Regisztráció Blogot indítok
Adatok
parabeer

19 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb Napi érdekes, a múlt vasárnaptól (aki nem látta: mars vissza) a sorozat elején egy kissé szubjektív, kedvenc képpel kezdődik az összeállítás és egy kérdés is mindig lesz a hardcore töribúvároknak! Lássuk! MAI KEDVENC KÉP: 1954. Marilyn Monroe látogatja meg a Japánban állomásozó amerikai…..
1848. James K. Polk az Egyesült Államok 11. elnöke és felesége Sarah (a kép központjában állnak). Polk nagyon sikeres elnök volt (tegye fel a kezét aki tud mondani elnökségéről egy mondatot puskázás nélkül :)), ideje alatt mintegy 1,7 millió négyzetkilométerrel nőtt az ország területe..
parabeer Csapatás Pirossal 2019.06.12 16:47:52
Adódott, hogy a hétvégi szétcsapatásokat egy laza hétfői szünnappal vezessük le, ami természetesen nem lehetett más #csakarepülés. Így hát Ottó-busz karavánnal hajnalban már Szársomlyó lankáin találtuk magunkat. A korai indulásnak meg volt a maga előnye, tudniillik így nem 35 fokban kellett…..
1839. október 8. Egy 180 éves fotó a fényképezés megszületésének első éveiből. A torinói Gran Madre di Dio templom, hivatalosan az első Olaszországban készült fénykép. Ma ÍGY fest...
parabeer 2019.05.28 09:10:49
@¿Qué tapas hay?: Woow, mármint a több ezres nagyságrendű képekért. Jó lenne ezeket valahol megtekinteni. Köszi az infókat!
parabeer 2019.05.30 15:21:20
@szazharminchet: Nagyon köszi az infókat. Mondjuk az bőven elég ha füstölög, az már elég sok szennyezést magával ránthat a körülötte izzó sugárzó anyagokból. És jogos, a szabályzó rudak végei voltak grafitból, sorry a tévedésért :)
parabeer 2019.05.30 15:24:36
@¿Qué tapas hay?: Köszi neked is az infókat. Valahol azt olvastam, hogy a tetőszerkezetet, vagyis inkább a reaktor tér tetejének a szigetelését betonból kellett volna készíteni, de nem volt elég (idő, vagy anyag rá, erre már nem emlékszem pontosan) és emiatt bitumennel öntötték ki. Erről tudsz valamit?
parabeer Kveik Africana IPA 2019.03.07 16:26:06
cooming soon..
parabeer Baltic Po(Ш)rter 2019.03.01 14:22:21
Cooming soon..
parabeer A BJCP rendszere 2019.01.29 13:58:16
- Hamarosan -..
Acetaldehid=Zöldalma, reszeltalma és a másnaposság alappillére is :D Nem sokára egy kimerítő cikkel adózunk a modern ipari lóhúgyártás egyik Szent Gráljának, a frisseséget hozó acetaldehidnek, amely valójában egy szutyok ízhiba...
parabeer (F)Elhasznált élesztők 2019.01.29 11:32:07
Jelen oldalon az általam használt élesztőkről értekeznék. Gyári adatok, tapasztalatok, pozitív, negatív felhangok és az esetlegesen olvasott és hallott dolgokról az adott törzsekről. - Coming soooooooooooooooooon - ..
parabeer Fogalmak 2019.01.29 10:28:24
Humolon (cohumolone)Alfa-savIBU - komlókeserűség AlkoholtartalomABV alcohol by volume Alkoholtartalom térfogatszázalékban.HidegkomlózásDry hopping lsd. hidegkomlózásLiofilizálás, Liofilezés, liofilizáció, fagyasztva szárítás. Tartósítási eljárás, mely során az adott masszábból szublimálással…..
NoHÁJ!A VII. Nemzetközi Házisörfőző Versenyen elhangzott, igen kaotikusra és egy tisztességes hard cidernél szárazabbra sikeredett előadásom okán arra gondoltam, hogy részletesebben (ezért meg fogtok ölni), ám de közérthetőbben (értsd: nem csak én fogom érteni :) mesélnék a sörfőző vizekről. Persze…..
1950 szeptember 7-én a világ elsötétült a skóciai  Knockshinnoch Castle 135 bányásza számára. Míg a férfiak odalent dolgoztak, a felszínen a nagy esőzések miatt egy focipálya méretű terület szakadt rá a bányára, szinte teljesen elvágva őket a külvilágtól, amivel csak egy telefonvonal kötötte össze…..
parabeer 2017.09.07 14:39:02
Itt egy tisztességes leírás:
www.scottishmining.co.uk/370.html
Jó, persze angolul, de google elég tűrhetően fordítja.
itt egy y2b összefoglaló: www.youtube.com/watch?v=DUDvaY17S8w
parabeer Szárított marhahús 2017.08.16 10:28:24
Csak mert jó. Tiszta fehérje, finom, ízletes. Távrepüléshez kiváló, van benne energia, fehérje az agynak és kellemesen rászomjazol. Így lehet szlopálni a csövet és hidratálni, hogy ne száradj ki repülés közben. Arról nem szólva, hogy bazi egyszerű elkészíteni és végtelenül tartós. Na ennyi rizsa…..
