Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pájnacsősz

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
E-könyv olvasók Szégyenpad 2012.06.06 18:00:00
Az internet mindent elbír, erre találták ki. Hogy még egy atomháború se. Vannak legendás oldalak, akiket amiket nagyon szeretnének elhallgattatni, de nem megy. Ameddig a véleményszabadságról van szó, addig értem és el is fogadom ezt. Nem minden vélemény tetszik, nem is mindet…..
Pájnacsősz 2012.06.07 14:46:04
@Dworkyll: Természetesen nem a nyelvhelyességi hibád ütött ki (nem betűhiba volt, hanem egyeztetési, ráadásul – korábbi posztjaidat olvasva – következetes); hanem maga a poszt szűklátókörűsége, szembehunyós idealizmusa.
Megvitatnám én, de fenti hozzászólásokból látszik, hogy felesleges. Ráadásul vissza kell mennem dolgozni: szerkeszteni egy olyan irományt, amely szintén csak akkor válik majd letölthetővé, ha valaki illegálisan felteszi a netre.
Pájnacsősz 2012.06.07 15:40:20
@Dworkyll: Köszönöm.

Komolyan.

És sajnálom a – látszólag – tárgyszerűtlen kirohanásomat.
Ismerkedjenek meg az Emberrel, Aki A Legtöbbször Küldte El Az Aegon Biztosítót Az Anyjába. A Homár természetesen nem szereti a csúnya beszédet, aminek praktikusan sincs értelme, mert a dolgok ettől nem fognak megoldódni. Érteni viszont értjük, miért durrant el olvasónk, K. fejében…..
Pájnacsősz 2010.11.09 14:11:32
@mistinguett: A nemcsakban igaza van, és ez régen is így volt.

Nemcsak a mosógép égett le, de a konyha is.
Nemcsak szép, de okos is.

Viszont:

Nem csak kenyérrel él az ember.
Bayer Zsolt levelét megírta, és bár a címzett Vona Gábor még mindig nem válaszolt a Magyar Hírlap botrányújságírójának tényleg minden újságírói és nyelvtani szabályt felrúgó levelére – de egy másik, részben megszólított, a „Pörzse Sanyi” már…..
Pájnacsősz 2010.03.04 19:55:55
@Balt: Az "egybeírandó" szó szintén egybeírandó.
Nemrégiben egy törzsutas tapasztalatait tettem közzé a Szombathely-Győr vasútvonalról. Most megjött a válasz a MÁV Starttól. Vélhetően más MÁV-leányvállalatok közreműködésével készült. A 10. sz. Celldömölk-Győr vasútvonalon január elején valóban több, váratlan…..
Pájnacsősz 2009.01.20 12:07:19
@erminavet: Beidéznéd a kivételt?
Az alábbi történet szépen bemutatja a szcientológusok által közkedvelt, kapcsolatmegszakításnak nevezett intézményt. Ehhez - állítólag - csak akkor folyamodnak, ha már semmilyen más megoldás nincs egy konfliktus kezelésére. Saját tapasztalatom viszont az, hogy elég könnyen…..
Pájnacsősz 2009.01.20 12:55:33
@anyós:
Hülyeség, ezzel nem kell foglalkozni. Az ötletgazda évek óta teleszemeteli a cyberteret a személyes nyomorával, a saját blogjai, weblapjai, iwiw-adatlapja alapján is beazonosítható nyomorult életének minden szereplője, így a szülei is, ti is.

Ezt a névanozosságot nem is értem. Az a baj, hogy a papának szintén T. A. a neve?

Az pedig megmosolyogtató, hogy szerintük bármit is "le lehet venni" az internetről. De ha lehetne, is lebeszélnélek róla: a nyilvánosság erejében talán lehet bízni, sok más eszköz nem maradt.
Karácsonyi ajándékként azzal kedveskedünk olvasóinknak, hogy körbejárjuk a karácsonyi áruhelyzetet, különös tekintettel a játékkínálatra. Naná, hogy a húsz évvel ezelőttit, itt a Comment:com-on nincs karácsony egy kiadós retrózás nélkül.Miért olyan drágák a játékok?…..
Mivel az utóbbi időben megsokasodtak a helyesírással foglalkozó kommentek, úgy gondoltam, a nyelvtan barátainak kedvében járok, és egy igazi csemegét teszek közkinccsé. Íme:"Budapesten születtem egy nyarat ídéző öszi napon október 14-én. Latin tagozaton érettségiztem a…..
Pájnacsősz 2008.12.21 23:43:42
Hadd ragadjam meg az alkalmat egy kis toborzásra:

Beszámoló a korábbi helyzetről:

index.hu/kultur/korrektor/akh12/

Azóta csak romlott, a bizottság újabb ad hoc változtatások bevezetését tervezi, miközben mereven elzárkózik a szabályzat teljes újraszerkesztésétől.

