Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Köcsög Duda

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Szerkesztő!     43 éves, 42%-osan egészségkárosodott, egyedülálló nő vagyok. Eredeti szakmám szerint tanítónő, de mivel elvesztettem a bal oldali hallásomat, a jobb oldalon pedig mintegy 60%-os beszédértés csökkenést diagnosztizáltak, eredeti munkakörömet…..
Köcsög Duda 2012.01.22 03:57:58
@parnalarva: Igen, másról szól. És két l-lel.
Egyetlen év alatt 400 százalékkal nőttek a regensburgi PG Gmbh. bevételei, miután piacra dobta a BlackTrail nevű termékét. A limitált szériás, csúcstechnológiás kerékpárral a német cég betört az amerikai piacra, és Németország legnagyobb kereskedői is bevették kínálatukba…..
A fenti két képet Sadia fedezte fel a Fortepanon: az Erzsébet híd budai hídfőjénél készült mindkettő úgy 25 év eltéréssel. Talán az egyetlen közös pont rajtuk a platán, mely túlélte a világháborút, a régi híd lerombolását, romjainak eltakarítását és az új…..
  Egy hét sem telt el azóta, hogy a Kerényi-féle történelmi festményekkel foglalkoztunk, s már meg is érkezett az öröm és boldogság újabb hulláma. Az alkotások többsége elkészült, és az FN24-nek köszönhetően a Széchényi Könyvtár fegyveresekkel őrzött, csak Kerényi…..
Köcsög Duda 2011.11.07 15:47:16
@tesz-vesz: 269. Kettőspontot teszünk a szerző neve és az írásmű címe közé akkor, ha a nevet és a címet mondattani viszonyítás nélkül említjük egymás mellett (pl. utalásban, felsorolásban, katalógusban stb.): Vörösmarty: Csongor és Tünde; Petőfi: János vitéz; Arany: Toldi; stb. – Birtokos szerkezetben azonban a név és a cím közé nem teszünk írásjelet: Arany János Toldija fellelkesítette Petőfit. Mikszáth „Különös házasság” című regényéből filmet készítettek. Stb. (Vö. 199.)
Köcsög Duda 2011.11.07 17:58:19
@tesz-vesz: Csak mert elég "hangos" volt a "kiváló" hozzászólásod, és ahhoz képest jól megszórtad hibával.
Ráadásul bár az AkH szerint igazad van, stilisztikailag nincs: a "macskakörmözés" tenyérbemászóan modoros és elavult manír, főleg akkor, ha a szövegkörnyezetből egyértelműen kiderül az irónia.
Köcsög Duda 2011.11.07 18:11:04
@tesz-vesz: Konkrétan csak 7 helyen hibáztál a felesleges kettőspontokkal, a "János vitézes"-t pedig így kell írni, a János szó J-je nagy marad. Kisbetűvel kezdesz mondatokat, és némelyik végéről lefelejted az írásjelet. Szamuelyt neve nagybetűs, hiába volt kommunista. A német–szovjet háborúban hosszú kötőjelet alkalmazunk.
Egyébként semmi közöm a Mandinerhez, nem tisztem védeni, de fegyvertelenül ne kezdj lovasrohamot.
A hozzászólásod emlékeztetőül:

Szinte Gábor: A dualizmus kora c festményét inkább bélyegre kellett volna

Somogyi Győző: Az első világháború c képe szép kép, de sok értelme nincsen, tényleg sárga tengeralattjárós, jános vitézes. nem egy nagy szám azon kívül hogy jó ránézni.

Fülep Sándor: Tanácsköztársaság képe azon kívül hogy vörös a feje a kiáltozónak tényleg sok értelme nincsen, én inkább vmi szamuelyről vmi szomorú, csendes tájképet festettem volna, távolba a páncélvonattal, legalább vmi kultúra és ízlése került volna bele. mi van középen? számítógéppel kifakított egy fényképet?

Kiss Tibor: Trianon képe nem eléggé átütő, ez ide kevés, nem jön át. szúrja a szemet az alakok rossz beállítása, okos kép akart lenni, de nem jött össze.

Incze Mózes: Horthy Miklós kora c képére jó ránézni, szép kép, és nem lehet egyből felfogni az értelmét. először azt hittem becsmérlik, de a lófogó kezek a 2. világháborúra vonatkoznak, német-szovjet. ez jól sikerült kép, értelemmel. megérte a pénzét.

Bráda Tibor István: A második világháború c képe egy nagy nulla, kirúgni mindenhonnan ezt az idiótát, pénzt visszakérni. ajánlanék neki egy másik szakmát, pl árufeltöltő.

Gyémánt László: Holocaust, ezt most minek kellett? hogy megint ne legyen antiszemita a fidesz?
a képnek sincs sok értelme, én szintén tájképbe festettem volna a gőzmozdonyt marhavagonokkal, akár fekete-fehérbe, de vmi gyászlobogót is akár köréje, akár anélkül realistán, színesbe, az is jobb lett volna, mint ez a középiskolás grafika a kép montázsokról. ezek állítólag festmények, nem? látszódnia kellene ennek a képen.
Ha lenne anonim betűfüggők szervezete, biztos ott lennék. Felállnék a sok ember előtt és azt mondanám, *** vagyok, és betűfüggő, hat éves korom óta. Mindig és mindent elolvasok, ha azt mások veszélyeztetése nélkül megtehetem. Olvastam cipőbekötés közben (anyám szerint),…..
Köcsög Duda 2011.11.01 23:43:31
@Dworkyll: Jól van, látom, javítottad mindenütt, te kis nem kapkodós sasmadár. Akkor a következő lecke: a "hatéves" egybeírása.