Hosszú vajúdás után végre megszületett a 2018. évi sörverseny kategóriái. Az eddigi versenykiíráshoz képest jelentős változás az, hogy az új elvek mentén a szinte teljes BJCP2015 lefedésre kerül. Kb. :) Kiírás:http://www.elsosor.hu/2018-as-hazisorfozo-verseny-kategoriak/ Részlet a kiírásból…..
Katonák! – mondják sokszor a civilek, alig leplezett lenézéssel a hangjukban. Bikkfa nyelven beszélő, bikkfa fejű katonák, akik csak ahhoz értenek, hogy a parancsokat gondolkodás nélkül végrehajtsák, mert erre vannak idomítva attól fogva, hogy katonának állnak, születnek,…..
parabeer 2017.06.30 14:16:57
@molnibalage: Ejj, ejj. Ha már nyelvtannácik vagyunk, akkor keringési pálya. Latin szó. Nem kéne már annyit vergődni idegen szavakkal, ha van rá magyar is. Jelentése még pontosan ugyan az marad. Az eccerű nép meg röppályának érti és kész. :)
Peace!
Mivel jó sok bejegyzéssel el vagyok maradva repülés és sör fronton is, úgy érzem, hogy itt az ideje bepótolni. Repülés szempontjából Pipis ugyan mindig beelőz, de sebaj, egyszer úgy is fordul a kocka :D A tavalyi évről még 2-3 távocska leírását feldobom a napokban, ezek már a facén persze…..
Nem vagyok túl öreg, de emlékszem, mikor még 70 Ft volt a kenyér a kisboltban. Arra is emlékszem, mikor 100-120 Ft lett. Pedig akkor is gyerek voltam még, mégis olyan drágulásnak fogtam fel és hüledeztem, hogy miért ennyi. Most már 300-400 Ft-ba kerül egy közepes minőségű fél kilós kenyér.…..
parabeer 2017.03.08 15:38:58
@Gazz: @miyagawa: Én 100%-ban használom a rozslisztet. Valóban ragad mint állat. De nagyon szívesen küldök kóstolót, vagy nem tudom, hogy de megmutatom a technikát. A blogomon írtam is, hogy minden taknyos lesz tőle. Viszont rozskovászból csinálom, azt is küldök ha kértek. Emailemre írjatok.
parabeer 2017.03.08 15:43:27
@Gazz: parabeer.blog.hu/2017/03/08/100_-os_teljes_kiorlesu_sokmagvas_rozskenyer_kovasszal

 Jaa, a kovász. Házilag. Ez kemény dió. Na nem is. Szóval, 2 evőkanál (ek) teljeskiőrlésű rozsliszt és 4ek langyosvíz, etnikailag homogén legyen ám. Keverd össze és tedd be egy zárható üveg, vagy műanyag tárolórendszerbe (pl. befőttesüveg) és hagyd magára másnapig. Persze az nem baj, ha közben Mozartot hallgat. És az sem baj, ha lefeded. Másnap ismételd meg a szertartást ugyan ezen mennyiségekkel, de ekkor már csapathatod Bach-al is. Harmadik nap ismét 2-4ek cucc és Bartók, majd a negyedik napon 3ek vagy 4ek Lisztet (sicc!) és 2x-es mennyiségű vizet (6ek-8ek) adj a kovászhoz és népi progresszív rockot. 5. napon ismét és a dupla mennyiséggel etesd, no meg Rammsteinnel, a hatodik napra jó lesz neki és fel lehet használni. A maradékot vagy tovább szaporítod vagy eltesszed hűtőbe vagy 10°C alá pihenni.
parabeer 2017.03.08 15:46:03
@Gazz: Szívesen. Ha bármi kérdésed lenne keress bátran. :)
100%-os teljes kiőrlésű, sokmagvas rozskenyér, kovásszal Mivel sokan kértétek a receptet, egyszerűbb ha egy bejegyzésben írom le, mint egyesével mindenkinek megküldeném...
parabeer 2017.03.08 13:00:13
parabeer Hibák bosszúja 2016.05.10 23:02:08
Történt az, hogy 2 nap szopóág után Óbuda beadta, azaz végre jó időben kint voltam a startplaccon. Némi rákészülődés után, várva az előző 2 napban megismert ciklusok éppen emelő ágát, egyszer csak azon kaptam magam, hogy húzom felfelé a belépőt :) Elkezdtem egerészni, miközben könnyes szemmel…..
A cím titokzatosságáról kicsit később kiderül, na jó, konkrétan a végén, most lássuk a történést, kronológiai sorrendben. Ott kezdődött az egész, hogy kihűlt a föld és megjelentek a dinoszauruszok mikorra is a Balaton-felvidék kezdte elnyerni jelenlegi morfológiájának főbb jegyeit. :) A vasárnapi…..
Az úgy volt, hogy 29-én kisütött végre a nap. Így elmentünk Óbudára bemelegíteni, amit két csúszással el is intéztünk, úgyhogy volt időm tesztelni a követőkamerát. Nos, van még mit javítani rajta. Az idő pompás volt, de a szél kevés, nem voltunk elégedettek, bár az utóbbi másfél hónap leghosszabb…..
parabeer ParaBeer starthely 2015.11.24 11:50:52
ParaBeer, avagy siklósör :D Rássönimepriálsztóút legyen veletek! Hogy miért is? Mert szeretek repülni, ízletes sereket inni és kreatívkodni.  És mert nincs jobb érzés, mint egy-egy hosszabb távrepülésben megszomjazott testünket-lelkünket harmonikus egyekben tobzódó…..