Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Andriska07

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
El kell árulnom valamit, csalódott vagyok, méghozzá nem is kicsit. Ismerve a Star Wars háza táján végbemenő újításokat és film özönöket eléggé szkeptikusan fogadtam a Disney új „csodafegyverét”. Fel voltam készülve rá, hogy megtörténik az, amely sajnos nem egyszer lezajlott már. ha az új trilógiára…..
A „nagyvázsonyi zendülés” története egy kevésbé kutatott témája a Balaton-felvidék és Bakony helytörténetének. Első ízben tavaly írtam a lázadásról, melyben legalább két személy elhunyt, többen megsérültek, a káplánt elkergette a falu népe, a község rendjét napokig 7 település 20 csendőre és egy…..
Nagyon sok mindenen múlhat, hogy valami irtózat nagy trash legyen, vagy egyenesen kultikus státuszba kerüljön. A ma 40 (!) éves film, amit hoztam nektek, az nekem egyfajta kultikus trash, bűnös élvezet, amit néha jó megnézni. Ez a Conan, a barbár, aminek amerikai bemutatója 1982. május 14-én volt.…..
Miután az oroszok háborúja harcászati szakértőkké képezte át azt a sok millió virológust, aki pár éve még csak futball szakértő volt, a vasárnapi eredmények újabb gyors váltást hoztak: hirtelen a politikai elemzők országa lettünk! Nem baj ez egyáltalán, hiszen ha szavazni jogunk van, akkor az…..
Magyarországon ismét államfőt választottak. Ennek okán szeretném megválaszolni azt a gyakran megfogalmazott kérdést, hogy véleményem szerint miért lenne jó nekünk az, ha Magyarországon királyság lenne?..
A római türannoszok gyenge kezdők a Marxizmus árnyékában feltűnt évtizedekig uralkodó, vérgőzös figurák mellett...
Andriska07 2022.01.13 18:15:57
Jó a cikk, de azért pár dolog hiányzik belőle:
- gyors mérleg emberéletek vonatkozásában a XX. századi kommunizmust és fasizmust illetően. Nem nehéz kitalálni, melyik felé billenne a mérleg. Az én ismereteim szerint ~2x-es a szorzó a komcsik irányába.
- ahogyan csker kolléga is jelezte, magyarként igencsak illet volna beszámolni a Titós szekcióban a Délvidéki mészárlásról (tudom, voltak hideg napok is '41-ben, de a szorzó itt kb 40-50x-es. (sosem értettem, hogy magyarként miképp lehet szárazon és szenvtelenül írni a minket is érintő eseményekről, de hát nem vagyunk egyformák. Nem kell könnyfacsarósra, de fel kell rá hívni a figyelmet.)
- ugyanez Csau vonatkozásában, ment ám ott is a likvidálás, mely első körben mindig a magyarokat érintette. Az ő vonatkozásában volt egy mondat a cikkben, amiről szintén érdemes lenne egy kimerítő cikket írni: "A sors fura fintora, hogy az adósságot végül valóban kifizette, igaz csak néhány hónappal az ellene indult forradalom előtt." Sokak szerint már ez is egy nyugatról kezelt forradalom volt ez, mely összefügg a adósság visszafizetésével, amit nem igazán szeretnek az államoknak kölcsönt adó pénzügyi körök, ezáltal a mondat kicsit más fordulatot mutat. Gyerek voltam, amikor egész nap a tv-ben néztük az eseményeket, s a magam részéről még véletlenül sem szeretném elvitatni Tőkés László és a többi magyar érdemeit. Azért a másik verzió is simán elképzelhető, nem is zárják ki egymást.
Idegbaj.blog.hu Málenkij robot 2021.11.17 10:55:13
Minap olvasom a hírekben hogy, Amerikában egyre több munkavállaló nem akar dolgozni. Pontosítva a hírt, inkább  arról lehet szó hogy, egyre több ember nem kíván belehalni a túl magas elvárásokba és abba, hogy az ő bőrén spórolják ki még másik három munkáját.  Hmmm.... A kapitalizmus még is elindult…..
Úgy tűnik manapság mindenki odavan a trailerekért, egy adott film vagy játék esetén az előzetes hype gyakran sokkal nagyobb, mint az a hatás, amit maga a kész “termék” hagy az emberben. Egy ideális világban ez persze fordítva lenne, de az okokat nem olyan nehéz kitalálni: 2-3 percnyi szórakoztató…..
