Regisztráció Blogot indítok
Adatok
s t p

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy a liszt kifogyott a boltokból és a lakosságnál landolt, sokan állnak tanácstalanul a liszt készleteik felett, hogy hogyan tovább. Egyre többen a kenyérkészítés, ezen belül a kovászos kenyérkészítés iránt érdeklődnek. Sok receptünk van fent a blogon ebben a témában, így, akinek kovásza…..
Az Amerikai Egyesült Államok létrejötte előtt, - de már Kolumbusz felfedező útjai után - az első gyarmatosító szándékkal érkező (és telepeket létesítő) európaiak a XVI. században kötöttek ki Észak-Amerika keleti partjainál. 1587-ben például I. Erzsébet kegyence, Walter Raleigh próbálkozott állandó…..
Egy saját ingatlan általában a legnagyobb vagyonunk életünk folyamán, ezért nem mindegy, hogy annak értékesítését kire bízod. Megbízz egy idegenben vagy nem? Van türelmed és energiád egy saját értékesítéshez vagy keresel inkább egy jó ingatlanközvetítőt, aki a terhek nagy részét leveszi a válladról?…..
Nem szeretek választani. Pontosabban nem is arról van szó, hogy szeretek vagy sem, hanem amikor a bőség zavarával állok szemben, akkor nehezen teszem le a voksot valami mellett. Még inkább így van ez olyan esetben, amikor a döntés hosszú távra szól, és a burkolat nyilvánvalóan ilyen. Mi van, ha…..
L. Ron Hubbard életében egyszer nyilatkozott nem baráti TV-stábnak. Ez olyan "jól" sikerült, hogy többet ilyet nem tett. A Granada Television "World In Action" sorozatának részeként vetítették 1968 augusztusában a "The Shrinking World of L. Ron Hubbard" c. epizódot, amelyben a Sea Org…..
Immár 21. alkalommal próbálták azt meg, ami az eddigi 20 alkalommal is hatástalannak bizonyult. Felvonult párszáz szcientológus, és nagyon fellelkesítették egymást, hogy mekkora jó fejek és milyen jó a helyzet...
A régi építésű lakások sokszor elsárgult beltéri ajtókkal is járnak. Olyanokkal, amelyek nálam is megtalálhatók, és őszintén szólva, botrányosan rosszul néznek ki. Régóta gondolkodtam már azon, hogy kicserélem őket, de aztán a konyha és a fürdőszoba DIY felújítása meghozta a kedvemet az ajtók…..
Szólj anyának! Eladtam a lelkem 2018.07.20 05:55:00
Két éve. Az ördögnek. Elhatároztam, hogy a Mammonnal randizom. Megpályáztam egy állást egy népszerű multinacionális cégnél. Elérkezett az idő, amikor az évekig tartó pelenkázás után ellenállhatatlan vágyat éreztem újra, hogy a felnőtt világhoz kapcsolódjak. Eljátszottam…..
Habár a nyarat az emberek egy jelentős hányada lelkesen várja, ahogy dübörög a meleg évszak mégis a hőség ellen való védekezés módszerei felé fordulunk. Előző cikkünkben szó esett a klimatizálásról és az azt érintő kérdésekről. Jelen bejegyzésünkben arról esik szó, hogy hogyan kerüljük el, hogy az…..
Sokat ígér a Vernee legújabb készüléke, és szó, ami szó, impozánsan hangzik a 18:9-es kijelző, 6200mAh kapacitású akkumulátor, a 6 GB memória és 128 GB tárhely. Mindez a gyártótól megszokott pénztárcabarát árazással. Így nem tudtunk neki ellenállni és beszereztünk magunknak egy példányt...
Előszó A következő történet írója érthető okokból (kapcsolatmegszakítás elkerülése érdekében) névtelenséget kért. Aki régebb óta figyelemmel követi a blogot, annak ismerősek lesznek az elemek: a lekezelő arrogancia, az agresszív "terjesztés", az irreális követelmények ész nélküli nyomatása stb. A…..
s t p 2018.02.24 10:42:49
@EXLEXMAN: nagy önbizalommal, simán lehazugozod az írást - mindezt szcieltológus stílus és szóhasználattal ( bősz felkiáltójelek, "sciento-mókus", "harag", no meg a megengedő "én egyébként Buddhista vagyok").
Marad amit mojoking77 olyan találóan írt : szcientológiát szerecsenmosdatsz - és még nem is túl magas színvonalon.
Meg sok sikert a szcientológiás nyomorodhoz (vallásnak azért mégse nevezhető). Reméld, hogy megéri.
Könyveimnek és írásaimnak köszönhetően rengeteg igaz lovas emberrel hozott össze a sors keze az elmúlt évek során. Így volt ez Tóth Pál és Magosi István személyével is, akik oroszlánrészt vállalnak abban, hogy az utolsó magyar földön vívott huszár csata történetét minden generáció megismerje.…..
Az egészséges táplálkozás, valamint a diéta része, ezért nagyon sokan használjuk. De valljuk be, a csirkemell roston variációkat és a rántott csirkét elég hamar meg lehet unni. ..
A szabad kommunikáció és információ forradalmának korszakában élünk. Egy olyan világban, ahol az emberek nap mint nap egyre jobban kapcsolatba kerülnek egymással és a világgal. A pozitív beállítottságúak között láthatóan terjednek a megértés, együttérzés és szeretet üzenetei, még a leginkább…..
Zord idők Határeset 2017.10.26 11:30:04
fotó: Huszti István. forrás: index 2007. február 2. A fidesz képviselői Orbán Viktor vezetésével lebontják a Kossuth teret körbezáró, vaskerítésekből álló mobil kordont. Akkoriban, ők ezt a polgári engedetlenség egyik formájának nevezték. Az akciójuk napjainkig is számtalan esetben hivatkozási…..
s t p 2017.10.28 10:33:49
Háát.. tényleg nem egy egyszerű a cikk. Azért ha már elolvastam, csak röviden:

A megfogalmazás, a cikk maga: nekem is terjengős a kifejtés, a saját vélemény álláspont elégé körvonalazatlan. Talán az van benne - de ez már a saját véleményemmel keveredik, vagy inkább az -, hogy a jogilag és tartalmilag koncepciótlan, gyengécske a szabályozás, a semmi szabályozás betarttatási aktivitás, továbbá az építők ízlésének, elképzelésének eredményeképp elég kaotikus eredmények születnek kerítés fronton.
Innen már tényleg saját, hogy - egyébként nem csak kerítésügyileg, úgy általában a kertvárosi / lakóövezeti épületek terén is hasonló a kép.
Ezek évtizedekre meghatározzák a települések összképét, alakítják annak hangulatát, légkörét, élhetőségét.

A cikk tartalmi részéhez nehéz hozzászólni a képek nélkül. Ha az jönne ki belőle, hogy milyen sikeresen sikerült gettó jellegű zárt kerítéseket építeni Nagykovácsiban is, azzal semmiképp sem értenék egyet. Függetlenül attól, hogy mi lenne az indok/motiváció mögötte: az értelmetlen hivatali szabályoknak való büszke meg nem felelés, egyéni ízlésficam, biztonság ürügyével való takarózás, esetleg egyszerű vagy inkább pszichés zárkózottsági vágy.
Jó lenne, ha a közösség ingerküszöbét átvinné egy konszenzusos szabályozás kialakítására, és annak betarttatására vonatkozó igény.
Nem vagyok optimista ezügyben, de talán az ilyen cikkek is segíthetnek.