Regisztráció Blogot indítok
Adatok
McGarrett

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk a szomorú vidéki kilátástalanságról ír. Az államvizsgát követően pokoli fordulatot vett az élete és nem lát kiutat reménytelen helyzetéből. Elmesélné történetét? Segítségre szorul? Van egy hasznos ötlete? Írjon a szegenyekvagyunk@gmail.com címre !! Az alábbi…..
McGarrett 2015.03.26 11:27:50
@Terézágyú: Az egyik hozzászóló említette meg, hogy több egyetemista a gyakorlati helyén dolgozik tovább, és arra adott válaszként írtam le, hogy az esetemben ez miért nincs így.
McGarrett 2015.03.27 20:37:01
@karemi: Köszönöm szépen a véleményed, én is így látom, hogy ezt kellene tennem. Nagyon szívesen költöznék el Budapestre, de a jelenlegi albérlet-árak mellett ez beláthatatlan ideig kitolódik (egy igen lepukkant szobáért elkérnek 40k+rezsit, ami nem ritkán elérheti a havi 60k albérleti díjat, és még nem vettem ételt, bkv bérletet stb), és ez jellemző Budapest külső kerületeire úgy mint Kőbánya vagy Ferencváros. Folyamatosan nézem a különböző facebook csoportokban, olx-n, jófogáson az albérleteket, de amelyik elfogadható lenne, az vagy már a hirdetést követő 2 órában elkelt, vagy kamus (és innen vidékről - kelet m.o. - nem fél óra felmenni Budapestre, hogy azonnal lecsaphassak egy jó ajánlatra.

A kétkezi szakmával kapcsolatban mélységesen egyetértek, hiszen külföldön azzal hamarabb lehet boldogulni, jobb kereseti lehetőséget biztosító állásokba. Hál' Istennek a munkaügyi központ szokott szervezni tanfolyamokat, amelyeket támogatják is, így kinézőben van, hogy április-május-júniustól valamilyen tanfolyamon részt tudok venni és kétkezi szakmát szerezni, de ez a tájékoztatásuk szerint nagyon "HA" kategória, szóval erre nem alapozhatok, max örülhetek neki, ha mégis úgy alakult.

Tisztában vagyok vele, hogy nagyon sok idő eltelt felettem azóta, hogy leállamvizsgáztam és ezalatt az idő alatt - akármilyen furán is hangzik - felteszem magamnak a kérdést, vajon miért nem sikerült megtanulnom a második idegen nyelven, de nem tudom rá a választ ... lustaság, beletörődés, depresszió, önbizalomhiány vagy csak pár közülük vagy mindegyik együtt, tényleg nem tudom. De tény és való, hogy ha holnaptól elkezdem a nyelv önerőből történő tanulását, akkor is legkorábban október-novemberben merészkedhetek el nyelvvizsgát tenni belőle, ami nem hordozza magában a sikert egyértelműen. Nyilván ha meg se próbálom, akkor biztos a kudarc, de ha most az önerőből felkészülésre áldozom az elkövetkező hónapjaimat, semmivel se leszek előrébb az október-novemberi nyelvvizsgát követően, mint most.

Milyen fontos részlet hiányzik ahhoz, hogy más is tanuljon az esetemből? (azaz hogy ne kövesse el ezt a hibát mint én)
McGarrett 2015.03.28 12:20:47
@karemi: Angolból már évek óta van középfokú nyelvvizsgám, és a külföldi ismeretségeimnek köszönhetően ezt napi szinten frissen tartom + angol nyelven követett sorozatok is segítenek a fejlesztésében, napra készen tartásában. Az érintett, második nyelvvizsga meg tök mindegy milyen nyelv, mert mindegyik nyelvről ugyanúgy nulláról indulok, mert nincs olyan tudásom, amire alapozhatnék (hiába volt kötelező a német a gimnáziumban, mára sehol nincs).

A munkaügyi központ nem diplomásként tart nyilván, hanem érettségizettként - azaz szakma nélküliként - és így igénybe tudom én is venni ezeket a tanfolyamokat, ha lesz. Kamion jogsi lenne a tuti instant, mert azzal utána el is tudnék helyezkedni, de egy intenzív nyelvtanfolyamnak is örülnék. Itt jön közbe az a tény, hogy a diplomamentő program egy nagy kamu, mert nincs intenzitása - hiába tart 10 hónapon keresztül, egy péntek-szombat este 5-8 közötti tanórákban nem lehet felkészülni egy középfokú nyelvvizsgára, és a kitétel az, ha nem sikerül a diplomamentő tanfolyam után a nyelvvizsga, vissza kell fizetni az állami támogatást azaz a tanfolyam díját. Így eszem ágába se volt rá jelentkezni.

Valamelyik német nyelvű ország lenne a cél, de ott angol nyelvtudással nem igazán lehet munkát vállalni, de az is meglehet én nem néztem még utána elég helyen ennek, de az eddigi tapasztalatok megkövetelik a német nyelvtudást.

Jogosítványom már kb. 8 éve van, rutinos autóvezetőnek számítok, hiszen havonta megvan az a jó 1000 km amit levezetek, néha még több is.

Igen, ezt felismertem már én is, hogy el kell mennem a boldogulásom reményében, a gondom ott kezdődik, hogy nincs miből elindulnom, és így még utána sem néztem, mert nem szeretném a saját kedvem tovább rontani azzal, hogy mindennek utánajártam, akár már holnap indulhatnék, de hát benéztem, mert nincs miből.