Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Relativ69

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lenti tesztet Mucsi Gábortól kaptam, köszönöm neki! Gondoltam egy merészet, hogy meglepem magam egy házimozi projektorral Karácsonyra. A hazai piac technikai tudása és ára alapján persze eszembe se jutott volna, de szembe futottam a képen látható termékkel az aliexpress.com-on. Legalább másfél…..
Relativ69 2017.06.02 00:01:47
@ronaldinhogaucho: Akartam szólni neked, de késtem kicsit.... :D

50 körül kapsz 1280x800-as felbontásban házimozit 3000 lumenest, és inkább azt vegyél, mint egy 480-ast 20-ért, és egy vásznat 26-ért. :)

Többnyire vászonra vetítünk prezentációkat, mozgóképeket, azonban sokszor előfordul, hogy falra tesszük.
Nincs számottevő különbség. Mondom mindezt komolyabb, drágább gépek társaságában....

Ebből gondolom, hogy inkább a felbontást fizesd ki a pénzből amit rá akarsz fordítani!
Egy hengeren, plafonról leengedett lepedő is jobb, mint egy 26.000.- ft-nyi kidobott extra.
Kezdeti nehézségeim ellenére csaknem egy év elteltével, végre megérkezett az úgynevezett Unic UC46 fantázia névre hallgató kínai projektor csoda. Picit kevesebb mint 16 ezer forintért. A csomagolásáról nem akarok sokat beszélni, ez a kép mindent elárul. A doboz hátoldalán láthatóak az adatai.…..
Relativ69 2017.06.01 23:37:00
@paperboy: NEM!

A kép felbontása (bárki bármit ír rosszul..) mindig a nagyobb számmal kezdődik, és a kisebbel folytatódik. Ez addig igaz, amíg fekvő képről, beszélünk. tehát a kérdésre a válasz, a 600x800-as felbontás soha nem lesz HD, azaz 720 soros, avagy P. pontos. Lévén az a készülék 800x600-as. Ahhoz hogy valós HD felbontást érj el, vagy azt übereld, szükséged lesz egy 1280x800-asra. Ebbe már belefér a 720p. És ez 16:10-es igy lehet nyomatni a filmeket vele. Ráadásul abban a felbontásban már 2-3000 lumenes gépek vannak, amik tűrnek némi félhomájt is a környezetben.
Amiről beszélünk az azonban már az itthoni palettán 100-130.000.- ft... a kinti ára 50-től kezdődik 70-80-nál tetőzik. pl. a Cheerlux masinériák.

Csak emlékeztetőül, hogy "miért rendel valaki kintről kínai fost?"

www.banggood.com/Cheerlux-CL720D-LED-Projector-3000LM-1280-x-800-Pixels-with-Analog-TV-Interface-Support-HDMI-USB-VGA-p-1087422.html?rmmds=search

ledprojektorok.hu/72-led-projektorok/110-lcd-projektorok/c-lux--cl-720-tv-3000-lumen?sort=p.price&order=ASC

Kedves cikkíró!
Gratulálok a cikkhez! ...a másikhoz is! Némi fondorlatot érzek a megjegyzésben, hogy "gyanúsan olcsó volt" :D
Áruljuk el az olvasóknak, hogy ez azért ne csak számodra legyen teljes kép, hanem az olvasó számára is!

NEM "GYANÚSAN OLCSÓ A KINTI KÍNAI" VACAK!
SAJNOS A BENTI KÍNAI VACAK, AMI GYANÚSAN DRÁGA!!!
SŐT A MÁRKÁS ÁMDE KÍNÁBAN GYÁRTOTT MÉG GYANÚSABB, HOGY MÁR - MÁR LESZEDÉS.

Hagyjuk ezt a kiabálós banga betűt... szo-szo brutális árrésre baromi nagy áfát ba... tesznek rá.
A fujitsu siemens a kínai gyártóé! Az IBM a kínaiaké. A Sharp-ot most vette meg a kínai, és vissza is hozta a projektor ágazatát... csakhogy mondjak új hírt is!.... a MOULINEX gépemre az van írva made in kina!

Hidd el, mindig lesznek ilyen emberek akik felismerik, hogy használható a kínai termék is.
Továbbá mindig lesznek olyanok, akik le fogják fikázni, mert megvették a drágára árazott készülékeket, és csalódottságukban szeretnék kitombolni magukból a dühöt amit éreznek, hogy átverték őket.

