Regisztráció Blogot indítok
Adatok
titokka1000

2 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az emberi elme imádja a leegyszerűsítéseket. Vagy ha nem is imádja, mindenképp keresi őket, hogy a világ megismert jelenségeiről gyűjtött tudást helytakarékosan tárolhassa el. Ha részletesebb, féltudományos igényű fejtegetésekre vágyik az olvasó, keresse fel bármelyik baloldali közíró egyik…..
titokka1000 2018.11.01 08:24:01
Vitatkoznék Veled, de kezdem azzal, amiben egyetértünk: én is gyűlölöm az általánosítást. Nem gondolom, hogy lenne értelme a címkézésnek, már csak azért sem, mert az a benyomásom, hogy az igazán profi játékosok felismerik a gyengeségeiket, és ennek megfelelően próbálják fejleszteni magukat.
De amikor próbáljuk megfejteni és megfogalmazni, hogy mitől sikeres, jó, szerethető játékos valaki, akkor óhatatlanul belefutunk legegyszerűsítő megfogalmazásokba. Olyanokba, amit Te is megneveztél. És itt vitatkoznék veled – mert szerintem ezekben a közhelyekben is ott az igazság magja - Selby és Higgins valóban a mentálisan erős játékosok közé tartozik. De nem abban erősek, hogy mindig képesek megnyerni a döntő framet, hanem abban, hogy nem omlanak össze, ha az ellenfelük jelentős előnyre tett szert, és gyakran képesek megfordítani az ilyen állásokat. Selby emellett abban is nagyszerű, hogy játékstílust vált, amikor szükséges. Ha nem megy a golyóbelökés, akkor defenzív módba vált és a néző számára már-már kínos fegyelmezettséggel törekszik az ellenfél akadályozására. DE hangsúlyozom, hogy ezek is csak benyomások, ráadásul van, amit ebből, nem képes megmutatni a statisztika. (de mondjuk idézzük fel a 2014-es világbajnokság döntőjét, ahol Selby 8:3-ról fordított Sullivan ellen, úgy, hogy előtte Neil Robertsonnal is iszonyú nagyot csatázott.)
Amivel pedig végképp nem értek egyet a kis politikai kiszólás a bevezetőben – egyrészt mert az is durva általánosítás, másrészt mi köze ennek a snookerhez?
Ahol az első adás döcögött, ott erősített a legjobban a másodikra a Sztárban sztár: a produkciókban és az énekesek lelkesedésében, bár mellélövés volt megint, Csonka András drag queen showját soha nem akarom többé látni lelki szemeim előtt, és Peter Sramek vörösre mázolt…..
Ez most nem olyan lesz, mint szokott lenni, mert csak. A képminőségért elnézést, elbasztam. ..
1000 nap az öregségig Romantika 2015.03.25 11:17:15
Nevethetnékem támadt. Nem pont akkor, amikor kivette a füléből a fülhallgató felét és betette az enyémbe, még csak nem is akkor, amikor meghallottam a kicsit bugyuta diszkó slágert, ő pedig derékon ragadott és lassúzni kezdett velem. Akkor kapott el leküzdhetetlenül a röhögő…..
Ki gondolta volna, hogy lesz még egyszer egy új blog? én biztos nem. Valamikor, 1000, de legalábbis 3 éve azért halkultam, majd némultam el, mert már nem volt kedvem írni.  most viszont azon kapom magam, hogy egyre többször fogalmazom meg, mit írnék, ha még lenne blog.  ezért…..