Regisztráció Blogot indítok
Adatok
makadib

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A héten találtam egy igazán pártfüggetlen témát: a helyi ebrendelet novemberi módosítását. A www.ezisbarcika.extra.hu weblap fórumán és a Rádió Topban olvastam/hallottam a témáról és ez tett kíváncsivá. (A pontosság kedvéért az állattartás általános szabályairól…..
makadib 2008.09.22 14:19:00
Tavaly ilyenkor,egészen ez év elejével bezárólag,kissebb nagyobb harcok árán sikerült helyre tenni a kóbor kutyákról szóló témát.Lassan,de biztosan befogták a nagy részüket.Bár mai napig van egy "kedves barátunk",akit azóta is itt látok flangálni a Radnóti tér környékén,és pont ő volt aki tavaly is többször nekünk akart támadni,ha a kutyámmal sétáltam.Nos neki biztosan van gazdája,főleg mert mindig egy bizonyos közből látom ki be sétálgatni.
Ha vki kutyát tart felelősséggel kéne,hogy tartozzon iránta..de ott az a kéne...
Ma délelőtt egyik kutyás ismerősöm lélekjelenléte mentette meg az én kutyámat nagyobb sérülésektől,esetleg komolyabbtól...Kis termetű kutyám van(westi).Éppen hazafelé indultunk a városháza mögötti kutyafuttatóról de. 11.00 körül.Szembe velünk a kórház sarka felől baktat egy közepes termetű némethjuhász keverék,barna bőr nyakörvet viselő gazdátlan kutya...Már nem sok kellett,hogy elérjük a az utat,ahol ilyenkor szoktunk közlekedni...de ő ott termett,csak sétált felénk,és bámult kíváncsian,majd hirtelen nekivicsorodott az ismerősőm kutyájának,az meg vissza...a két kutya majd egy súlycsoport...meghőkölt...és biztosabbnak tűnt számára az én kutyám,aki fele akkora sincs mint ő...elkapta,és neki állt tépni,a kutyám kiszabadult a nyakörvből,így még el sem tudtam húzni.De szerencsére erre nem sok ideje volt ,mert az ismerősőm rávetette magát a kutyára(szó szerint),és elkapta a grabancát...Pórázra tette az elkapott kutyát,és az Arborétum értesítése után vártunk amíg kiérkeztek,és elszállították.
Okulásul írtam le ezt a történetet,mert sajnos olyan emberekkel élünk együtt a városban,akik tartanak állatot,de sajnos nem gondoskodnak megfelelően róluk,sem a tartásukról,sem az etetésükről.Sajnálom,hogy itt még most sem ért meg az állatrendőrség,pedig jócskán rá férne Magyarországra!Soha nem az állat tehet arról,hogy mit tesz,és hova kerül,hanem mi emberek!!A lényege a történetemnek:
-Ha vki ilyen helyzetben találja magát(tudom félelmetes,maga a helyzet)de próbálni kell nem bepánikolni,mert rá mehet a szeretett kedvenc
-MINDIG a MÁSIK kutyát kell próbálni leszedni a sajátunkról,mégpedig a nyakánál felül megfogva,ahol nem tud belénk harapni,ha visszafordítja a fejét...és persze ügyelni arra,hogy bennünk se tudjon kárt tenni közben.Ezt ma tanultam,bár már tudtam,mégis az én kutyámat akartam reflexből menteni,húzni!Igyekszem megjegyezni!!
-Ajánlatos gáz sprayt tartani magunknál,hátha azzal el tudjuk mielőbb ijeszteni,és nem kerül összetűzésre sor
-Az Arborétum száma:06 48/510-030,ajánlatos a telefonkönyvbe elmenteni...
-És ha ügyesek vagyunk még időben ki tudjuk kerülni a kóbor kutyákat sétáltatás közben,de mint a pl. mutatja ez nem mindig sikerül!
Ennyit szerettem volna,és kérek mindenkit,ha ilyen kutyát lát hívja a fenti számot,ne engedjük elszaporodni megint őket!!
És főleg kedves "állatszeretők" NE etessék az ablakon kidobált finomságokkal ezeket az állatokat,mert így biztosan szoktatják a lakótelepekhez,és játszóterek mellé őket.Ezzel elérve azt hogy később csapatostól fognak ezeken a helyeken kóborolni!BE lehet FOGADNI őket,biztosan hálásak lennének!!!!És ezzel a problémával is kevesebb lenne....