Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bölcsbögöly (törölt)

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
El tudjátok képzelni, milyen pofát vágtak ezek a hanyatló európaiak, amikor meghallották, hogy halálbüntetés? Egy velejéig korrupt országban halálbüntetésről álmodozik a miniszterelnök. Ennél jobb kombót, keresve se találni ezen az öreg, dekadens kontinensen. Ja, és ráadásul…..
bölcsbögöly (törölt) 2015.05.02 17:55:30
@Shlomo a halott zsidó terrorista: Már megbocsáss, de mégis mit tudsz te az én vallási vagy világnézeti meggyőződésemről?

Azért sok hülyeséget hallottam már tényleg, de Jézus mint a kivégzések apostola? Ezt még te se gondolhatod komolyan, csak nagyon belelovalódtál. Talán nem ártana, ha bemennél egyszer egy templomba, és elbeszélgetnél ezekről a dolgokról egy pappal.
Vannak, akik szerint a Fidesz által közel két évtizede folytatott demagóg, álnemzeti politika összefüggésben van a szélsőjobb térnyerésével. Ön egyetért ezekkel a véleményekkel? Olvasta, azt a sok rosszindulatú, kérdésbe csomagolt rasszista állásfoglalást, amivel…..
bölcsbögöly (törölt) 2015.04.25 15:25:18
@Brix: azért az ellenzékről is sok mindent elárul, hogy nem tudtak egy olyan faék-egyszerű mondandót se megfogalmazni tavaly, mint hogy Paks II ügyében népszavazást tartanának...
A Fidesz nem találja a megfejtést. A baloldal sem: egyszer be lehet állni egy (látszólag) független jelölt mögé, de egy országos kampányt nem lehet a pártszíneket kitakarva levezényelni. Ezek a színek pedig egyelőre csak egy-egy településen, fővárosi kerületben bizonyulnak…..
bölcsbögöly (törölt) 2015.04.15 15:00:54
@Kivlov: Ez így van, csak hát az a kérdés, hogy mi a politikus célja, az ország sorsát - a saját ideológiája, világképe, kompetenciája szerint - jobbra fordítani; vagy a hatalmat mindenáron megtartani. Nincsenek illúzióim, de ezért tartunk itt.

Az a baj, hogy a politikusok (legalábbis az élvonalbeliek) láthatóan nem értik, hogy a demokrácia azt is jelenti, hogy minden politikus végső sorsa a bukás, a kérdés csak az, hogy megvárja-e, vagy visszavonul előtte (netán időelőtt elhalálozik). És azt nem látom, aki nem a hatalom és azzal járó vagyon öncéljáért vág bele, hanem világos és önérdektől nagyjából mentes tervei arra nézve vannak, mit kezd az országgal a 4,5,8 stb. évben, ami megadatik. Ebben a balkáni közegben ez nem csoda.

Divat fikázni az amerikai demokráciát, de egy második ciklusát töltő elnöknek pl. nem kell az újraválasztásával foglalkoznia, és ez jó. Ennek kéne vonatkoznia a miniszterelnökökre is.
bölcsbögöly (törölt) 2015.04.15 18:08:34
@Sir Galahad: igen, de akkor el lehetne mondani a védelmükben, hogy végre ők voltak azok, akik csináltak is valamit. A Bokros csomag is finoman szólva ellentmondásos megítélésű, de az volt az első és utolsó eset a rendszerváltás utá, amikor valaki érdemben hozzá mert nyúlni a rendszerhzez. Az megint más kérdés, hogy az "elmúlt 8 évben" szerencsésen tönkre tették ennek hozzadékát.
Szociáldemokrácia Tapolca után 2015.04.14 00:45:59
Ezen a választáson mindenki vesztett. Elsősorban a kormánypárt. Mostanra nyilvánvalóvá vált teljesen, hogy a Fidesznek annyi. Eddig bírta, kifutotta magát. Eltulajdonítottak annyit a közösből, amennyit csak tudtak, szégyellni már régen nem szégyellnek semmit. Lassanként…..
bölcsbögöly (törölt) 2015.04.14 19:23:36
@röf: @Szálló monitorok: gyerekek, ha megdöglött a ló, száljatok le róla, már ha idézhetek a kedves vezetőtől.
Mindenki tudja, hogy mi aztán tényleg sima, őszinte Fidesz-rajongók vagyunk, igazi civilek - ellentétben a mindig ugyanazt a párezres (ám annál hangosabb) rajongótábort felvonultató Millával és klónjaival - nem beszélve a számlaképes bloggerkollégák ezreiről. Úgyhogy ha valaki tiszta szívvel tud…..
bölcsbögöly (törölt) 2015.04.14 19:21:29
@Hari Seldon 2: remélem, a Seldon-féle egyenletek is ezt mutatják :)
Bár a hivatalos eredmény megszületésére jó pár napot még biztosan várni kell, kijelenthető, hogy a tapolcai (Veszprém 3.) választókerületben szinte biztosan győzött a jobbikos Rig Lajos. Az időközi választásokon megszokott módon a részvétel jócskán elmaradt a részvétel a…..
bölcsbögöly (törölt) 2015.04.13 21:48:09
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: ő mindig is óceániával háborúzott.