Andriska07 2021.11.02 11:36:32
@plokmi: az SW1-2-3-ra mindössze egy mentség van: azokat is Lucas készítette. De ettől még kész tragédia mind3 rész. A Disney érából számomra a Zsivány Egyes a csúcs, egyedül az adta vissza az igazi SW-érzést nekem. A többi nagyjából kuka.
2001. október 2-án mutatták be a mozik Jean-Pierre Jeunet filmjét, az Amélie csodálatos életét. Az alkotást pozitívan fogadták a kritikusok: már az első héten a legtöbbet vetített film lett a mozikban, és további 22 héten át a top 10-ben maradt. 2001-ben a legsikeresebb francia film lett Amerikában…..
Andriska07 2021.10.03 07:59:42
Sziasztok! Megszokhattátok tőlünk, hogy néha, tényleg nagyon ritkán, de felülünk mi is a nosztalgia vasútra, csak hogy jókat elmélkedjünk régmúlt fiatalságunkon, aminek tökéletes eszközei a „gyerekkorunk filmjei”. Nincs is jobb apropója ennek a topicnak, mint a mai nap. Ugyanis éppen ma 30 éve…..
A magyar történelmet hajlamosak vagyunk úgy látni, mint vereségek és kudarcok sorozatát. Valójában számtalan győzelmet arattak a magyar katonák és fegyveresek az ország hosszú történelme alatt, de közöttük is vannak kevésbé ismert sikerek. Lech-mezei csata – először (910) A Lech-mezei, vagy…..
Számos olyan eseményt tartunk számon népünk történetében, melyek tévesen rögzültek a köztudatban, holott ezekről már évek, sőt évtizedek óta tudni lehet, hogy alapvető tárgyi tévedéseket tartalmaznak. Az, hogy ezek a tévhitek mégis miért rögzültek rosszul a történelemkönyvekben, arról megoszlanak a…..
Andriska07 2021.07.24 06:33:51
@kvp: nyilván érdemes tisztázni, hogy a zsidó alatt a vallását, vagy a génállományát értjük. Nálam az utóbbi szetepel.
Andriska07 2021.07.24 11:07:07
@Dan da Man: nem mondtam, hogy okos ember vagyok, de az a jogom még megvan, hogy eldöntsem kinek és miért hiszek.

+ légyszi ne nevezz a barátodnak, mert ennek a szónak számomra még van értéke, nem kéne ezt is negatív környezetbe helyezve torzítani.
Joszif Visszarionovics Sztálin 1924-ben, Lenin halála után kezdett teljhatalma kiépítéséhez, amely egyben (üldözési mániája és hatalomféltése miatt) tömeges kivégzésekkel járt együtt riválisai, saját párttársai sőt tábornokai körében is. Egyszemélyi diktatúrája a 20-as évek végén és a 30-as években…..
Andriska07 2021.06.04 07:19:39
@Békássy Csaba: a legszovjetebb demokráciában sosem jelentett gondot hóhért beszerezni.
♦ Áll a bál Nagykovácsiban. Valaki becsatornázta ezt a balhét a Telexhez, akik gyorsan rittyentettek is belőle egy korrekt cikket, és ezzel gyakorlatilag ledobták a nyilvánosság atombombáját a falura.  Még a cikk megjelenése előtt elindított, a beruházás megakadályozására indított petíciót azóta (a…..
Először még csak feltételezésként jött elő, azóta viszont már teljesen biztos, hogy az Iced Earth főnöke, Jon Schaffer is ott volt abban a tömegben, ami a tegnapi napon egy szimpátiatüntetést követően megrohamozta a Capitolium épületét. A politikát mindig is szívügyén kezelt zenészről, aki szerint a…..
Andriska07 2021.01.07 14:01:01
@Motorhead: Ott a pont! A túloldaliak nem gyökerek, ők valódi hősök, akik ki mernek állni az igazság(uk)ért! Egytől egyig talpig úriemberek, kinek szava szentírás. Érdekes módon nem téma az a kép, amin az eltorlaszolt ajtót védik belülről, hárman fegyverrel, az egyik épp célozva a tüntetőkre, a pisztoly előtt pedig egy lyuk az üvegen. Belegondolni is szörnyű, hogy mit szóltak volna akkor, ha épp fordított lenne a helyzet, ahol a gonosz konzervatívok védik magukat a csakis igazságosan berontó demokratákkal szemben? Vagy netán ugyanez itthon.