Sajnálom, de a sznob életforma drága! Ez van!

Részemről nem mennék bele mélyebben, mert pont szakembernek gondolom magam e téren.
Talán csak annyi, hogy normális használat esetén évente 20.000.- ft az égő egy normális projektorba, ha ilyen egyszerű irodait nézünk. Én is 50.000.-ért cserélgetem kb. évente, bár az extrém.
Házi kütyünek azonban max 3 év, és utolérlek egy HD minőségű gép árával, és ráverek még úgy 20 évet!

Azt kell tudni, hogy egy elektronika, az nem 30 év. Az 5-10 év max, és kell egy másik.
Moziélményre tökéletes egy 50-100.000.-Ft-os HD képes masina. Pár év és ennyiért kapsz full HD-t, pár év és kapsz UHD-t. NEM EZ A LÉNYEG!

A MOZI az NEM a pixelekről szól, és nem a fényerőről.

(Kifizetsz 2 rugót, bemész a moziba, felkapcsolják a villanyt, és nem látod a vetítést.... pedig ez a masina 8 misi.)

Kimész az udvarra, kiviszed a 3 kilós kütyüt, meg egy 5 kilós asztalt, és egy láda sört! Haverokkal leültök és a szomszéd falára nyomatod 3 méteresben a meccset, filmet akármit.
Na ebbe gondolj bele egy 50-100-150-500.000.-es HD FULL HD UHD OLED akármi szalámi TV-vel.
Mindennek megvan a felhasználási területe.
Nekem is azért kellett projektor otthonra, mert amit akarok azt megnézem a nem kicsi monitoromon!
Ha pedig fotelban akarok dögleni egy értékes film társaságában pihenve, sörözve akármi...., akkor áramot adok az 5.1-esnek, és megkezdem a mozizást!

UI.: "Ne nevezzük már házimozi projektornak...."
Had nevezzük már annak, elvégre az a neve!
- Mitől házimozi a házimozi?
1. MOZI: inaktív felületre vetített kép!
2. HÁZI: Otthoni körülmények között háztartásban használható.
3. Paramétereit tekintve nem 4:3-os prezentációra használt felbontás, hanem a filmek vetítésére alkalmas 16:10 - 16:9 (1,43:1 - - - 1,9:1) és a házimozi méreteket überelő valódi szélesvásznú film, a 2.4:1

Kedves cikkíró: Egy tanács!
A szomszédnak mond el, hogy a legjobb védelem a házának a falára az ezüstporos falfesték!
Ha Ő nagyobb mértékben szövegértő, mint az átlag funkcionális analfabéta hozzászólók jelentős része akik eddig már nem jutottak el úgysem, akkor nem veszi be! :D
Ebben az esetben javasold neki a kagylóhéj felhasználásával készült falfestéket!
Ha bejön, utána meghívhatod egy igazi moziélményre, vászon nélkül is! ;)

Mellesleg a mozi HD, ill. annál rosszabb filmeket játszik.... a jobbfajta mozikban is 2K van ami a HD. =(Ebbe a szabványba ne menjünk most bele..)
Ennél jobbak is léteznek, de ritka, és megfizethetetlenül drága.
Ez a xar felbontású anyag is manapság terás, vagy akár több terás merevlemezeken közlekedik a mozik között. Egy komolyabb mozifilm, sallangokkal együtt ki is tölti a terát. Kár itt UHD-kről beszélni.... ami mellesleg egy képkockánként digitálisan feljavított mese habbal!
20 év múlva megvitatjuk. addig jó mozizást a kis kínai kütyükön! Hajrá mozi!
A nagy dirrel-durral átadott hollandiai napelemes kerékpárút nem bírta túl sokáig, szűk két hónappal az üzembe helyezést követően ez első fagy hazavágta. November közepén írtunk kritikus hangvételű cikket a Solaroad bringaútról, amely a hollandiai Krommeniében valósult…..
Relativ69 2016.05.02 18:03:48
1. Li-ion több 1000x újratölthető, csak szólok.
Egy olyan akkumulátort használok 10 éve, amire a szakemberek 1000 KATONAI járműindítást irányoznak selejtezés előtt. Brutálisan alábecsülték.
Így a lesz-e olyan akkumulátort két dolog miatt sem tudom elfogadni.

