Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Praetor

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre gyakrabban hallani azt, hogy bojkottálni kéne az Olimpiát, mert ugye Tibetben balhé van. Vagyis Tibetben 60 éve tapossák sárba az emberi jogokat, de Pekingnek kellett adni az Olimpiát, hogy ezt mindenki észrevegye. Az olimpiai eszme a népek barátságát hirdeti: béka vagy te…..
Praetor 2008.06.19 20:01:19
1. aki szeretne Tibetről olvasni (kivételesen nem Wikipedia-s forrásból), annak ajánlom a korábbi blogom egyik bejegyzését, amely egy egyetemi előadás jegyzete egy Tibet-szakértőtől: edmond.freeblog.hu/archives/2008/04/16/Ronahati_Cecilia_eloadasa_Tibetrol_aprilis_16/

De néhány érdekesség:
- az emigráns tibetiek nagyrész sohasem járt Tibetben, legfeljebb turistaként,
- Tibetnek nem biztos, hogy hasznára válna az önállóság, lévén az emigránsok óriási száma és magas képzettségük, súlyos gazdasági és társadalmi szakadékot eredményezne a tibeti társadalomban
- azok a képek, amelyeket lehetett látni a médiában a tibeti lázongásokról, mind Nepálban készültek...

2. A "free Tibet" mozgalomnak két nagy formája van, egyrészt a trendi nyugati, a másik viszont kemény üzlet, melyet tibeti emigránsok sejtjei üzemeltetnek világszerte.

3. Nem látom sok értelmét a vitának arról, hogy Kína mennyire tiporja sárba a jogokat vagy mennyire nem. Sokak Kínát illető anyázása abból fakad(hat), hogy a nyugati kultúrkör értékeihez, viszonyaihoz hasonlítanak, de Kína teljesen más tészta. Másrészt meg a Nyugat is szívesen ápol szoros (értsd: nemcsak gazdasági, hanem politikai és stratégiai) kapcsolatokat diktatóriuks rezsimekkel (pl. az USA Szaúd-Arábiával, amihez képest Kína piskóta).
Republicator Autózunk, vaze? 2008.06.09 17:18:00
Gőzerővel építünk autópályákat, gyorsforgalmi és főútvonalakat, miközben megállíthatatlanul nőnek az üzemanyagárak, és egyes vélemények (pl. olajcsúcs-elmélet) szerint nem is fognak már nagyon megállni. Ráadásul még az aszfalthoz is kell az a fránya olaj, attól olyan…..