Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Renok

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megdöntve a tavalyi rekordot, a heti kontentsűrűség 6 adás lett a végére (plusz egy Képtelen Krónika), de a koronaékszer mi más lehetne, mint a szokásos évértékelés a Checkpoint Dream Teammel, azaz Mazurral és Sasával. Mivel perceken belül véget ér az év, ideje kitolni ezt is: jöjjenek tehát 2021…..
Ha tisztességesen tagelnénk az adásokat, Grath harmadik témájánál valami ilyesmi lenne: sólyom, drog, kémkedés, CIA, Mexikó, Szovjetunió, balfaszok, Sean_Penn. Egészen elképesztő a Sólyon és a Hóember fedőnevű két amerikai fiatal története, amiből inkább nem is spoilerezek le semmit. Embed lent,…..
Soha nem látott kontentsűrűséggel zárjuk az évet: délelőtt kitettem a Retrográd adást, és akkor ígértem egy 2020 legjobb játékairól szóló szokásos toplistázást is. Mivel órákon belül véget ér az év, ideje kitolni ezt is: jöjjenek tehát a 2020-as év legjobb játékai, szigorúan szubjektív…..
Nem értem, miért voltak kételkedő hangok még ma is Facebookon, hát világosan megmondtuk, hogy 2019 a Golden Axe éve, szóval íme, itt a Golden Axe-adás. Tényleg. Nem átverés. Az első évad óta emlegetjük, hogy valamikor majd beszélünk róla, azóta ez a legnagyobb vaporware-ekkel felérő ígéret lett, a…..
Renok 2020.01.01 17:49:55
@Stöki: A felvételen nem hangzott el végül azt hiszem: ki volt Grath kedvenc karaktere? :)
Renok 2020.01.01 17:53:30
@Stöki: xDDD
Háhh, annyira tudtam!! :D

BUÉK amúgy, köszi a minőségi szórakoztatást. ;)
Drága hallgatóink, Nagy nap a mai, kis podcastünk, a Checkpoint elérte a kerek egymillió lejátszást. Délelőtt még 999,800 körül állt a számláló, aztán ebédeltem egyet, elmentem megnézni az új Tarantino-filmet, és mire visszaértem, Emilio Estevez beköszönt: Vagyis indulásunk óta több mint…..
Renok 2019.08.25 00:40:01
Hát ez is eljött az ötödik évadban: összesen kétszázadszor ültünk össze a Checkpoint podcastcsalád médiaportfóliójának keretein belül, hogy valami retrós meg videojátékos témáról beszélgessünk. Az alkalomnak élő felvétellel adtunk rangot, a helyszín az EPAM Hungary meetup terme volt, akárcsak a…..
Renok 2019.03.17 23:57:56
@joeperry: Az engem is érdekelne. :D
IDDQD Checkpont 4x05: A Gamestar 2018.03.04 22:38:51
A PC ZED-adás után volt egy olyan felelőtlen ígéretünk, hogy lesznek még a magyar játéksajtó régi lapjaival foglalkozó adások. Nem is kellett sokáig várni a következőre, gyakorlatilag a múltkori sztorit folytatjuk, vagyis  a Gamestarról beszéltünk, ami ugye a PC ZED és a PC-X összeolvadásából…..
Renok 2018.03.05 18:01:24
@payskin: Köszi, hogy leírtad ezeket.
Kegyetlen, hogy itthon mik mentek játéklap piac fronton, nem is gondoltam volna.

A PC-X volt az első játékmagazin, amire előfizettek nekem szüleim és még a GameStar-rá válásnál is előfizető voltam.
Akkoriban még így gyerek fejjel is sokkolt, hogy mennyire gáz volt a GS eleinte, design téren mindenképpen.

A levelezési rovatban is írtam javaslatot ezzel kapcsolatban, az egyik számba be is került a levelem, amiben az oldalszámozást szerettem volna a lap felső sarkai helyett az alsó sarokban látni (indoklás: az iskolapadban lapozva így tudtam a tartalomjegyzék alapján fellapozni a cikkeket :D), és láss csodát a következő számban már alul voltak az oldalszámok. \o/

Nagyon remélem lesz PC-X podcast. ;)
Renok 2018.03.05 19:03:44
@payskin: Amúgy ennyi év után miért kell óvatosan fogalmazni?