Egy, mert itt az izzó esete, amit 1000 óra üzemidőre terveztek SZÁNDÉKOSAN a "okostojás megfizethető szakemberek." Ellenben egy égő képes több mint 100 éven át is működni.
www.erdekesvilag.hu/112-eve-vilagit-egy-villanykorte-egy-amerikai-tuzoltosagon/
A történet megér egy misét, ami mutatja, mennyire képben vannak a "SZAKEMBEREK" akik ROSSZUL tanulták hogyan kell égőt készíteni.
Most tanulmányozzák, amit 100 éve még tudtak, de a gyár megszűnt, mert eltörölték.
Ebbe még nem is fontam bele azt a rengeteg ezúttal bebizonyosodott összeesküvés elméletet, ami a mai energetikai szakemberek agyát is blokkolja, hogy nehogy eszükbe jusson nyitottnak lenni, mert még a végén valaki szabad energiát használ fel, akkor oda lesz a kevesek világuralmi pozíciója.

2. Ha már így személyeskedünk arról mekkora nulla vagyok, amit persze magam is leírtam, miszerint nem vagyok szakember... csak elsiklott a szemed előtt, hogy tovább gyalázhass értelmetlenül.
Épp ebben az írásodban borítottad be hatalmas szaktudásoddal Orbán Viktor álmát, amit az ő szakemberei terveztek, és ki is számoltak.
Ha nem a gyalázkodásra fordítanád az energiád, hanem írás értelmezésre, jómagam is ellene vagyok az ilyetén fűtésnek. Írtam is, hogy beállamosította a távhőt emiatt. Nyilván ezt nem dicséretből írtam. Azonban ha egyáltalán képes lennél figyelembe venni miről is írok, vagy írnak mások, akkor nem tudnál úgy megírni valamit, hogy az szöges ellentéte legyen a mondandómnak ellenére, hogy egy irányba haladunk.
Egyikőnk sem ért egyet az atom hőjével fűtött városokkal, és falvakkal, de te úgy írsz, mintha te találtad volna fel a spanyol viaszt, én meg ostoba lennék. Úgy tálalod, mintha mást írtam volna. Pedig egyszerű a példa. TÉNYT ÍRTAM LE! Lesz ilyen, mint a dupla atomerőmű. Ha tetszik, ha nem.
Így nem is kell számolnom. Nincs is miért. Én írtam:
Nem vagyok energetikus, nem érdekel az erről kiadott középiskolás dogma sem.
Tényt írtam, lesz ilyen, ellenére annak, hogy te máshogy gondolod.
Tehát nem kell számolnom, csak az ősz hajszálaim.

3. Gyűlölöm ismételni magam, főleg olyan embernek, aki szakmai dogmákkal alátámasztgatott materiális gondolkodású ember. (segítek: szemellenző.)
Megragadom az alkalmat, nem kell gyógypedagógia. A háztetőnkön van napelem, és mai árfolyam mellett visszatáplálunk 120.000.-Ft energiát, így nem kell fáradnod. Mielőtt felkerült, tájékozódtam a témával kapcsolatban.
Azt pedig ismétlem, ami kimaradt a fizika könyvedből:
Az energia vezetéséhez nem kell kábel!!!
...de hogy ne kelljen kvantumfizikába vágnod, mert szerelmes vagy a materializmusba, leírom... elfér a napelemes aszfaltba egy vezető áramkábel. több is, így nem kell irtani a fákat, erdőket, hogy ne nőjön, dőljön rá az ág.

4. Lendkerék, alsóvezeték, gravitációs hajtómű, mágneses rezonancia.
(csakhogy párat említsek...) és hogy elszakadj végre a drótoktól!
40-es években fejlesztett, 50 években tesztelt lendkerekes tömegközlekedési eszköz;
mágnesvasút; metro;
Mercédesz által kigondolt nemzetközi "trolikamion";
drót nélküli telefontöltő;
auto mechanik karóra;
stb. stb. úgysem érdekel a számodra sci-fi kategória, amiből néha kicsit itt-ott kicsurrantanak.

Felesleges ismét sértegetni az általános ismeretek fizikájával, mivel elbeszélünk egymás mellett, de legalább volt egy kérdésnek vélhető okfejtésed így választ érdemel.
A jármű 35 kg. Magyar fejlesztésű napelemes "auto" egyeseknek zárt fekvő bringa, és én esélyes, hogy nem férnék bele, és nem is szívesen mennék egy csomó dogmák közt élő vakon hívő benzingőzagyú autós közé vele, de ettől még létezik.