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: szépen összefoglaltad a helyzetet, bár ilyen hosszú kommentet kevesen olvasnak el :)
Orbán szájából az elmúlt években is gyakran hallani kedvenc ellenségképének, a kommunistáknak megidézését, bár 25 évvel a rendszerváltás után már jóval megkopottabban lehet a saját tábort az efféle árokásással feltüzelni. Mindeközben a fideszes gazdaságpolitikában…..
bölcsbögöly (törölt) 2015.04.08 19:15:52
@különvélemény2:

Körberöhöghetsz, de attól még nem lesz igazad. Abban egyébként egyetértek veled, hogy jobb állapotban van a gazdaság mint 2010-ben, de a javulás minimális, a régió ellép mellettünk. A fejlődés meg se közelíti az elvi lehetőségeinket, a versenyképességünk romokban, és attól tartok se te, se én nem éljük meg, hogy utólérjük Ausztriát. De ha minden így marad, Szlovákiát se.

- hát épp ezt mondom, hogy az enyhén kozmetikázott 76,9 minimális javulás a 80-hoz képest 4 év alatt, és nézd a nettó adósságot is, ami meg nő.

- és miből vásárolunk? na többek közt ezért nem csökken az adósság. És minek? Jobb dolga nincs az államnak?

- hiába méred az EU-hoz, attól hogy egy évben gyorsabban növünk, még soha nem fogjuk utolérni. Már csak a románok és a bolgárok szegényebbek nálunk, de - főleg a románok - hosszú távon sokkal gyorsabban fejlődnek.

- mi az, hogy az infláció stagnálása? te érted amit írsz? az azt jelentené, hogy az infláció (ami egy százalékos érték) nem változik. A baj a tartós defláció (negatív infláció), és az ún. stagfláció, aminek szintén utánanézhetsz, ha gondolod.

(A nagybetű MEGBOCSÁTVA :D)
bölcsbögöly (törölt) 2015.04.08 20:29:14
@különvélemény2: hát jobbikosnak még nem hívtak, ez egyébként tipikus fideszes/szoci/jobbikos, stb. magatartás, hogy megcímzed a másikat valaminek. Mármost van az országnak az a fele, amelyik egyik pártnak se híve, hát én ebbe tartozom.

- De ellépett. Nem most, hanem az elmúltnyolcévben, de ez nem változtat azon, hogy szarul élünk most is. Még a lemaradás mértéke se csökkent érdemben.
- Nagyobbrészt egyetértek, Meggyesi és Gyuresz gazdaságpolitikája se volt sokkal jobb, csak az másként volt rossz.
- Nyilván nem keveset loptak, de az is baj, hogy hülyeségekre költöttek akkor is.

Mindazonáltal, akármennyit lopott az MSZP (és a Szadeszt se felejtsük el teljesen), és akármilyen hibái voltak ezen túlmenően, ez nem mentesíti semmilyen felelősség alól a most regnálókat. Ez most kb. olyan, hogy ha a szomszédom rabol, akkor én is harisnyát húzok. És az sem érv, hogy mindig és mindenhol van politikai korrupció, mert ez nem teszi elfogadhatóvá. Más példával: mindig vannak gyilkosságok, kortól és rendszertől függetlenül - mentsége ez a gyilkosnak?
bölcsbögöly (törölt) 2015.04.08 22:38:26
@dunántúli gyerek: hogyhogy nem mond nevet? ott egy bazi nagy táblázat a szöveg közepén, ha elolvasnád...
Azt mondta az idegen szívű RTL Klub híradója a Policy Agenda megállapításaira hivatkozva, hogy Magyarországon sacckábé egy millió ember nyomorog, éhezik, a létminimum alatt keres. Vagyis sokan annak dacára is nélkülöznek, hogy közben dolgoznak, azaz kvázi állandó jövedelemmel…..
bölcsbögöly (törölt) 2015.04.05 18:50:45
@István Tamasi: Hát nem :)))

@♔bаtyu♔: A kazah mióta finnugor nép? De menj csak és barátkozz velök, csak innen pusztulj már ki.
bölcsbögöly (törölt) 2015.04.05 18:39:42
@bölcsbagoly: ejj mán nicket lopni is egyre nehezebb, rohadt fideszlipsik!
bölcsbögöly (törölt) 2015.04.05 18:40:50
@István Tamasi: nem akarlak elkeseríteni, de batyuval vitatkozni nem egy kellemes időtöltés. Az oviban földugtak neki egy papagájt, azt azóta se jött ki.