Regisztráció Blogot indítok
Adatok
empatika

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok nő fejében él egy kép arról, milyen anya is szeretne majd lenni. Az, hogy ezen fantáziál és elképzelései vannak, már része az anyává válás folyamatának. Az anyává válás pillanata nem úgy történik, hogy kedd hajnalban, amikor megszületett és kezemben tartom a kisfiam,hirtelen anya lettem.…..
A baba várás 9 hónapja a legtöbb nő életében meghatározó, és emlékezetes időszak. Ahány terhesség annyiféle hozzáállás. Már az is nagyon különböző, hogy ki hogy várja a babát, várja-e egyáltalán. Nem mindegy, hogy évek óta készülődünk, aztán nehezen is jön össze, vagy nem tervezzük, és mégis ott van…..
Az online tanácsadás kezdete a 70-es, 80-as évekre tehető, az Amerikai Egyesült Államokban akkoriban alakultak az első online önsegítő csoportok. Magyarországon különböző oldalakon a 90-es években jelentek meg különböző „pszichológus válaszol” rovatok, mára már elterjedt, hogy pszichológusok egyéni…..
Több kliensemmel való közös munkában tapasztalom, hogy sokaknál komoly bűntudattal jár, pusztán csak a gondolata is annak, hogy picit magukkal foglalkozzanak. Ez az érzés, akkor csúcsosodik ki leginkább, amikor családdá válnak. Azt látom a nőknél ez gyakoribb probléma, de egyáltalán nem ritka, hogy…..
Sok szeretettel várunk mindenkit a Seregélyesi Művelődési Házban június 6-án 18 órakkor! (Seregélyes Budapestről vonattal könnyen megközelíthető a Déli Pályaudvarból indulva. )Előadás és beszélgetés a krízisről, annak lehetséges kimeneteleiről, megoldásairól.Hogyan is…..
Életünk során sokszor történnek sorsfordító események. Van előtte az élet és van utána. Minden meg tud változni egy szempillantás alatt, a fontossági sorrendek átrendeződnek, megszűnik a biztonság, a világ folytonossága. Mit jelent a krízis valójában? Mit tehetünk, hogy vészelhetjük át életünk nehéz…..
  A legtöbb ember számára nehezen megérthető az a tény, amikor valaki a saját kezével vet véget az életének. Messziről szemlélve ez nehezen elfogadható, ennek oka, háttere, erkölcsi megítélése régóta foglalkoztatja az emberiséget. Összességében nézve komplex,…..
Empatika ANYAjegy előadás 2015.04.18 22:13:56
https://www.facebook.com/events/1571960356420018/ ..
„Hová szaladsz, értsd meg már, A vihar elől miért futnál?” Miért rohannánk el a vihar elől, ha van esernyőnk, esőkabátunk és különben is a vihar felfrissíti a levegőt…  A mai elcsépelten használt „felgyorsuló világ” kifejezés érvényes a párkapcsolatokra is.…..
Ahány kapcsolat, annyiféle szokás és értékrend. Minden kapcsolatnak saját története van. Az, ami nálunk működik, nem biztos, hogy másnál is megfelelő.Mégis van egy határ, amit ha partnerünk átlép, az már nem az egyenrangú kapcsolatra jellemző, hanem bántalmazásnak…..
Sokan sokszor és sokféleképpen próbálnak megszabadulni problémáiktól, távolodni konfliktusaiktól, menekülni életük útvesztőiből. Mégis milyen erők, pszichés mechanizmusok azok, melyek vissza-vissza húznak minket? Miért olyan nehéz a már nem működő megoldásmódjainkat,…..
Az autoimmun betegségek pszichológiai háttere Az autoimmun betegségeknek több mint 80 fajtája ismert jelenleg, és számuk folyamatosan bővül.  Az orvostudomány a sötétben tapogatózik, az okokat nem ismerik, leginkább tüneti kezelést adnak, hogy a beteg együtt tudjon élni…..
Mostani írásomban igyekszem körbejárni a pszichológus képzés állomásait szépen sorban... Mert ha a boltban időt szánunk arra, melyik tejet vesszük meg és csak hosszas tanulmányozás után választjuk ki álmaink autóját, akkor érdemes időt szánni arra is, kihez fordulunk…..