Ezt hagyd ki a fikázásból kérlek, hiszen mégiscsak egy világhírű magyar eredmény, amit a Holland nagykövet energetikai előadása keretében támogat.

Ez a verda nem egy családi szállító, de azért az alaptéma egy napelemes bringaút, amin akár futhatna is. mondjuk felette, mondjuk felhasználva az energiáját, mondjuk mágneses rezonancia elvén. Így nem is kéne rá a járműre a napelem, és ha már itt tartunk, lehetne nehezebb, több személyes, családi, mert akkor is elbírná egy napelemes út.

Drága! Nem vagyok irónia ellen oltva, a kábeldob témát láthatóan fel is tekertem, így a meccslabda nálam. ;)

Ha a lendkerekes megoldás kiváló lett volna, akkor 3 tonnás lendkerekű, csuklós buszok futnák a pár kilométeres szakaszaikat Pesten.
Erről nincs is mit írnunk. Hiszen egy olyan ötlet, aminél van jobb, de ennek ellenére nem álltak elé, hogy hülyeség, és nem kell ilyet csinálni. Most már tudják, túl necces pár kilométerenként "felhúzni".
Relativ69 2016.05.02 18:19:59
Szeretnék mindenre felelni, de eddig és nem tovább, így folytatom pár sorban még:
Innen összemosnám, mert van ezeregy dolgom, mintsem több időt szánjak egy meddő vitára.

Hidrogén, alkohol, PB, <-- bár én nem PB-t írtam... metán... VS üzemanyag cella.
Hidrogén alapú társadalom...? Olajmulti...?
Te sem gondolod, hogy annyira hülye vagyok, hogy leakkumulátoroznám a járdát.

Wmiki 2.0???

Megpróbálom összefoglalni, bár az előző vitából semmit nem értettem. A sajátom meg nem vita, csak az lett belőle, mint egy jó politikai csavar az öszödi beszédből.

Összefoglalva, hogy miből van a nem létező vita:

Te leírod, hogy a napelemes járda, hülyeség. A O. Viktor féle hővezetés hülyeség. Amúgy külföldi példa mutatja, hogy működik... ellenére ennek én sem hiszek benne, de másért.
Felsorolsz egy már kidolgozott lehetőségre, és tesztfeladatot ellátó találmányra egy csomó ellenérvet. Keresed erősen a kákán a csomót a napelem felhasználásának szélesítésében. Látszólag mindenbe belekötsz. Mindenkivel vitába szállsz, aki a próbálkozásban lát egy jövőképet. Esélyt nem akarsz adni és ezt szakmailag próbálod magyarázni, amit már mások megtettek, különben el sem kezdték volna.

Én ennek ellenére, teszek egy nem szakmai hozzászólást. Ami annyit tartalmaz, hogy az ilyen találmányok, nem csak az energetikai számításokon alapszanak, hanem vannak járulékos számítások is mellette, amihez már jobban értek. Ezt persze nem erőltetem, mert ez nem tatozik ide, csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy nézzük szélesebb látókörrel!
Főleg úgy, hogy ezek a dolgok valaminek a kezdete, amit ne kezeljünk úgy, hogy nyomjuk már el az otthonról hozott kielégítetlen pesszimizmusunkkal, hanem támogassunk minden kezdeményezést, ami csak egy kicsit is hozzátehet egy normális univerzumban való létjogosultsághoz.

Magyarul:
Ne legyetek már ilyen pesszimisták!
Keressétek kicsit az optimizmusotokat emberek!!!

Erről szólt az én írásom, nem egy meddő vita kezdéséről.
Nem arra megy a téma, hogy miről írok, és miért, hanem arra, hogyan lehet belekötni más irányú véleménybe.

Ez nem jó. Frissíteni kell!
El kell menni Moziba, étterembe, egy jó masszázsra, ki a friss levegőre Kovács úrral, és élvezni kell az életet, ahelyett, hogy rá kelljen görcsölni arra, ami már megvan.
Ha meg nem tetszik OV hővezeték, és a vele járó államosítás, akkor ott a lehetőség szavazáskor. Nem itt kell kifejteni, mekkora sz*rt ér a mostanában létrehozott összes garancia időn belül tönkremenő dolgok létrehozásainak együttese.

