Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rekuszcsi (törölt)

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon értékes képesség, ha valaki tanulni tud a hibáiból, azonban ha kérődzünk, vagy idegenül mondva ruminálunk rajtuk, az rontja a hangulatunkat, az egészségünket és a problémamegoldó képességünket. Kérődzés során tipikusan "miért" kezdetű, negatív kicsengésű…..
Rekuszcsi (törölt) 2015.03.31 11:08:39
@s: a kérődzés pótcselekvés, kényelmesebb a múlt már biztosan megtörtént dolgain forogni, mint új élményt, feladatot, kihívást keresni, aminek újabb kudarc lehet a vége
Értelmesebbnek hiszi magát az, aki sokat mantrázik egy dolog felett, hisz ő akkor is gondolkodik valamiről. Ez viszont leblokkol, a kudarckerülők legjobb mentsége a kérődzés, hogy még nem dolgozta fel a múltkorit, hogy is léphetne túl rajta, hogy is csinálhatna valami újat.
Ki kell lépni ebből az egy helyben járásból, csak pont ez a nehéz.
Napok óta a vezető hírek egyike a Germanwings járatának tragédiája, ahol egyre biztosabbnak tűnik, hogy a másodpilóta szándékosan rántott magával 149 embert a halálba. A legtöbben aligha tudjuk beleélni magunkat, hogy képes valaki egy utasszállító repülőgépet a sziklának…..
Rekuszcsi (törölt) 2015.03.31 10:58:40
 A pszichopata kifejezés már nem "politikailag korrekt" a pszichiátria területén, ezeket a személyeket ma az antiszociális személyiségzavar diagnózisával látnák el. A köztudatban talán leginkább a baltás gyilkosok és a legtöbb ember idegszálait izgalomba hozó sorozatgyilkosok…..
Rekuszcsi (törölt) 2015.03.31 10:45:40
Én sok emberről hittem már, hogy pszochopata, persze nem voltak azok, de civilként könnyen ragasztgatjuk az ilyen címkéket az unszimpatikus, seggfejnek tartott emberekre. Aztán megismerkedtem valakivel, aki tényleg pszichopata, vagy legalábbis a határán áll annak.
Lehengerlő, manipulatív, a látszat mestere, iszonyú jól keverte a kártyáit és a környezetében lévőket mind sakkfiguraként tologatta. Amúgy rutinszerűen hazudik, de sikeresen, igazán magasra jutott végül.
Gátlástalan. Ez a legjobb szó rá. Nincsenek gátlásai. És ezt irigyeltem tőle, mert nem fogják vissza kétségek, morális gátak, tényleg csak önmagáért él, önmagát képviseli. Abszolút nem szorong, nem szeret, mindig képes akármilyen tettét önmaga előtt igazolni, hogy ezt kellett tennie, sőt az áldozatának is jobb így, istent játszik. A gyerekprostituáltak látogatásától a barátnője rutinszerű megcsalásán, sima sikkasztáson át az egyetemi puskázásig mindenre talált magának maga előtt mentséget.
Voltak barátnői, de csak szexre, párszor próbált érzelmeket eljátszani, de hosszabb távon nem tudta csinálni.
Igazán lenyűgöző képességű ember, sikerre termett.
Nők között nőtt fel, apját semennyire nem tisztelte, egy szerencsétlen papucsnak tartotta. Szerintem ez is közrejátszott nála.

Az emberi társadalom szerintem a pszichopaták játékterepének jött létre. Ők a csúcsragadozók, a többi ember meg a bamba őzike, a zsákmány számukra. Persze a többségük nem sorozatgyilkos, mint a filmekben, máshogy, másban sikeres. Orvosok, ügyvédek, politikusok, cégvezetők.
Ismerősöm ha nem is tisztán pszichopata, de a legközelebb volt hozzá azok közül, akiket ismerek.
A magyarországi közbeszerzéseknél eddig le voltak osztva a lapok, de Simicska szemében ez a megállapodás vélhetőleg a múlté, a miniszterelnök egykori szövetségese gőzerővel készül a piaci versenyre. Az Orbán-Simicska konfliktus valami olyat hozhat nekünk, ami kivételesen…..
Rekuszcsi (törölt) 2015.03.31 10:15:58
@nemecsekerno_007: akinek más a gondolkodásmódja az a tűz, döntéshozatal közelébe se tud kerülni, eltapossák, elveszik a kedvét, kiszorítják és rövid úton lelép oda, ahol már olyan a rendszer, ami neki megfelel, nyugatra
Széllel szemben vizelni nem lehet.
A csőd első - hamis - bejelentése után a magyar hatóságok csaknem három hétig szabadlábon hagyták Tarsoly Csaba Quaestor-vezért és vélhető bűntársait. Ezalatt végig fennállt a szökés és elrejtőzés, illetve a bizonyítékok megsemmisítésének veszélye is. Az előbbiekkel nem…..
Rekuszcsi (törölt) 2015.03.31 09:32:12
@mézesmackócskácska: ez mit sem változtat azon, hogy az előzetes az egy világszerte ismert büntető-eljárásjogi jogintézmény.
Ahol a testvéred él, ott is biztosan van ilyen. Arról lehet vitatkozni, hogy minden esetben indokolt-e, de maga a jogintézmény egy normális országban pont úgy része a jognak, mint máshol.
A vita arról folyhatna, hogy körülmények, indokok, egyedi esetek alapján mennyire fér bele Magyarország a normális ország kategóriába.
Rekuszcsi (törölt) 2015.03.31 09:25:47
"Az előzetes letartóztatás a magyar igazságszolgáltatás legvisszataszítóbb fegyvere: jogerős ítélet (sőt, egyáltalán vádemelés) nélkül hosszú hónapokig tartanak bűnözőnek gondolt embereket a legszigorúbb büntetés-végrehajtási fokozatnak megfelelő, fegyházi körülmények között."

Előzetes fogvatartás mindenhol van a világon. Ez nem az ördögtől való dolog.

@Spiritmonger: "Az előzetes ténylegesen a legundorítóbb dolog, el kellene törölni, illetve csak akkor alkalmazni, ha valakit súlyos ügyben rajtakapnak, vagy megszegi a házi őrizet szabélyait."

Ne vicceljünk már, máshol is hasonló indokok alapján rendelhető el előzetes, mint Mo-on. Benne van a törvényben, hogy miért. Vicc az eltörlését követelni. Azt lehetne firtatni, hogy minden esetben indokolt-e, de ne öntsük már ki a fürdővízzel a gyereket is.
Az előzetes egy szükséges kényszer, csak ésszel és mértékkel kéne alkalmazni. Amikor elrendelik, akkor legyen tényleg indokolt, és ne felejtsék el megszüntetni, ha már nem az.
12 éve a Kulcsár Attila és a K&H Equities ügye tartotta lázban a politikai életet, nyolc évvel ezelőtt pedig a Zuschlag-ügy és a fiktív ifjúsági szervezetek által nyert pályázati pénzek váltották ki még a nyomozóhatóságok érdeklődését is. Bár mindkét botrányra…..