Valami régi titoktartási szerződés? :D
Bár úgy néz ki, a magazin mégsem szűnik meg (aminek mi örülünk a legjobban, komolyan), Sasa vissszaemlékezése a PC Gurunál töltött évekre folytatódik. És ha azt mondom, hogy a második rész sem lesz különösebben rövid, úgy érzem, a fején találtam a szöget. Talán kevesebb…..
Már írtunk róla a blogban is és Facebookon is, de még egy emlékeztető nem árt: hétfőn vesszük fel szeretett podcastünk, a Checkpoint (Mini) 100. adását, közönség előtt, és bárki eljöhet a felvételre (mobások is, de ők lehetőleg a küszöb alatt kússzanak be). Időpont: Július 17. hétfő 18:00…..
Itt a harmadik és egyben utolsó posztom az 576 KByte-os vásárlásomról, amiben az utolsó rendelésem történetét írom le. A most becsatlakozóknak röviden úgy foglalnám össze, hogy több éve nem sikerült az 576 KByte üzletből rendelnem bármit is és gondoltam teljesen poénból utoljára rendelek egy…..
Folytatódik a szomorú harcom. Aki nem olvasta az előzményeket, annak ajánlom a két hetes posztomat elsőként.Röviden arról van szó, hogy több éve nem sikerült az 576 KByte üzletből rendelnem bármit is és gondoltam teljesen poénból (ezt már rég nem lehet komolyan kezelni) utoljára rendelek egy játékot…..
Renok 2017.05.12 22:37:13
Az 576 KByte sokat jelentett nekem régen. A 90-es években szinte csak ott vásároltam, hiszen nem nagyon volt semmi más, meg imádtam az újságjukat, aztán jöttek a kisebb konzolboltok, az újság feledésbe ment, majd szép lassan a kis boltokból is kinőtte magát egy-kettő. Mára ott tartunk, hogy bőven…..
Kicsit több mint egy hónap után itt a G2A Deal második csomagja ismét jó kis játékokkal: Az Epistory egy művészien kidolgozott origami-szerű világban játszódik. Az állandóan mozgó világban folyamatos narrációt kapunk, közben pedig billentyűnk segítségével kell beírni a megfelelő szavakat az adott…..
Renok 2017.04.13 12:11:26
@ayo: Akkor én vagyok a kivétel, még sosem vettem tőlük semmit, és nem is fogok, mert nem legit.
És én vagyok az, aki inkább vesz meg valamit gog.com-on is picivel drágábban, mint steamen, mert amit gog-on veszek, az legalább tényleg az enyém, és nem csak "bérlem".

És kérlek nézd meg majd a videót, mert ebben közel sem a szutyok gearbox a lényeg (nagyon nem csípem őket), hanem hogy elmondja benne TB, mennyire káros a játékiparra nézve a G2A tevékenysége, amit nem egy bizonyítékkal alá is támaszt a videó alján lévő linkekkel.
Arra a játékiparra nézve, ami Neked és nekem is a kedvenc hobbink alapját adja.

Mi is tehetünk ez ellen azzal, hogy nem támogatjuk a pénzünkkel az ilyen nem legit oldalakat. Ha már egy ember nem vesz meg egy valamit tőlük, már egy picit előrébb jutottunk.

Ez ugyanaz a kategória, minthogy amíg mindenki veszi a preorder státuszban lévő játékokat, és a szutyok DLC-ket, addig kapni fogjuk ezeket az arcunkba. A pénztárcánk nem kinyitásával tehetünk/tehetnénk ezek ellen is.

