Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zúzd Anna

11 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokáig gondolkodtam, hogy megírjam-e ezt a sztorit, mert még mindig felzaklat, ha rágondolok. 3 évesen óvodába szerettem volna íratni a fiamat, mint általában mindenki. Úgy gondoltam, hogy jobban jár, ha magánoviba kerül, hiszen ott alacsonyabb a létszám, talán kevesebb a zaj és…..
Zúzd Anna 2015.05.29 11:53:26
@nemszólokmégegyszer: Igen. És egyébként az még egy elég érdekes dolog, hogy az ingyenes önkormányzati ovi sokkal magasabb színvonalú volt. Úgyhogy színtiszta pénzkidobás volt az egész. (De ez csak egy magánovi a sokból, lehet, hogy a többi kifogástalan. És az önkormányzati ovikból is van ilyen is meg olyan is. Azzal legalább szerencsénk volt.)
Zúzd Anna 2015.05.28 22:17:08
@shred: Ez így van, csak annyira döbbenetes volt az egész, hogy nevetgélt, mosolygott, miközben ezt mondta, hogy elsőre azt hittem, hogy hülyéskedik. Aztán mikor leesett, hogy tényleg ez történt, akkor már ott volt mellettem a gyerek, vissza kellett fogni magam. De azért így is kaptak, mert egyrészt a férjem visszament és leüvöltötte őket, másrészt megírtam levélben a véleményemet, amit valószínű nem tartanak a falon az engedélyek mellett. Viszont azóta is bánom, hogy látleletet nem vetettünk föl.
Autizmus és más Fogyatékosság 2015.08.17 09:00:00
Amikor egy autista gyermeket nevelő anya küzd és harcol, de visszadobja a sodrás. A posztot Sünöcskétől kaptuk, aki már jó pár éve úszik az árral szemben. A wikipédia meghatározása…..
Pár hete megérkezett a féléves menetrend szerinti vízcsőtörés. Szétázott ismét az általában szétázó fal és a megszokott módon gumicsizmában lehetett csak elzárni a pincében a vizet, bokáig érő hullámokban gázolva. A pincében nincs világítás, viszont vannak falból…..
A különböző fogyatékosságokra a magyar állam többféle juttatást biztosít. Ezeknek az igényléséhez szakorvosi igazolás kell. Nekünk évente kell mennünk gyermekpszichiátriai kontrollra, hogy a támogatásokat igényelni tudjam, noha lássuk be, elég valószínűtlen, hogy a…..
Autizmus és más Utazunk 2015.05.26 08:00:00
A hat legfontosabb dolog már a bőröndben van. Fotó: Zúzd Anna Á, nem, csak hülyéskedem. :) Igazából csak az usb-s ventiket visszük. :) Hogy miért van ennyi ventilátorunk? Ez nem is sok. Neki pl. több van. De azért egy kis magyarázat talán tényleg elkél. Az autista gyerekeket…..
Miért szűnik meg az emberek empátiája és segítőkészsége a tömegközlekedési eszközökön? Vagy eleve nincs is? Mai posztolónk: Grepuzs. A 16 kilós Kicsivel az ölemben állok a buszon, a tömegben. Kapaszkodni nem tudok, mindkét kezemre szükségem van, hogy tartsam a gyereket és…..
Zúzd Anna 2015.05.23 17:23:15
@Beer Monster: Miből gondolod, hogy én nem vagyok autista? ;)
Zúzd Anna 2015.05.23 21:54:49
@Beer Monster: Lebuktam. :D
Zúzd Anna 2015.05.23 23:00:36
@Beer Monster: Nagyon más az élet egy kiemelkedően magas intelligenciájú, jól kompenzáló aspergeressel, mint egy minimálisan kommunikáló autival. És akkor még a tágabb családi közegről nem is tudunk semmit. Van, akinél jön a nagyi segíteni, van, ahol nem. Van ahol van kocsi, van ahol nem. Lehet olyan is, hogy egyke a gyermek, másutt van még 2 testvére. Stb.

Egy a lényeg: Nagyon gyenge a fogyatékos gyereket nevelőcsaládok támogatása. Jelen téma kapcsán leginkább a támogató szolgálatokra gondolok. Vannak, tudnának jönni segíteni szakképzett segítővel, de annyi kapacitásuk van, amennyit pályázatokból és állami támogatásokból tudnak fedezni. Ez pedig nagyon kevés, sokkal kevesebb, mint amennyire szükség lenne.
Egyébként ha a szülő aspergeres lenne, az sem változtatna semmin. A problémája attól nem lesz megoldva, ha különböző címkéket aggatunk rá.
Álmodó nevű posztolónk Aspergeres fiát az első iskolájában kipécézte magának egy banda. A többedik támadás után a család az iskolaváltás mellett döntött. Az új iskolában sokkal jobb volt a helyzet, de  az egyik tanár egoista életszemlélete miatt itt is nehézségekkel…..
Iskolai megpróbáltatások egy nagyon jó képességű Aspergeres gyerekkel: Az első két jó év után tanítóváltás, széteső-megszűnő tanítói kontroll, a gyerekek közt elburjánzó erőszak, majd menekülés szökéssel. Az alábbiakban Álmodó nevű posztolónk történetének első…..
Mikor autizmussal frissen diagnosztizált gyerekek szüleivel beszélgetek, mindig felmerül a kérdés, hogy vajon önálló élete lesz-e felnőttként. Általában ezeknél a beszélgetéseknél a…..
Zúzd Anna 2015.05.07 12:15:19
@Liz Anka: Lizanka, nagyon örülök, hogy írtál!

Figyelemmel kísérjük folyamatosan a tevékenységeteket és azt hiszem, a többiek nevében is mondhatom, hogy imádjuk amit csináltok.

