Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Manó Géza

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ZIRCINFO Merre tovább Zirc? 2015.03.24 14:08:47
Merre tovább Zirc? Egy test a rá ható erő hatására megváltoztatja mozgásállapotát, azaz meg fog változni a sebessége .  A test gyorsulása arányos a testre ható erő nagyságával. Newton II. törvényének érvényességét, nemcsak a fizika világában tapasztaljuk meg, hanem…..
Manó Géza 2015.03.25 18:05:36
A cikk bevezetése vitathatatlanul tartalmaz tényszerű adatokat, a folytatásban összegzett mérhetetlen önimádatból táplálkozó nagyvonalú csúsztatások azonban már köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Azt sugallani, hogy a Dr. Varga Tibor – Horváth László polgármesteri időszakában létrehozott stratégiai terv a mai napig a város szellemi muníciója ez egyenesen szánalmas.
A térségben pont e két párját ritkító stratéga miatt nincs érdemi összefogás (legutóbbi bizonyíték a Bakonykarszt Feb. tag választás) mert a Város határán kívülieket nem tekintik partnernek.
A stratégiai szemléletet természetesen nem vitatom, ellenkezőleg, világosan kirajzolódott ez a stratégia 2002 és 2006 között, amikor a Horváth tandem súlyosan eladósította városunkat. Ennek bizonyságául csak néhány adatot hívok segítségül Zirc 2006 évi zárszámadási rendeletéből:
2006 végén a város adósságállománya 282 millió Ft volt, ebből:
- rövid és hosszú lejáratú kötelezettségállomány 132,2 millió Ft
- szállítókkal szembeni kötelezettség 58.4 millió Ft, amiből csak a Kórház 52 millió Ft
- egyéb kötelezettség 91,4 millió Ft
Ugyanezen rendeletben olvashatjuk az alábbit „2006 évben a Városi Erzsébet Kórház helyzete katasztrofálisra fordult”.
Ennek következményeként még 2006 évben önkormányzati biztos kijelölésére is sor került a Városi Erzsébet Kórháznál.
Joggal kérdezhetjük mi is volt az a zseniális stratégia, amit a választók 2006- ban nem engedtek folytatni? Arra gondolni sem merek, hogy az országos példát vakon követve az azóta megszűnt pártjuk utasításai szerint nagyvonalú költekezést folytattak felélve a jövőnket. Az utánuk jövők gebedjenek bele a rájuk hagyományozott adósság visszafizetésébe. Miután ez megtörtént, sőt már megtakarítások vannak akkor új köpönyegbe burkolózva, mint aki nem is hallott SZDSZ –ről újra a kasszakulcsot követelik maguknak.
Gazdasági tanácsnok úr munkahelyek megszűnésén sajnálkozik, vagyunk még így néhányan. Joggal vetődik fel hát az a kérdés is, hogy mi volt az előző ciklusban és most a gazdasági tanácsnok feladata? Úgy tűnik lett volna, a munkájának eredményére volt szíves megadni a választ. Gondolom nem csak én vagyok olyan sóher, aki megkérdezi miért kapja a tiszteletdíját?
ZIRCINFO (Al)Polgármester? 2015.03.20 15:31:24
A zirci képviselő-testület törvényt sért. Nincs még alpolgármestere. A polgármester ugyanis eddig nem tudott olyan jelöltet megnevezni, akit a testület minősített többsége elfogadott volna. A testület vezetője teszi mindezt úgy, hogy pontosan ismeri a szavazás…..
Manó Géza 2015.03.24 13:19:29
Vajon mire készül igazán Horváth László és csapata az alpolgármester választás leple alatt?
A legutóbbi képviselő testületi ülésre önálló indítványként határozati javaslatot fogalmazott meg Dr. Horváth Sándor bizottsági elnök úr, miszerint kötelezi a képviselő testület a polgármestert, hogy alpolgármestert jelöljön. Ezt egyébként már két alkalommal megtette, de nem találkozott a javaslat a kizárólag Horváth László személyét támogatók ízlésével. Mielőtt tovább lépnénk, nézzünk is meg, hogy mit is mond az Mötv. 74.§ 1) bekezdése:
„A képviselő testület a polgármester javaslatára titkos szavazással minősített többséggel a polgármester helyettesítésére, munkájának segítésére alpolgármestert választ.”
A lényeg itt van! Segíteni, helyettesíteni az tud, aki képes azonosulni a polgármester település és társadalompolitikai elképzeléseivel. Aki merőben mást képvisel, és ezért megméretteti magát egy választáson – ott a város lakói többségében nem kérnek belőle – hogyan is lenne képes helyettesíteni és segíteni? De nézzük a képviselő testületi munkát ott szó sincs a város érdekéről, egyetlen vezérelv működik, a pozíció megszerzése bármi áron. Azon sem kell aztán majd meglepődni, ami Horváth László szűk bizalmi köréből származó információ, hogy alig várják az április 12. napját, mert ez az a legkorábbi dátum, amikor a képviselő testület feloszlathatja önmagát. Ezen információ szerint Horváth László úgy ítéli meg, hogy lényegesen jobb esélye volna a polgármesterség elnyerésére egy időközi választáson, így már nem is az alpolgármesterség, mint cél lebeg a szeme előtt, az már csak ürügy, az oszlatás érdekében. Vajon a városnak is időközi választás az érdeke? Meggyőződésem, hogy végre az energiákat az értelmes munkára kellene fordítani. A polgármester vezetésével az előző négy évben a város adóssága megszűnt. 2014 év végén több mint 235 millió forintos tartalékkal zártunk. Ez kizárólag azért történhetett meg, mert a polgármester a közpénzt nem önimázs építésre és látvány beruházásokra fordította a választások előtt, hanem szerény, alázatos és szorgalmas munka mellett a jövőre tartalékolt. Ebből is látható, hogy nem a város vezetés munkájával van igazából baj, hanem hatalmi érdekek vezérlik Horváth László körét és ez nem csak a választások költsége, hanem az elvesztegetett idő miatt is sokba fog még kerülni mindannyiunknak.