A véres akciófilmjeiről híres (Machete, Alkonyattól pirkadatig, Sin City, Alita) mexikói - amerikai rendező, Robert Rodriguez valóságos akcióbombát tett le elénk a 14 rész elkészítésével, melynek 31 perce szinte végig egyetlen elnyújtott, hosszú akciójelenet. A helyszín a Tython bolygó, ahová a…..
Andriska07 2020.12.06 20:52:54
@body_andras: igen, úgy látszik elég jó a koszt mégiscsak a Tatooin-on :D.
Andriska07 2020.12.07 14:32:04
@Chaoyang: "A legjobb hozzaszolasba gondolom valami valosag show vonza.. Ez az inteligecia piramis. Vaskos alapokkal. Talan inkabb mint egy partvis! "

> Bocs, de én ezt a mondatot nem tudom értelmezni. Törni magyar?
Andriska07 2020.12.08 17:33:21
@doggfather: na jó, de a kuncsaft nem él 1000 évet. Az kb meg is hal akkor amikor belepottyan, vagy legkésőbb pár napon belül, a maradék 1000 év pedig a Sharlacc emésztési problémáin múlik.
Magam részéről jobban örültem volna, ha ez a sokk komolyabb zavart okoz Boba Fettnél. Simán el tudtam volna képzelni amolyan megvilágosodott tanítóbácsiként valamelyik Tatooin-i általános iskolában, aki az élet szépségeiről prédikál a diákjainak. Az lett volna a tuti csavar.
Blogunk 50. bejegyzése a Star Wars Universe jövőjéről próbál értekezni, kitalálva, hogy a Disney döntéshozói vajon milyen irányba viszik majd tovább a franchise -t és az űreposz milyen módon tudná visszaszerezni méltó rangját és népszerűségét a rajongóknál. Egyáltalán valóban vissza kell szerezni a…..
Andriska07 2020.12.06 20:48:00
A trilógiák esetében nekem az jött le, hogy a közönség mindig a következő részen töltötte ki a haragját, számomra ezt tükrözik a bevételek, amik természetesen nem tükrözik a film értékét.
Ep1, Ep4, Ep7 - mindhárom óriási bevételt ért el, mert az emberek kíváncsiak voltak rá. A rettenetfos Ep1-ért az Ep2-t és az Ep3-at büntették, amelyi filmekből képtelenség volt jól kijönnie Lucasnak, de ez mind az ő hibája.
Az Ep5-öt hiába tartjuk a legeslegjobb starwars filmnek, látszik, hogy sokaknak mégsem jött be annyira az Ep4 megnézését követően, de a pénzük már a kasszánál le volt adva. Az Ep7 kapcsán is óriási volt a várakozás, s szintén rettenet fos volt, nincs mit szépíteni rajta, pár hajszállal volt jobb az előzménytrilógiánál. Nekem nem volt bajom sem az Ep8-al, sem az Ep9-el, de azok bevételei szerintem azért is maradtak el, mert sokan csalódtak az Ep7-ben, fanservice ide vagy oda, szerintem senki sem a fanservice miatt megy a moziba, az csak egy díszítés a torta szélén. Amely torta itt sajnos erősen kongott belülről.
A Zsivány Egyes zseniális volt! Egy kicsit több állomás volt benne a kelleténél, de hát a nézők is elkurvultak, mert ha starwars-os komfortérzetükbe egy pici zavar is kerül, már rögtön hisztiznek, s jönnek akár petíciókkal is már, hogy zárják ki a kánonból...stb. Igaz, egy fillért nem áldoztak a film elkészítésére (a jegyvásárlás nem ugyanaz), de elvárják, hogy figyelembe vegyék őket, ami önmagában szerintem nevetséges. A Disney ettől függetlenül mehet a pics*ba. Egyébként a Solo sem volt vészes, a Disney-ére legszarabb alkotása számomra egyértelműen az Ep7 volt.
