Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vannevem Nekem

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mentális Deficit Brókergyilkosok 2015.04.21 07:59:04
Múlt kedden diadalittasan jelentette be a nagyTonyó, hogy megmentették a Quaestor-ügyfeleket. Azon már duplán kiháborogtuk magunkat, hogy mennyire igazságtalanul részesítik előnyben a Q-sokat és szarják hozzájuk képest telibe például a B-seket. De pár szót érdemes magukról a…..
Vannevem Nekem 2015.04.22 16:33:21
@Diorella Queen: "...szakértő kormány..." ? Ez meg mi a fene? Ja, ez az, amit mindig ajánlanak, de soha nincs ilyen. Egy olyan fogalom, amely az emberek hülyítésére szolgál...
A Mandiner arra a hálátlan feladatra vállalkozott, hogy Semjén Zsolttal (nagy)interjút készítsen. Igaz, hogy egy kicsi is elég lett volna, de ha már így alakult, végigolvastam, esküszöm. Elejétől végig. Többször is. És be kell látnom, el kell ismernem, hogy minden szava arany.…..
Vannevem Nekem 2015.04.10 06:27:59
@lydocain: Te egy buta primitív kis hülye vagy .Átlátszó,mint az üveg.Egyik mondatoddal ütöd a másikat, látszik, hogy egy műveletlen libsi vagy!
Keményen dolgozó kormányunk segítségével sikerült kideríteni, hogy a brókerbotrányok valódi okozói is a szocialisták voltak! Összegyűjtöttük azokat a bizonyítékokat, amelyek alapján kétség sem férhet az álruhás pufajkások, az MSZP-Bajnai-Gyurcsány-tengely bűnösségét…..
Vannevem Nekem 2015.04.09 15:25:19
Van egy befektetéssel kapcsolatos mondás, ami több évszázados ( legalább két évszázad tapasztalata van benne!): Két dolog van, ami biztos befektetés, az arany ( annak baj esetén mindig felmegy az ára), meg az ingatlan! Az nem megy el, azt nem tudják elvinni.S a Questor elkövette azt a hibát, hogy kihagyta a számításból, a (Ko..ik) nem, a magyar balosok, még ezt a nagy igazságot is bukásra tudják változtatni...Ha lett volna aranyuk, azt is el tudták volna értékteleníteni. Na de visszatérve a lényeghez a Questor a 2000-es évek közepétől hallgatva a "pannon puma" üvöltésére, elkezdett ingatlanba fektetni, fejleszteni, résztvenni benne...stb. Ehhez még az akkori kormánytól is kapott némi kis állami pénzt! ( Nem, ez nem elítélendő! Mindenki a jó befektetésre tett)A baj az, hogy pont ezt az ágazatot súlytotta a legjobban a válság! S aztán az ingatlanba fektetett pénz, egyenlőre elértéktelenedett, az ingatlanokkal együtt. Na ott vannak az elveszett milliárdok!Amit, mivel nem fért a pénzhez,a Questor,elkezdett kipótolni, nem létező kötvényekkel! ( Kicsiben csinált hasonlót, mint az amerikai bankok az ingatlan másodfinanszírozással) vagyis, nem létező dologra adott a pénzért kötvényt!Miért? Spekuláció: abban bízott, ki tudja bekkelni azt az időt, amíg pénzzé teheti az ingatlan vagyont.Nem tudta.Miért írt levelet Tarsoly Orbánnak? Mert abban bízott, van olyan nagy a cég, hogy a miniszterelnök kihúzza a szarból egy kis "kölcsönnel", ahogy ez idáig ment. Nos ez nem jött be.nagy valószinűséggel szerintem,a károsultak államkötvénnyel lesznek kárpótolva, tehát hozzájutnak a betéteikhez.a Questorban lévő ingatlan vagyon az államé lesz, s majd 2-3 év múlva, az állam fog kaszálni az ingatlanokon, amennyiben bejön az általuk tervezett gazdasági növekedés. Ha nem, akkor állami bukta egy időre.Most pedig mi az államnak a buli? Az, hogy közvetlenül nála fog parkolni az a vagyon, ami idig a Questoré volt.S ha az indító mondás igaz, előbb vagy utóbb az a vagyon sokat fog érni! Most ennek fényében az, hogy ki adott parlamenti belépőt Tarsolynak? Ki a a faszt érdekel? Ez olyan mintha azon menne a vita, hogy Nokia 920-as vagy Nokia 830-as dobozban vitték annak idején a pénzt...Csak a hülyéknek szól ilyesmiken molyolni, akik nem a lényeget nézik, hanem a körítést!
Márciusban az S&P egy fokozattal felminősítette Magyarország adósságbesorolását BB "pluszba", ami azt jelenti, hogy továbbra is bóvli kategóriába tartozunk, de már csak egy fokozatra vagyunk mindhárom hitelminősítőnél a befektetésre ajánlott kategóriától.  Ahogyan már…..
Vannevem Nekem 2015.04.09 14:52:58
Ja, meg ezt írja a posztot toló: "Az államadósságra külön érdemes kitérni, mivel ez mindig sarkalatos pontja a magyar gazdaságnak...." Jessssszzz!
Na pledául ( direkt írtam így!) arról miért nem ugat senki, hogy a felvett IMF kölcsönt visszafizette a kormány ( ezért a mennybe emelték, Bokrost!), s a devizában felhalmozott adósság nagyját átfordította forint alapú adósságra! El sem merem képzelni, hogy mekkora adósság emelkedéssel járt volna ez a kis svájci frank elszabadulást követő pénzügyi változás! lett volna jókora pénzügyi bukás,meg minden! Azért ez sem volt egy ügyetlen húzás ám!Más. tavaly hallottam egy pénzügyi Európára kitekintő műsorban, hogy Hollandia 2013 végére, de inkább 2014 közepére tért magához, a 2008-as válság óta! Akkor érte el az ország gazdasági eredménye a 2008-as szintet! Micsoda? Hát hallott valaki arról, hogy megviselte a holland gazdaságot a válság? Nem...Ez nem fért bele a liberális fintorgók világképébe! S elgondolkodtam: ha őneki ehhez ennyi idő kellett, akkor nekünk a 2006-ban elkezdett gazdasági vissza esést, ami átváltott emiatt 2008-ban zuhanássá, hogyan lehetett volna 2-4 év alatt helyrehozni? Akkor, amikor a kis export orientált országunknak nincs hova exportálni, mert az Eu-s növekedési átlag éveken keresztül 0,1-1% ig terjedt! ( S mondja a sok balf...oldali gazdaság politikus, hogy ne keletre, nyugatra.. )