Olvasom a linkelt posztot, arról lemaradtam, köszi.
Itt a tél, röpködnek a mínuszok és a hógolyók. Ilyenkor sok játékra jellemző, hogy ehhez az évszakhoz passzoló update-tel vagy DLC-vel bővül. Nem történt ez másképp a Forza Horizon 3-mal sem, mely megkapta az első nagyobb kiegészítőjét, a Blizzard Mountaint. Túl nagy dolgot azért nem kell várni,…..
Már eléggé benne járunk a januárban, de csak most lett időm előbányászni a tavalyi keresőkifejezések közül a legjobbakat - viszont azt nem akartam, hogy elsikkadjon a dolog, mert egy hétéves hagyományt törtem volna meg (korábbi évek: 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015). Szóval megkésve bár, de törve…..
jateknaplo.blog.hu Hitman Sniper 2017.01.05 11:15:08
Egy ideje tervezem, hogy bemutatom a Square Enix játékait, mert nekik végre sikerült megtalálni az arany középutat a komoly asztali és a mobil játékok között. Összesen három GO és egy Sniper játék elérhető, utóbbit a napokban sikerült megcsinálni, így hát kezdjük Hitmannel az évet. A Hitman…..
jateknaplo.blog.hu Far Cry Primal 2016.12.12 11:09:35
A Far Cry sorozatról már biztos mindenki hallott, hisz a Ubisoft egy több mint 10 éves sorozatáról van szó, aminek az első része még 2004-ben jelent meg. Azóta megjelent három számozott, egy mellégágnak tekinthető Blood Dragon nevezetű, valamint cikkem alanya, a Primal nevet viselő rész. Én elég…..
A harmadik pályát is sikerült kimaxolnom, ami bár a maga 31 órájával mondhatni hasonlóan könnyű volt, mint a második pálya, de az igazság az, hogy sokkal könnyebb, csak van benne egy teljesen megtévesztő feladat, ami simán több óra plusz szenvedést okozott. De kezdjük az elején. A harmadik pálya…..
Ahogy a Bethesda E3 konferenciáján hallottuk, a sokak által kedvelt Fallout Shelter idén PC-re is megjelenik. Pár napja felreppent újra a hír, hogy bizony, jön a PC-s verzió. Nos, a várakozásnak vége: mától PC-n is tudjátok menedzselni a saját Vault-otokat. Ehhez nem kell más, mint a Bethesda…..
IDDQD Checkpoint Mini #23: Z 2016.06.28 16:19:30
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
A héten volt orkos csütörtök, azaz a Warcraft-film hazai premierje. Arról pár hónapja hosszasan beszélgettünk, hogy jó videojátékos filmadaptáció még nem készült, ugyanakkor a Warcraft büdzséje és a rajta dolgozó menő rendező, Duncan Jones (Forráskód, Hold) némi reménykedésre adott okot (aztán a…..
Renok 2016.06.01 15:15:25
Én elég nagy Warcraft rajongónak érzem magamat, kettő kivételével már az összes Warcraft regényt olvastam (ezek folyamatban), mindenegyik játékkal játszottam többször is, betéve tudom a Warcraft loret.
Pont ezért szerintem nagyon gyenge volt ez a film, hatalmas csalódás a regények után!

A Stöki féle pontokkal teljesen egyetértek, és még annyit tennék hozzá, hogy annyi indokolatlan, idióta módosítás van a regény(ek)hez képest, hogy a film nézése közben többször is felhúzott.

A legirritálóbb hibák számomra:
- Dalaran ekkoriban még nem lebegett.
- WTF az a fekete kocka Dalaran közepén?! Ilyen nem volt a könyvben, nettó baromság.
- Gul'Dan sosem bunyózott, mindig egy csak a pofája volt nagy és csak a warlock hatalmában bízhatott, Durotant SOHA nem nyomta volna le közelharcban.
- Orgrim Doomhammer sosem volt Frostwolf!!!!!!!! Blackhand klánjába (Blackrock) tartozott mindig is.
- A Garrona szerelmi szál puszta kitaláció a filmben, teljesen felesleges
- Garrona Llane király megölésére az indítéka is égbekiáltó f*szság és nevetséges volt.
- A Lothart játszó színészt nem győzöm eléggé köpködni, vagy a rendezőnek nem jött át, hogy Lothar karaktere milyen is kellene legyen, vagy ez a színész egy kretén.
- Khadgar miért nem öregedett meg a Medivh-vel való harc során, ahogy a regény alapján történt?

Atya ég, még tudnám sokáig sorolni, annyi indokolatlan változtatás van a regényhez képest, amitől sokkal sz*rabb és kevesebb lett az egész film.

Lehet, hogy ez a film a rajongóknak készült, de szerintem pont őket húzta fel a legjobban. Mármint az olyan rajongókat, akik tényleg ismerik a loret.
Renok 2016.06.02 11:19:33
@Kandras: Erről tudsz adni egy linket?
Mert kerestem, de nem találok ilyet. Köszi előre is.
Mától elérhető a Mortal Kombat XL és ennek alkalmából összefoglalom az utolsó három stream legfontosabb eseményeit, hogy teljes képet kapjon mindenki az XL és a Kombat Pack 2 újdonságairól. Az XL-ről már olvashattatok korábbi posztomban, aminek legfájóbb pontja talán az, hogy a PC támogatást…..
Ritkán szoktam előrendelni játékokat, de a Hitman az egyik olyan sorozat, amit az első résztől szeretek, így hát most is megelőlegeztem a bizalmat és befizettem a teljes csomagra, hogy a a hétvégi bétában is részt tudjak venni. Mindenképp meg kell említenem még az elején, hogy az új Hitman egy…..