Ha bármiben tudunk segíteni, csak szóljatok! :)
Zúzd Anna 2015.05.07 12:25:40
@Liz Anka: A másik facebook profilról már megosztottam a rajzos kéréseteket, megosztom majd erről is.

A témákon gondolkodunk, ha eszünkbe jut valami, akkor írok a facebookon!
Üvöltenem kellett a német doktornővel, hogy vágja már bele a srácba az injekciót, mert mindjárt megfullad! Németország,2011 nyara. Logisztikai ügyintézőként dolgoztam egy 800 hentest foglalkoztató cégnél. Feladatom volt orvoshoz vinni a henteseket,pl vágott sérülés,2havonta…..
Avagy milyen az, amikor a szülő egy évvel korábban kezd intézkedni, de valahogy mégsem ébred időben. Vagy fel sem lehet ébredni ebből a lidérces álomból? Ezt a történetet István osztotta meg velünk. Diagnózis megvan. Felülvizsgálat évente. MÁK-kártya * igénylés évente.…..
Zúzd Anna 2015.04.27 13:12:18
@Muad\\\'Dib: Az ember azt hinné, hogy lassan kikopik az a réteg, amelyik megszokta, hogy hivatalnokként ő az istencsászár és azt beszélhet, amit kedve tart. De korántsem, mert még a postán a kb. 20 éves ügyintéző is így viselkedik, tehát aki bekerül egy ilyen helyre, az baromi gyorsan akklimatizálódik és átveszi ezt az attitűdöt. (Tisztelet a kivételnek.)
A (majdnem) lehetetlen küldetés, avagy hogyan keressünk iskolát autista gyermekünk számára, ha az oktatási szakértő szerint minden autista olyan, mintha földönkívüli lenne. Örüljünk, hogy nem zöldek. A történetet Paladino osztotta meg velünk. Illusztráció: PKlári Már egy…..
Zúzd Anna 2015.04.21 14:12:05
@panaszmuki: Szerintem a fentieket túlbeszéltük, a törvényt nézd meg, ha akarod, benne van.

Nem tudom, hogy más fogyatékossági ágnál ez hogy van, de tapasztalatom szerint autistánál abszolút nem lehet tudni, hogy mit lehet belőle kihozni. Mindenesetre nagyon sok múlik a szülőkön, hogy mennyit foglalkoznak a gyerekkel otthon.

Téged ez az egész egyébként honnan-merről érint?
Zúzd Anna 2015.04.21 14:36:17
@panaszmuki: Ez nem igazán magyarázza meg nekem, hogy honnan tudsz a DSM V létezéséről és a szakértőik magabiztos hozzáértéséről, de biztos érdeklődő típus vagy. :)

Érdekes egyébként a probléma, általában 2 fő SNI lehet osztályonként. És van olyan állami iskola, ahova nem vesznek fel SNI gyereket egyáltalán. Az egyikbe megy pl. az egyik ismerősöm zseni szintű képességekkel rendelkező aspergeres gyereke. :) Persze papír nélkül, mivel nem integráló. :) De ha ekkora a baj, akkor biztatlak, hogy csak pár évet kell kibírni, aztán lehet menni 6-8 osztályos gimnáziumba. :) Meg aztán sajnálatos ugyan ha fizetni kell, de az autistát nevelő szülők többsége is fizet az iskoláért (az alapítványi iskolákban), csak míg te tudsz dolgozni, addig az autistát nevelő szülők nemigen. És ugye nem választás kérdése, hogy az embernek milyen lesz a gyereke.

Az viszont, hogy a gyereket az osztály visszahúzza... Hát ez azért nem igazán fedi a valóságot. Mikor én jártam általános iskolába, akkor is jó vegyes volt minden osztály, volt aki betanított munkás lett és volt aki egyetemre ment, és nem befolyásolták egymás tanulmányi teljesítményét. Aki képes volt az egyetem elvégzésére, az elvégezte. Attól függetlenül, hogy általánosban körbe volt véve buta és neveletlen kölykökkel.
De persze nagyon jó mentség, ha gond van a tananyaggal, hogy visszahúzza a fogyatékos gyerek. ;)
Zúzd Anna 2015.04.21 18:03:34
@panaszmuki: Nem feltétlen rossz ám az, ha fizetni kell egy iskoláért. Pl. akkor a csemetéd menő gazdag emberek gyerekeivel szocializálódhat. Abból baj nem lehet! :) Persze ki is kell tudni fizetni. De mivel a tehetség genetikusan öröklődik, te biztos nagyon sikeres vagy az életben és ez nem jelenthet gondot. :)
"Engem speciel visszahúzott, hogy nem a képességeimnek megfelelő osztályba jártam. " Ehe, ja elnézést, akkor lehet hogy gondot jelent. :)
Na nem baj, azért buktatás még mindig van, sőt, van olyan is, hogy kirakják a gyereket, nem egy ilyen esetről hallottam. Tudom, nehéz döntés egy tehetséges ovis beiskolázása, egy élet múlik rajta, de azért ne aggódj, mellettetek áll a rendszer! :)

"Te is elfogult vagy, én is elfogult vagyok, de azért könnyen belátható, hogy hosszú távon az lenne a közérdek, ha az átlag feletti képességű gyermekek lennének jobban támogatva a tanulmányok során" Most tulajdonképpen ki is akar többet a gyerekének? :D

Na hagyjuk, hagyjuk ezt. :)
Ha a jóérzésű egészségügyi dolgozók esetleg az efféle söpredéket kilöknék maguk közül, magának az egészségügynek is jóval jobb lenne a megítélése. Tisztelt Praxis!   Az én esetem szerencsésebb kimenetelű, mint másoké, akik önöknek írnak, de egyben felháborító…..