Azt pedig nem hiszem el, hogy a rendezőn múlna. A legtöbb filmes oldal mindig a rendező szerepét emeli ki, mintha ő írná a történetet, amihez a Disney kikötés nélkül megad minden pénzt azzal, hogy "tessék öreg, nem szólok bele, majd szólj, ha kész vagy!". Itt a Disney viszonylag arctalan háttéremberei a ludasak + a vezetés, nem a rendező(k). Mindenesetre megnéztem volna Zsivány Egyes eredeti verzióját, amit végül szanaszét vagdostak pánikszerűen. A reklám 50%-a meg sem jelent a filmben.
Andriska07 2020.12.07 14:47:09
@Bobby Newmark: nagyon keveset olvastam az EU-ból anno, de azok is hemzsegtek az ellentmondásoktól mind a filmekkel, mind a másik EU könyvekkel kapcsolatban. Ha jól emlékszem a Han Solo trilógiát olvastam (amiben szó esett arról, hogy a fiatal Solo habzsolta a Jedikről szóló könyveket fiatal korában :), ehhez képest a '77-es ősfilmben eléggé amnéziás/szkeptikus volt a témát illetően). Jó volt a fejvadászokról szóló könyv is, de ott pl. Boba Fett és Solo korábbi kapcsolatát/első találkozását sikerült megint másik módon elmesélni. Szóval disznók közt elvész a gyöngy, s csak a problémák és ellentmondások szaporodnak azzal, ha boldog-boldogtalan írhat könyvet a témát illetően. Az alkotási jogot célszerű lenne egy képzett és szűk magnak odaadni, akik egymással is beszélgetnek.
Andriska07 2020.12.07 21:29:50
@Bobby Newmark: na, most nosztalgiaképpen rákerestem, s az A. C. Crispin féle Han Solo trilógiát olvastam ebben a témában, ami amúgy nem volt rossz.
Nagy várakozás előzte meg Carl Weathers rendezését és így a negyedik epizódot is, főleg mert a 72 éves - de még mindig remek formában lévő - és először az 1976-os Rocky -ban felbukkant színész már korábban is szerepelt a Mandalorianban, mégpedig az első évadban, mint Greef Karga (a fejvadász céh…..
Nem mindig könnyű együtt értelmezni egy dal zenei minőségét és szövegének tartalmát. Van úgy, hogy mind a kettő remekmű, olyan is van, hogy mindkettő csapnivaló. Ilyenkor egyszerű a helyzet: az ember a minőséget választja. Tekintsünk most el attól, hogy a tömegmédiában a mulatós,  lakodalmas vagy az…..
Összesen hat leforgatott és mozikban bemutatott rész után - melyek közül a legújabb epizód jelenleg is a mozikban látható - érdemes elgondolkodni a Terminátor-filmek sajátos jövőképéről. Ez az 1984 óta tartó vízió, melyet eddig 5 rendező jelenített meg a filmvásznon - mégpedig sorrendben: James…..
Mióta a Dankó rádió mellé betársult a "Jó ebédhez szól a nóta" és vízállásjelentés, nincs mi féket vethetne a késő kádári nosztalgiának ebédidőben. A fémipar zenéje nyilvánvalóan a metál, de ha egyébként is bántja füled a cimbalom, tele van a poptarisznyád a nyáltengerrel - fahangon dünnyögött…..
Andriska07 2019.09.12 00:52:37
@kkm.furdancs: na, nekem pont az énekhanggal nem volt soha sem bajom a Manowar esetében. Számomra 2 albumuk volt fontos, a Fighting the world és a Kings of Metal. A többivel elkerültük egymást, nemrég valamelyik best of albumukkal próbálkoztam, de leszámítva az említett albumokról vett nótákat, egyik sem mozdított meg bennem az égvilágon semmit sem. Oké, hogy hősmetál, de az, hogy az említett hőskori albumok minden számában ott van szinte a Fight szó, már elég gáz. Egyszer ha rohadtul fogok unatkozni, összeszámolom hányszor fordul elő a nótáik szövegében:))))
Egy homokbánya 1952-ben történt megnyitása kapcsán előkerült sírok leletmentése során egy rovásfeliratos csontlemezt találtak, melyet restaurálásra beküldtek a Magyar Nemzeti Múzeumba. Később feledésbe merült a lelet származási helye. Ez csak 37 évvel később, 1990-ben - csodálatos véletlennek…..