Regisztráció Blogot indítok
Adatok
igazat mondok

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves/kedvetlen Fidesz-szavazók! Ma egy éve, hogy újra felhatalmazást adtatok Orbán Viktornak, hogy eltorzított választási rendszere alapján tovább uralkodjon Magyarországon. Nem tudom, értitek-e, látjátok-e, mi lett a hazánkból? Nem az elmúlt egy év alatt, hanem az elmúlt öt…..
igazat mondok 2015.04.07 10:25:00
A magánnyugdíj pénztárból nem volt kötelező kilépni mint amikor megalakultak akkor kötelező volt a belépés! Az állam biztosítani tudja az emberek nyugdíját a következő 20-30 évre. A földtörvény biztosítja, hogy ne külföldi kézben legyenek a jó minőségű magyar termőföldek amik a világ legjobb termőföldjeihez tartozik.
Azt ne felejtsük el, hogy az Eu-s támogatások az előző ciklusban 15%-ban voltak gazdaságfejlesztésre fordíthatók most 60%-ban ami nagyon nagy különbség. Az embereket kárpótolni fogják a brókercégek ügyében az ilyen eljárás nem volt bevett az előző vezetés alatt. A hosszú várólisták sem most lettek vezetve a Gyurcsány éra alatt lett ez kidolgozva. Az egészségügyben lassan de végre fizetések növekedése volt és még várható is. A tanárok fizetése elég nagy mértékben nőtt jobban mint előtte bármikor. Nem ez a kormány tette fizetősé a felsőoktatást amúgy aki eléri a szintet az államilag támogatott képzésekben részesülhet. A büfészakokat viszont próbálják egyre jobban kiiktatni ami nem megy egyik percről a másikra.
A családi adókedvezménynek köszönhetően sokkal jobban járnak a magyar családok mint előtte bármikor(mint az előtte levő családellenes politikának köszönhetően).
Szerintem az országot nem a mostani kormány adósította el hanem az akik 5000milliárdot felvettek és a következő kormányra hagyták a törlesztését. IMF hitelt felvevőknek akik adósságspirálba lökték az országot. Az energetikába való befektetés jó üzlet nem külföldről hanem itthonról biztosítjuk az enrgiánkat nem függünk senkitől. Persze a megújuló energia jó viszont nem képes olcsón fedezni energiaszükségletünket.
A keleti és déli nyitás miért is rossz? Újabb piacok és gyorsan fejlődő országok partnerei lehetünk. A nyugatnak részei vagyunk nem kell nyitni meg vannak Magyarország kapcsolatai pl. Németország a legszorosabb partnerünk.
Gyurcsány idején jobb volt? Amikor az emberek felvették hitelüket devizában mára meg képtelenek azt törleszteni amit a mostani kormánynak kell természetesen megoldani. Persze ilyenkor jön az, hogy az első Orbán kormány alatt kezdődött a devizahitelezés. Igen ez igaz de akkor a forinthitel is kedvező volt és nem hajszolták az embereket a devizahitel felvételébe. 2002körül még kb 1% vett fel devizában hitelt ez a szám 2004-re 150szeresére nőtt.
Az áfával kapcsolatban csak annyit, hogy 2002-ben 12% volt 2010-re megemelték 25%ra több mint a duplájára. Ki emelte meg több mint 100%-al?
Mikor emelkedtek a közüzemi számlák egy éven belül 4-5ször ? Mikor emelkedett az államadósság a duplájára? És kinek kell ezt is helyre tennie.
Ahhoz képest, hogy mindneki rajtunk röhög és állítólag nem jönnek ide befektetők naponta lehet hallani, hogy újabb befektetések jönnek az országba és a gazdaság a várnál jobban bővül a hiányt meg tartani tudjuk. 2010 előtt soha nem tudtuk tartani volt olyan, hogy majdnem 10% volt.
Most sok pénzügyi érdeket sértett meg a kormány pl. bankadó, rezsicsökkentés, multikra kivetett adó.
igazat mondok 2015.04.07 14:31:51
@István Tamasi:
Örülök, hogy kulturált hangnemben írt ez sokszor nem így megy!
hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81ltal%C3%A1nos_forgalmi_ad%C3%B3
Innen vettem az Áfá-val kapcsolatos dolgot a Mo.-i története alatt.
A magánnyugdíj dologgal nem fogunk dűlőre jutni.
Az államadósság www.akk.hu/object.8F795A09-653C-4C74-A293-63A17D6EEC49.ivy ezek szerint kevesebb százalékos arányban.
Azt írtam is, hogy az első Orbán-kormány vezette be a devizahitelt viszont azt is írtam, hogy 2002-ben alig volt aki felvette mivel volt kedvező forint hitel is 2004-re 150szeresére nőtt a devizahitelek.
Az IMF nem jótékonysági szervezet kemény megszorításokat kell véghezvinni ami nem az embereket szolgálja. A külső adósságállományt belsőre cserélte a kormány ami az ország kiszolgáltatottságát csökkenti.
Az egykulcsos adónál aki többet keres többet is adózik, így is kisebb a kulcs mint az előtte levő úgy emlékszem 18%-os alsó kulcsé.
Szerintem a keleti és déli nyitás hasznot fog még hozni a nyugatival meg meg kell őrizni a jó viszonyt (persze mindenhol lehetnek nézeteltérések).
A tanárok többet keresnek ezt onnan veszem mert tanároktól hallottam (nem volt ekkor emelés az oktatásban szerintem de lehet, hogy tévedek).
A legnagyobb baj, hogy 2010-ben egy romhalmazt hagytak maguk után a szocialisták és a fidesznek kellett helyreállítani. 2010 októberére fizetésképtelenné vált az ország és a semmiből kellett a kormánynak 500milliárdot összeszednie. Mára a gazdaság beindult a várakozások felett teljesít. Az Áfa csökkentés is reális ebben a ciklusban csak úgy mint az 1%-os szja.
igazat mondok 2015.04.07 15:50:14
@István Tamasi:
Nem vissza vonultam csak ön azt mondja, hogy ellopták én azt, hogy nem és soha nem jutunk a végére.
De majd meglátjuk ebben a 2-3 évben kinek volt igaza.
De szerintem ma Magyarországon nincs a fideszen kívül olyan párt aki el tudná vezetni az országot.