Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csippa

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog A www szerelmesei 2008.01.23 09:43:00
 A '90-es években mindannyian megtanultuk, hogy az internetes cím úgy kezdődik, hogy www, aztán jön a domain név. Technikailag ez már akkor sem volt feltétlenül így, a www nélküli változat webcímként használatának nem volt elvi akadálya. Sokak fejében a mai napig tartanak a…..
csippa 2008.02.14 00:52:27
Szerintem a www egy baromsag. Regen talan volt ertelme, de ma mar nem sok, terheleselosztas szempontjabol meg annal is kevesebb.


Raadasul szinte mindenki vvv-nek mondja, es nem duplaveduplaveduplave-nek, megsem irja senki sem vvv-nek.


Ha innen nezem a dolgot, akkor azt kell mondjam, hogy az egysegsugaru felhasznalo milyen okos, hiszen tudja, hogy az www es nem vvv. A masik oldalrol meg halljuk a domain nevet ekezetek nelkul, mert az a feltetelezes, hogy az user hulye.


A felhasznalo szerintem tanithato, es kifejezetten szereti, ha nem nezzuk hulyenek. Hulye az, aki nem kepes fel percben elmagyarazni, hogy mi a www es hogy miert nem kell mindent azzal kezdeni; lehet, hogy nem fogja teljesen megerteni, mirol van szo, de erezni fogja, hogy nem tekintik butanak, es ha egyszer szoba kerul a dolog, akkor emlekezni fog, hogy errol valaki mondott neki valamit.


Rossz a firefox, mert szo nelkul atiranyit, ahelyett, hogy megjelenitene egy oldalt, ahol mondana valami hasznosat. Hiaba kenyelmes - ha valami nem oktat, az butit.


Amugy kb egy honapja meg a domain.hu se jott be igy, es mostanra is csak annyira futotta nekik, hogy atiranyitanak a www.domain.hu/domain/ oldalra, ami egyfelol kulonosen bena azert, mert ketszer van benne a domain szo, masfelol a logojukon is csak a domain.hu felirat szerepel.


A kovetkezo linket ajanlom mindenki figyelmebe:


Why is .www deprecated?

no-www.org/