Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ágnes Dobay

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Összetörte a szívem. Még egy gyülekezet bezárt. Ennek a gyülekezetnek hihetetlen potenciálja volt. Csakugyan megvolt a “virágkora”, de csak egy pillanatig tartott. 10 éve még kevesen gondolták volna, hogy be fog zárni. Ma már csak egy újabb statisztika az egyházi temetőben. . Tudom. Nem…..
Ágnes Dobay 2017.04.30 19:29:22
A leírtakkal egyetértek de engedtessék meg ,sajnos itt még nincs vége!Egyik: a vezetők -teológusok ...szolgálattevők,...stb. képzése igenis komolyabb kell,hogy legyen mint ahogy az egész tanári, kar /itt a saját példamutató életük az egyik elengedhetetlen feltétele ugye.../2.Észre kellene venni ,a fiatalok, gyerekek jelenlétének fontosságát a saját gyülekezetében ahol ne csak klubszerűen működjön az ifjúsági óra hanem mindamellett komoly Bibliai, közösségerősítő munka kell ,felelősségre vonással akár, /ezt ne csak a lelkész vagy a gyakorló teológus végezze /ők irányítják.../ hanem lehetőleg mindenki -A leendő vezetők, komoly Krisztus követők ,családalapítók ..stb itt alapozódhatnak meg.3.A gyermekek szolgálata legyen tartalmas, komoly,gyakori!!! A gyülekezeti rend álljon helyre/lehet haladni a korral/ de az alapvető rendhez igazodni, és betartani kell ,különben szétesik ...4. A felnőtt szolgálatok,több őszinte rövid bizonyságtevéssel és fontos, igen a szolgálatot teljesítők példamutató élete/családban, társadalomban/Mellőzni kell a színpadias előadásokat! /nem templomba illő/Be kell vonni a közös éneklésbe ,imába az egész megjelenteket,hiszen részt venni ment az Isten házába,találkozni a Mindenható Istennel ..5. Nagyon fontos a család, a keresztényi elveken alapuló gyermeknevelés és itt a megbékélésre ,békéltetésre, felelősségvállalásra kell segíteni a bajbajutottakat nem pedig az ellenkezőjére bátorítani valamint határozottabb állásfoglalást a Krisztusi magatartásra persze a szeretet jegyében /nem lehet szemet hunyni folyamatosan a félrelépések a helytelen kapcsolatokat illetően...mert ez fertőző lehet.
Hollandiában nincs nemzeti alaptanterv, a kerettanterv használata nem kötelező, a tankönyveknek és a programoknak nincsen központi akkreditációja. Az általános iskolákban nincs lecke, órarend, menza, rendszeres számonkérés, sulifóbia és kötelező ünneplő viselet. Hogy akkor mi…..
Ágnes Dobay 2015.06.01 10:37:39
@teeszmalac: @Bencida: Megértem,hogy Hollandiában sok mindent jobban csinálnak de minden iskolai rendszer összefügg a társadalom berendezkedésével,fejlettségével,a földrajzi adottságokkal...lemásolni 1/1, nem lehet még akkor sem hogyha hasonló az életszinvonal, a társadalom berendezkedése.MIÉRT VAN AZ,HOGY MI MINDIG MÁSOLNI AKARUNK?? és NEM SZELEKTÁLNI??Sosem fogom megérteni!