Úgy vélem tehát, kár abból bármit is faragni, hogy létrehoztak egy utat.
Nem erre kell görcsölni.
Majd kiderül mit hoz a teszt.
Arról kell írni, hogy pro kontra, érdemes-e hasonlókat létrehozni mindenhol, ahol csak lehet. Akár kiváltva az atomot. Esélyes, hogy a földre elég a fény, hő, szél, víz, és egyéb természetes erők energiája. Nem kéne égetni, és atomot hasítani.
Relativ69 2016.05.03 09:28:55
A szövegtértelmezésed a béka segge alatt van.

"csuklós buszok futnák a pár kilométeres szakaszaikat Pesten."
"Most már tudják, túl necces pár kilométerenként "felhúzni"."

Mert ugye nem válaszoltam a távolságra.

Nem is tudom mi a fenének írok, ha nem olvasod el figyelmesen.
Bár tudom. eddig is csak azoknak írtam, akik épeszű emberek, és olvassák még.
de már szerintem nem jut el senki, mert ekkora gyökérséget kevesen olvasnak végig.
Ha valaki mégis eljut idáig, mert épp nagyon ráér értelmetlen vontatott írásokra...:
Nekik mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy adott egy napelemes út,
mint ahogy adott lenne még sok minden ahhoz, hogy az élet egyszerűbb legyen,
de az ilyen gyökerek minden kákán csomót keresve megakadályozzák, hogy valaha is fejlődjön a világ.

Vannak sajnos olyan emberek, akik megmagyarázák, hogy a döglött ló alszik.
Feleslegesen, mert létezik.
Aki ezt átolvasta, rájött, hogy soha nem beszéltem a tesla nevű autóról, csak magáról Tesláról. Bárkit és bármit említek, csak azért is ki lesz forgatva, hogy villogtassa fizikai témában szerzet agymosott tanulmányait.

Tesla kísérletei fizika órán tanultakat meghazuttoló tények, amelyek itt ott előtérbe kerülnek, mert teret hódít a sznob maradi hatalomvágyas emberek felett.
Az, hogy a telefon töltés egyelőre kis távolság, az csak annyi, hogy kis kiszivárogtatás... mert nem merik elővenni a technológiát még.
Csak tovább kell a témát olvasni, és kiderül, hogy megy az nagyobb távolságra is.
A másik, hogy hova is kéne, mivel az eszköz, és a napelemes kerékpárút, között a távolság igen kicsi, mondhatni érintik egymást.

...de maradjunk a tényeknél, mert így munkaidőben nem kívánok regényt írni.
Bármit is írok, nem arról szól, hogy mindenáron megcáfoljak egy energetikai és gazdasági szakemberek által már megoldott tényt, hanem arról, hogy azok akik ezt teszik minden területen, azoknak üzenjek:
Lehet nézni egy másik szemszögből! Egy másik oldalról. Relatív!!!
Lehet engedni, és támogatni, hogy az emberiség tovább fejlődjön, és próbálkozzon!

Önnek pedig mindenképp javaslom, hogy közelítsen Kovács úrhoz, és igyekezzen kielégíteni saját kémiai szükségleteit a fizika segítségével!
Erősen gyanítom, hogy ennyi tanulmányt ilyen erőszakosan villogtatva azok próbálkozása, akik az élet területén erősen visszafogott kielégítetlen életet élve elismerések és dicséretek, bókok nélkül élnek. ..és akkor én is finoman fogalmaztam.
Sajnos gyanítom, hogy már bottal sem piszkálja senki, mert nyilván az életben is megmagyarázza, hogy hogyan kell kontaktust teremteni, és elvárja, hogy egy kielégülés legyen minimum gazdaságos, és materiálisan elfogadható.
Egy ilyen kötözködésre, témára ennyi időt rászánva pedig egészen biztos az eltengetett élet.
Azt hiszem én szeretnék inkább fizikai analfabetizmusban meghalni, mosolygó arccal a ravatalban, több száz, több ezer ember tiszteletével, ahogy arra gondolnak, hogy mindig meg akarta váltani a világot más szempontokat nézve...
Minthogy azt lássam: Na végre oda került ahova való, most már nem kell hallanom a hülyeségeit, és nem kell neki örökké bólogatnom. Végre fejlődhet a világ nélküle.

Jó blogfigyelést!

Nekem van ezerszer fontosabb dolgom is ennél. Örömet kell okozzak másoknak!
Hátha még lesz valaki, aki megpróbálja felnyitni a szemeket, és le lehet hurrogni bele lehet kötni minden gondolatába, meg lehet keseríteni az életét, vissza lehet vetni a fejlődést!