hogy nem akadtam még össze olyan csajjal, akinek csak a pénzem kell, mivel akkor soha nem lenne nőm. Pedig a haverok mindig mesélnek ilyen nőkről, de akkor is hihetetlen, hogy kocsikulcsot pörgetve lehet csajozni manapság. Kemény történet, aminek a…..
nugget 2008.02.22 09:14:38
Lui_78 · fejtegeto.blog.hu/ 2008.02.22. 09:04:16
így van, egyszerűen ilyen az ember. az alapján különböztet meg entitásokat, amik alapján egyértelműen meg tudja különböztetni. (ld d-k-ázsia jeltolmács probléma a nagyorrú miniszterelnökkel - hátha egyszer nagy az orra...)

D'artagnan 2008.02.22. 09:04:07
valóban erős sarkítás, de mintha legújabb korunkban keletkezett volna egy áteredő_bűn_2.0
Minden ember életében eljön a nagy koppanás ideje, amikor a szerelem ejti. De az roppant kínos, hogy egy olyan csávó volt az est nyertese, aki mezei virággal csajozik. Az ilyet ütni kell. Ez a tanulság.Sziasztok!Hát csak egy pofáraesésről lenne szó, olyan igazi lúzer módon. Eltelt…..
A férfi, aki minden nőt megszívatott, aki szembe jött. Ráadásul a történeteiben rendre megdugott valakit, de helyesen írni még nem tud. Erkölcsi mérpálcánkkal most hevesen vernénk a fejét, mert ez iszonyú. Elhatárolódásra szólítok fel minden férfi!3 rövid sztori lenne, amit…..
A fájdalmat nem lehet mérni - tartja a népszokás, pedig egy szakításban hirtelen el tudjuk veszíteni a súlyunk jelentős százalékát. Múlt héten DG kérdezte, hogy mennyire viselt meg az a szakítás. Mondtam 10 kiló. Volt honnan - jegyezte meg, de mivel ő is hirtelen dobott le…..
Én egyszer a Katona József Színház helyett mentem a Radnótiba, pedig nem is voltam annyira készen, mint pl most, a tegnapi buli miatt, csak szimplán megkeveredtem. Ez a nap már úgyis a kutyáké, úgyhogy a karlócai béke után ma délután Adyról és Lisztről fogunk tanulni.…..