Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ugyvedblog.admin

13 bejegyzést írt és 315 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zugügyvéd a blog szponzora kérésére teszi ki az alábbi reklámot: Megjelent a CompLex Kiadó Ügyvédjelölt e-tananyag nevű új kiadványa! Az elektronikus kiadvány gyakorlati segítséget nyújt azoknak a joghallgatóknak és fiatal jogászoknak, akik ügyvédi irodában…..
ugyvedblog.admin 2009.11.18 12:34:55
@3006: Mégsem fogadta el a kamara a bevétellel kapcsolatos szabályokat...
Az én kis blogom... Uhhhh.... 2009.11.11 19:17:59
Nagyon vegyes napom volt...gyakorlatilag nagyon össze vagyok kuszálódva. Ma úgy és olyan mélyen beszélgettem szegény öreg nagymamámmal, mint még soha és annyi (szomorú) dolgot tudtam meg a múltammal kapcsolatban, hogy az egy elefántnak is sok lett volna...Tény, hogy ezeket más már…..
A Nol-on találta a Zugügyvéd a következő cikket a bírói tréningről. Egyes bíró kollégákra azért ráférne csicskáztatás elleni tréning is, minap egy ügyvéd kollégát pénzbírsággal fenyegetett meg egy büntetőbírónő, mert észrevételt tett a pontatlan jegyzőkönyvezésre.…..
ugyvedblog.admin 2009.11.11 12:42:06
@3006: Én nem regisztráltam igy nem is vagyok "hivatalos" mediátor...

2 hete azonban megkeresett egy ügyfél, beadta a 4 éve elvált férje ellen a vagyonmegosztást, mert már alig állnak szóba egymással és nem tudtak megegyezni a közös vagyont illetően.

Simán megtehettem volna, hogy fogom a (persze hiányos, milyen lett volna, nem jogász készitette) keresetlevelet, bemondom a pervitelre a (nem kevés!) ügyvédi munkadíjat, majd beleviszem egy minimum 2 évig tartó, sok pénzbe kerülő és idegőrlő perbe. (megjegyzem, a közöttük lévő vita nagyon elfajult már)

Végül beszéltem a volt férjjel is, eljöttek hozzám mindketten és nem kellett 40 perc, hogy peren kívül megegyezzünk. (nemsokára jön az ügyfél megadni a megbízást...)

Kedves kollégák és kolléganők, (nem 3006-ot bántva) ehhez aztán semmiféle képesítés és regisztráció nem kell, ami szükséges, az a józan ész, empátia és energiabefektetés (na persze ezt nehéz megtanulni és kedve sincs hozzá mindenkinek...)
Az én kis blogom... Hospice... 2009.11.10 16:34:00
Régóta gondolkodom azon, hogy kezdenem kellene valami hasznos(abb) dolgot azzal a nagyfokú empátiával és segítőkészséggel, amivel a sors megáldott (néha úgy érzem, megvert...) Mostanság gondolkodtam azon, hogy a munkámon belül segítséget kellene nyújtanom arra egészségi…..
Lassan 16 nap telt el azta, hogy egy általam jónak, kellemesnek és szeretetteljesnek vélt kapcsolatom a másik döntése okán véget ért. Még mindig azt gondolom (nem álomba ringatva magam, csak a tényeket végiggondolva, hogy nincs ennek még végleg vége. Erről korábban már írtam és…..
Az én kis blogom... Jó reggelt :) 2009.11.09 06:33:00
Gondoltam, megnézem a statisztikát, hogy hányan (hogy kik, azt nem tudom) kíváncsiak a blogomra és meglepődve láttam, hogy ez a szám, nagyobb, mint 0 :-o)Ezúton üzenem drága olvasóimnak, hogy nyugodtan kommenteljenek, ha úgy érzik, hiszen az ember nyilván egyfajta…..
Az én kis blogom... Mágia 2009.11.06 14:36:00
Bulvár-információéhségemnek köszönhetően sikerült bepakolnom egy heti bulvár magazint, melynek egész melléklete arról szól, hogy rendeljünk pasit az univerzumtól; mi határozhatunk meg vele kapcsolatban mindent: magasság, szem-és hajszin, foglalkozás, diplomák száma vagy…..
Annak idején regisztráltam egy blogot...aranyhal....próbálkoztam annak idején naplóirással is (még most is) de olyan bizonytalanul megy....Ahogy beléptem a blog.hu-ra, bal oldalon rögtön szembeötlött egy blog..."Képtelen volt szeretni-csajok és pasik"...Ha próbálnám…..
Bojtárok Budapest banned 2009.08.05 13:48:00
Amikor megláttam ezt törvénytervezetben, azt hittem, hogy csak egy rossz vicc.Aki még nem tudja: 2009. június 30. napja óta a következővel bünteti a szakmát a t. Országgyűlés:Pp. 41. § (6) Vagyonjogi ügyek tekintetében a felek a felmerült jogvitájukra vagy a meghatározott…..
Az alábbihoz hasonló ügyekkel sokszor találkozik a Zugügyvéd is. Ilyen esetben akár a kiskorú veszélyeztetése is felmerülhet.Tisztelt Ügyvéd!A kislányom betöltötte az 1 évet.Bírósági végzés van róla,hogy elhozhatom 1 éves kora után.Megtagadták az elhozatalt. Azért írok…..
Az alábbi bonyolult lakásvételi procedúra talán még meg is oldható lenne, ha létezik még személy, aki aláírná végre a szerződést. A Zugügyvéd azért is teszi közzé a levelet, hátha tud segíteni valaki. Tisztelt Zugügyvéd17 éve vettem egy belbudai társasháztól egy 32…..
Rurik kolléga küldött nekünk egy képet, ami pont kapóra jött a következő kirohanásomhoz. Az alábbi történethez nincs sok köze, talán csak annyi, hogy az igazságszolgáltatást ezek alapján sem törekszik harmadik személyek szimpátiájának az elnyerésére. A tényállás nagyon…..
ugyvedblog.admin 2009.06.03 12:12:40
@macskaandrás:

