Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sedion

40 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szürke világ 3. fejezet 2019.05.17 12:06:27
3.fejezet             Este hétkor anya hazajött. Fura volt, mert mindig tíz felé szokott hazaérni. Amikor megkérdeztem, hogy mi a korai hazajövetel oka, csak megrázta a fejét. Reméltem, hogy nem rúgták ki. Árgus szemekkel követtem, ahogy besétált a konyhába, kinyitotta a hűtőt, és kivette a…..
A szürke világ 2. fejezet 2019.05.16 12:45:41
fejezet             Megrökönyödve bámultam a kijelzőre. Nem igen akartam elhinni azt, amit láttam. Tom felvetése hülyeség volt. Megmondtam, hogy, régen vége a dolognak. Sokáig hezitáltam, hogy válaszoljak-e vagy sem. Csak az volt a baj, hogy túlzottan is kíváncsi lettem a percek leforgása alatt.…..
A szürke világ 1 fejezet. 2019.05.16 10:57:18
         Anya általában mindig a nem tetszését fejezi ki annak, amilyen életet élek mostanában. Például, hogy, munka mellett az összes szabadidőmet azzal töltöm, hogy könyvesboltban lógok. Általánosságban véve, mivel a munkám is ehhez kapcsolódik, én ezen nem csodálkoznék. Csak fél éve van meg a…..
Szóval, megint a parton.      Megmondom őszintén, most nem kerülgetett szombaton az a tipikus "huh, holnap verseny, de izgulok!" érzés. Mert a Tőzegesre lassan már úgy járunk versenyre mintha hazamennénk. :D Vasárnap hajnal 5kor keltünk, beraktam a kocsiba a Nomurát meg a Dajwát (direkt így…..
 Talán ezzel lehet a legjobban leírni a wobblereim világát.      Tudjátok, sokan sok félét csinálnak, mert mindenki egyedi. Nincs ez másképp a lovaglási stílusban sem, a horgászatban sem, ettől vagyunk azok akik. Nem, ne értsd félre, nem lelkizni akarok, senki nem bántott meg, csak elgondolkodtam…..
8. Bolyhos Csapatpergető Kupa       Nyilván mindenki ismeri azt az érzést, amikor irtózatosan menne horgászni, de ömlik az eső. De nem ám csak áztat, rendesen ömlik. A verseny előtti napon már délután elkezdett esni, akkor még volt némi bizodalmam abban, hogy ez biztos csak időszakos lesz, és el…..
2017. 09.10. (2017. Július.) Előszó.   Bizonyára sokan tudjátok, hogy ahány versenyt szervez Kalacsi Jani, (ha tudunk) mindig részt veszünk rajta. Pontosan ez történt volna júliusban is, amikor kiderült, hogy elhalasztásra került, mivel Janinak súlyos betegsége lett. Mindenkit lesújtott a dolog,…..
Avagy, 8. Amazon(Női)ok Parti Pergető Kupa      Unalmas már minden beszámolónak azt a címet adni, hogy hogyan ne fogjunk halat. De, akkor sem fogtam halat. Háh! Vagy is de. Mármint még sem, na jó, majdnem. Hogy lehet majdnem pergetve halat fogni? Nos, most erről fogok mesélni. Április 23.…..
Avagy, hogyan ne fogjunk halat másfél napon keresztül.      Előszóban... tényleg nem akarok negatív lenni, már a regisztrációt megelőző nap az járt a fejemben, hogy mekkora balinokkal fogok találkozni, meg domolykóval, mert soha nem fogtam még azt sem, épp úgy, mint jászt. Bátyámmal neveztünk be,…..
Igen, itt a Tél.      De nem az a fajta tél, ami tavaly volt, hogy nem volt időnk levágni a nádat a partszélben, mert beszakadt a bal lábam alatt a jég, és combközépig megfürödtem. Ó nem... ez az a tél, amire vártunk, vártam. A bogárgyilkos, a fogcsikorgató, a jég, és hó csalogató. Ilyenkor…..
"Pergess a gyerekekért!" II. A & A Fishing Team Mikulás Pergető Kupa   Avagy, légy gyerek egy egész napra.    Én nem pont ezt vallom, hanem azt, hogy az ember akkor egészséges, ha a lelke egy darabja élete végéig gyerek marad.. Kicsinek mindig is hittem a Mikulásban, meg azóta is, hiába…..
Tibolya László emlékverseny - Lajosmizse, Füzes tó Október 23.  A hajnali ébredés után, a derült, ködmentes idő fogadott minket a kocsinál. Már a verseny előtti napon bepakoltunk, és vártuk, hogy reggel legyen. Természetesen bátyámmal neveztem, mert sikeresen rászokott ő is a verseny keretein…..