Álláspontunk szerint alapvető szükség lenne a következőkre:

1. Kivenni a helyesírásból a nem helyesírási kérdések szabályozását (pl. hogy mely szóalak írható le).

2. A helyesírási szabályzat csak minimális esetben hivatkozzon nyelvtani kategóriákra, ezekre is adjon laikusok számára is jól alkalmazható meghatározási teszteket. Semmiképpen se hivatkozzon olyan nyelvtani kategóriákra, mely képzett nyelvészek számára sem világosak, ill. el nem fogadhatók.

3. Változzon meg a szabályzat szerkezete. Szükség van egy preambulumra, mely tisztázza a helyesírás hatáskörét. Szükség van a helyesírás elveinek kimondására, hierarchiájuk tisztázására és a konkrét szabályok ezekből való levezetésére.

4. A szabályzat legyen három szintű: iskolai, általános és szakmai (tipográfusok, szerkesztők számára). Az iskolai helyesírás-oktatás célja a kommunikációs kompetencia fejlesztése, ne a szabályok bebifláztatása legyen. Az iskolai szabályzat megfogalmazása feleljen meg egy iskolás gyerek szintjének.

5. A szabályzat engedjen meg alternatív írásmódokat a kommunikációs szándék egyértelműbb kifejezésére, ill. az olvashatóság megkönnyítésére.

6. A szabályzatot nyelvészek és valódi kutatási eredményekre építve készítsék.

7. A szabályzat elfogadását széleskörű, nyilvános vita előzze meg.


A jelenlegi helyesírási szabályzat toldozgatása-foldozgatása nem érdeke a magyar társadalomnak. Az új szabályok bevezetése megnehezíti a korábbi szabályokat jól ismerők dolgát, ugyanakkor nem könnyíti meg a helyesírás elsajátítását a nehézségekkel küzködők számára.

Petíciónkat itt lehet aláírni:
www.gopetition.com/petitions/mondj-nemet-az-akh-12-re.html

A facebookon is van csoportunk, ott is lehet csatlakozni.
 Kilakoltattak egy családot a VIII. kerületben. Ez nem hír, ilyen sajnos sok van.Budapesten sok minden nem működik, ezek közé tartozik a szociális bérlakás rendszer és a lakásfoglalás is.A fővárosi polgármester hiába hirdetett moratóriumot a téli időszakra, a…..
Van egy nagyon kellemetlen betegség, a prosopagnosia azaz az arcfelismerő képesség teljes hiánya. Nos, feltehetően ebben a kórban szenved az az egyén, aki a Mestersége: színész sorozat Törőcsik Marit bemutató részéhez (ami ma 18:10-kor és 03:15-kor lesz az m2-n) Máthé Erzsit…..
Pájnacsősz 2008.11.21 23:18:11
Mostantól délig illetve délután 14-19-ig a 6-os villamos vonalán egy háromkocsis UV-szerelvény jár megemlékezve az 1956-os forradalomról. (A típus azon az őszön szinte vadonatúj volt, első példányai alig fél éve jártak akkor.) A villamosbarátok azonban nem próbálhatják ki az…..
Inzert A Népköztársaság címere 2008.10.23 11:36:49
A Horthy-fasizmust visszakívánó terrorcsőcselék ezt a gyönyörű műalkotást, szocialista hazánk felemelő szimbólumát tépkedte ki 52 éve a zászlók közepéből. Ja nem is, az még egy másik gyönyörű műalkotás volt, csak azt ki kellett dobni a kukába...
Ritkán szoktam vagyonvédelmi testőrséget vállalni, de az énekesnő szegény megboldogult édesanyám kedvence volt, így hát rábeszéltem magam. A feladat nem tűnt bonyolultnak, a házfelújítás miatt a szagemberekre szakemberekre kellett odafigyelnem, nehogy eltűnjön ez-az a budai…..
Pájnacsősz 2008.10.22 16:27:39
Történelmi pillanat: az első énblogger-egoblogger a hétbloggerén! Bemutatkozik a blog.hu egyik legismertebb és legtermékenyebb Zolija: Zoli.Tudja-e rólad a környezeted, hogy blogolsz? Mit szólnának a szüleid/családod, ha kiderülne? Egyre többen tudják, nem is biztos, hogy jó ez…..
"A hétvégén egy házi buliba vitt a párom.Semmi kedvem nem volt, egész nap piszkált, veszekedtünk.Az ajtóban úgy zártuk le a liftben kirobbant vitát, hogy odabent nem szólunk egymáshoz, mert képtelenek vagyunk kultúráltan beszélni a másikkal.Én nem akartam égni.Egész este…..