ez megért volna egy egész posztot!
              Végre egy álláshirdetés kezdő jogászoknak felesleges sallangok nélkül: "ügyintézés" nettó nyolcvanért, viszont nem kell sem proaktívnak, sem terhelhetőnek lenni, a kapitális helyesírási…..
ugyvedblog.admin 2009.05.30 21:18:07
A színvonalas és igényes honlap mellett arra is adni kell, hogy a potenciális ügyfél az ügyvédet valamilyen módon megtalálja a weben. A kereső-optimailzálás pedig éppen ezen segít, hogy miként jussunk be az első Google találatok közé. Erről minden mennyiségben találhatók…..
Egyre több hasonló témájú levél érkezik,  valószínű nem véletlenül. És eddig még a lakás végrehajtásos ügyek  alig kerültek elő.Tisztelt Zugügyvéd Úr!Szeretném az Ön szakértő segítségét kérni. Édesapámnak folyamatban van egy végrehajtásos ügye. Egy…..
ugyvedblog.admin 2009.05.01 15:04:21
@zsir: elolvastam a hozzászólást, majd a felhasználó posztját, érdekes összehasonlitani a hangvételt.

Mindenesetre sztem igaza lehet a posztolónak, csak rossz a stílus. (tényleg nem lehet tudni, mit tett meg és végülis nem azt írta, hogy hajléktalan, hanem hogy nincs bejelentett lakása....)
Nem az a baj, hogy hazánkban egy ügyvéd a batmobilja és Montblanc tolla mellett sajnálja a pénzt egy vállalható honlapra, hanem hogy vírusos az oldala. 10 megnézett oldalból 2 vírusos volt, és fél óráig tartott, míg leöltem a gépemről a trójait. De azért az alábbiak is…..
Felmerült a kérdés, hogy ha a jelölt nem tagja a kamarának, miért kell mégis - csökkentett mértékű - tagdíjat fizetnie. A válasz egyszerű: mert. Míg Amerikában ezzel a válasszal megelégednének, és tudomásul vennék, hogy ez a szabály, nálunk - nagy szerencsére - még…..
ugyvedblog.admin 2009.04.21 22:01:34
@Kisze: én irtam :)

Ami jár tehát (azaz én érzékelem). Pesti Ügyvéd és Ügyvédek lapja.

Jaj, majdnem elfelejtettem: most lesz egy INGYENES előadás az elektronikus archiválásról...

Igen, van komolyzene a klotyóban, tudományos kutatások szerint ezt hallgatva könnyebben megy...

Ma 5327 ügyvéd és 2046 ügyvédjelölt van Budapesten, ez kb. 5327*100.000 (kb., mert a kirendelést vállalóknak ugye kevesebb) ill. 2046*45.600

Az mennyi is? :-S
András tett fel nekünk egy kérdést, ami minket is megosztott (igazából csak én nem értettem egyet a többi bojtárral). De mindenképpen jogos a felvetés, ha az ügyvédjelölt nem tagja a kamarának, akkor hogyan lehet tőle tagdíjat szedni: T. "Szerkesztőség"! Volna egy…..
Update: Közben Janee megtalálta az ügyvédweb merényletek egyik elkövetőjét, akik például a Bírónők Egyesületének igényes honlapját is készítették, ráadásul gyorsan. A cég egyébként körlevelekben vállalkozik hasonló honlapok készítésére. Máté által ajánlott…..
Tegnap kollegákkal beszélgettünk, hogy kinek milyen sorsa volt a korábbi munkahelyein, és mik voltak a legdurvább főnökkel kapcsolatos élményeik, amiért elmenekültek onnan. A legjobbak: Principális megkérdezi a jelöltet, hogy szeretne-e munkaidőn kívül plusz pénzt keresni.…..
ugyvedblog.admin 2009.04.10 08:42:36
Reggel kaptam egy levelet a Faludi Wolf Theiss Ügyvédi Irodától és gondoltam, ha már ügyvédweb rovat akkor lecsekkolom a honlapjukat, hogy megtudjam hogyan csinálják a nagyok. Rosszul tettem! Amúgy sem éreztem jól magam korán, de amikor megláttam az L. Ron Hubbard manipulációs…..
Tényállás: A társaság élére új ügyvezetőt nevezett ki a tulajdonos márciusban, április 21-i hatállyal. A kinevezésről szóló tulajdonosi határozatot a változásbejegyzési kérelmünkkel együtt még márciusban elküldtük a cégbíróságnak. Az ügy érdekessége, hogy mivel…..
Kellett nekünk az álláskereséses posztunkban felemlegetnünk a freemailes címeket, rögtön megkaptuk Mátétól a vonatkozó álláshirdetés/ csillagközi magánjogi megbízás büntetést az ügyvéd.hu-ról. 135. Hosszú távra lehetõleg pályakezdõ, vagy fél-egyéves tapasztalattal…..