A szürke világ Ez egy cím. 2016.07.08 12:55:59
Nem is MERT ez egy Cím: Az elfajzott.   Általában véve, mindenki, amikor rábukkan egy blogra, várja az isteni megváltást. Vagy is, előszó, vagy legalább is most legyen az.    Hát, itt nem isteni megváltást fogsz kapni, hanem olvasni fogsz. Rengeteget. Gyakorlatilag, egy olyan emberről, egy…..
Ha most abban reménykedsz, hogy valami újat fogsz olvasni a pergetésről, akkor menj tévézni.       Mert most ugyanis szeretnék cáfoló tesztet írni egy olyan botról aminek nem a pergetéshez van köze. Jó pár napja a kedvenc Maver Powerlite, 2 részes, 3 méteres, és 4 éves matchbotom…..
Az Esox Hunter.   Pontosabban egy wobblerről van szó, amit szerény személyem készített el a napokban. Eddig két nap ment rá, és még 3 fog a száradás miatt. Na, de ennyire ne rohanjunk előre.    Wobblert készíteni bárkit tud, akinek ügyes keze, és szereti a színeket. *ugrálva jelentkezik*. Az én…..
III.Tápiómente Bajnoka - Mészáros Bence Vándorkupa Egyéni Parti Pergető Kupa    Hajnal 1kor azon izéltem, hogy aludni kéne. Cuccokat a kocsiba pakoltuk, átnéztük a botokat, wobblereket és társai. A csomagtartóban helyett kapott a július gyermek horgászversenyre felajánlott 3 zacskó ajándék, és 5…..
Esős családi győzelem.   Na, de nem úgy...    Szóval. Idén a tavalyi győzelem margójára, nővérem is benevezett a versenyre. Előtte két héttel fordult meg a fejünkben, hogy talán kéne gyakorolni. Egy héttel később meg hogy talán nagyon kéne gyakorolni. Előtte egy nappal Domonyi II-es tavon meg…..
Majosháza-Harcsa horgásztó Monarch Dok Spinning Cup 2016.04.03.      Az idei első pergető verseny, egyenlő volt az önmegsemmisüléssel. Nem otthonról indultunk, de időben, és az út sem volt bonyolult. A tó megközelítése sem, bár azért pár méterrel odébb a buszmegállóban meg kellett fordulnunk,…..
Lerágott csont, de annyira még sem. A horgászat a mai napig az a sport, hobbi, aminek egyre többen kezdenek hódolni. Fiatalok, idősek, öregek...fiúk. LÁNYOK. Hogy miért emeltem ki? Mert izgalmas téma, főleg számomra, mint női horgász. A mi kedvenc tavunkon ha látok is lányokat-nőket, ők általában…..
Ez az idei első bejegyzésem, noha 17 centis a jég a tavunkon, és javában zajlik a MOHOSZ-nál a vízkiosztás. Viszont ez nem gátol meg abban hogy írjak az uborka szezonban. Nem is olyan rég (tavaly) karácsonyra kaptam egy botot. Na, de hogy? :D Meghalt az asztali gép alaplapja, és elhozattam xy…..
… és bámulod a botot. Hallod pár embertől az ismerőseid között. Neten, munkában, suliban…bárhol. Az álladat támasztva ellenséges homlokráncolás közepette bámulsz rá, és elfúló haraggal pufogsz magadban: „Bár csak tényleg erről szólna.”                …..
Helyszín: Lajosmizse, Füzes-tó Nap: 2015.10.18. ------ Fekvés: előtte való nap éjfél+30 perc. Ébresztő: Aznap hajnali 4.30 ------ Felszerelés: Cormoran R.M Drop shot+Abu g. orsó, Shinobi D. fonott. Alcedo Modularis Spin+Ryobi Ecusima+Trabucco monofil Okuma Pink Pearl+Okuma+…..
Nos hol is kezdjem... talán ott, hogy előtte lévő nap nem túl sokat aludtunk tesómmal. Azért is, mert új tóra mentünk, meg azért is, mert nem tudtuk mi fog várni, és mert találkozhattunk a Pecatúrásokkal. Igen, velük! :)   Szóval reggel a gps piszkálás után úgy bő egy óra…..
Legalább is, nekem a mai napig ismeretelen dolog.   Csak onnan jutott eszembe, hogy rendet raktam a Daiwa wobbleres táskában. Még a versenyen nyertem a hozzá való ólmot, de a mai napig nem tudtam, hogy valójában mire való. Elvileg, sügérre, süllőre, meg ha minden igaz akkor csukára…..
A tó, ahol mindig történik valami.   Domonyvölgyi II. horgásztó.      Nos, kezdjük ott, hogy mi ismerős által kerültünk erre a tóra, úgy 8-10 éve, és a lendületünk…..